Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Diabollo

Klub przyjaciół zwierząt

Polecane posty

Gość a trorczyni blogu
nie ma maila niech ktos do niej napisze i otworzy jej oczy na to co robi! nie potrafi zapewnic pączusiowi małemu godnych warunków a za blog o swinkach sie zaiera :O:O:(:( niech znajdzie sie ktos i napisze (ja nie mam mozliwosci zalozenia poczty)

ja nie mam na koncie zadnych spektakularnych osiagniec poza tym, ze namowilam kikoro znajomych do przygarniecia kotka i pomoglam znalezc takowego. reszta dzieje sie sama bo zwierzak tak rozkochuje w sobie wlasciciela, ze zamiast o drugim dziecku czesto mysli sie o drugim kocie ;) niewazne zeby cos wielkiego robic. rozne sa tempereamenty. czasem wazne aby po prostu nie krzywdzic badz nie przeszkadzac drugiemu w czynach :) spokojnych snow :)

Gość antykonina
błagam przestańcie jeść mięso!!

Gość antykonina
po obejrzeniu filmow z transportu krow juz nigdy nie weźmiecie miesa do ust!!

Gość antykonina
Poniżej znajduje się lista kilku firm przyjaznych zwierzętom, których produkty można nabyć w Polsce. Wybór został zaczerpnięty z listy Klubu OK!, gdzie znajduje się pełen spis kosmetyków. Alva Umweltschonende Produckte GmbH W ofercie mydła, kremy, dezodoranty, olejki, kosmetyka stóp. Börlind Annemarie GmbH W ofercie kremy toniki, maseczki, mleczka, żele. Cannabis Kosmetyki dla młodzieży. Jak czytamy na stronie producenta, wszystkie produkty są w pełni "wegańskie". Christy Cosmetics Ltd. Seria maseczek do twarzy Face Mask, peelingi, kremy do stóp. Laboratorium Kosmetyczne FLOS-LEK W ofercie kremy, żele, toniki, balsamy, pomadki, mleczka, maseczki. Kosmetyki dostępne w sklepach drogeryjnych, aptekach oraz w ofercie wysyłkowej. Gayata s. c. Producent kosmetyków do higieny zębów, balsamów, kremów, olejków, ziół. Kanu W pełni wegańskie kosmetyki. W ofercie olejki kąpielowe, peelingi, sole, mydła, wody. Lakshmi W ofercie szampony, kremy, maseczki, mydła, pasty do zębów, olejki, szminki, kredki, tusze, pudry. L'Anza Szampony, odżywki, lakiery do włosów, pianki, żele, nabłyszczacze. (Re Balance, Curls & Color) Lawendowe Pole Firma produkuje m.in. kremy i wody lawendowe. L'Occitane W ofercie dezodoranty, perfumy, wody toaletowe. Logona Firma produkuje szampony, odżywki, mydła w płynie, kremy, pudry, kredki, tusze do oczu. Miraculum Producent kremów, dezodorantów, wód toaletowych takich marek jak: Brutal, Pani Walewska, Dafne, Blues. Pop, Chopin, Generation. Polin W ofercie szampony, proszki i płyny do prania, płyny do naczyń, żele do WC, do mycia szyb, dywanów, usuwania rdzy i kamienia, pasty BHP, odświeżacze powietrza. Jeżeli mamy wątpliwości, czy dany kosmetyk jest wolny od okrucieństwa, możemy posłużyc się poniższymi odnośnikami do stron, prezentujących stale aktualizowane listy i zestawienia: Klub OK! - wykaz kosmetyków, do produkcji których nie użyto substancji odzwierzęcych i nie testowano ich na zwierzętach. PETA Caring Consumer - wykazy firm, które do produkcji swoich kosmetyków wykorzystują/niewykorzystują testów na zwierzętach. Dodatkowo lista składników pochodzenia zwierzęcego, stosowanych w produkcji kosmetyków. National Anti-vivisection Society - prosta i szybka wyszukiwarka firm lub produktów.

jestem pewna,ze wiecej szczeniaków z nią nie było,gdyż sunia leżała w takiej dość głębokiej jamie.Natomiast szczeniak ma ok.2tyg. gdyż jest jeszcze ślepy więc inne nie miały możliwość żeby wydostać się.A tak w ogóle to zajmuję się bezdomnymi zwierzakami już przeszło 30lat .Myślę więc,że mam już trochę doświadczenia z nimi.Sunia niestety ,narazie,musi byc w kojcu bo atakuje(ze strachu) inne psy.

Gość taka jakas see
mam 3 koty i psa i kocham je wszystkie:)

nooo... to postaraj się popracować nad sunią bo szkoda by było gdyby okazało się , że i Ty i ona będziecie się męczyć. A klucha niech rośnie szybko i zdrowo!! :D Trzymam kciuki za prawidłową resocjalizację !! 👄

... co do psiaków jeszcze tak mi się teraz przypomniało fatalna sprawa bo nie wiedziałam , że w XXI wieku do kilkuletnich psów , którym coś dolega zamiast pójść do weterynarza nadal się strzela! Nie żyjemy w Afryce! A jednak okazuje się, że w nijakiej miejscowości Sieraków tak właśnie się postępuje. Pies źle pilnuje - zastrzelić, pies chory - zastrzelić, pies stary - zastrzelić , a na drugi dzień nowy ... Właśnie dowiedziałam się od znajomego jak w Sierakowie "cudnie" zwierzętom sie żyje i jak "godnie" umiera!!!!

Gość czarna-kaska
podawajmy linki do klikania,codziennie,zwierzeta potrzebuja pomocy bardziej niz bachory-nimi juz sie zajmuja,zreszta na bachory powinni placic ci co zaplodnili samice lub samica do roboty,do fabryki a nie lezy i produkuje next pomioty

Gość kokocghammm
super,dzieki!

Gość Hop. HoPsA saaaa

Gość oj oj... nu nu nu
kiepsko nic ciekawego do poczytanka nie ma :(

Mam prośbę do Was - aby połączyć topiki o zwierzętach w jeden , a z pewnością będzie ciekawiej i sympatyczniej, jeśli wszyscy zainteresowani bądź ciekawscy znajdą wiele informacji i stworzą właśnie coś takiego jak w tytule tego topiku. Pozdrawiam wszystkich.

Gość .......eh
no wlaśnie :O :(

"Niech drżą wszyscy ci, którzy nie płacą za swojego psa. Wytropi ich straż miejska i 20-osobowa grupa inkasentów. Odwiedzą Cię w domu, zatrzymają na ulicy i sprawdzą, czy porządny z Ciebie poznaniak Już niedługo znajdzie się bat na właścicieli psów. W przyszłym roku patrole będą wyposażone w elektroniczne urządzenia, dzięki którym w kilka sekund połączą się z bazą danych i sprawdzą, czy Burek Kowalski rzeczywiście został zarejestrowany i opłacony. Jeśli nie - to mandat, nawet 500 zł. Oczywiście dla właściciela. Wezwanie do uiszczenia opłaty wyśle też urząd miasta. Gdy i to nie pomoże, skończy się wizytą komornika. W tym roku opłata wynosi 55 zł. Trzeba uiścić ją do końca czerwca albo u inkasenta, albo wpłacić na rachunek urzędu. Pieniądze trafiają do budżetu gminy, która z kolei finansuje utrzymanie schroniska, toalet dla psów, zakup worków biodegradowalnych do koszy na śmieci (psie kupki będzie można więc wyrzucać do zwykłych koszy) oraz kupno torebek na kupy czworonogów (w tym roku ma być rozdanych 500 tys.)." oto kawałek info z dogomani finansowanie schronisk? haha niezłe... rewelacyjnie im to finansowanie wychodzi! ktoś nieźle sobie do kieszonki chowa szmal.... najbardziej żałosne jest to gdzie te trawiaste wybiegi dla psów ktore miały powstać w 2001 roku ? 7 lat minęło, a poznaniacy nawet nie mają gdzie z psem wyjść bo wszędzie zakazy,zakaz wpuszczania psów na trawnik, pełno zasranych zakazów , tabliczek, ogrodzeń... a potem wielkie halo , że chodniki zanieczyszczone!!! No nie ma gdzie wyjść. zakazali nawet spuszczania psów ze smyczy nad jeziorem czy w lesie nie mówiąc już pod własnym domem! Na wygnajewo mam jeżdzić 3 razy dziennie z psami żeby się wybiegały i załatwiły? wtedy z przepisami za pan brat, tak? pssssssss gdzie kosze na kupy które już dawno temu miały być ustawione? jakie worki? samemu trzeba kupować? za co mamy płacić? !!!!!!!!!! ... rozdawanie torebek... śmiechu warte!! za co mamy płacić? za nic? za to , że grożą ... ze strachu, tak? błaznów z nas robią i tyle!! 20 osobowa ekipa... buahahahaaa!! dobre! chyba za to bedziemy musieli zapłacić , że "ważni Panowie" się pofatygują w obronie sprawiedliwości na świecie... żałość

a po co kupować torebki skoro pojemników nie ma a do zwykłego zakaz wrzucania?(i jeszcze ekipa 20-osobowa to zauważy i co wtedy??) nikt nie bedzie 5 kilometrów z kupą do domu wracał ! juz widze te wspólne kosze na śmieci i kupe. a schronisko dofinansowują ludzie postronni bo gdyby nie oni psy zdechły by juz dawno z głodu... a dokładnie tak - bedziemy płacić za to że panowie fatygują sie kontrolować.. mieszkania...od drzwi do drzwi :O:O komuna powraca, jeszcze tylko godziny policyjnej brakuje! zapomniałaś jeszcze o (obowiązkowym kagańcu) i smyczy. moj chrześniak jechał z półrocznym jamnikiem do weterynarza który zalizał by wszystkich ze szczęścia na śmierć, to kierowca nie pozwolił mu wejść do autobusu bez kagańca \"BO PRZEPISY\":O:O:O:O chyba czytał artykuł i wystraszył się ekipy. najbardziej żenujące są tabliczki \'zakaz wprowadzania psów na trawnik\' w miejscu gdzie po trawniku zamiast niego widnieje jedna zeschnięta , żółta kępa czegoś .... taaa miały być super wybiegi z trawą opłotowane picuś glancuś - wielka Ameryka i co...? nie ma. a!! no i obowiązkowo na każdy spacer do nie wiadomo kąd (bo przecież nigdzie nie można) nie zapomnijcie broń Boże wszystkich flepów, zaświadczeń, książeczki ze szczepieniami i dowodu wpłaty za psa!! bo wiecie.. 500zł!! Drżę Hanan , drżę!!!

hm... szkoda, że za pierdoły sie biorą i uwzięli się na coś takiego zamiast uwziąć się za potrzebne rzeczy i skupić się na poprawach a nie pogarszaniu. byle by przyczepić się do każdego i o wszystko :( lepiej niech ta dwudziestoosobowa banda debili kontroluje stan i warunki psów, a nie nachodzi ludzi bogu ducha winnych czyhając na wpisanie mandatu. szkoda gadać teraz jednak wszystko po to żeby utrudnić zamiast ułatwić i umilić sama chciałam wziąć we wakacje psa ze schroniska.. ale jednak sie rozmyśliłam bo niedługo posiadanie psa w związku z nakładanymi co roku nowymi przepisami zakazującymi i nakazującymi będzie nie lada wyczynem, a spacer z nim stresem , a nie przyjemnością... coś mi się wydaje , że znów robią to żeby ściągać z ludzi jak najwięcej pieniądzy i dlatego stwarzają tyle sytuacji by wpadli i zapłacili. smutne niejednokrotnie o tym się mówi, że wszystkie te utrudnienia i modernizacje są właśnie po to :(

Gość RoZbAwIoNy 727
zakaz wpuszczania królików i świnek morskich na trawnik (bo pogryzą pędy) w przypadku nieprzestrzegania tego obowiązku gryzoń zostanie skonfiskowany. króliki i świnki mogą się poruszać w miejscu publicznym tylko na smyczy i w kagańcu! za nieprzestrzeganie w.w obowiązku grozi grzywna - 5 dni pozbawienia wolności. każdy właściciel rybek musi zarejestrować każdą z nich gdyż co roku będzie odprowadzany podatek w wysokości 9,99zł za sztukę. Właścicieli rybek jajożyworodnych obowiązuje zaopatrzenie się w lupę i wyszukiwanie w akwarium poczętych larw bo jeśli ubiegnie was i wyczai ekipa 20-osobowa to mandat w wysokości 500zł ! od roku 2010 każdy pies ma obowiązek sprzątać sam po sobie w tym celu otwarto nowe ośrodki szkoleniowe gdzie psy będą się uczyć jak wrzucać swoją kupę do refundowanych torebek oraz wyimaginowanych pojemników Ha Ha !! Z Polaków już wszyscy się śmieją. ciekawe co jeszcze wielkowładni wymyślą żeby haracz ściągnąć :D

Dlaczego się nie zajmą nielegalnym sprzedawaniem szczygłów i innych dzikich ptaków, które są męczone i umierają w fatalnych warunkach z głodu lub uduszenia!!! Albo niech zajmą się przemycaniem nielegalnych wyłapywanych na wolności zwierząt, a w szczególności ptaków? naprawdę wolą zainwestować w coś co jest po prostu niepriorytetowe ? Żenujące!!! dlaczego nie zajma się w tym czasie kontrolą niehumanitarnych hodowli zwierząt szczególnie psów?! DEBILIZM POLACZONY ZE KRETYNIZMEM normalnie!!! wystarcz pójść na giełdę czy na sielankę i popatrzeć ile zwierząt tam ginie czekając na to aż ktoś je kupi !

zaczarniłam sobie nick --->> znajdź sobie na to odpowiedź w jakimkolwiek TOZ.

Moi drodzy znów się pojawiam i od razu zadam pytanie, czy jesteśmy w stanie przesłać choć " po parę groszy " na konto Tow.Opieki nad Zwierzętami we Wrocławiu ?? Jeśli tak to chylę czoła Wam wszystkim i również dziękuję. Pozdrawiam! Prośba moja jest podyktowana sytuacją jaka ma miejsce w Zamku w Krzemieńcu Ząbkowickim i prowadzonej przez TOZ Wrocław - akcji.