Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingala

ławeczka 50-tek i więcej

Polecane posty

Witaj Zofinko! 🖐️ ja tez nie lubie zimy, wole ciepelko a ta zima tak dlugo trwa! :-( A co to za kompozycja CCC i sok jablkowy ? :D

Kingalo no nie , nie psuj kompozycji :D :D :Dsok z cebuli jest na kaszelek:D :D :D

i dobze , ze go wypuscilas , ptaszek potrzebuje wolnosci!!! Zofinkoooo!!!

Jak zabrala sie za drozdzowke to napewno do jutra nie zajrzy do nas, bo drozdzowka musi 8 godz. stac ha ha ha!

poprosze obie , wiesz,ze jestem lakomczuchem na slodkie, chociaz moja waga na to nie wskazuje! 👄

nie bede Ci prawic komplementow, ale masz wszystko na swoim miejscu i nie jedna chcialby tak wygladac! ❤️

ok. Kingalko nie doczekalysmy sie Zofinki, biegne do obowiazkow i zycze Ci milego popoludnia i szerokiej drogi na lotnisko! 👄

Dziewczyny kochane!! jak mi żal , że nie mogłam wczoraj być z wami!!! Ale ja mam net radiowy i jak tylko są złe warunki pogodowe to od razu kłopoty z łącznością!!! I tak było wczoraj, odcięta od świata, tego wirtualnego też!!!!! Po prostu wyłączyli nam prąd!!!! Ale wiedzcie , że sercem byłam z wami :) i poczytałam sobie teraz rano. Idę do pracy , będę wieczorem :) 😘

Oj, Zofinko, autentyczne ogłoszenia parafialne rozbawiły mnie okrutnie - zaraz druknę i mamie podrzucę, niech się też pośmieje. A pewnie i podeśle dalej - ciotce, co to niedawno za organistę się wydała i temat ogłoszeń parafialnych jej sercu wciąż bliski a i zbyt sieriozny przez wzgląd na małżonka. Pozdrawiam! I dobrej nocy życzę.

Gość emalke
Lisc czy kobieta? Czerwone policzki i brazowe wlosy Oczy mam zielone, usta pozlacane Palete kolorow wciaz ze soba niose Lecz nie na dlugo w tym stanie zostane Bo gdy przyjdzie pora i chlod mnie otoczy Gdy moje kolory w swietle nocy zgina Niech puchowa koldra szczelnie mnie otuli A Tobie z ciemnych oczu za mna lzy poplyna ... Autor: Ela Pawelec

Dobry wieczór ŁAWECZKO :) wróciłam z pracy i biegiem do kompa! Powitać was.... a tu cisza.... żadnej czarnej sukieneczki! to udaję się do kuchni , nakarmić kota!!

Hej! Zofinko! Masz kota? Czyżby moje pobożne życzenie się spełniło? Jak tak, to cieszę się, wszyscy powinni mieć jakiegoś kota. Dla dobra kota i dla własnego dobra. Bo związek ten, choć bywa trudny, jest zawsze pozytywny i pożyteczny - dla obu stron. Miau!

Gość jak bardzo tesknie
za p. Jadzia! Czytajaca Was.

Gość maria 53
A ja mam też fajny przepis na placek drożdżowy ,nazywam go B E Z R O B O T N Y bo nie wymaga dużo pracy . Oto przepis: Składniki: 5 dkg drożdży 4 jajka 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. oleju 1/2 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 2i pól szklanki mąki Drożdże wkruszyć do miski , na to wylać ubite jajka z cukrem i cukrem waniliowym,na to wlać lekko podgrzane mleko następnie olej , i na końcu posypać przesianą mąkę na całość. Nic nie mieszać, odstawić na 2-3 godz.w zależności czy potrzebny placek wcześniej czy nie .Po tym czasie zamieszać składniki kilka razy drewnianą kopystką do gładkości .Wyłożyć na blachę ,na to dowolne owoce, kruszonka.Piec w temp.220 stopni przez 20 minut. Udaje się zawsze ,najlepszy jest z jabłuszkiem ,malinami . Zawsze bałam się piec drożdżowego ale teraz już nie bo jest łatwy i dobry .Jeszcze się nam nie znudził .POLECAM! Gdyby ktoś się skusił go upiec ,życzę S M A C Z N E G OOOO!!!!!!!!!!

Gość maria 53
Tak chętnie przysiadłabym do Waszej ławeczki ale narazie nie mogę pracuję (dzięki Bogu jeszcze)i tak z siebie wyrzuciła to co mnie boli i pochwaliła się tym co mnie cieszy -może kiedyś narazie pozdrawiam wszystkie PANIE i życzę pogody ducha ,prawdziwej radości ,umiejętności cieszenia się z małych rzeczy nie czekając na wielkie.

Gość do jotazet
a ty juz nie masz twojego kota? nie rozumiem twojego wpisu?

Witaj ŁAWECZKO !! Tak ,jotazet! :) mam kota!! jest malutki , ma chyba ze dwa-trzy mies, znajda , porzucony, tak po prostu w lesie!! Wracałam z pracy i o mało go nie przejechałam!!! teraz rozrabia po mieszkaniu i śpi ze mną :) mario53 fajnyten przepis, rzeczywiscie łtwy, napewno skorzystam! i witam na topiku :)

Gość emalke
1. Szanowny Panie Doktorze, Od tygodnia mój mąż zachowuje się bardzo dziwnie. Wydaje mu się mianowicie, że jest samochodem. W domu kazał mówić do siebie Kadilak, zamiast ze mną śpi w garażu, pije tylko benzynę bezołowiową i codziennie goli sobie tapicerkę. Początkowo myślałam, że to nic groźnego i wkrótce mu przejdzie, ale odkąd zaczął się uskarżać na kłopoty z wtryskiem, w domu zrobił się koszmar. Od rana do wieczora trąbi, błyska światłami i grzeje silnik. Ale najgorsze, że od wczoraj uskarża się, że na wysokich obrotach nie wchodzi mu czwórka. Jestem zrozpaczona. Proszę o pomoc. Aurelia Szanowna Pani Aurelio. Przede wszystkim zalecam spokój. Z tego co mi pani napisała nie jest tak źle. Wprawdzie brak jakichkolwiek informacji na temat przebiegu pani męża, ale z objawów mogę wywnioskować, iż nie jest on zbyt duży. Tą czwórką na wysokich obrotach proszę się nie przejmować, a co do wtrysku, to takie rzeczy się zdarzają. Jeśli rzeczywiście zależy pani na mężu i chce pani mu pomóc proponuję go dobrze ubezpieczyć, oczywiście OC i AC i dbać o blacharkę, zwłaszcza zimą. No i garażować. Koniecznie garażować ! pa

Gość emalke
Kochany Panie Doktorze ! Proszę mi pomóc, gdyż nie mam pojęcia co czynić. Mój jedyny syn od tygodnia grzeje. Na początku był tylko letni, później gorący, a teraz jest rozgrzany do czerwoności. Dopóki była zima i mróz było dobrze, bo i mieszkanie ogrzał i wodę można było na nim zagotować. Teraz jednak, gdy zrobiło się cieplej, w domu nie idzie wytrzymać. Bardzo proszę o radę. Cecylia Pani Cecylio. Jeśli syn bezprzerwy grzeje i to coraz bardziej, musi to oznaczać, że albo ma uszkodzony termoregulator, albo mu go brak. Proponuję dwa rozwiązania. Po pierwsze wykorzystać okazję i otworzyć palarnię kawy lub zbudoweć sieć grzewczą i robić konkurencję ciepłowni. W każdym przypadku powinno się opłacić. pa