Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyMegi81

PLANUJĄCE CIĄŻE NA PRZYSZŁY ROK? SĄ TU TAKIE? JAK TAK TO ZAPRASZAM!!!

Polecane posty

jestem nareszcie( byl problem z laptopikiem). Mam fajne stronki - WWW.erodzina.com WWW.anetta.pl Niestety nie byłam jeszcze na badaniach,ale zdecydowałam sie na mniejszą ich ilośc. Toksoplazmozy nie robie bo wykona ją ginekolog już podczas ciąży bezpłatnie. Natomiast te tak- morfologie,mocz,różyczke,cytologie i może cytomegalię (pracuje jako asystentka stomatologa więc mam częsty kontakt z dziećmi a od nich mogłam to złapać).

a i jeszcze kupiłam mężowi witaminki :) SALFAZIN podobno zwiększają ilość i ruchliwość plemniczków. Sobie natomiast kw.foliowy (puritans pride 250tabl) 14zł i Wapno+Magnez+B6 120tabl za 16zł(6tyg.przed łykać pomaga ponoć poczęciu dziewczynki;) pozdrawiam pa pa

czesc dziewczyny ciesze sie ze piszecie i ten topic dalej istnieje my z mezem planujemy starania w czerwcu od poczatku stycznia zaczelam lykac kwas foliowy :) juz nie moge sie doczekac pozdrawiam serdecznie:)

Gość cojarobietu
Dziendoberek kobietki :)) moze sie myle, ale jest duze prawdopodobienstwo, ze jestem najstarsza "starajaca sie" na ten rok...33 lata. Mama nadzieje, ze nie przeszkadza to Wam :) No tak, badania za mna, folik juz kilka miesiecy, wlasnie szczepie sie na zoltaczke, wizyty u dentysty (jesoo ile mnie to kosztuje) ale musze Wam powiedziec... ze wciaz jest we mnie cala masa obaw... Do tej pory praca do pozna, starania sie o mieszkanie (wlasnie konczymy etap remontow), nieregularne jedzenie, spanie po 1szej w nocy wstawanie o 6 stres w pracy... ale dziecko?? jakos do glowy mi nie przychodzilo... strasznie sie boje. Moj maz jest w 7mym niebie, ja czytam wszystko co wpadnie mi w rece, zeby niczego nie przeoczyc, o wszystko zadbac...tak sie boje... Jakos brak mi entuzjazmu, myslicie, ze to sie zmieni?? Cieplo pozdrawiam zyczac wszytkim starajacym sie powodzonka :)

oj dziewczyny nieładnie! coś wyrzuciliście mnie na boczny tor :) no ale tyle dobrego że codizennie tu wchodze i czytam hehehe cojarobietu - jasne że się zmieni! głowa do góry

Gość cojarobietu
Dzieki Kangurku :)

Gość kiriska
Witam dziewczynki. Mam nadzieję że moje plany na ten rok się udadzą. Starania chcemy rozpocząć w okolicach wakacji. Jestem z Łodzi - tak jak Ty Planetka. :) Dodam stronkę do ulubionych i wkrótce do was zajrzę. Pozdrawiam.

Witam Was wszystkie dziewczeta,szczegolnie te nowe oraz oczywiscie Ciebie kangurku!Ja w tym tygodniu wybieram sie do lekarza i chce porobic badania.w koncu to juz najwyzszy czas bo starania zaczynam w kwietniu.chociaz ja bym juz chciala...nie moge sie doczekac duzego brzuszka...Piszcie dziewczyny jak wasze starania. pozdrowienia i 👄 dla wszystkich!!!!

Jaka miła niespodzianka,zaglądam na nasz topik a tu kilka nowych osób.Bardzo sie ciesze że dołączyłyście do nas dziewczyny :) Kangurku -nie zapomniałyśmy o tobie. Tak czytam i czytam i okazuje sie ,że ja starania zaczynam jako ostatnia :( Kiriska-ciesze sie że jesteś z łódzi będziemy mogły wymieniać się informacjami co jak i jaki szpital wybrać :)

Hej Kobietki! ale pusto :) wciaz zapominam brac regularnie kwas foliowy...wrrrr... brak mi systematycznosci ;) a jak u Was starania i przygotowania? buziaki dla wszystkich :-)

Witam was wszystkie w ten bialy dzien!!!u mnie caly czas pada piekny snieg!nareszcie!a moj piesek jaki jest zachwycony!caly czas siedzi na parapecie i podziwia,w koncu to jego pierwszy snieg w zyciu!!jest pod wielkim wrazeniem!no ale co ja wam bede o psie opowiadac... Jestem juz po sesji,obylo sie bez poprawek!no wiec teraz mam troche wiecej czasu i wzielam sie w koncu porzadnie za przygotowywanie do ciazy!umowilam sie do dentysty,co prawda dopiero na koniec lutego,no ale takie sa terminy na NFZ.a za tydzien ide do ginekologa po skierowania na badania!jeszcze nigdy nie cieszylam sie tak bardzo na wizyte u gina!no ale wiadomo w jakim celu tam pojde. Zastanawiam sie czy skoro ide do gina panstwowego to badania bede bezplatne?moze ktoras z Was wie jak to jest?jesli tak napiszcie. A Wy chodzicie prtwatnie czy panstwowo? Ok,koncze na razie.piszcie co u was. pozdrawiam z osniezonego Poznania!!

Hej wszystkim babeczkom :) Midusia..ja chodze prywatnie. Dopiero sie przygotowuje. Skad taka decyzja?..z podejscia lekarzy w panstwowych przychodniach (nie generalizuje ale juz wiele sie nasluchalam). Kiedy mowilysmy (kolezanki tez) ze chcemy sie przygotowac do ciazy odpowiadali: najpierw niech pani zajdzie a potem przyjdzie. albo...jaka zapobiegliwa...i tego typu dziwne okreslenia. Do zrobienia jest tyle badan i szczepienia (chociazby zoltaczka) ze wolalam prywatnie. O nic nie musialam sie prosic, moja pani doktor sama wiedziala, na jakie badania mnie skierowac, zasugerowala wyleczenie zebow i branie kwasu foliowego. Za ostatni badania zaplacilabym 300 zł a tak mialam w pakiecie...ufam doktorce i uwazam, ze moje zdrowie i moje dobre samopoczucie w tym wypadku jest najwazniejsze. Wiem, ze sa dobrzy lekarze i w panstwowych przychodniach ale ja szczescia nei mialam. Trzymajcie sie cieplo mimo tej okropnej pogody (a podobno mieli byc przygotowani...Wawa nieprzejezdna jest :(

witam mam pytanie jakie badania robicie?? ja mam skierowanie na toksoplazmoze i na cos zwiazanego z rozyczka nie wiem dokladnie zeby mam wyleczone, szczepiona na zoltaczeke bylam tak jak pisalam wczesniej kwas foliowy biora mysle jeszcze o szczepionce 3w1 rozyczka swinka ospa- poniewaz pracuje w przedszkolu - troszke sie boje pomomo ze mialam wszystkie te choroby napiszcie cos wiecej :) pozdrawiam

Cześć Asiek 23- gin.powiedział mi że toksoplazmozy nie musze robić przed ciążą bo na początku ciąży wykona to bad.na NFZ. Ja byłam państwowo,ale w ciąży już mam zamiar chodzić prywatnie do dr.ze szpitala w którym będe rodziła.Takie mam plany ;)

witam,dziewczyny gdzie jesteście?? Dzisiaj byłam na badaniach,wynika za półtora tygodnia.Pozdrawiam

Wszystkie te badania na których byłam sa płatne.Tokspolazmoza,VDRL.Glukoza i Grupa krwi.Następne badania będą pewnie po wizycie u ginekologa.Stomatolog prawie zaliczony,jescze z 3zabki zostały:))

A jeszcze jedno,ja chodzę do gabinetu prywatnego,tylko że ten ginekolog co mnie prowadzi nie przyjmuje w żadnym szpitalu.Badania z gabinetu panstwowego są równiez płatne nie ma różnicy.

witam u mnie tez sie placi za te badania - jak nie chcesz to nie robisz ja wole zrobic zeby mam zdrowe kwas foliowy biore ktoras z dziewczyn pisala ze kupla jeszcze magnez zelazo i cos tam jeszcze oprocz foliku mam pytanie to kupowala osobno te tabletki czy jest jakis jeden specyfik ktory ma to wszystko razem??

Gość Madusia_3
Cześć dziewczyny.Mam 32 lata mieszkam w Świnoujsciu.Od lutego ruszmy ze starankami o dzidzię.Do lekaraz chodzę prywatnie ostatnio zliczyłam taką wizt e organizm jest gotowy na ciążę i mamy się intensywnie starać.Grupę krwi ju ż dawno robiłam badania krwi i moczu w porządku.Biorę kwas foliowy i Falvit.Papieroski odsatawiłam alkoholu nigdy nie piłam za dużo.Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swojego grona.Poydrowionka

Madusia już jesteś przyjęta do naszego grona:)))Ja od wczoraj jem Folik.W marcu z wynikami ide do lekarza zobaczymy co powie.Pozdrawiam

Witam Was po dluzszej przerwie!Mialam pewne problemy z laptopem:( Ja bylam w srode u ginekologa i powiedziala ze po skierowania musze isc do rodzinnego.No ale na razie i tak mi sie nie przydadza bo chce jednak poczekac z rozpoczeciem staran tak do wrzesnia,pazdziernika.wiec jeszcze troche musze poczekac:( Ale ma to wiecej plusow nie minusow.po pierwsze moze znajde jakas prace(caly czas szukam),skoncze studia,moze zaczne drugie,no i dzidzia urodzilaby sie w maju,czerwcu wiec lepiej ze spacerkami:)Takze w sumie to nawet lepiej.Piszcie co tam u Was dziewczyny! pozdrawiam!!!

Cześć nareszcie jestem:) Witam cię w naszym gronie Madusia. Asiek23 -to ja pisałam że kupiłam witaminki(magnez+wapń+B6+D+krzem) jest to jeden specyfik firmy NATURELL 10zł.40tabl.Ale brać go będe dopiero 6tygodni przed staraniem. Folik biorę oddzielnie. Badania zrobione,ale wyników jeszcze nie mam:( Napisze jak już będe je miała.

Planetka- bardzo dziekuje! zycze Wam milego dnia ja zmykam do pracy :)

Cześć dziewczyny. Niestety mamy się wstrzymać do 17 marca. Ale później to jazda.... :D

Gość Madusia_3
ja jestem