Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinga21

boł głowy w czsie 7 dniowej przrwy po yasmin piszcie???

Polecane posty

Gość kinga21

no hej długo mnie nie było na forum pracowałm terazmam troche wolnego wiec mam pytanko otóz od 8 miech biore yasmin i w czasie 7 dniowej przrwy na okres zawsze mam boł głowy na poczatku myslałmze to normalne ale teraz widze ze chyba nie do końca piszcie dziewczyny jak coś woecie ?odp

Gość chyba mam to samo
ja chyba tez tak mam :) a powiedz mi, czy Yasmin zabezpiecza w ciagu 7dniowej przerwy, sprawdzilas keidys?

Po cholere bierzecie te tabletki jak nawet nie wiecie kiedy zabezpieczaja????? Szczyt laictwa :O

Witam. Ja jestem po pierwszym opakowaniu tabletek i właśnie mam przerwe ale mnie głowa nie boli.

Gość chyba mam to samo
tzn? chce sie tylko upewnic

Gość chyba mam to samo
ja bralam 2 i teraz mnie glowa bolala. czy pierwszy dzien krwawienia przy tabletkach jet 100 % bezpieczny?

Gość Murphy
tabletki jezeli sa regularnie przyjmowane zabezpieczaja w czasie ich stosowania i podczas 7 dniowej przerwy

Gość Murphy
bole glowy w czasie 7 dniowej przerwy sa wskazaniem do zmiany tabletek; jezeli bole nie ustapia powinnas zglosic sie do neurologa; czy w Twojej rodzinie wystepuja zaburzenia krzepniecia krwi, zylaki, zapalenia zyl, udary, zawaly???

Gość margot.m
no ja własnie tez mialam takie bóle głowy. fajnie czytac ze nie jestem jedyna;) własnie odstawialm yasmin, dzis juz 2 dzien nie biore. a glowa dalej boli, mam nadzieje ze minie to i nie bedzie z tego niczego powaznego. do tabsow juz nie wracam!!!!!

Gość upupup..................

Gość tina22
tak zabezpieczaja w czasie 7 dniowej przerwy sprawdziłam tylko musisz wziac pigółke 8 dnia...pa

Gość kinga21
no hej dziewczyny ja czesto miałam takie bóle głowy w czasie przerwy i te tabletki nie sa pierwsze pozatym jak odłoze mam tylko 3 dni takiego bólu a potem spokój ginek powiedziałze to datego ze organizm nie ma hormonu tzw tabletki w tym dniu oj na nic chora nie jestem na nic chora a w rodzinie tez nie byłotakich przypadków pa piszcie co wiecie

Gość ja bralam tabletki
i na poczatku wszystko bylo ok po roku czy nawet wiecej zaczela mnie bolec glowa wlasnie podczas tej 7 dniowej przerwy ginekolog kazal natychmiast odstawic bo TO NIE JEST NORMALNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość margot.m
mi tez kazał natychmiast odstawic. poza tym to moze byc jakis ucisk na naczynia krwionosne i moja gin miala taki przypadek, ze dziewczynie jakiejs ktora tez tak miala strasznie pogorszyl sie wzrok przez to, ale jak odstawila tabsy po jakims czasie niby przeszlo. ja powinnam wziac tab w piatek, ale odstawilam yasmin, wiec w sob i niedziele mialam taki mega wielki ból, ze zadne prochy nie pomagały,ale dzis juz troche lepiej.

Gość hero
margot- mi tez gin kazał odstawić ten Yasmin bo mialam takie bole głowy, że bał sie że dostane jakiegos udaru czy zatoru. Nie biore od czerwca i ani razu nie mialam takiego silnego bolu. uff..

Gość ja bralam tabletki
no wlasnie jesli pojawiaja sie bardzo silne bole glowy TRZEBA NATTYCHMIAST odstawic tabletki wiec Kiniu albo zmien lekarza albo odstaw bo Twoj Ci wmawia ze wszystko ok zeby nie stracic "klientki" zapewne ma podpisana umowe z firma produkujaca Yasmin i dla niego kazda wypisana recepta to kasa do kieszeni i pewnie go nie obchodzi ze cos moze Ci sie stac

Gość margot.m
hero - a czy jak odstawilas to mialas jeszcze przez jakis czas te bole? bo nie wiem czy isc znowu do lekarza czy poczekac jeszcze tydzien. dzis juz niby lepiej,ale wczoraj to byl hardcore -nawet ketonal 100mg nic nie pomogl...

Gość ja też tak mam .....

Gość kinga21
hej dziewczyny dzieki za rade wiecie ale ja tylko te bóle mam w czasie okresu a przez całe opakowanie z tabletakami czuje sie dobrze nawet dodam ze te najlepiej mi służa bo wczesniej zazywałam juz diane,jeanine,micro a teraz yasmin zobaczymy jak bóle sie nasila to odstawie pozatym mam tera duzo stresów nic piszcie co woecie dzieki

Gość ja bralam tabletki
Kinga ---> jesli bóle głowy pojawiają się co miesiąc w tym samym czasie czyli np albo w trakcie przerwy, albo w trakcie okresu, albo w trakcie pierwszych 7 tabletek itd itp to znaczy, że coś jest nie w porządku bóle głowy sa jednym ze skutków ubocznych i nie mozna ich lekceważyc możesz jakiegoś zatoru dostac, możesz miec do konca życia migreny albo jeszcze cos gorszego czytalam kiedys, ze byly przypadki że dziewczyny zazywajace tablketki anty nabawily sie guza mozgu także nie można ignorowac powracajacych boli glowy !!!

Gość margot.m
12 dzień jak nie biorę tabsów i głowa dalej boli :( w pt pójde do lekarza chyba bo juz nie wytrzymam, ps czy wie ktos jak dlugo wazne jest skierowanie do neurologa?

Gość margot.m
a u mnie pierwszy dzien zaczal sie bez bólu głowy:)))

Gość kinga22
do margot. jak to się dzieje z e ty masz takie bóle głowy jakie brałaś wczesniej tabletki>

Gość margot.m
no dziś już nie mam tego okropnego bólu. wczesniej brałam harmonet, a teraz przez rok yasmin, bóle pojawiły sie po 6mcach stosowania yasmin. ale juz ich nie biore :)

Gość kinga22
do margot. no hej to dobrze ze juz się lepiej czujesz.Wiesz ja tez mam ochote to rzucic w pierony ale czasem przemysle spawe i wiesz musze sie zdecydowac na przerwe chyba tez ale dopiero po slubie który mam w czerwcu no chyba ze nie wytrzymam lub organizm sie sam zbuntuje pa

Gość margot.m
ja też nie mogłam sie zdecydowac zeby je rzucic. jak brałam kiedys harmonet przez 1,5roku, chcialam je rzucic,ale potem pojawily sie yasmin i miało być inaczej ... nie było lepiej, potem doszły te bóle i w koncu po 2 latach robię przerwę:) wstępnie przerwa bedzie do pazdziernika, potem zobaczę,ale nie wiem czy chcę przez to znowu przechodzic: zerowe libido, dziwne humory, jakies napady złości, no i pare kg więcej ...

Gość margot.m
buuu za wczesnie zaczelam sie cieszyc! ból powrócil