Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

skołowana internautka

FACECI NA POZIOMIE, BOJĄCY SIE WYJSC POZA NET

Polecane posty

Gość kobieta też po 40-tce
Viola tak to możesz się mścić :D Więc będę Ci więcej dokuczać, żebyś większego zapału do realizacji tej słodkiej zemsty nabrała :classic_cool:

Raczej słodki......... A widzicie mili Panowie i Kobieto ukochana, że najprostsza droga do serca mężczyzny wiedzie przez żołądek.:P

Maxim2121>>> no tak sernik zjesz sam :(...... pod warunkiem ze bedziesz przy nim pierwszy :D

Maxim, nie mysl sobie, że Ci pozwolimy wszystko zjeść, równo podzielimy, kazdemu podług tuszy ;) :D

Violu, prawda stara jak świat :D Mój mały mężczyzna też już na to daje się nabrać ;) Dobra kolacja - od razu mi komputer oddaje, bez targów. :D

No i dobrze, oddam swoja porcję temu, co mnie ukołysze do snu na tej wyspie szczęśliwości bo ja pierwszej nocy nigdy nie zasnę! Ot taki kaprys

za słuszny kawałek sernika moge kołysać Cie chocby do rana ;) i o gwiazdach prawić bede.....

Violu, nie sądzę, abyś chciała mojego kołysania ;P więc się po tę porcję nie pcham :D

To poszukasz spadajacej gwiazdy, co by szczęście nam zwiastowała. A będzie nam potrzebne, kiedy zbóje na tę wyspę szczęsliwości napaść będą chcieli.:P

Violu, masz ode mnie narzędzie do wykonaia słodkiej zemsty. To co podaję poniżej nawet mnie, kuchennemu beztalenciu, nie udało się zepsuć . Bomba kaloryczna 1.Obudowa czyli łatwy biszkopt. Główne składniki 6 jaj 3/4 szklanki maki ziemniaczanej 3/4 szklanki maki pszennej (np. tortowej) 1 szklanka cukru 1 1/2 łyzeczki od herbaty proszku do pieczenia. Wykonanie. Oddzielone białka od zółtek i ubić (ja używam zwykłej sprężyny) na sztwywną pianę dodając szyptę soli. Nastepnie POWOLI dodawać cukier ( jak cukier dodamy zbyt szybko to całość zmieni się w płynną maziaję a ma być sztywne) i ciagle ubijać (wychodzi coś takiego co przypomina półprodukt na bezy). Nie przerywajac ubijania dodawać po jednym zółtku (teraz dla odmiany mamy kogiel-mogiel). Ubijając dalej dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i następnie mąkę ziemniaczaną. Całosć wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułka (mnie marudzono, nie wiem czemu : \"Na Boga ! OD WEWNĄTRZ ! ) . Wsadzić do piekarnika nagrzanego do ok. 170-180 stopni na ok. 30 do 40 minut ( mam na mysli oczywiscie normalny piekarnik a nie jakies wynalazki z wentylatorami) . 2. Materiał wybuchowy, czyli czym toto przełozyć 1 litr śmietany 36% (nie gorszej, bo inna się nie ubije) sok z 1 cytryny cukier (ok. pół szklanki) Kilka np. 4 torebki różnokolorowych galaretek 3 do 5 dag żelatyny bakalie ( coś ok 20 dag różnych) dwie tabliczki czekolady (może być i to nawet jest lepiej) łom czekoladowy pół szklanki mleka (przegotowanego) do małego rondelka wlewamy mleko, wsypujemy do niego żelatynę i zostawiamy aby spęczniała. Galaretki rozpuszczamy (każdą osobno) w połowie podanej w przepisie gorącej wody (np. taką na pół litra w szklance). Mieszamy galaretki dokładnie do rozpuszczenia, bo zawarta w nich żelatyna się zbryli. Odstawiamy do ostygnięcia, a gdy będzie już chłodna to wkładamy do lodówki aby je mocno schłodzić. Kiedy galaretki będą się schładzały to ubić schłodzoną do ok.+5st. C śmietanę (najlepiej za pomocą ubijaczki ręcznej, bo mikserem potrafi wyjść dziwaczne masło) dosypując powoli cukier (zbyt szybko codany cukier spowoduje rozpłynięcie się ubijanej śmietany) dodać sok z cytryny. DELIKATNIE podgrzać spęczniałą żelatynę (ma być płynna, ale nie gorąca) i dodać ją do ubitej śmietany spokojnie mieszająć tak aby całość dobrze była wymieszana. Dodać bakalie, pokruszoną czekoladę i następnie pokrojone w kostkę galaretki. Teraz uwaga : całość szybko tężeje i musimy mieć zawczasu przygotowany nasączony biszkopt. Szybko wylewamy ubitą śmietanę wraz z dodatkami. Przykrywamy drugą częścią nasączonego biszkopta. Wstawiamy do lodówki na jakąś godzinę (jest tego dużo i stąd długi czas do całkowitego stężenia). Ozdabiamy według własnego pomysłu np. jakąś polewą. Z podanego wyżej biszopta i masy wychodzi całkiem spory tort, ale jak ktoś ma łakomą dzieciarnię to zmiotą całość piorunem. Na koniec uwaga co do ilości cukru. Podałem orienatcyjną ilość, można ją zmienić zależnie od własnego smaku (nie może być zbyt słodkie) . Można też poeksperymentować z dodatkami. Co do śmietany, to nie bawić się z różnymi fixami (pełno tego po sklepach) , które tylko psują smak (co Knorr to KNOT!). Wypróbowałem tą masę do różnych podstaw i jakoś nikt nie narzekał. Jeżeli biszkopt upieczemy w formie o średnicy ok 30 cm to ilość masy pozwoli na zrobienie torta z dwoma cienkimi płatami ciasta. Taką bombę kaloryczną najlepiej rozbrajać wespół z doborowym towarzystwem za pomocą odpowiednio dobranych widelczyków. Życzę mojego apetytu (Broń Boże wyglądu!). Pozdrawiam :)

a po co te zbuje by miały na nas napadać toć tylko ksiązki Maxim2121 moje zapałki...... a już wiem te cholery do naszego sernika by dobrać sie chcialy :D

Noah, oprócz kołysania masz zaklepane rozpalanie ogniska jedną zapałką ( ja to sprawdzę, wszak stara harcerka jestem), a Ty Maxim niczym Cezar na straży naszej kultury stać będziesz. A kobietko, co Tyś chciałabyś porabiać?

Maximie, czytając cierpliwość straciłam :D :D :D

Violu, to ja pozmywam ;) :D

Maxim, biszkopt znam, ale krem jutro zacznę kręcić. co wykręcę będzie Wasze i nasze. Noah, zbóje po to by siać zamęt. My szczesliwi, a dla nich zbyt szczęśliwi, więć sło w oku -samo życie! ;)

V iolu, sama ze soba rozmawiasz? ;) :D :D :D

Noah, przecież nie oddamy zbójom sernika. Będziemy go bronić. Jak niepodległości :) Potem podzielimy się po równo (żadne sprawiedliwości społeczne nie wchodzą w grę) :) Z za kawałek ciasta i ładny uśmiech to i ja mogę którąś z pań ukołysać na kolanach i poopowiadać jakieś bajki. :)

Kobietko nie! My mamy zmywać? Nie na Boga! Nasze piędne dłonie i te paznokietki - Kiedyś Czarny pozmywa. Kto późno przychodzi ten sam sobie szkodzi.

To bezrobotna zostanę :O A juz chciałam morskie fale jako zmywarkę wykorzystać, piasek natomiast w proszek odpowiedni do tej maszynerii zamienić ;) Noah, myślisz, że przy naszych apetytach statków zdąży narosnąć? ;)

Kobietko, jakżem pokręcona! Często gadam do siebie. w końcu trzeba z kimś inteligentnym porozmawiać:classic_cool:

Viola :D :D :D 👄

Tak miło się z Wamie rozmawia, ale niestety, musze już ruszać do spania, bo jutro wstaję o 4:00 żeby zdążyć na czas. Do wklikania 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼