Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyMegi81

PLANUJĄCE CIĄŻE NA PRZYSZŁY ROK? SĄ TU TAKIE? JAK TAK TO ZAPRASZAM!!!

Polecane posty

ledymegi81 - wiesz co ja myśle??? jak my się staraliśmy o dzidzie to było to codziennie niczym króliki.Nic tylko człowiek łapał dołki ,później wyluzował się,przestał o tym myśleć i robił to vco 2-3 dzień to i się udało

No ta też myślałam.Gdzieś czytałam,że przytulanki codzienne zwiększają szanse na szybsze macierzyństwo,trwa to około 2-3 misięcy :)) a osoby które się kochają nieco rzadziej to na dziecko czekają nawet 18 miesięcy...dzisiaj zaczęłam brac wiesiołek:D Słyszałam,że poprawia śluz płodny:)) zobaczymy czy poskutkuje..;)

LadyMegi tez czytalam o tym wiesiolku, ponoc daje efekty zycze Wam szybkiego zafasolkowania :) pozdrawiam

Evi_20 śliczny chłopczyk:D O pięknym imieniu ;) Musisz być bardzo szczęśliwa..ostatnio z moim kochaniem rozmawialiśmy o imionach dla dziecka;) wiem,wiem może i za wcześnie,wkońcu nie jestem jeszcze w ciąży ale co tam!;) Rozmawiać zawsze można..I wiecie co! Jemu podoba się Nadia,Nina,Nikola,Natalka,Wiktoria,Oliwia, Ola,Ala,Julka;) Ale mnie się od dziecka marzyło aby córcię nazwać Emilka ewentualnie Magdalenę;)) Co do chłopców to Kasjan,Oskar,Oliwier,Michaś,Kubuś...Filip;) to tyle.. Powiem wam,że z wyborem imienia jest bardzo duży kłopot.Moja siostra ma 2 miesięczną córcię i do końca nie wiedziała jak jej dać na imie;) Nazwała ją Zuzanna..Też ładnie..

LadyMegi mi tez od dziecka podba sie imie Emilka, jak bede miala corke (kiedys) to napewno dam jej takie imie :) my tez szybko rozmawialismy o imieniach dla dzieci, mi podobaly sie :Daniel i Nikodem dla dziewczynki: Emilka, Julita a Olus to po dziadku mojego meza Macieja :) tak go lubil, cala jego rodzina byla w skowronkach jak sie dowiedziala ze po dziadku :-P

Eve_20 o to widze,że mamy podobne gusta co do imion;) Powiem, Ci że tez mi się podoba imie- Nikodem,rzadkie i bardzo orginalne imie ,tak samo jak Ariel;) Mam w bloku chłopaka o imieniu Ariel.Bardzo miły i sympatyczny chłopak:) Tylko denerwuje mnie to ,że większość ludzi słysząc imie Ariel kojarzy sobie z proszkiem do prania. Tak samo imie Oliwia z oliwką. A przeciesz to są piękne imiona ludzkie..ale nic na to nie poradzimy. Kto wie..może kiedyś obie zostaniemy mamusiami małych Emilek;)) Powinnyśmy stworzyć klub Emilkowy;))))hehe :D

helo :) Dziewczyny pocieszyłyście mnie troche, ale ten strach naprawdę bardzo mocno jest we mnie zakorzeniony. Pierwsze dziecko ma kłopty ze zdrowiem, potem miałam poronienie w 8 tyg, w międzyczasie brałam jakieś głupstwa na odchudzanie, teraz walczę z torbielami :O Do tego ma już prawie 30-tke na karku.... Boże jak się boję.... dałabym naprawdę bardzo wiele, aby dziecko urodziło się zdrowe. A moim marzeniem jest dziewczynka, która jak na razie będzie miała na imię Lena. Ech... marzenia ściętej głowy ;) Pozdrawiam i życzę wszystkim udanej niedzieli 🌻

Eiwee rzeczywiście miałaś nieprzyjemne doświadczenia.Ale teraz musisz się od nich uwolnić.Przecierz nowa ciąża to kolejny NOWY etap w twoim życiu.Nie możesz się nastawiać od razu negatywnie,uwierz w to że teraz musi być LEPIEJ!!!! Każdego ranka powtarzaj sobie ,,To kolejny lepszy dzień,przeżyje go jak najlepiej -zdaleka od zmartwień,lęków\'\' to naprawde pomaga!!! Wkońcu zaczniesz w to wierzyć i będziesz bardziej szczęśliwsza. I jeśli znowu zajdziesz w ciąże,ufaj głęboko że ona zakończy się szczęśliwie dla Ciebie ,Twojego męża I DZIDZIUSIA:) Nie myśl żle w czasie ciąży-słyszałam,że złe nastawienie i strach wpływa negatywnie na rozwój maluszka.Więc już teraz Eiwee uwolnij się od przeszłości i zacznij starania o nową lepszą przyszłość..Co do Twojej 30 to się nie przejmuj;) Moja ciocia urodziła swoje 3 dziecko w wieku 40 lat:D Kacperka:)) jest ślicznym i zdrowym maluszkiem. Powiedz mi czy masz możliwość zrobienia sobie badania genetycznego ?? Może to by w jakimś stopniu uspokoiło Cię.Rozumiem twój strach,napewno tak samo będe ragować jak zajde w ciążę..ale będę się starać uspakajać i powtarzać ,że wszystko będzie dobrze..dla dobra dziecka i swojego.. a tak na marginesie to piękne imie LENA;) Śliczne:) Mnie też się marzy córeczka:D

witam!! my tez planujemy dziecko w 2007 wiec jak dopisuje sie do was :) pozdrwaiam

LadyMegi o jakim badaniu genetycznym piszesz? jest wogóle taka mozliwość? To co napisałaś staram się sobie tłumczyć, na razie co prawda kiepsko mi idzie, ale będę sie starała. Do stycznia mam jeszcze trochę czasu ;) Dziękuję Ci za te słowa, naprawde podnoszą na duchu 🌻 http://jolmys.webpark.pl/ wg tej tabelki mam oggggromną szansę na dziewczynkę, mam nadzieję, że się sprawdzi :) Z synem się zgadza ;)

Witajcie Dziewczyny! Z wielką przyjemnością (o ile pozwolicie) dołączę do Waszego Klubu! Ja również planuję dziedzię w 2007 roku. Już w styczniu zacznę nad nią pracować ;-) A właściwie nad nim, bo bardzo chciałabym mieć chłopca. Tak przy okzazji- może macie jakieś sposoby zwiększające prawdopodobieństwo urodzenia dziecka pożądanej płci? Podsuwam jeden z nich: http://jolmys.webpark.pl/ Jutro wybieram się do ginekologa- położnika. Mam nadzieję dowiedzieć paru rzeczy, które pomogą w urodzeniu zdrowego dzidziusia. Oczywiście podzielę się nimi z Wami! Pozdrawiam

Wiem napewno,że badania prenatarne są za darmo są robione po 30-moja ciocia je robiła.Wykazało,że dzidzia będzie zdrowa i tak było.Ale jeśli nie masz 30 lat to niestety tego typu badania są płatne i płaci się dość dużo.Niedawno dowiedziałam się,że jest jeszcze USG Genetyczne które powinno się zrobić w 12-14tyg ciąży.Więc na samym początku. I jeszcze dla pewności można zarządać skierowania na USG połókowe.Z tego co wiem ,te dwa USG: Genetyczne i połówkowe są bardzo ważne.Wykrywają ewentualne problemy.Ale kochana! Możesz zrobić to dla upewnienia się czy z dzidzią jest wszystko ok.Ale ja głęboko wierze Eiwee ,że urodzisz śliczne maleństwo:)))) Eiwee zajrzałam na stronkę którą podałaś;)) I wyszło mi ,że tylko w marcu,wrześniu i pażdzierniku mam szanse na córę;) Jednym słowem mam większe szanse na chłopca;))) A co tam! Najważniejsze by było..

Witaj Polon12 :D Pozwalamy,pozwalamy i WITAMY!!!! ;) Polon12 a co Ci wyszło na stronie jolmys??? A oto sposoby na upragnioną płeć dzidziusia;) -Płeć dziecka może zależeć od wyboru momentu intymnego zbliżenia.Stosunek w czasie owulacji, tuż przed nią lub tuż po niej zwiększa szansę na poczęcie chłopca. To dlatego, że małe zwinne plemniki \"męskie\" szybciej docierają do komórki jajowej. Poza tym skurcze szczytowania ułatwiają przedostanie się nasienia do kanału szyjki macicy, gdzie warunki bardziej sprzyjają plemnikom sprinterom. Zatem panowie, którzy chcieliby mieć syna, powinni szczególnie zadbać o orgazm swojej ukochanej. Jeśli do intymnego zbliżenia dojdzie dwa lub trzy dni przed spodziewaną owulacją, większość \"męskich\" plemników padnie ofiarą bardziej kwaśnego środowiska pochwy lub polegnie ze zmęczenia po morderczym wyścigu. A wolniejsze, bardziej wytrzymałe plemniki z chromosomem X, odpowiedzialne za poczęcie dziewczynki, po dotarciu do celu poczekają na uwolnienie komórki jajowej. Część naukowców sądzi, że wplanowaniu płci dziecka ma znaczenie także wiek rodziców i pozycja w trakcie stosunku. Z wiekiem wydzielina w drogach rodnych kobiety staje się bardziej kwaśna, co sprzyja poczęciu dziewczynki. Podobnie jak seks w pozycji klasycznej, bo sperma trafia wtedy dalej od ujścia szyjki macicy i plemniki muszą dłużej wędrować przez nieprzychylne im środowisko. Z kolei kochanie się od tyłu sprzyja poczęciu chłopca. Jeszcze jedna metoda;) -Wtedy kiedy krew kobiety jest młodsza z chwilą zapłodnienia to są bardzo duże szanse na dziewczynkę! Pod warunkiem ,że facet ma starczą krew. U mężczyzn krew odnawia się co 4lata a u kobiet co 3. Np.kobieta z 1985 31 lipca 1985 + 3 = 1988 itp. mężczyzna z 1983 2 lutego 1983+4=1987 itp. i tak obliczamy aż pojawi się rok w którym chcemy zafasolkować;) np.2007 25maj. Patrzymy czy krew kobiety w tym miesiącu jest starsza od mężczyzny ,jeśli tak to są bardzo duże szanse na chłopca;) -Dieta na upragnioną ciąże: Dietę należy rozpocząć nie wcześniej jak 6 miesięcy i nie później niż 6 tygodni przed zapłodnieniem!!!! Na chłopca: -dieta powinna być bogata w sód i potas. Musi zawierać pomidory, ziemniaki, owoce cytrusowe, banany, pestki słonecznika, pietruszkę i miętę. Na dziewczynkę: -dieta powinna być bogata w wapń i magnez. Powinna zatem jeść dużo produktów mlecznych, soi, orzechów, fasoli, brokutów, ryb, a także gruboziarniste kasze, figi, migdały i warzywa liściaste. A wy znacie jeszcze jakieś sposoby na płeć dzidziusia?;))) -

Dziękuję LadyMegi81! Od jutra zaczynam dietę \"na chłopca\". Postaram się też zastosować do innych rad. Z kalendarza, którego link Wam podałam wychodzi, że w styczniu niestety pada na dziewczynkę, ale co tam, chyba metody naukowe (owulacja, pozycja itp.) są bardziej skuteczne :-)

LadyMegi ja w styczniu skończę 30, a starania zaczynają się pod koniec stycznia, bo do tego czasu mam zalecone branie pigułek. Także będę miała już te 30lat. To usg genetyczne, o którym piszesz jest okreslane jako badanie przezierności karkowej. Ponoć jest bardzo wirygodne. Sęk w tym, że te badania robione byłyby dopiero w czasie ciąży, a dla mojej psychiki jest to bardzo trudne. Gdyby istniało jakiekowiek prawdopodobieństwo przed zajściem w ciążę, że dziecko mogłoby byc chore, nigdy na nie zdecydowałabym się :O Na tej diecie "na dziewczynkę", to ja żyję cały czas :D Wiek też mamy nie najmłodszy ;) A z tego testu krwi też mi wychodzi, że będzie dziewczynka :D Az mi ciarki po plecach przeszły ;) bo z tej tabelki wynika, że tylko z marca byłby chłopiec, a prze pozostałe 11 miesięcy-dziewczynka. wyjątek stanowią wrzesień i październik, ale do tego czasu to ja zamierzam być w zaawansowanej ciąży ;) Dobrej nocy, o ile jeszcze nie śpicie ;)

Dzień Dobry Przyszłym Mamom! Byłam dziś u gin.- zlecił podstawowe badania (różyczka, mononukleoza, usg piersi itp.). Z całą dumą i radością kupiłam sobie duże opakowanie foliku :-) Radził brać pigułki aż do miesiąca, w którym zamierzamy zacząć starać się o dziecko. Czyli do końca grudnia będę łykać niebieskie pigułeczki, a od stycznia 2007 koniec z nimi! Nie wiem jak Was, ale samo już myślenie i stopniowe przygotowywanie się do ciąży napawa mnie radością i optymizmem. Tak nprawdę chciałabym wcześniej zajść w ciążę, ale niestety w grudniu kończy mi się umowa o pracy i w styczniu będę miała podpisaną nową, na czas nieokreślony. To dosyć ważne, bo kobieta w ciąży nie może zostać zwolniona z pracy, a poza tym ma się socjal. Pozdrawiam!

Polon12 mam to samo! Czuje się taka szczęśliwa:D Wchodze nawet na topiki ciężarnych ;) i poszerzam wiedze na temat ciąży..:D Ja musze zacząć łykać foli;) Jak narazie regularnie biore wiesiołek.Polon12 już niedługo pujde w Twoje ślady i wybiore się jednak do gina.Kurcze! Nie wiem czemu ale troszke się boje? Ale miejmy nadzieje,że wszystkie zakiełkujemy:D hehe a potem wspólnie stworzymy topik ,,Oczekujące na dzidzie 2007\'\' :))))) Przed nami całe 12 miesięcy..tak się zastanawiam czy spróbować stosować dietę na upragnioną płeć dzidzi.W sumie niczym nie ryzykuje. Fajnie by było mieć najpierw córeczkę;) a potem synka...ale lepiej się nie nastawiać już teraz na określoną płeć maleństwa.Bo potem może być lekkie rozczarowanie. Oglądałyście wczoraj taniec z gwiazdami? I za kogo trzymać kciuki?;) Szkoda,że odpadł Michał z Izą.Wydaje mi się (choć zupełnie się na tym nieznam) niezbyt ciekawie tańczy Kaja ...Ja trzymam kciuki za Kingusię:D!!!!!!!!!! No i Anetkę i Marcinka:))))

Hej Dziewczyny, widze ze o wszystkim myslicie, ja w sumie chcialabym zajsc w ciaze w listopadzie badz grudniu, i nawet poczynilam pierwsze starania, umowilam sie do dentysty i ginekologa :) Do tego czasu bede miec robiony rezonans magnetyczny, w pazdzierniku. Slyszalyscie o jakims wplywie tego typu badania na przyszla ciaze? Musze zapytac jak juz beda mi to robic. Poza tym sledze co piszecie, a jak sie czegos dowiem od lekarzy, do ktorych sie wybieram to dam znac, pozdrawiam Wszystkie :)

Asiolek myśle,że nie ma to wpływu na przyszłą ciąże..więc wydaje mi się ,że nie masz się co marwtić;) ale lepiej zapytaj..mnie w sumie też by najbardziej pasowało staranie w listopadzie lub w grudniu,ale ze mnie niecierpliwa osobka;) Chciałabym jak najszybciej;) Ale nie ma tak dobrze..:))o tak myślimy już o wszystkim:D

Gość aseik23
witam!! jest tutaj ktos?? :)

Gość LadyMegan81
Jak narazie tylko ja tu jestem;) a reszta śpi..;)

kangurku no co Ty!!! :D Zawsze jesteś tu mile widziana.Co tam u was słychać? Jak tam przygotowania do starań? Oj ciężko będzie z tym imieniem dla dziecka.Mój mąż powiedział,że chce Ninę a ja kręce nosem:/ Niby to było jego marzenie mieć córę o tym imieniu. Ja już wolałabym Lenkę,Majkę -choć jest teraz bardzo popularna.grr..co robić? Jak się do tego imienia przkonać.Nawet odwiedziłam kilka stron o małych Ninusiach.Przyznam,że dzieczynki były przeurocze:))) Ale sama nie wiem...hmm..Nina...ładnie? I co tu zrobić,aby zmienił zdanie..uparciuch z niego! Dla mnie osobiść jest to troszke dziwaczne imie,takie bez charakteru.

Gość aseik23
Nam bardzo podoba sie Emilka, Lena , Hania dla chlopca Mateusz, Mikolaj ale jeszcze nie wiemy co wybierzemy :)

asiek23 w Emilce to ja też się nadal kocham:)) ale niestety na imie muszą się dwie osoby zgodzić.

ja też zaglądam ;):) Lena jest moja ;) choćby nie wiem co :P Chociaż jak komus powiem o imieniu Lena to słyszę opinię w stylu: że to kawałek innego imienia i dziwnie brzmi :O:O:O pozdrawiam

Eiwee tak,masz racje:)) Dużo osob uważa imie Nina lub Lena za skróty.A przecierz to osobne imiona. Eiwee i jak tam przygotowania do staranek? Ja staram się nadrabiać zaległości w witaminkach i pije dużo mleka ,po za tym jem dużo jugurtów,nie pogardze też maślanką. Jak zdrowo się odżywiać to już teraz trzeba się o to postarać. Ograniczyłam bardzo cukier ,jedynie co to jeszcze słodze cherbatkę.Tak dwie pełne łyżeczki;) Ale i tym się musze zająć.

LadyMegi81 - :) jeszcze nie mamy poczynian do starań nad druga dzidzia.No chyba że pod koniec 2007 roku :):) hehehe Póki co za wcześnie :synek niedawno skończył roczek, miałam cc więc gin kazał mi odczekać 2 latka,jeszcze nie jesteśmy gotowi psychicznie oraz finansowo.No co innego wpadeczka :P hehhe .a co do kwesti imion ja już wiedziałam długgggggggggggooooooooo przed ślubem,ciaża jak nasze dzieci będa nosiły imiona. Chłopczyk -Kacper ,Kubuś a dziewczynka :Jagoda lub Róża.O tyle dobrze że w tej sprawie mieliśmy ten sam gust