Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliana os

Mlode Panny Olsztynianki

Polecane posty

Gość liliana os

Zapraszam wszystkie przyszłe panny mlode z Olsztyna!

Gość liliana os
Zaglądam z przerazeniem, ze nie ma tu olsztynianek :( Cieszę się, sie odezwałas :) napisz mi, kiedy masz slub i jak sie do niego szykujesz, gdzie wyprawiasz wesele, jesli je wyprawiasz. Ja wychodze za maz w czerwcu i w sumie nic jeszcze nie mam załatwione. pozdrawiam

to fakt...złapać tu jaką olsztyniankę to trzeba mieć szczęście ;) nasze święto w sierpniu...i (nie wiem jakie Wy macie możliwości finansowe - my dość skromne) już miesiąc temu było mi trudno znaleźć lokal :( W końcu zdecydowaliśmy się na Pirata - na Likusach. Ma dla nas duże plusy - bo bardzo blisko i domu i kościoła w którym bierzemy ślub. No i ma miejsca noclegowe od razu - a rodzina mojego mężczyzny przyjedzie aż z Dębicy...więc musowo potrzebne noclegi. (minusy też ma - na pewno nie wygląda tak jak sobie wymarzyłam miejsce na wesele...ale trudno...KASA) Na razie tyle załatwione. Teraz jesteśmy na etapie szukania oprawy muzycznej. Ciężko to idzie, bo mieszkamy i pracujemy aktualnie w stolicy :/ mało zdobyłam kontaktów.A te co mam już pozajmowane są w naszym terminie. heh Jeśli wy macie termin w czerwcu - myślę że lepiej już się zajmijcie organizacją. Z salami jest naprawdę niełatwo..choć najgorzej to właśnie lipiec/sierpień (wakacje). Tak samo zespoły. Rok z góry już są porezerwowane! O Sukni powoli zaczynam myśleć...ale nie będę ani kupować ani wypożyczać. Raczej szyć. I mam koncepcję na taką prostą..lekką. Na to przyjdzie czas jak zaklepiemy muzyków lub DJa :) Ot..tyle u nas. A Wy o czym myślicie? pozdrowionka :D

Gość liliana os
My mamy podobną sytuację, ponieważ na co dzien nie mieszkamy w Olsztynie. Lokal tak wstepnie juz zarezerwowalismy w sobote i bedzie to Różana na starym mieście. Slub bierzemy w katedrze, wiec razem z goscmi pojdziemy do lokalu pieszo. Myslelismy jeszcze nad Hotel Parkiem, bo tam goscie mogliby od razu nocowac, no ale duzo drozej to niestety by wyszło. Wesele planujemy tak na ok 80 osob. zespolu jeszcze nie mamy, ale ja mysle nad Dj. Przyznam, ze na organizacje w sumie nie mamy czasu i jest to wszystko o tyle trudne, ze nie mozemy byc co tydzien w Olsztynie. Sukni tez nie mam,powoli zaczynam sie rozglądac, ale juz wiem, ze bedzie mi ciezko wybrac. Myslę nad tym, zeby ją wypozyczyc, poniewaz na suknie za 5 tys nie bedzie mnie stac. Moze jeszcze uszyję, taka opcja tez wchodzi w gre. Tzn wcale nie musi to byc suknia za 5 tys oczywiście, ale tak jak ogladam i patrze na ceny, to jestem nimi przerażona, stad wiem, ze sukni nowej raczej nie kupię. My też myslimy, gdzie połozymy gosci spac, musze zacząc rozglądac się za jakimś noclegiem. U nas powowa gości bedzie przyjezdna, wiec to tez spory wydatek. A jak z autem do ślubu u Was? bedziecie wypożyczac, czy macie kogos, kto Was zawiezie fajnym autkiem? A jak z zaproszeniami? Kiedy zamierzacie je dawać? My właśnie powoli zaczynami sobie je projektować, ponieważ zdecydowaliśmy, ze bedziemy robili je sami :) Ach no i planujemy porozglądac sie w trojmiescie za naukami, bo przeciez gdzies musimy je odbyc. Pozdrawiam i czekam na wiesci :)

:) Ładnie jest w Różanej :)...ale pewnie i za tą ładność trzeba zapłacić trochę. Powiem Ci że nasza sytuacja jest baaardzo podobna :) My jesteśmy w wawie na stałe..ciężko się stąd szuka czegokolwiek :( Też wolimy DJa na wesele...ale póki co rozglądamy się za \"wszystkim\" ;) Mamy na to 1,5 tys..to nie tak dużo. (w ogóle oszczędzamy jak możemy...a te ceny zespołów i djów są kosmiczne :/) Co do auta...myśleliśmy nawet przez chwię o wynajęciu bryczki z końmi..:) ale sęk u nas w tym..że mam 4 min na piechotę z domu do kościoła i 10 z kościoła do lokalu ;) więc zapłacilibyśmy za wynajęcie wozu który by stał godzinę pod kościołem a jechał łącznie może z 10 minut! Absurd! płacić za stanie w miejscu?? Pewnie skończy się na przystrojonym samochodzie kogoś z rodziny lub znajomych a jak będzie ładna pogoda...pójdziemy na piechotę ze śpiewem na ustach! ;) nawet mi się ten pomysł podoba :D Zaproszenia też chciałabym sama zrobić :) Mojego mężczyzny w to nie wciągnę bo on \"nieplastyczny\" ;) chyba że do pracy czysto technicznej :P Projektu jeszcze nie mam :) A Wy już coś wymyśliliście? Co do kursu przedmałżeńskiego - być może skończy się na weekendowym...(takie wyjazdowe np) bo W. pracuje na różne zmianyu godzinowe w tyg. Muszę popytać znajomychj w wawie...tu jest wybór. W trójmieście NA PEWNO też :) Ot :) Gorący rok się zapowiada...co? ;) Pozdrowionka!! :)

Hej lilianku :) Tak Cię zwciągnęło..że nie masz czasu tu zajrzeć? ;) u nas nic nowego w praktyce... jutro tylko jadę przymieżyć suknię ślubną znalezioną na allegro.. Ciekawe czy w rzeczywistości równie piękna co na fotkach :) ! Buziaki. Pisz co u Was!

Gość liliana os
Witam! Nie odzywałam się , bo dopadła mnie choroba i na nic nie miałam sił i ochoty. dziś jużniestety trzeba było powrócić do pracy :( Sprawy ślubu i wesela w sumie u nas nic nie posunęły się do przodu. My auto chcialibyśmy wynając, chodzi nam o samochód terenowy, ale jeszcze nie wiem, gdzie w Olsztynie można takie autko wynająć. Zaproszenia raczej też zostaną na mojej głowie, chciaż mój przyszły mąż zapewne wymyśłi jakiś oryginalny tekst ;) I jak suknia? Pasowała? Mozesz wkleic mi link :) Ja nie miałam czasu się rozglądać, ale już coraz bardziej widzę, że powinnam zacząć. No nic to na razie chyba na tyle :) Pozdrawiam :)

Gość liliana os
marfuszka a myślicie już nad fotografem? Może mozesz polecić jakiegoś dobrego fotografa w Olsztynie? Tak mi się to przypomniałao ;) Jeszcze półtorej godziny w pracy i już nie myśle nad niczym ;)

przymierzyłam...ŁAAAADNAAA :) jednak się nie zdecydowałam jeszcze..bo i dośc dużo dziewczyna chciała za nie czyszczoną suknię :( ale jeśli w ciągu 1-2 miecs nic innego nie zdziałam to może się zdecyduję. Tymczasem ona zaniechała wystawiania jej bo na dniach rodzi dzidziusia :) link: http://allegro.pl/item133545729_suknia_opium_oryginalna_okazja_.html bardzo możliwe że u nas fotografem będzie tata mojego W. ma doświadczenie :) no i plus zdjęcia gości :) ale będę i tak wypytywać znajome o fotografów :) Jakby co dam znać ;) w tym tyg jestem w olsztynie i mam się spotkać z 3 DJ-ami w tym z jednym gościem co ma szerokie kont jeśli chodzi o śluby :) dam Ci namiar jakby się okazał sensowny :) ok? pozdrawiam lilianku! PS. a co robisz w tym tyg? pracujesz? bo ja mam wolne w pracy, dlatego przyjeżdżam i będę starała się jak najwięcej pozałatwiać (kościół, DJ, foto, może krawcowa jakaś..) Będę zdawać sprawozdania! ;) ❤️

Gość liliana os
Witaj! Ładna ta sukienka. Ja od jutrzejszego wieczora też jestem w Olsztynie do konca tygodnia. mam w planach przejscie sie po salonach sukien i zorientowania się co mają. W grudniu w Gdyni bedzoe suknia , ktora bardzo mi sie podoba, wiec pani ma dac mi znac i polecę ją przymierzyć, ale jej koszt jest ogromny. Juz myslałam nad tym, ze może jak zrobi na mnie takie wrazenie na żywo jak na zdjęciu to ją wypożyczę. Sama już nie wiem. Muszę teraz porozglądać się za fotografem i fryzjerem. Stale mi się wydaje, ze na wszystko jest jeszcze masę czasu, no ale nigdy nie ma mnie w Olsztynie...Oj cos czuję, ze w tym tygodniu ruszą wszelkie mozliwe kontakty, by dowiedzieć się czegos więcej o wszystkim. Pozdrawiam :)

:) I jak poszło? Przeżywam coś baaardzo podobnego :P Udało mi się zamknąć rozdział DJa :) teraz kombinuję z fotografem...a fryzjerze nawet nie myślę jeszcze :/ czy to źle? Krawcowej nie znalazłam :( Przymierzyłam za to kilka sukni..zaczyna mi się podobać takie mierzenie ;) mam jedną taką na oku - żadnej znanej firmy..i niedroga. Może nie powalająca..ale ładna i mnie w niej dobrze :P Jakbyś miała jakieś namiary do podzielenia się co do fotogr - byłoby miło. Ja na razie rozmawiałam z gościem z jednej agencji - fajne oferty, ale nie najtańsze. Jeśli chcesz - podaj email to Ci podeślę :) mój to marfuszka@o2.pl Pozdrowionka :) :) :) :D

Gość liliana os
hej marfuszka :) Niestety w Olsztynie prawie nic nie udało nam się załatwić :( O zamówiliśmy tort :D jesli musicie to sami robić, to radzę się pospieszyc, bo nie jest z tym łatwo! My zamówiliśmy w Koronie i terminarz jest juz zapchany! Oglądałm suknie, niestey wiekszosc kiecek z nowych kolekcji dopiero przyjdzie, wiec ewentualnie przejde sie jeszcze przed swiętami. Podobno gdzies na tym rynku koło dworca kolejowego jest jakas babka, która szyje suknie na wzór tych ze swiatowych kolekcji i mozna zaoszczedzic parę tysięcy,ale sęk w tym, ze taką suknię dopiero przymierzysz po uszyciu i nie wiadomo, jak bedzie lezała. Dja bedziemy mieli chyba z Gdanska! :) Fotografa chyba też ;) tzn ja chce miec sesje po slubie nad morzem, wiec tak chyba bedzie najlepiej. W Olsztynie zdjęcia zrobi nam w prezencie znajomy, wiec mysle nad jakas mini sesja przed kosciołem. Mysleliscie o tym, zeby przygotowac dla gosci jakas pamiątkę? Ja tak mysle i jeszcze nie wiem co to miałoby byc, ale jestem na dobrej drodze w mysleniu ;) Fryzjera zamówiłam wstępnie koło domu, na osiedlu. To jest taka młoda fajna babka, do ktorej czasem chodziłam i zawsze byłam zadowolona. Najpierw pojde na probna fruzurke to zobaczę. Kosmetyczke mam na starym miescie, to tez blisko domu, bo mieszkam na podgrodziu i tez ide najpierw na probny makijaz. dalej nie mamy auta :( Pisze z pracy, wiec juz konczę. Jak cos mi sie przypomni to dam znac! Pozdrawiam serdecznie:) Ps. A ile masz lat? :)

;) staruszka ze mnie..rocznik 80 :) A gdzie jest ta cukiernia Korona? I gdzie dokładnie ta babka co szyje sukienki? Też chciałabym jakoś symbolicznie podziękować ludziom za to że przyjdą. Na razie pomysłu nie mam - najfajniej coś własnoręcznie zrobionego i zdjęcie pewnikiem jakieś :) o fryzjerze i kosmetyczce nawet nie myślałam jeszcze..makijaż chyba sama sobie zrobię ;) tylko bardzo dobre kosmetyki kupię. O. Szczerze mówiąc już tak dawno nie byłam w olszt u fryzjera że nie wiem gdzie szukać!! Polecisz coś? Pozdrowionka ze stolicy :D

Gość bhad
przepraszam.ale mam pytanie zupełnie nie na temat,,Czy w Olsztynie jest jeszcze taka knajpa jak MARMAR,,?

Gość liliana os
Hej :)! Oj ja tylko o rok młodsza ;) Cukiernia korona mieści się na ul. Wilczyńskiego i na starówce koło wysokiej bramy. My zamówiliśmy tam koło wysokiej bramy. Z całego serca polecam tę cukiernię, mają przepyszne torty :) Wiesz gdzie jest rynek kolejowy? Tam w jakiejs budzie przyjmuje ta kobieta. Nie byłam tam, ale słyszałam od kolezanki, na pewno wybiorę się następnym razem, moze za dwa tygodnie uda mi się pojechac do Olsztyna. Podobno naprawdę ładnie szyje suknie i dosc tanio, więc trzeba sprawdzić. Ja do fryzjera idę u mnie na osiedlu. To jest na podgrodziu, są tam takie dwie młode kobietki i robią fryzurki "na czasie" Najpierw pojdę na próbną fryzurkę i zobaczę jak mi się spodoba. A najlepszy fryzjer w Olsztynie jest podobno w Koperniku, ale też dawno nie byłam, więc mozliwe, ze cos się zmieniło. Myślę, ze powoli powinnaś się rozglądnąć bo naprawdę mają juz masę zajętych terminów! bhad---ja nie wiem, od dawna nie mieszkam w Olsztynie. Pozdrowionka z Trojmiasta:)

Gość liliana os
Hello marfuszka! jestes tam jeszcze??

hej hej :) jestem! to znaczy - bywam czasem :) na razie nic nowego nie zdziałałam. nadal szukamy fotografa ;P pozdrawiam!

Gość a co tam ..podniose P
:D

Gość figip
Witam wreście ktoś z okolic Olsztyna :) mozna dołaczyć sie :) pozdrawiam

Gość liliana os
Witaj figip :) napisz coso sobie, kiedy planujesz ślub?

Gość figip
ślub bedzie 11 sierpnia 2007 :) okolice Olsztyna wesele "STARA KAFLARNIA" wesele planuje na 120 osób ale to moze sie jeszcze zmienić na wiecej :) juz mam załatwiona sale i orkiestrę :) niedlugo zaczniemy razem z narzeczonym szukać kamerzyste i fotografa w poszukiwaniu sukni wybiore sie wyba gdzies w połowie stycznia, narazie rozgladam sie w internecie za modelami :) pozdrawiam :) buziaczki

:) o. ja też tego dnia zmieniam stan ;) witaj figip :) pustki tu na topiku olsztyńskim..fakt. u nas po prostu chwilowy przestój. nic nowego. Na sukienki się wybiore dopiero jak uda mi się zgrać z kumpelą warszawską ;P a to ostatnio niełatwe. za to mamy pomysł na zaproszenia..tylko musimy sprawdzić czy da się go zrealizować naszymi środkami ;) dam znać o co chodzi jeśli przejdą test. To za jakiś czas :) pozdrawiam warmianki ;) buźka

dla zasady podniosę topik...a nuż jakieś nowe olsztynianki zaglądną ;)

Hej! Ja jestem z Olsztyna :) Moj slub bedzie 7.07.07, wesele na ok 50 osob w Villa Pallaas. Mam zalatwionego kamerzyste, fotografa, DJ-ja i date w kosciele. Pozdrawiam!

A i mam sukienke zaklepana, z salonu Madam Danuta na Starowce z kolekcji Agnes - wypozyczam A tak wogle to udzielam sie na innym forum na ktore zapraszam \"slub lato/jesien 2007\"

no proszę :D wow...udalo Ci sie z tym magicznym terminem tegorocznym ;) zazdroszczę! (prawie ;P) nareszcie jakiś odzew!! :) ja: 11.08.2007 ślub w kościólku na Likusach wesele w Piracie - też likusy (nie wynajmujemy auta - będzie uroczysty przemarsz ;) ) zarezerwowani wodzireje z muzyką umówiony kumpel - profesjonalny fotograf artysta :) suknia w trakcie poszukiwań nauki przedmalżeńskie w postaci weekendowej będą w marcu zaproszenia wspólprojektuje i drukuje znajomy grafik ...aa..i rodzice kupili już wódkę ;) tyle tymczasem jeszcze trochę zostalo :) apropos.. może podzielisz się jakimiś namiarami na dobrego fryzjera? poleconą kosmetyczkę (nie makijażystkę - tym sama się zajmę ;) ) i może kwiaciarnię gdzie realizują nietypowe zamówienia - marzy mi się wianuszek :P POZDRAWIAM! i do przeczytania tutaj znowu!

Ja mam slub w Garnizonowym na 17:00 :) A data zawsze mi sie podobala, mialo boc wszystko 1.09 ale terminow moj kolega wodzirej nie mial a na 7-go lipca o dziwo mial. A z knajpa najadlam sie strachu bo najpierw mialo byc w Wojtowie ale nie podobalo mi sie i zaczelam dzwonic i w Villa Pallas mieli wolna druga sale - mniejsza ale za to tansza. Fotografem tez u mnie jest kolega ktory wlasnie rozpoczal dzialalnosc. Kwiaciarnia fajna jest ponoc na zolnierskiej i jest jej strona w necie ale teraz nie jestem w domu wiec nie wiem jaki adres. Co do kosmetyczki to moja kolezanka chodzila na osiedle mleczne do Samby na gorze (pawilon). Do fryzjera nie ide rewelacyjnego ale mam nadzieje ze fryzura bedzie ladna bo ostatnio jak bylam u tej dziewczyny na strzyzeniu to mi sie podobalo co zrobila, fryzure probna bede miala w kwietniu. A mam pytanie - gdzie sa kursy przedmalzenskie weekendowe? Bo niby mamy zaswiadczenia o odbytych -ja ze szkoly z liceum (6 lat temu) a moj I. z wojska i nie wiem czy ksiadz uzna je a jeszcze sie z nim w tej sprawie nie kontaktowalam :)