Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyMegi81

PLANUJĄCE CIĄŻE NA PRZYSZŁY ROK? SĄ TU TAKIE? JAK TAK TO ZAPRASZAM!!!

Polecane posty

Gość LadyMegi81

Witajcie kochaniutkie!!! Ja właśnie planuję ciąże w 2007roku. Teraz niestety nie moge..ale za rok to już mnie nic nie postrzyma.Wiem,że gdzieś jest podobny wątek ale chciałabym go troszke odnowić;) Mam nadzieje,że poznam tu wielu przyjaciół na dobre i na złe..oczywiście internetowo;) Więc miłe,przedstawcie się troszke..START!!!!!!!!

Gość kochaniutka 2007
już tuż tuż.Raptem 3 miechy

Gość hej kobietki moze i ja napisze
Ja planuję ale może tak starania na koniec 2007. Teraz też nie mogę, mój mąż marzy o dzieciach i byłby szczęśliwy, gdyby teraz nawet pojawiło się maleństwo, ale ze względu na pracę poczekamy.

hehe To fakt ,że do 2007 roku brakuje niecałe 4 miesiące ...ja to planuje na wakacje;)))) Jeju oby się udało za pierwszym razem;) Jest taka piosenka,,Najtrudniejszy pierwszy krok...\'\'Anny Jantar.heh oby ten pierwszy krok okazał się pozytywny;p Ale znając zycie tak łatwo nie będzię ale ja się nie poddam!!! :D

Kangurku DZIĘKUJE:**** Tak,WIARA czyni CUDA!!! TYLKO TRZEBA W TO UWIERZYĆ. Już teraz rozpoczynam odpowiednią dietę no i koniec z papierosami!!!

Ja tez zaczeła żucać fajki przed ciaża -udało się chodź nie było łatwo.Jedno trzeba wieżyć ale też nie można dać się zwariować bo wtedy zamiast bobasa jest rozczarowanie.To pisze z mojego doświadczenia

Tak to święta racja! Najlepiej o tym nie myśleć samo przyjdzie..a kiedy..to nie wiem ,wkońcu kiedyś zostane mamą.Ale wiesz kangurku;) Nadzieja pozostaje,że się szybko uda;)))

Gość tak sobie rozmyslam....
Dziewczyny, a o jakiej specjalnej diecie mówicie?? Akurat z fajkami mam spokój, ponieważ nigdy nie paliłam, bardzo rzadko też piję alkohol. Staram się zdrowo odżywiać. Czy to chodzi o zdrowe odżywianie, czy o coś specjalnego. (o kwasie foliowym wiem). Pozdrawiam

Tak sobie rozmyślam... Chodzi tu o dietę bogatą w witaminki,błonnik,wapń,żelazo..Należy dużo pić soków owocowych,dużo jeść warzyw. Nic nadzwyczajnego!:) Zwykła zdrowa dieta.Już teraz planujące powinny odstawić używki,cukier,tłuszcze...Polecam także każdej kobiecie witaminy dla ciężarnych-może to zabrzmniało nie co śmiesznie ale tak ginekolog powiedział,nie ważne czy jesteś w ciąży czy tak! WARTO BRAĆ WITAMINY !! Brak niektórych witamin może powodować problemy w zajściu w ciąże... Jeszcze jedna drobna rada! Uprawiajcie DUŻO sportu.Kondycja także odgrywa ważną rolę ,może nie w zachodzeniu ale napewno w czasie ciąży!! Jutro znowu tu wpadne,kurcze mam nadzieje,że będzie nas dużo więcej!!!

Gość tak sobie rozmyslam....
Lady:) dzięki za odpowiedź:) Czyli w sumie nie muszę aż tak dużo zmieniać:), może powinnam włączyć do swojej diety więcej ryb np... a tak ogólnie to jest dobrze. Kawa, alkohol, papierosy - prawie u mnie nic z tego nie gości w jadłospisie ( o ile papierosy można zaliczyć do jadłospisu):) A co do witamin, zażywam witaminy i kwas foliowy. Czy nie jest lepiej witaminy dla ciężarnych zażywać już będąc w ciąży, lub w trakcie starań?? Ja mam tylko jedną obawę. Jak na razie na dzieciątko jest za wcześnie, ale teraz od ślubu niby uważamy, ale nie tak jak wcześniej. Teraz bez obciążeń chęciami starań chyba łatwiej zajść, musimy chyba jednak ciut bardziej uważać, a jak jest u Was??? Bardzo uważacie młode mężatki?? Pozdrawiam:)

Gość 0 Rh minus
kangurku,kurcze,dzieci płodzisz,ale moze troche do słownika ortograficznego bys zajrzała?????

Gość terra25
Witam Kobietki... Ja-podobnie jak Wy-planuję ciążę na 2007 rok..Mam nadzieję,że mi się uda..Przyznam szczerze,że już teraz chciałabym mieć takie maleństwo,ale oboje z mężem doszliśmy do wniosku,że przyszły rok będzie bardziej odpowiedni.. Wyjdziemy na prostą,a przede wszystkim Szymon będzie cały czas przy mnie(obecnie jest na misji pokojowej)... Pozdrawiam Was gorąco i trzymam za Was kciuki.

0 Rh minus a jaki związek ma płodzenie dziecka z błędami ortograficznymi? Popatrz na górę na temat!!! ;) Tak sobie rozmyślam ...myśle,że cały sekret tkwi w tym aby o dziecku w czasie przytulanek nie myśleć...Podejdz do wszystkiego na luzie... Bardzo ważną rolę odgrywa tu psychika tzw.blokada ...im więcej o tym myślimy tym trudniej nam zajść w ciąże..Czytałam na ten temat bardzo dużo i musze przyznać,że coś w tym musi być. Więc kochaniutkie od przyszłego roku podchodzimy do przytulanek na luzie!!! :D Co do tych witaminek to najlepiej zacząć je już teraz brać! Tak samo folik:) Tak sobie rozmyślam ryby to cenne bogactwo witaminowe ...warto!!!:))) Ja osobiście nie przepadam za rybkami ale chyba będe musiała je polubić:/ ;) terra25 bardzo ważne jest w czasie ciąży wsparcie kogoś bliskiego..w sumie ciąża to bardzo trudny momęt dla kobiety ...huśtawki nastojów..badania...nerwy.. ale i tak jestem zdania,że w tym wszystkim jest coś cudownego!!! Czuć w sobie rozwijającą się małą istotką,pierwsze kopniaczki dzieciaczka..jeju..mam nadzieje,że każda kobieta starająca się o dzidzię przeżyje to!! Ja jeszcze nie wiem jak to jest ale moge sobie wyobrazić ,to musi być CUDOWNE!!!

O Rh minus - jak już to dziecko a nie dzieci. Tak na marginesie temat dotyczy czegoś zupełnie innego niż o czym Ty piszesz-kilka lekcji i Tobie by dobrze zrobiły

LadyMegi81 - te kopniaczki,te wizyty u gina kiedy jest robione usg to coś CUDOWNEGO i Wam też dane będize to przeżyć Dziewczyny polecam już przed ciaża łykać folik.Mimo że temat mnie nie dotyczy będe tu wchodzić bo jest miło :)

Gość co tu taka sisza

Witam Was dziewczyny Tak jak Wy planuję ciążę w przyszłym roku - na wiosnę rozpoczynam starania. Chętnie do Was dołączę. Nie wiem czy mnie przyjmiecie, bo ja niestety jestem po przejściach. Mam nadzieję, że nie zarażę Was swoimi obawami i pesymizmem :) Pozdrawiam

cicho tu jak by makiem zasiało ...no chyba że zabraliście się ostro do roboty dziewczyny :)

Witajcie kochaniutkie! No jasne rozwijamy ten topik ,tylko do tego potrzebna mi jest wasza pomoc!!! :) Więc jak ? POMOŻECIE?!! :D Peppetti oczywiście,że CIĘ przyjmniemy:))) Im więcej nas to lepiej;) Och..miałam dzisiaj ochote na papierosa ale się wstrzymałam.,trzeba się odzwyczaić wcześniej ..szkoda dziecka truć.. ale miałam wielką chętke zapalić:/ Tyle,że ja mam silną wole ,jak sobie powiem NIE to nie zapale,a tym bardziej nie zrobie tego dla dziecka

ja planuję........... ale bardzo się boję............ do końca tego roku biorę hormony z powodu torbieli, z którymi walczę już ponad rok :O lekarka stwierdziła, że jeżeli chcę mieć jeszcze dziecko to nie ma na co czekać.......... Na Boże Narodzenie prawdopodobnie wychodzę za mąż :) a od Nowego Roku będziemy się starć.... o ile strach mnie nie pokona :O

hej, ja sie do Was dołączam, też planuję na 2007, ale jak Bozia da to juz poród, chciałabym zajść w ciążę w listopadzie lub w grudniu, bedę śledzić jak rozwija sie wątek, teraz zastanawiam się jak należy sie przygotować do ciąży medycznie, jakie badania, itd. Nie mam tez stalego ginekologa, bo nie dawno sie przeprowadzilam... Ale cos wymyslę, pozdrawiam Wszystkich :)

jejku chciałabym sobie dodac ten topik do Wybrnych tematów, ale nie wiem jak, macie pojecie jak to zrobic ?

Witajcie Mam nadzieję, że nie będzie tu cichutko :) LadyMegi81 - dobrze, że masz silną wolę. Papierosy bardzo szkodzą dzieciaczkom. Zwłaszcza chłopcom.Podobno wpływa to na ich płodność. Eiwee - nie bój się!!! Tym bardziej, że masz kłopoty zdrowotne. Musisz szybciutko się starać. Tym bardziej, że nie zawsze jest łatwo trafić ;) Asiolek - ja marzę o tym by w ciążę zajść w marcu, ewentualnie w kwietniu. Wtedy dopiero też zacznę staranka. Mam nadzieję, że wszystko mi się uda.... Gdy wejdziesz w listę tematów z wybranego forum, obok, po prawej stronie są takie plusy. Gdy go naciśniesz dodasz topik do wybranych. Zmykam, wrócę tu za tydzień, dziś w nocy wyjeżdzam na wczasy. Mam nadzieję, że topik się rozwinie. Pozdrawiam

Eiwee kochana odwagi!!!! Będzie wszystko dobrze,musisz w to wierzyć!!! A tu kilka informacji co nas czeka przed zajściem w ciąże:))) ,,Zdaniem ginekologów, aby ciąża i poród zakończyły się dla dziecka i matki pełnym powodzeniem, rodzice powinni zainteresować się swoim stanem zdrowia już na 12 miesięcy przed planowaną ciążą. Roczne przygotowania to m.in. zmiana stylu życia i przyzwyczajeń dietetycznych, konieczna, by uzupełnić niedobory mineralne i witaminowe w organiźmie lub też po to, żeby stracić na wadze.,, Badania jakie należy wykonać PRZED zajściem w ciąże: -badanie na obecność przeciwciał antyróżyczkowych..(oczywiście jeśli nie wiesz bądz nie pamiętasz czy chorowałaś na różyczkę to jak najbardziej polecane jest to badanie) Pamiętajcie! przez trzy miesiące po zaszczepieniu nie wolno zajść w ciążę!!!!!! - szczepienie przeciew Wirusowemu zapaleniu wątroby, -badania wykrywające Toksoplazmoze(moja kuzynka na nią choruje,przez ciąże miała takiego starcha czy wszystko z dzidzią ok.Ale urodziła zdrową śliczną dziewczynkę;))

A ja zaczne starania od maja :D Mam nadzieje,że nic się do tej pory nie zmieni i znowu nie będe musiała przekładać decyzje o dzidzi:D tak bardzo chce dziecka.Ale wierze,że każda z nas wkońcu zakiełkuje;) hehe Tyle,że teraz się zastanawiam..co lepsze ..codzienna przytulanka czy co 2 dzień...a może tylko w dni płodne? Jak myślicie?