Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agripa

Ciasta palce lizać..mniaaaam

Polecane posty

Nie wiem czy ktos juz wklejal ten przepis ale zapodam, moze ktoras skorzysta :) Znalezione na kuchnia.o2.pl Brzoskwiniowy placek teściowej (bynajmniej nie mojej :)) -------------------------------------------------------------------------------- Składniki: - 25 dag masła lub margaryny - 25 dag cukru - 4 jajka - 2 łyżki cukru waniliowego - 30 dag mąki pszennej - 10 dag mąki ziemniaczanej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - ok. 75 dag brzoskwiń - 1 łyżka siekanych orzechów - 4-6 łyżek konfitur Jak przyrządzić? Białka ubić na pianę, dodać połowę cukru, ubić na sztywno, do miękkiego masła wsypać pozostały cukier i cukier waniliowy, ucierać, dodając po jednym żółtku do czasu aż powstanie puszysta masa. Ubite na pianę białka kłaść łyżką na masie maślanej, wymieszać, w żadnym wypadku nie miksować, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną przesianą z proszkiem do pieczenia, ostrożnie połączyć. Dużą płaską blachę wyłożyć papierem pergaminowym lub natłuścić masłem i oprószyć tartą bułką, przełożyć przy-gotowane ciasto, równomiernie rozprowadzić, wyrównać powierzchnię. Brzoskwinie umyć, wypestkować, można zdjąć skórkę, ułożyć na cieście płaską częścią do góry, piec 35-45 min w piekarniku o temp. 200°C, przestudzić, w miejsce po pestce włożyć konfiturę, posypać orzechami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeszcze jeden przepis, ja akurat robie z brzoskwiniami z puszki i wychodzi pyszne :) Ciasto szybkie i proste Składniki: # 4 jaja # 1 szklanka cukru # 1,5 szklanki mąki # 0,5 szklanki oleju # 1 łyżeczka proszku do pieczenia # kilka kropel olejku zapachowego # puszka brzoskwin w zalewie Jak przyrządzić? Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie (nadal miksując) wrzucić mąkę, olej, proszek do pieczenia i olejek zapachowy (nie jest to składnik konieczny). Kiedy masa będzie jednolita, wlać ciasto do podłużnej formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Ciasto wyłożyć owocami, np. bananami, brzoskwiniami, porzeczkami... Można też nic nie dodawać i posmarować kawałki ciasta dżemem lub poprostu zjeść bez niczego. Oczywiście formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 st. C na około 30 minut. Wyciągamy, czekamy aż wystygnie i ZJADAMY!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie do bezowca
mogłby ktos napisac jak sie robi dokladniej-wszystko razem wymieszac i ubic ta beze? czy jak? i pytanie do 3 bit-co jest spodem w tym ciescie?tez herbatniki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
odnośnie ciasta 3 bit to na spód kładziemy oczywiście herbatniki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ten bezowiec
mam wszytsko zmieszac i ubic?kurcze mam bialka dzis i nie mam pojecia-chyba zaryzykuje i zrobie na czuja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sprezynka
jablecznik na biszkopcie: (tylko ja robie na oko ale to proste) pieczemy biszkopt jablka pokrojone w kawalki dusimy z odrobina miodu,gdy beda miekkie wsypujemy cytrynowa galaretke mieszamy do rozpuszczenia. na nasaczony biszkopt wykladamy jablka. ucieramy margaryne z odrobina cukru i dodajemy po lyzce kwasnej smietany(jak sie to uciera to wyglada jakby bylo zwazone ale jak zastygnie to jest smazne) ta margaryne dajemy na jablka na krem jeszcze polewa czekoladowa. wczoraj zrobilam takie :rowniez na biszkopcie.gotujemy wiorki kokosowe na mleku.mniej wiecej na 1/2 l mleka wsypujesz wiorki tak aaby z 0/5 centymetra byly przykryte mlekiem.wiorki wypija mleko mozna troszke poslodzic.po wystygnieciu utrzec z maslem .na mase wiorkowa wylac galaretke np.truskawkowa co by kolorowo bylo.na galaretke ukladamy herbatniki i olewamy czekolada.do biszkoptu mzna dac kakao wtedy ladnie caosc bedzie wygladac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cześć dziewczynki:) co tam? jak tam? właśnie upiekłam ekologiczne ciacho marchewkowe na bazie mąki żytniej razowej, a do tego (już mniej ekologiczny;) )krem na bazie marchewkowego kubusia....a na wierzchu lukier....mniam! mówię Wam-REWELACJA:-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ciasto z kokosowa wkladka BISZKOPT Upiec dowolny biszkopt z 4 jajek. Wymiary blaszki to 24/35 cm. Po upieczeniu przykryć gorący biszkopt woreczkiem foliowym. Jak ostygnie zdjąć go razem ze skórką. Dzięki temu krem nie odpadnie przy krojeniu. WKŁAD KOKOSOWY -4 białka -15 dag cukru -20 dag wiórek kokosowych Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijać, dodać wiórki. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w 170 C. KREM -budyń waniliowy -1 szkl. mleka -3 łyżki cukru -15 dag masła-zawartość tłuszczu 82 %. -łyżeczka kakao 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem , dodać budyń rozrobiony w 1/2 szklanki mleka. Zagotować aż zgęstnieje budyń. Zimny budyń zmiksować z masłem,dodać kakao. W czasie gdy stygnie budyń szykujemy dodatek do kremu. 7 dag rodzynek, 7 dag pokrojonych orzechów laskowych, 1 pomarańcza pokrojona w kostkę, 3 plasterki snanasa z puszki pokrojone w kostkę zalewamy 1/4 szklanki wódki. (jeśli ktoś nie lubi alkoholu może zrobić bez) Wszystko to dodać do kremu. UŁOŻENIE Biszkopt-krem z dodatkami-wkład kokosowy. Można zrobić zygzaczki z rozpuszczonej czekolady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ulotna 🖐️ A spróbuj DOMOWEGO CHLEBKA To,co prawda nie ciasto,ale jak tak piszesz o ekologii.... DOMOWY CHLEBEK SKLADNIKI: 1 kg maki wroclawskiej 1 plaska lyzka soli 4-5 lyzeczek cukru 1/2 kostki drozdzy 5 szkl cieplej wody(w jednej z nich rozrobic drozdze z cukrem) 3/4 szkl otrebow owsianych 3/4 szkl otrebow pszennych Wszystko oprocz otrebow dokladnie wyrobic,nastepnie dodac otreby i dokladnie wymieszac lyzka.Ciasto ma miec konsystencje gestsza,takie ciagnace sie na lyzce. Czasami maka jest wilgotna wtedy dosypujemy troche maki aby uzyskac wspomniana konsystencje.Odstawiamy do wyrosniecia.Nastepnie nakladamy na blaszki keksowki (dl ok 30 cm)wylozone papierem.Piec ok 1 godz w 200 st. Ja dodalam jeszcze slonecznik-i do ciasta i posypalam na wierzchu. Acha i otreby owsiane zastapilam zytnimi,bo akurat nie mialam owsianych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MURZYNEK Z KOKOSEM Ciasto 1 margaryna 1 1/2 szkl cukru 1/2 szkl wody 3 łyżki kakao To wszystko zagotować i ostudzić. Po ostudzeniu dodawać kolejno 6 żółtek i 2 szklanki mąki wymieszane z 3 łyżeczkami proszku do pieczenia[ucierać pałką].Na koniec dać pianę z 6 białek i delikatnie wymieszać. Masa kokosowa 4 białka ubić na sztywno i dodawać ubijając 20 dag cukru,na koniec wsypać 20 dag kokosu,wymieszać. Na blachę wyłożyć połowę ciasta,na to kłaść kupkami masę kokosową i przykryć resztą ciasta.Piec około 50 min. Według mnie jest dobre kiedy zaczyna odstawać od brzegów blachy,gdyż każdy piekarnik piecze inaczej Po upieczeniu i wystygnięciu polać polewą i udekorować kokosem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
She71 :) Dziekuję- na pewno wypróbuję . Dawno już chleba nie piekłam....ten zapach...chyba zamieszam w poniedziałek:) pozdrawiam miluchno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ciasto przypomina \"Izaure\",ale szybciej sie robi... Ciasto: 2 jajka 1 szk. mleka 3/4 szk.cukru 2 szk.mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżki kakao 3/4 szk.oleju Wszystkie składniki w podanej powyżej kolejności zmiksować, ciasto (jest raczej rzadkie) wylać na blachę. Masa serowa: 50-60 dag twarogu (powinien być bardziej mokry niż suchy) 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru waniliowego 3/4 szk. cukru Wg uznania można dodać rodzynki Do zmielonego twarogu dodać pozostałe składniki i wymieszać, masa powinna być raczej rzadka, tak żeby się lała z łyżki, w zależności od wilgotności twarogu, jak jest za bardzo suchy dodaje jeszcze jedno jajko lub trochę mleka. Tak przygotowaną masę łyżką w postaci kleksów wykładać na ciasto. Całość piec z temp.180 stopni przez około 50 minut. Po upieczeniu ciasto można zygzakami polać np.gotową czekoladą, wg uznania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wielkie dzięki i chwała wam kobity za te przepisy!!!!!!!!!! zrobiłam dziś pleśniaka i był boski, właściwie to go już nie ma!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Placek z truskawkami 20 dag masla 16 dag cukru cukier waniliowy 20 dag maki pszennej 4 dag maki ziemniaczanej 4 jajka 1 lyzeczka proszku do pieczenia sól 50 dag truskawek Utrzec maslo z cukrem,cukrem waniliowym i szczypta soli.Ciagle ucierajac,wbijac po 1 jajku.Polaczone obie maki z proszkiem do pieczenia przesiac do masy,wymieszac na gladkie ciasto.Przelac do formy (20x20 cm),na górze ulozyc owoce. Piec ok 45 min w temp.170 stopni.Jeszcze gorace mozna posypac cukrem pudrem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uuupppp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KREM WANILIOWO-TRUSKAWKOWY🌻 Krem truskawkowy:2 jajka 10 dag cukru 0,5 torebki galaretki truskawkowej 0,5 szkl.słodkiej śmietany(30%) Krem waniliowy:4 żółtka 2 białka 6 dag cukru 1 paczuszka c.waniliowego 0,5 szkl. śmietanki 0,5 paczki żelatyny 20 dag świaezych truskawek Przygotować krem truskawkowy.Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę ,wlac śmietankę,ubijając dodać rozpuszczoną,lekko tężejącą galaretkę(rozpuszczoną w 1,5 szl. wody) Gdy masa zacznie tężeć,dodac ubitą na sztywno pianę z białek i wymieszać.Przygotowac krem waniliowy.Żółtka utrzeć z cukrem i c.waniliowym na pulchna masę,dodać śmietankę,ubijając dodać lekko schłodzoną żelatynę.Gdy masa zacznie tężeć dodać ubita na sztywno piane z białek.Do zwilżonej woda foremki w kształcie babki wlać krem truskawkowy,następnie waniliowy,wstawić do lodówki na 2h.Po wyjęciu z lodówki,wyłożyc ostrożnie na okragły półmisek,do wgłębienia w kremie włozyc umyte i poktojone świeże truskawki,mmm pyszota:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ROLADA ŚMIETANKOWO-TRUSKAWKOWA🌻 Ciasto:1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 12,5 dag maki 12,5 dag c.pudru tluszcz do wysmarowania formy c.puder do posypania Nadzienie:15 dag masła 15 dag cukru 3 żółtka sok z 2 cytryn 0,5kg truskawek W misce ubić mikserem jajka i cukier,az masa będzie bardzo gęsta.Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Blaszke wyłożyć pergaminem posmarowanym masłem.Otrzymana masę wlać do formy,tak aby ciasto wypełnilo ją równomiernie. Piec w piekarniku o temp.220C,az biszkopt sie zarumieni.Upieczone ciasto wyłożyć na pergamin posypany c.pudrem.Pergamin od spodu ciasta oderwac.Następnie zwinąć biszkopt razem z pergaminem i odłożyć do wystygnięcia na 2-3h. Żółtka utrzeć z cukrem na biała, gęstą masę.Dodawać po kawałku masła,nie przerywając ucierania.Do gotowej masy dodać sok z cytryn,jeszcze raz wymieszać.Truskawki umyć,przekroić na pół.Rozwinąc biszkopt i usunąć pergamin.Ciasto posmarować masą i znów zwinąc w rulon,gotowa roladę posypać obficie cukrem pudrem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
POMARANCZOWIEC CIASTO 1 margaryna 20 dag cukru pudru 40 dag mąki 3 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 3 pomarańczy Zagnieść ciasto i upiec 3 placki KREM wycisnąć sok z pomarańczy zagotować 0,5litra wody i 0,5 szkl cukru , w soku rozmieszać 2 żółtka , 1 kisiel pomarańczowy[na 0,75 litra wody] , 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i dać to do gotującego syropu , zagotować .Gorącym złączyć placki , na wierzchu polać polewą iposypać płatkami migdałowymi .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam wszystkich! Ale wspaniala strona, wlasnie na nia trafilam poszukujac w necie ciekawych przepisow. Ummm, puszniutko, bede zagladac czesciej. Pozdrawiam i juz wkrotce dorzuce cos od siebie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Czesc slodkie Babeczki:D wlasnie zajadam pyszne ciacho upieczone przez kolezankę:) jak znajdę chwile to wrzuce tu przepis pozdrawiam miluchno🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam miłą Koleżankę,która rozpoczęła nową stronkę:) )) KOŁACZ SEROWY Z OWOCAMI🌻 5 jajek 1 c.waniliowy 50 dag twarżku śmietankowego 7-8 płaskich łyżek mąki 5 łyżek mielonych migdałów 15 dag malin 10 dag jagód 20 dag wiśni 20 dag czerwonych porzeczek 1,5 szkl.soku wiśniowego 1 galaretka malinowa 1-2 łyżeczki żelatyny cukier puder Białka oddzielić od żółtek.Żółtka utrzeć z połową cukru i c.waniliowym,ucierając dokladać po łyżce twarożku.Dodać mąkę i migdały.Ubić białka na sztywną pianę,delikatnie połączyć z masą serową. Ciasto wyłożyć do tortownicy,piec 1h w temp.175C.Gotowy sernik lekko ostudzić,wyjąć z formy i zostawic do całkowitego ostygnięcia. Owoce oplukać,wiśnie wydrylować posypać resztą cukru.W podgrzanym soku wisniowym rozpuścić galaretkę i żelatynę,wrzucić owoce,ostudzić.Kiedy masa zacznie tężeć wyłożyć ją na sernik.Schładzać w lodówce 2h,brzegi ciasta posypać c.pudrem. Polecam,mniamuśne:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SEROWY PUCH🌻 Pójdę na łatwiznę-1 gotowy spód tortowy okrągły(o średnicy 24cm) 50 dag mielonego twarogu 15 dag margaryny 20 dag c.pudru 1 c.waniliowy 2 żóltka 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 25 dag jagód pół szkl. mleka pół szkl.smietany kremówki 1 galaretka wiśniowa W rondelku roztopic margarynę,dodać cukier,c.waniliowy,mielony ser,mąkę rozrobiona w mleku oraz żółtka.Gotować na małym ogniu intensywnie mieszając.Gdy masa zacznie gęstnieć i pojawią sie pęcherzyki powietrza zdjąć z ognia.Wystudzić do temp.pokojowej. Jagody opłukać i osuszyć,wsypac do masy serowej i wymieszać.Biszkopt ulożyć w tortownicy,wyłożyć masę serową i odstawic do lodówki,aby zastygła.Przygotowac galaretkę wg przepisu na opakowaniu,gdy zacznie tężeć wylac na sernik,wstawic do lodówki,przed podaniem udekorować bitą śmietaną:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ciasto ze slonecznikiem Ciasto: 8 jajek, 6 łyżek mąki krupczatki, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 2 łyżki kakao, 8 łyzek cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia - z podanych składników upiec biszkopt, przekroić na pół. Masa: 18 dkg margaryny, 1 szklanka cukru pudru, 2łyżki mleka, cukier waniliowy, 30 dkg łuskanego słonecznika. Margarynę roztopić, dodać pozostałe składniki (poza słonecznikiem)- zagotować, wsypać słonecznik, tak powstałą masę wylać na brytfankę i przyrumienić w piekarniku (około 25 min.). Powstałą płytkę słonecznikową ostudzić i pokruszyć. Mleko skondensowane słodkie w puszce ugotować (około 3 godz.) - najlepiej dzień wczesniej. 1kostkę margaryny (masła) utrzeć z tak przygotowanym mlekiem, dodać do tego pokruszoną płytkę słonecznikową, 50 ml rumu i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć masą, na górę dać polewę czekoladową.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Ulotnej Chwili
czekamy na przepis kochaniutka!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Keewatin
Babka z owocami Puszysta babka z owocami to ciasto nieskomplikowane i właściwie nie może się nie udać. Trzeba tylko pamiętać, żeby roztopiona margaryna nie była za gorąca, a owoce wybrać stosownie do swoich upodobań. Pieczemy i jemy, najlepiej z dobrą kawą. Składniki: 6 kopiastych łyżek mąki pszennej, 0,5 kostki margaryny, szklanka cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka, cukier waniliowy, bułka tarta do formy i owoce - ok. 0,5 kg (do wyboru: jabłka, rabarbar, agrest). Przygotowanie: margarynę i cukier roztopić, uważając, żeby nie była za gorąca. Zostawiamy garnek na minimalnym ogniu i miksując, dodajemy jajka, mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Po połączeniu wszystkich składników zdejmujemy z ognia. Do wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy babkowej (może być z kominkiem) wlewamy ciasto i górę posypujemy gęsto owocami. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
już są wiśnie więc wklejam przepis (być może się powielam - za co z góry przepraszam) PLACEK WIŚNIOWO-MIGDAŁOWY ciasto 250 g miękkiego masła lub margaryny 150 g (1 szklanka) cukru pudru 6 jajek szczypta soli otarta skórka z 1 cytryny 300 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej porcja proszku do pieczenia 4 łyżki kwaśnej śmietany obłożenie 1 kg wiśni (opłukać, osuszyć, wydrylować - wrzucić na sitko - sok jest do wykorzystania) 200 g migdałów (albo kupić już obrane połówki najlepiej, albo samemu się bawić w blanszowanie - czyli przelać wrzątkiem, następnie zimną wodą - pozostawić wilgotne i postarać się zedrzeć skórkę.... no i jeszcze podzielić na połówki - się zastanawiałam czego bardziej nie lubię - blanszowania migdałów (2 godziny wyjęte z życiorysu!!) czy drylowania wiśni (wszystko wkoło czerwone...) lukier 2 łyżki soku z wiśni 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka wódki 100 g cukru pudru masło utrzeć na puszystą masę a następnie dodawać stopniowo (cały czas ucierając) cukier puder do masy maślanej dodawać kolejno po 1 jajku (każde ucierać po co najmniej pól minuty) - następnie dodać sól i otartą skórkę z cytryny mąki zmieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia i dodawać do masy cały czas ucierając na końcu dodać śmietanę - zmiksować ciasto przełożyć na wysmarowaną tłuszczem i oprószoną maką sporą blaszkę rozłożyć równomiernie wiśnie, a następnie posypać migdałami piec ok.35 - 40 minut w temp. ok. 200 stopni (piecyk z termoobiegiem ok. 180) po upieczeniu i lekkim podstudzeniu (czyli ciasto jest jeszcze dość ciepłe) polać lukrem - przygotowanym tuż przed polaniem no i to by było na tyle - nie pozostaje nic innego niż się zajadać.... hm... propozycja podania jaka była w oryginalnym przepisie to potraktowanie placka pokrojonego na spore porcje bitą śmietaną.... SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja powiem tak
a coś bez pieczenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość keewatin
Tiramisu - przepis klasyczny Pyszny, delikatny krem skrywający pyszne biszkopty nasączone mocną kawą z migdałowym aromatem amaretto. 20 minut + co najmniej 4 godziny chłodzenia 6 żółtek 6 czubatych łyżek cukru 50 dag mascarpone 4 łyżki amaretto (można zastąpić innym mocnym i wyrazistym alkoholem) około 20 biszkoptów "kocie języczki" 1 i 1/2 szklanki mocnej kawy, świeżo zaparzonej i całkowicie wystudzonej (może być rozpuszczalna) 2 łyżki gorzkiego, naturalnego kakao opcjonalnie: 2 łyżki startej gorzkiej czekolady 1. Żółtka przełóż do miski, dodaj cukier i ucieraj mikserem na najwyższych obrotach przez 8-10 minut, aż zamienią się puszysty kogiel-mogiel o barwie prawie białej. 2. Do masy dodaj mascarpone i miksuj minutę, aż całkowicie połączy się z masą jajeczną. 3. Do kawy dodaj amaretto. Biszkopty zanurzaj w zimnej kawie na 2-3 sekundy, następnie lekko nimi potrząsając, usuń nadmiar płynu. W płaskim naczyniu ułóż warstwę biszkoptów, zalej je 1/3 masy. Na niej ułóż następną warstwę namoczonych biszkoptów, zalej kremem. Czynność jeszcze raz powtórz (liczba warstw zależy od wielkości naczynia, czasem będzie ich więcej, czasem mniej, ostatnia warstwa to masa). 4. Naczynie dokładnie owiń folią spożywczą i wstaw na co najmniej 4 godziny (albo jeszcze lepiej na całą noc) do lodówki. 5. Przed podaniem deser pokrój na kwadraty nożem zanurzonym na chwilę w gorącej wodzie i delikatnie wyjmij z naczynia. Każdą porcję posyp kakao i czekoladą. Smakuje jeszcze lepiej z kieliszkiem amaretto!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×