Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agata79

kolczyk w nosie pytanie

Polecane posty

Gość agusiiiaaa
tak to jest jak sweet 14 przekłówają u kosmetyczek a potem zatkają dziurę jakimś fluidem i pudrem . Boże co to za pomysł przemywac kolczyka kremem nivea. kochanie, kolczyk w nose musi byc trudny do wyciągnięcia inaczej by wypadał co chwile ;]

Gość agusiiiaaa
a co do tej opuchlizny koło nosa. tzn koło kolczyka . to jest u większosci ludzi którzy go posiadają a nie dbają tak jak trzeba. kup sobie w aptece tribiotic i smaruj tym przez 5 dni. tylko tak zeby dzirki nie zatkac, najlepiej posmarowac i poruszac trohe kolczykiem zeby to do srodka kanału przekłocia weszło. aha i staraj sie uwazac na tego kolczyka, zeby tam nie dostawaly sie kosmetyki zadne, a przemywaj go przegotowana woda na patyczku do uszu i samruj jak juz mówilam tą mascia przez 5 dni. aha i jesli masz katar to bedzie ci sie tak robilo bo caly czas dotykamy nosa a to podraznia dziurke. ;]

Gość ewunia_89
hej ja byłam wczoraj u kosmetyczki i bez żadnego wcześniejszego umawiania się na wizyte zrobiła mi kolczyk w nosie!!!!Zapłaciłam za niego 70zl!Jest fajny i ładny!!!Kolczyk był zapakowany w taki mały i plastikowy pistolecik!!!Prawie mnie nic nie bolało,tylko troszeczke leciała mi krew!!!To już 7 kolczyk jaki mam a zamieżam sobie zrobić 8-my w pępku(już kiedyś miałam ale zgubiłam kuleczke i musiałam go wyjąć)

Hej ;] Strasznie chce miec kolczyk w nosie oraz w pepku .... w peepku przebija mi sis ,, ale w nosie musze sama i zabardzo nie wiem jak to zrobic ;/ prosze pomozcie mi !! ;p

Gość kitty988
Czy ktoś się orientuję czy można przekłuwać 3 raz to samo miejsce? Miałam kolczyk w nosi dwa razy i za każdym razem przez rok mi się nie zgoiło,więc wyjęłam. Ostatnio przeczytałam że powinno się przemywać solą fizjologiczną a nie wodą utlenioną. Dlatego chcę spróbować po raz 3.... Tylko czy to ma sens?

Gość Foczka10
Witam. Mam pytanko. Byłam w salonie kosmetycznym zapłaciłam 60 zł za przebicie noska. Wszystko pięknie ładnie. Panikosmetyczka przebiła mi to maszynką która była już orginalnie zapakowana z kolczykiem. W szystko jest pięknie tylko że ta przebitka jest zakączona ostreą końcówką nie wiem czy tak powinbno być bo bardzo mnie to drażni. Proszę o odpowiedź na moją pocztę. Pozdrawiam

Gość ar4567
Po pierwsze żeby sobie zrobić gdziekolwiek kolczyka trzeba mieć o tym jakieś pojęcie.To nie jest obcięcie włosów, o to trzeba dbać i robić to z głową.Kolczyka robi się w salonie percingu w sterylnych warunkach przebija się igła potem 2 miesiące się goi 2x3 razy dziennie przemywa się spirytusem salicylowym broń boże wodą utlenioną.Kosmetyczka nie przechodzi żadnych kursów do wykonywania kolczyków na ciele tylko w uszach.Pistolet rozrywa chrząstke w uchu i przebija ją razem z kolczykiem więc w nosie także rozrywa cała skórę i wbija kolczyk,który przeznaczony jest do ucha bo tylko takie do pistoletu pasują Więc broń boże nie przebijajcie nosa pistoletem!!! w żadnych przypadku także same na twarzy jest pełno nerwów a wy macie zerowe doświadczenie wolicie ryzykować niż wydać 50 zł? Jak widać nawet do kolczyka trzeba dorosnąć i podjąć decyzję dojrzałą..

Ja przebijałam w szkole na długiej przerwie :P I juŻ mam 12 miesięcy ... Wszystko ładnie się goiło ... Wgl nie ropiało , tym bardziej ,że miałam kolczyka za 2,50 ;P .. Według mnie to zależy od organizmuu . Innym się pier**** a innym nie ;] P.s .. w pon idę sobie zrobić w nosie :P ;]

Gość Miśk.
Mam jedno pytanie i pliska o pomoc! ;* Dlaczego nie robić sobie kolczyka u KOSMETYCZKI? ;< Proszę nawed o krótkie odpowiedzi.. Z góry dzięki. ;** Pozdrawiam. ;D

Gość ewerlais
mam pytanko czy jak sobie sama zrobie kolczyka w nosie to bede miala nos spochniety i jakies rany??? odpiszcie szybko prosze

Gość ewerlais
mam pytanko czy jak sobie sama zrobie kolczyka w nosie to bede miala nos spochniety i jakies rany??? odpiszcie szybko prosze

Gość SpinuS
Ja sama sobie zrobiłam 5 dni temu;) i musze go wyciagac jhak przychodze do domku bo rodzice nie wiedza;) narazie goi sie koncertowo;) ale bolalo jak rovbiłam;)

Gość SpinuS
Spuchnac nie spuchanie jedynbie moze pojawic sie zaczerwienienie wiem bo zajmuje sie mkolczykowaniem;)

Gość olka4444
ja sobie zrobiłam kolczyk prawie 2 tyg. temu i prawie nic mnie nie bolało.Przebicie z założeniem kolczyka trwało ok. 5 sekund.Facet kazał mi kupić maść "tribiotyk"(chyba tak się nazywa) i czyścić solą fizjologiczną. Nic mi się nie babrało tylko miałam troszkę krwi pod kolczykiem. Więc dziewczyny nie bójcie się, bo to prawie nic nie boli, (chociaż to zależy od grubości nosa)a kolczyk jest śliczny :) pozdr.

Gość olka4444
a tak poza tym to nie polecam robić kolczyka u kosmetyczki bo one mają doświadczenie co do uszu a nie kolczykowania innej części ciała! ja byłam w salonie tatuażu i zapłaciłam 50 zł. i jak napisałam wcześniej wszystko jest ok.I nie polecam pistoletem, mojej koleżance robiła właśnie kosmetyczka pistoletem. miała zatyczke i wogóle lepiej nie mówić... NIE RÓBCIE U KOSMETYCZKI !!!

Gość Dysia22
Ja wczoraj zrobiłam sobie kolczyk w nosku :) Kupiłam igłę w aptece (poprosiłam o najgrubsza). Zdezynfekowałam ją spirytusem, kolczyk też... nosek zamroziłam takm zamrażaczem w spray'u, potem przetarłam go spirytkiem ;) włożyłam igłę... i wyciągając ją od dołu włożyłam kolczyk... nie bolało... potem przetarłam wodą utlenioną. Teraz smaruje tribioticiem... Jak na razie wszystko OK :)

Gość aniaaxd2
hej , kolczyka mam od wakacji 2009 , w środę musiałam go wyjąc , bo miałam badania w szpitalu , i potem nie mogłam go włożyć , mam go w kształcie litery L , polowa kolczyka wchodzi ale w środku nosa już nie chce przejść , co mam zrobić przebić tam igłą , bo to chyba strup jakiś czy co .

Gość aniaaxd2
up up !! pilnee

Gość aniaaxd2
ponawiam!!

Gość aniaaxd2
ponawiam!! dziurka jest ale jak pcham kolczyka to nie chce przejść tylko wbija mi się w środek nosa a nie w dziurkę , mam pytanie ile kosmetyczka weźmie za poprawienie dziurki

Gość olka4444
hej, ja pisałam ze z mojim kolczykiem wszystko ok. Wiec nie jest ok. Facet podobno cos mi żle przebił nie dokładnie w tym miejscu, a pozatym miałam problem z włożeniem kolczyka do nosa, taki z haczykiem i w dodatku pofalowanym. Dłubałam w nim za bardzo i... rozdłubałam. Facet w salonie(poszłam potem do naprawde dobrego) powiedział zebym juz nic z nim nie robiła i poczekała az mi sie zarosnie, to wtedy zrobi mi porządnie. A szkoda trochę...

Gość be4ATKA
Ja też zastanawiam się nad przebiciem noska i sama raczej nie zrobię tego bo bym chyba umarła:) czy możecie polecić mi jakiś super salon gdzie można to zrobić profesjonalnie i bez żadnych obaw że ci sparaliżuje pół twarzy?? :) Chodzi mi o salony w Krakowie:) pozdrawiam

Gość niunia D
Studio KULT w Krakowie przy ulicy szpitalnej :D polecam gogąco!!! ja tam robilam i jestem zadowolona bardzo :D kolca w nosie mam juz jakies 2 lata i jest gitara :D

Gość kosia.
przebijasz u kosmetyczki lub w specjalnych salonach piercingu. pistoletem lub igłą. ja miałam pistoletem, i boli tylko troszkę przy przekłuciu i potem z 10 minut tak delikatnie :) tylko trzeba przemywać solą fizjologiczną i gdy ropieje to tribioticiem :)

Gość fffffff
halo halo Nie można przebijać pistoletem!!!!! W życiu, to rozrywa skórę, tylko i wyłącznie w salonach gdzie zajmują się piercingiem :)

mnie dzisiaj przekuła nos koleżanka igłą i w ogóle nie bolało;) tylko niestety zrobiłam to bez wiedzy rodziców i po powrocie do domu mama kazała mi go wyjąć. prosze powiedzcie jak moge ją przekonac!!

Gość Darciaa **
Aya-Chan emm no to trochee zalik jesli tak zrobilas, bo to normalne przeciez, ze mozna zobaczyc a TY robiac cos takiego nie pomyslalas i jest mi Ciebie zal dziewczyno ;] no ale jesli chcesz ja przekonac to powiedz jej ze dziurka zarasta i jest mala i ze jak wlozysz kolczyk taki maly do nosa to prawie nic nie widac... ja mam kolczyk w nosie od 6 sierpnia i mam 14 lat hehe mama sie bez problemu zgodzila... robilam w profesjonalnym studiu i nie polecam samemu w domu albo ze kolezanka przebije albo u kosmetyczki.. zal troche ludzkiej glupoty wtedy hehe :PP elo;]

Gość Aga-chan
no może i racja;) ale już próbowałam tych sposobów i nic:( i chociaż nie powinnam to musiałam po niecałym dniu wymienić na ten malutki kolczyk, a ona dalej swoje. powiedziała że jak tata i babcia się zgodzą to ona też. a na to nie ma co liczyć:( ale chociaż mała szansa jest, bo jak się babci pokazałam to nawet nie zauważyła;) a może ktoś wie czy coś się poważnego dzieję jak tak szybko wymieniam kolczyk?

Gość Aga-chan
powinnaś wymienić kolczyk po tym gdy się wszystko już ładnie zagoi ... zalecane jest po 3 tygodniach i ja tak zrobiłam a teraz jest super ;) nawet nie czuje , że go mam a czasami zapominam hehe.. ja osobiście wole kolczyk w kształcie litery L ale jeśli chodzi o kolczyk z kulką i jeśli nie chce przejść bo kulka za duża to spiłujcie ją trochę i wtedy będzie ok ;)