Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agata79

kolczyk w nosie pytanie

Polecane posty

Gość Darciaaaa
Eh ja se robilam kolczyka chyba 3 tygodnie temu... bolalo tylko jak mi ta igle facet wbijal.. ale potem ze praktycznie nic nie pamietam.;DxD bo bylam w lekkim szoku..;DxDD i nie radze chodzic do zwyklej kosmetyczki..! tylko do studia ja robilam w studiu i jestem zadowolona bo zaplacilam tylko 80 zł

Gość Darciaaaa
a tak btw. co do szkoly? po co macie go wyciagac.;/? jezeli wasi rodzice sie zgodzili zebyscie mialy kolczyka w nosie to nauczyciele moga was cmoknac;DDD a ja robilam chyba 3 tygodnie temu kolczyka i nic a nic po tym mnie nie bolalo..!;D tylko mialamnosek przez 2 dni troszke napuchniety ;D:) dlatego radze zeby chodzic do studia piercingu;)

Gość A n y s k a .
To ja powiem tak ;) Przebijanie nosa kolczykiem(przekówką itp.) to jest maskra :/ Boli i wgl póxniej trzebawszystko zmieniać. :) Ja byłam u kosmetyczki... Wzieła welflon wycelowała (wcześniej zapytała w którym miejscu co i jak) wbiła i miałam kolczyka.. Ale ten zawijany mi wypadł no i mi sie dziurka zarosła :/ A ostatnio mi koleżanka też wellonem robiła :) I powiem wam, że mniej bolało bo robiła bez tej żyłki... Tylko samą igłą. Wiadomo, że jak się chce żeby mniej bolało no to troszke krwi poleci ale nie dużo :) No i wczoraj chyba też m wypadł w nocy i mi sie zarosło :) To Daria wzieła dzsiaj mnie na ławke i przebiła ;) Kupiłam sb ten zaiwjany kolczyk... No ale się boje troche go włozyc:/ Bo przy nerwach jak wkładam to mnie boli... Ale tak to nie wiem co zorbić żeby on nie wypadał szukałam dłuższych końcówek i nigdzie nie ma:/ Wszystkie takie same ;) Jakbyście coś mogli poradzic na takie 'wypadanie' to z góry dziekię ;) :** :) A co do przebijania to idz z mamą najlepiej albo z tatą do studia tatuaży i kolczykowania tam robią najlepiej :) Nie idz do kosmetyczki ;p i nie przebijaj pistoletem!!

Gość kiki1234
Witam:) Czy ktoś z Was potrafi mi pomóc?? Mam pytanie...mam w nosku kolczyk ten zakręcony...i teraz nie wiem gdzie dokładnie powinna w nosie znajdować się ta zakręcona końcówka....w którym dokładnie miejscu?? Czy na dole, na górze, z przodu czy z tyłu dzirki nosa??? Jakoś nie potrafię jej ułożyć:O Kolczyk wkładałam sama, po przebiciu miałam prosty.

Gość kasia3109331093
Dzisiaj wyciągnęłam kolczyka na 3 lekcje i w sumie nie miałam problemu z włożeniem go .. ale jak włożyłam to zobaczyłam , że troszeczkę krwi mi poleciało i od tamtego momentu boli mnie dziurka czy to od tego ,że sobie o coś tam zahaczyłam ? HEEEEEEEELPPPPPP I nadal mam ta opuchliznę w środku noska , ale jest malutka

Gość kiki1234
Ja też po zmianie kolczyka miałam taką opuchliznę...to chyba normalne...ja smaruję to maścią propolisową i schodzi, łagodzi też ból i można nia smarować na błonę sluzową:) Wypróbuj, warto, działa jak antybiotyk:)

Gość aniaaxd2
hej dzisiaj musiałam wyciągnąć kolczyka na 3 lekcje , i jak wróciłam do domu miałam straszny problem z włożeniem go ;( znacie jakieś sposoby na szybkie gojenie? bo do trybiotyku to ja nie mam dostępu bo nie mieszkam w Polsce . A i jak można ukryć kolczyka bez wyjmowania są jakieś specjalne maluteńkie kolczyki albo jakieś plastry?

Gość Anyska
Wiesz co powiem Ci, że ja już nie mam żadnego porblemy :) Nie raz w nosy mi jeszcze wypaa ale już na legalu wchodzi nic nie boli :) Wszystko jest Ok ;) A z tym czymś w srodku to ja tez mam... Posmaruj jakim trybiotykiem albo coś i powinno zejsc ale to raczej nic groznego ;)

Gość skrupa20
ale to aż boli

Gość załamaa
mam kolczyk od 2 tygodni alo dłużej wszystko było ok . tylko wyciągłam 1 raz nic sie ie stało wyciągłam 2 razto zaczoł mi się paprac nie wygląa to ztciekawie co mam robić ??:((((((((

Gość kasia3109331093
Hej xD do tej pory mój kolczyk nie paprał się ani nic z tych rzeczy , Ostatni gdy muszę wyciągac na niektore lekcje kolczyka boli mnie nos , po powrocie , albo na nastepny dzien mam troche ropki . Ogólnie w środku mam jakąś opuchliznę i na górze mi jakas gula sie robi ? Co to help .. plis , to chyba nie ziarnina bo by byla wieksza :!!!!

Gość kasia3109331093
Hej xD do tej pory mój kolczyk nie paprał się ani nic z tych rzeczy , Ostatni gdy muszę wyciągac na niektore lekcje kolczyka boli mnie nos , po powrocie , albo na nastepny dzien mam troche ropki . Ogólnie w środku mam jakąś opuchliznę i na górze mi jakas gula sie robi ? Co to help .. plis , to chyba nie ziarnina bo by byla wieksza :!!!!

Gość Mej909
hEJ Xd Ja tez sobie zrobiłam kolczyk w nosie ;) wszytko jest ok z początku gdy pierwszy raz wymieniłam kolczyk to pojawiła mi się w środku opuchlizna.. tak zwana "gila" xD Kosmetyczka powiedziała że to częsty objaw i powinnam przemywać trybiotykiem ;P

Gość Nikusia .
Ej...a powiecie mi jakiego lepiej kolczyka zagiętego czu takiego zwyklego prostego . ; | i czy nos puchnie od przebicia . ?

Gość Nikusia.
Siems.;* Wszystkim mam takie pytanka . ? 1. Jaką igłą się przebija. ? 2. Jaki lepiej kolczyk prosty czy taki wykrzywiony.? 3. Ile najdłużej się dziurka goi. ? 4. Czy nos puchnie . ? Z góry dziękuję za odp.;] PzDr. ; D

Gość m4dziussi4
Cześć:) mam pytanie... mam kolczyka w nosie od jakiegoś miesiaca, dziś go wyciągłam bo chciałam włożyc inny, tylko ze okazało sie że ten mi nie odpowiada bo mi wylatuje...:/ i chcialam spowrotem włożyc ten stary ale teraz sie nie da nie wiem czemu..:/ on jest taki zakrecony i nie wiem jak go wlozyc... a na dodatek noc mi spuchnął... ;D (od srodka) :/

Gość m4dziussi4
Cześć:) mam pytanie... mam kolczyka w nosie od jakiegoś miesiaca, dziś go wyciągłam bo chciałam włożyc inny, tylko ze okazało sie że ten mi nie odpowiada bo mi wylatuje...:/ i chcialam spowrotem włożyc ten stary ale teraz sie nie da nie wiem czemu..:/ on jest taki zakrecony i nie wiem jak go wlozyc... a na dodatek nos mi spuchnął... ;D (od srodka) :/

Gość monika21812101
Miałam kolczyk w nosie,ale często mi wypadał i bardzo długo się goiła dziurka. I z każda zmianą kolczyka nos puchł. Zależy to od organizmu :)

Gość M4dziussi4
Cześć:) mam pytanie... mam kolczyka w nosie od jakiegoś miesiaca, dziś go wyciągłam bo chciałam włożyc inny, tylko ze okazało sie że ten mi nie odpowiada bo mi wylatuje...:/ i chcialam spowrotem włożyc ten stary ale teraz sie nie da nie wiem czemu..:/ on jest taki zakrecony i nie wiem jak go wlozyc... a na dodatek noc mi spuchnął... ;D (od srodka) :/

Gość monika21812101
Przemyj sobie rumiankiem i powinno być OK ;)

Gość m4dziussi4
aha ok:) a jeżeli włożę kolczyk dopiero jutro to nie zarośnie mi dziurka?

Gość monika21812101
Pewnie,że nie:) Ja kolczyk włożyłam po miesiącu i dziurka jeszcze była chociaż zeznętrzna warstwa skóry nosa już się zarazstała ale jak włożyłąm kolczyk to sie przebiło i nawet nic nie bolało :)

Gość m4dziussi4
nom to fajnie mam nadzieje, że mi tez nie zarośnie ;D :) thx za odpowiedź:) jak coś się bd działo to będę znowu pytać;d

Gość aga980
slyszalam ze u kosmetyczki ale moja kolerzanka mowila ze to strasznie boli

Gość tryrtry
ej a tak wogule to jak ma sie kolczyk w nosie to jest to wygodne?

Gość źle.211
mam kolczy papra mi sie i mam taką czerwona gule co robić ??????????????????? najpierw nachodzi ropa a póżnie się długo goi a jak się zagoi to znowu to samo sie robi .. co mam zrobić ?>>>>>>?//:::(:(:(:(:(:(:((:(:

Gość źle.211
mam kolczy papra mi sie i mam taką czerwona gule co robić ??????????????????? najpierw nachodzi ropa a póżnie się długo goi a jak się zagoi to znowu to samo sie robi .. co mam zrobić ?>>>>>>?//:::(:(:(:(:(:(:((:(:

Gość Julcia223
HeHe właśnie przebiłam sobie nosek !! Polecam przekłucie wg nie boli ani prawie sie nie paprze najlepiej 3 razy dziennie smarowac dziurke kremem nivea albo przeczyszczac wodą utlenioną :))

Gość alicex33
Hej. Jakieś 2 tygodnie temu wyciągnelam kolczyka, gdyż strasznie miałam problemy z nosem. Ciągle mi jakieś coś wyskakiwało koło kolczyka, nie dało się go wyciągnąć itd. W dzień przebijania nosa kosmetyczka powiedziała, że najwyżej zostanie mały ślad, mała kropeczka... no cóż. Ja mam wielką bliznę. ;(( W ogóle żałuje, że przebijałam ten nos.

Gość olussska
przekłucie nosa nic nie boli! ja robilam kolczyk u kosmetyczki.. co prawda troche za niego zaplacilam.. i musialam nosic przez tydzein okropny duzy kolczyk, goi sie szyko. Teraz mam zakonczony kuleczka nie polecam jest trudny do wyciagniecia...