Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mądralka

Pytania dotyczące Biblii

Polecane posty

czy uznać za Mesjasza to czcić? Ja też uznaję Go za Mesjasza, ale czczenie dla mnie to coś znacznie więcej

Tzn. Jana14:20 \"W owym dniu bedziecie wiedziec,ze ja jestem w jednosci z moim Ojcem,a wy w jednosci ze mna,ja zas w jednosci z wami.Kto ma moje przykazania i przestrzega ich,ten mnie miluje.A tego kto mnie miluje,umiluje moj Ojciec i ja go umiluje i wyraznie musie pokarze.\" Chcialabym tylko zaznaczyc ,ze pierwsi apostolowie i uczniowie Jezusa nie mieli watpliwosci,ze Jehowa jest bogiem.Ludzie mieli watpliwosci,ze Jezusa poslal Sam Jahwe.I w to mieli uwierzyc,ze jest Synem bozy,a nie Jehowa.

przerabialiśmy już to, ale : Jezus posłany na Swiat aby poznali Ojca. Jezus obrazuje Ojca. Jezus na ziemi tym kim Ojciec w Niebiosach.... Profesorze, jeżeli chcesz pogadam z tobą prywatnie, jezeli chcesz.... mail w Kamelii, podaj gg. moze potrzbujesz rozmowy

mateusza23: \"Otóż wy nie pozwalajcie nazywać się Rabbi, albowiem jeden jest wasz Nauczyciel, a wy wszyscy braćmi jesteście. 9 Nikogo też na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem5; jeden bowiem jest Ojciec wasz, Ten w niebie. 10 Nie chciejcie również, żeby was nazywano mistrzami, bo jeden jest tylko wasz Mistrz, Chrystus. \"

Gość szatan -dyjabel
a problem ze swiadkami jest taki jak z kazda sekta.. maja ksiazeczki poukladane pytania i odpowiedzi!! i dla tego ich mozg jest wylaczony.

1jana4:12-16 \"Nikt nigdy Boga nie oglądał. Jeżeli miłujemy się wzajemnie, Bóg trwa w nas i miłość ku Niemu jest w nas doskonała. 13 Poznajemy, że my trwamy w Nim, a On w nas, bo udzielił nam ze swego Ducha5. 14 My także widzieliśmy i świadczymy, że Ojciec zesłał Syna jako Zbawiciela świata. 15 Jeśli kto wyznaje, że Jezus jest Synem Bożym, to Bóg trwa w nim, a on w Bogu. 16 Myśmy poznali i uwierzyli miłości, jaką Bóg ma ku nam. Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim. \"

\"a problem ze swiadkami jest taki jak z kazda sekta.. maja ksiazeczki poukladane pytania i odpowiedzi!! i dla tego ich mozg jest wylaczony.\" Chyba powinno cie to cieszyc,bo sekty od Boga nie pochodza...wiec sie ciesz. A religie pochodza od Boga?

Syn czyni dokładnie to samo co Ojcec. Duch czyni to samo co Syn i Ojciec. Dla Boga nie ma rzezcy niemozliwych. Tylko ludzki umysł chce Boga ograniczyć, bo wydaje mu sie ze gdy po ludzku nie możliwe to i po bozemu nie możliwe. A Bóg jest ponad wszelkie niemożliwe rzeczy...skoro śmierc nawet dla niego nie jest żadną przeciwnoscią....

Gość szatan -dyjabel
religie?? niedawno calkiem- swiadkowie zaprzeczali ze sa religia!!!! pluli na religie1!!

Napisz do Kamelii i pogadajcie,tam znajdziesz uznanie i poparcie. Ja z toba dyskutowala nie bede,bo nie mam o czym.

Gość szatan -dyjabel
dyjabel - szatan zainteresowali sie twoja osoba a ty gardzisz??? pewnie jestes namaszczona duchem ??? jesli nie; boj sie bo przyjde do ciebie wkrotce i cie nawiedze... NAWIEDZE CIE!!!! UWIODE CIE !!! BEDE TYM NA KTOREGO CZEKALAS . KTORY CI SIE SPODOBA!!!! JESTEM DYJABLEM -SZATANEM! bogiem tego swiata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja myślę, nie szukam poparcia w profesorze...może chce porozmawiać, chcę mu pomóc..... może potrzebuje spokoju wewnetrznego i pokoju....z Bogiem. jak chcesz profesorze to porozmawiajmy

Gość szatan -dyjabel
kamelio czy umiesz odpowiadac na pytania? nazywaj mnie wedle mojego nicka.

Gość szatan -dyjabel
tylko tutaj w obecnosci wszystkich aby PRAWDA mogla obronic sie sama..!!! kiedy zapalasz lampe czyliz chowasz ja pod koldra??? czy raczej zeby swiecila wszystkim???

ok , myślałam ze chcesz prywatności, ale jak wolisz.....:) gdybym nie odpowiadala chwilowo nie denerwuj się bo mam też inne obowiazki i odpowiem być moze w późniejszym terminie:) ale postaram sie szybko w miarę mych mozliwosci

Gość szatan -dyjabel
pytam: czy wierzysz bibli???

modlę się by Duch Święty objawiał wszystko co zakkryte, co niejasne wyjaśniał, by dał mądrość i moc do poznania Jego słowa. Aby dał mi zdolność do pojmowania Jego mądrości i Jego praw

Gość szatan -dyjabel
a jesli to co napisane kloci sie z twoja moralnoscia??? co wybierasz?

nic w Biblii nie kłóci sie z moralnoscią, bo ona pochodzi od jednego DAWCY. wiem do czego zmierzasz, tak myślę, do pełnego zrozumienia sensu Biblii potrzebna jest głębsza analiza w kontekstach historycznych , obyczajowych ...i całości. ale dosłownie odpowiadając. Biblia jako autorytet. Nie mam osobistej moralności innej od Bozej.

Gość szatan -dyjabel
a jesli bog zabija stworzenia ktore stworzyl - uwazasz ze ma pelne prawo do zabijania - dlatego ze je stworzyl???

pisałam już o tym. odpowiadałam na takie pytanie. i to całkiem niedawno, wyjaśniałam dlaczego Bóg ma do tego prawo. Tak jak ma prawo dziś odwołać ciez tego swiata by zakończyć twoje dni na ziemi.

Padły tu już słowa na temat tego, czy glina moze powiedzieć garncarzowi co ma robić? czy dziecko moze powiedzieć rodzicom co mają czynić? czy mrówka moze wykrzyczeć do ciebie ze zadeptałeś sto na raz gdy niszczyłeś ślimaki w swoim ogródku.? Prochem jesteś i parą mówi pismo. Nawet gdybyś jutro wpadł pod tramwaj, ktoś by cię dzgnął w tramwaju nozem, umarłbyś na zawał, Bo Bóg jutro chce cię odwołać z tego świata, to czy wykrzyczysz Bogu: CO ROBISZ?????? masz do tego prawo. ? to On trzyma świat w swoich dłoniach , On kieruje nie tylko wszechswiatem czyli tymi milionami planet gwiazd i wszystkim co dookoła ale też i biegiem histrii. Chcę ci tylko powiedzieć ze Bóg jest Panem historii, On wie wszystko i On sprawia ze rzeczy które dzieją sie dzieją sie bo On tak decyduje. Ja nie wiem dlaczego tak decyduje ale wiem ze decyduje bo ma do tego prawo skopiowałam

Gość tylko uwazaj kamelia
.. co cytujesz,bo te mądre slowa wypowiedzial, Swiadek Jehowy,nie wiem czy wypada ci cytowac cos co wyszlo z pod reki kogos kto jest przekrecony przez sekte,a jak kazdemu wiadomo,sekta ta klamie!