Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mądralka

Pytania dotyczące Biblii

Polecane posty

Jezus ma przyjsc dopiero w chwale.To sie stanie i bedzie widoczne dla wszystkich. Kamelia ten werset tez jest wytyczony wtej rozpisce ? Hebrajczykow12:2 \"Patrzmy na Jezusa, który nam w wierze przewodzi i ją wydoskonala. On to zamiast radości, którą Mu obiecywano, przecierpiał krzyż, nie bacząc na hańbę, i zasiadł po prawicy tronu Boga.\"

Gość ja mam pytanie
skądsię wzięli ludzie,skoro Adam i ewamieli tylko dwóch synów? Nurtuje mnie to.

Mela i juz....bo teraz bytam antytrinitarian. aga byla katoliczka i wyznawala trojce,a Kamelia ma inne na to spojrzenie bo nie uznaje trojcy. Wystarczy taka odpowiedz?

Gość Baal Zebul
wszystko jest względnym zbiegiem okoliczności

Gość kontramądralka
A ja myśle-tu sa odpowiedzi na twoje pytania.Odpowiedzi madre i dobrze uzasadnione.Po co mamy czas tracic na stukanie w klawiaturę,skoro wy i tak odwrócicie kota ogonem?http://www.trinitarians.info/load.php?artykulID=265 Dlaczego a ja myśle glosisz co innego niz twoi współwyznawcy i Strażnica?.Kamelia ma racje-to jest monolog i zadne argumenty nie sa w stanie do was przemówic...

do --->ja mam pytanie Rodzaju5:4 \"Po zrodzeniu Seta żył Adam osiemset lat i zrodził synów i córki. (5) Adam przeżył dziewięćset trzydzieści lat i umarł.\" Adam nie mial tylko kaina i abla,mial tez innych synow i inne corki.:-)

Stronka ktora mi podalas,kontramadralko(lub Kamelio)jak wolisz, jest napisanaprzez Trynitarian,czy religia ktora reprezentuje Kamelia nie jest tam tez ujeta,zaraz obok SJ????? Taki sam z niej antytrynitarianin,jak ze SJ...nie uznaje Trojcy. Kamelio SJ glosza falszywe proroctwa,a wiec i Duch Swiety jest Bogiem,tzn Jehowa,tak? SJ glosza ze Duch Sw.to moc boza,ale oni klamia,wiec czy wasza religia tez klamie???????????????????????????

Już patrzyłem. :P Trochę prawdy znalazłem: porady jak żyć dobrze (dosyć trafne). Ale na miano \"Prawdziwej księgi świętej\" nie zasługuje. Za dużo w niej opisów czegoś, czego nie rozumieli nawet piszący. My, po 6000 lat możemy zrozumieć lepiej to czego nie zrozumieli, możemy zrozumieć (przynajmniej częściowo) jak działa świat, wiemy o nim więcej niż Mojżesz i spółka. :P

Samo to ze biblia byla spisywana ponad 3000lat,to dla mnie dowod,ze \"stworzono\" ja z mysla o.... przyszlosci. Najlepiej w terazniejszych czasach,biblia jest zrozumiala. dla mnie wlasnie zasluguje na miano swietej jakzadna inna. Jest ponad czasowa,uniwersalna i gdyby stosowac sie do niej mysle ze bylibysmy ....idealni??

Black z tym bockiem tomoze w twoim przypadku;-) Bo ja zupelnie inaczej to odczuwam,im jestem starsza tym bardzie wierze w Jego istnienie(oczywiscie nie o boćka chodzi;-P)

Nigdy nie będziesz idealna, choćbyś niewiem jak się starała. Jesteś przecież człowiekiem i podlegasz prawom tego świata, a nawet diament ma w nim skazy.

Ile ludzi tyle interpretacji,twoi koledzy\"po fachu\",powiedza pewnie inaczej,bo malutka np.uwaza ze juz jestesmy idealni;-). Skoro masz \"swiadomosc\" wieksza niz reszta homosapiens,czy nie jestes idealny? Czego nie zrobisz i tak jest dobrze,o czym nie pomyslisz to i tak twoje mysli,a z kazdej jakis wniosek.

\"Ty nadal wierzysz w swojego \"boćka\". Możesz oszukiwać siebie, ale nie mnie.\" Ten\"bociek\"jest tak dlugoprawda ,jakdlugo w nia wierzysz.:-)

Gość mądralka
Kamelia jak zwykle podpiera sie stronkami ineternetowykmi wiec ja tez podam to co wyczytałam w interneci :"róznie kłądzione akcenty, baptysci jak sama nazwa na chrzest dorosłych a zielonoswiatkowcy na przezycie glosolarii i chrztu w Duchu swietym no i np: baptysci nie uwazaja Maryje za Bogurodzice a zielonoświatkowcy uznają Ale oba wyznania są heretyckie. No i zielonoświatkowcem mozna byc bedac katolikiem wszycy charyzmatycy sa wliczani" wiec powiedz Kamelio wierzysz w Bogorodzice, po skoro psalm pisze "Zanim sie narodzily góry nim zaczelas jakby w bolach porodowych wydawac ziemie i zyzna kraine, juz od czasu niezmierzonego po czas niezmierzony Ty jestes Bogiem" jasno stad wynika ze Bóg nie mial początku wiec jak ktos mógl Go urodzić? Nie czytam tych tekstów nie dla tego ze sie boję, niektórzy mają tak silną wiarę ze takie rzeczy nie zachwieją nim. dlaczego SJ mają pamiątkę wieczerzy (z której nie korzystają zresztą bo...144 tys....) co do pamiątki nie wiem o czym mówisz kamelio, ja obchodze pamiatke i chodze na nią, pamiątka jest symboliczna, nie kazdy musi ugryźc chlepa i lyknąc wina, chociaz osoby ktore czuja ze chcą to mogą. To nie do nas mają przemawiac argumenty bo ich nie macie, kazdy potrafimy odeprzec a wy nie, co do pokory nie zalezy mi zebyscie wy ją widzieli wazne zeby Bog ją zauważył. Bóg zdawał sobie sprawe ze ludzie bedą się posługiwali Jego słowem przez lata ze bedzie ponadczasowe, nie trzeba jej uaktualniac, ja ją tłumacze prosto bez jakis smiesznych terminologii i gdybanie ze mogło byc tak siak albo owak. Nie wymagajcie zebym była swieta, bo nie jestem i nigdy nie bede, nie wypominajcie mi głupich słow w przyplywie emocji, to bardzo zle swiadczy o was. "On, istniejąc w postaci Bożej" zapewne chodzi o to ze jest w tej samej postaci co jego ojciec czyli duchowej. Nie mów kamelio ciągle o SJ ze przekrecają ze twierdza jedno robia drugie, bo jestes smieszna po prostu, jesli mowią ze Jezus jest Boskiej natury to po co dodajesz ze to oznacza ze posiada taką jak on nature, moze zle to zrozumialas, Ma boska nature bo Króluje jest osobą duchową doskonalą, nikt nie powiedzial ze jest Bogiem, który i według SJ i samego Jezusa jest najwyższy, nie porównuj Apostołów do Boga, spory miedzyludzkie nie tyczą sie Boga.

Gość mądralka
chyba nie zrozumiales kontekstu spory miedzuludzkie tyczyly sie wersestu podanego przez kamelie, gdzie Apostolowie mieli jakis problem miedzy sobą, a nie miedzy sobą a Bogiem, udowodnilam ze werset byl nie na miejscu.

Gość mądralka
acha myslalam ze tyczylo sie bezposrednio mojej wypowiedzi, to fakt ze spor nie jest o Boga a o prawde.

Gość a jedak nie umarl
madralko a skad wiesz ktora prawda jest prawdziwa? Mozesz wierzyc ze Twoja ale nie wierz tego napewno. Dalej nie odpowiedzialas na moje pytanie, skad iwesz ze Adam i Ewa nie umarliby gdyby nie zjedli tego jablka? wierzysz ze takby byo ale nie wierz napewno. Grecy tezwierzyli w swoje bostwa.

Gość mądralka
odpowiedzialm Ci już kilka razy, i pislam tez ze wierze w to ze moja prawda jest prawdziwa, ale pewnosci nie moge miec.

Gość a jedak nie umarl
starozytni grecyczy tez egipcjanie tezwierzyli. to nie jest odowiedz. Czy w bibli jest napisane zeAdam gdybynie zjadl jablka zylby wiecznie. czyPan bogpo stworzeniu jego dal mu niesmiertelnosc? Jezelinie ma to skad to wiesz? Starsi tobie podpowiedzieli?

Gość mądralka
Jesli mowiąc starsi masz na mysli mądrzejszych i wiecej wiedzących to tak, to oni mi to powiedzieli np. w Rodzaju 18:17-20 Bóg Mowi do Adama, "ponieważ usłuchales Swojej zony i zjadles z dzrewa co do którego dalem Ci nakaz ... przeklęta jest ta ziemia porośnie cierniami, w pocie swego oblicza bedziesz jadł chleb, az wrócisz do ziemii, gdyz z niej zostales wziety, bo prochem jestes i do prochu wrócisz" zjadł owoc wiec dlatego umrze.