Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyMegi81

PLANUJĄCE CIĄŻE NA PRZYSZŁY ROK? SĄ TU TAKIE? JAK TAK TO ZAPRASZAM!!!

Polecane posty

Gość pszczólka
Troszke zmienilo mój pseudonim wiec poprawiam... sorki :)

Cześć Jestem nowa chciałam sie dołączyć do Was a tu nikogo nie ma. Dziwie sie bardzo bo to naprawde super TOPIK. Ja też b.pragnę dzidziusia ale do pracy zabieram sie dopiero w sierpniu.Przygotowania całą parą. Piszcie piszcie by ten Topik dalej istniał.

ja tez planuje dzidziusia w tym roku,ale pod koniec;) pozdrawiam,ciao

Gość midusia1
Witam! Widze ze dziewczyny znalazlyscie ten topik.kiedys tu pisalam ale niestety nie przetrwal zbyt dlugo. no ale mam nadzieje ze teraz na nowo odzyje i bedziemy sie tu wymienialy doswiadczeniami odnosnie starania sie o dziecko.

Gość midusia1
INESKA rzeczywiscie piekna Twoja Oliwka! napisz cos wiecej o sobie,skad jestes itp. PLANETKA a Ty ile masz lat?skad jestes? Ja mam 23 lata,zaczynam starania w kwietniu.

Witam,ja również planuję ciąże na ten rok,takmaj,czerwiec:))).Niedawno odstawiłam tabletki,teraz robię badania.Pozdrawiam

Witaj Iza_! Fajnie ze dolaczylas do naszego topiku!Mozesz napisac jakie konkretnie robisz badania?I jak wogole wygladaja Wasze przygotowania?

Dostałam skierowania na badanie krwi,moczu,toksoplazmoza,VDRL,wykrycie przeciwciał różyczkowych,glukoza.Nawet jeden z lekarzy kazał brać witamine E mnie i mężowi.Już kupiłam kwas foliowy (Folik)i zaniedlugo zaczę go jeść:)) a zapomniałam dodać ze mam 26lat:)

szkoda że topik upadł ale najwyższa pora żeby poszedł sobie na szczyt :)

Midusia-Jestem Monika i mam 29lat.Troszke pozno zdecydowałam sie na dzidzie:) Starania zaczynam w lipcu .a teraz przygotowania. folik biorę , Wapno i magnez oraz dietę mleczną(ponoć sprzyja to poczęciu dziewczynki) :) Badań sporo ,ale warto aby być spokojnym. Dr.poradziła aby zaszczepić sie równiez na GRYPĘ jeśli zimą będe w ciąży bo organizm wtedy jest osłabiony i łatwiej można podłapać przeziębionko. Napiszcie czy jest ktoś komu dr.zalecił badanie Cytomegalia,Mononukleoza?

Czesc dziewczyny! Ja jestem z Poznania.Szczerze mowiac to nie bylam jeszcze u gina po skierowania a widze ze wy juz macie to za soba.jakos nie moge tam dotrzec!No ale musze to zrobic w najblizszym czasie zeby zdazyc chociaz z najwazniejszym badaniami. PLANETKA>ja tez jestem na diecie nabialowej bo tez moim marzeniem jest dziewczynka! pozdrawiam i znikam do nauki(sesja...)!!!

Cześć. Midusia- no tak nauki sporo i nie ma kiedy wybrać się do dr. Biegusiem :) a pózniej prosimy o relacje. IZA- wit.E? zastanawiam sie czy też ją brać z mężem. Lepiej dmuchać na zimne :) ide kupić. kończe musze wychodzić do pracy,ach ta praca na popołudnia :(

No dobra,mala przerwa na kafe mi nie zaszkodzi!Tak wiem,za jakies 2 tygodnie ,jak bede juz po okresie lece do lekarza.A Wy dziewczyny bylyscie po skierowania u ginekologa czy u lekarza rodzinnego?jesli u gina to prywatnie?

No w końcu dorwałam się do kompa:))) Ja mieszkam w Dąbrowie Górniczej.Na badania wybieram się za dwa tygodnie.Wszystkie skierowania mam od ginekologa,szkoda ,że te badania są płatne i to dość drogie ale jak mus to mus:)Dziewczyny jak wygląda ta dieta mleczna?:))

HEJ! Iza dieta bogata w wapn i magnez sprzyja poczeciu dziewczynki.nalezy jesc duzoproduktowmlecznych,soi,orzechow,fasoli,brokulow,ryb,gruboziarnistych kasz,migdalow oraz warzyw lisciastych. Narazie musze spadac,wpadme pozniej!!pa!

Czyli też zaczynam stosować dietę mleczną:)))bo również chciałabym mieć dziewczynkę:)

Cześć. Ale super wszystkie chcemy mieć dziewczynki . zobaczymy której sie uda:) Ja na badania wybieram sie w środe. Pozdrawiam

Czesc!Co u was slychac?ja ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy czsem nie poczekac ze staraniami tak do konca roku.no bo w czerwcu koncze studia,teraz nie mam pracy,studiuje dziennie.i mysle czy moze po studiach popracowac troche i dopiero zajcs w ciaze?w sumie moj chlopak zarabia ok 2500 zl,mieszkanie wynajmujemy i nie narzekamy,starcza nam na rozne przyjemnosci,imprezy itp.Wiadomo ze w czasie ciazy i potem zrezygnowalibysmy z takich rzeczy wiec wtedy te pieniadze bylyby na dziecko.No i bardzo chcemy miec juz dzidziusia! Co o tym myslicie?poradzcie mi dziewczyny!!!

Cześć Midusia- musicie zdecydować sami, co za i co przeciw. Natomiast ja namawiam,namawiam goraco ;) jeżeli pragnie sie czegoś bardzo to trzeba dązyć do tego. Ja naszczęście nie mam takich wątpliwości,a nawet nie powinnam bo czas nagli zwazywszy na mój wiek. Zaczynam w sierpniu to pewne:)

Jestem,jestem:))) Ja własnie skonczylam licencjata i nie wiem czy nie zaczac dalej studiowac równiez chcialabym podjac prace przed zajsciem w ciaze.zobaczymy jak to bedzie.pozdrawiam

Jeszcze raz ja:) dodam ,ze remontujemy mieszkanko ktore pochlania duzo kasy ale w tym roku juz zamieszkamy.takze narazie jest nieciekawie.

No witam dziewczyny!! Mysleismy o tym czy przelozyc starania ale raczej nie zrobimy tego!!a wiec od kwietnia zaczynamy!!! Iza ja w czerwcu koncze tez licencjata i tez chcialaby isc gdzies dalej no ale zobaczymy jak to wyjdzie.Kurcze ja rowniez bym chciala isc do pracy przed ciaza ale to by ja odwleklo o min pol roku!!a ja tak bardzo tego pragne ze chce juz!!!!mysle ze jakos damy rade finansowo. A co z badaniami ?robilyscie juz?piszcie!

U mnie narazie nic się nie dzieje,za dwa tygodnie idę na badania a pózniej z wynikami do ginekologa zeby zobaczył i przepisal nastepne.Pozdrawiam

U mnie nic sie narazie nie dzieje,za dwa tygodnie idę na badania a pozniej z wynikami do ginekologa po nastepne:) Pozdrawiam