Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aisata

czas na dziecko!

Polecane posty

witam wszystkich :) od niedawna zaglądam na kafeterie i postanowiłam założyć swój topik. Wiem, że podobnych jest mnóstwo ale może znajdzie sie jeszcze jakaś kobietka, która stwierdziła, że nadszedł odpowiedni moment na dziecko i zechce o tym pogadać. Mam 23 lata, pracę i kończe właśnie kończę studia, doszlismy z mężem do wniosku że już nie chcemy czekać. czy ktoś nas wesprze w tej decyzji? zapraszam :)

gratuluję decyzji, ja w Twoim wieku nie czułam jescze \"powołania\". Powodzenia

Gość Silvana
Witaj. Ja rowniez czuje juz ta chec od roku i postanowilismy z moim zaczac pomalu sie starac. Mam 22 lata i chcialabym aby szybko Nam sie udalo.

ciesze się ,że ktoś się odezwał :) odstawiłąm tabsy po 8 latach na początku lipca tego roku, biorę folik i falvit, teraz mam @ ale po zaczynamy działać :)

cieszę się ze jest ktoś jeszcze w podobnej sytuacji, Silvana a Wy już coś \"robicie\" w tym kierunku?

Witam Również zaczynam starania o dziecko - zaraz po najbliższej @ przystępujemy z mężem do dzieła ;) Chętnie pogadam i wymienię się spostrzeżeniami.

do Blondas, ile masz lat i czy już masz dzidzie? Wiem, że ludzie się dziwią że ktoś może planowac ciąże w tym wieku, ale my zawsze wychodzimy przed orkiestre, ze ślubem tez się wszyscy dziwili, że za młodzi i tak \"bez powodu\" (jakby ciąża była jedynym powodem)

Gość Silvana
No wiesz, ja mam mnostwo znajomych, ktorzy planuja ciaze w moim wieku badz juz maja planowane dzieci. Faceci sa raczej starsi ale ich kobiety mialy okolo 21-23 lata. My chcemy juz probowac, tylko ze mi zaczely sie juz plodne, sluz mnie zalewa a mojego nie ma. Mam nadzieje, ze zdazy wrocic i cykl nie bedzie stracony. Chcialabym dzidzie na wiosne/lato.

Silvana a jak ty chcesz zdążyć na wiosne przecież jest juz wrzesień, najwcześniej to w czerwcu...

Gość Silvana
Napisalam ze chcialabym a czerwiec to lato wiec jeszcze zostanie lipiec i sierpien. jesli nie zdazymy teraz, to i tak bedziemy musieli miec przymusowa pol roczna przerwe, co mnie nie cieszy, ale jakos przezyje.

ja bym chciała na koniec czerwca albo w lipcu, tak po sesji ale wiem, że mogę sobie chcieć a dziecko przyjdzie na świat wtedy, kiedy będzie chciało :) acha, mój mąż nie jest ode mnie duzo starszy

Tabletki brałam przez 4,5 roku - tylko raz zrobiłam miesięczną przerwę. Od sierpnia 2004 roku już nie łykam piguł :) i czuję się o wiele lepiej. Już raz byłam w ciąży (tej zimy), ale niesty straciłam dziecko Teraz po prostu musi się udać :) Aisata - a ty brałaś tabletki ?

Gość Silvana
Moj jest sporo starszy. Ja wlasnie chcialabym tez czerwiec lipiec sierpien tez bo my oboje z lata wiec byloby fajnie:) Nie nie dlatego, ze wyjezdza. Po prostu bedzie to taki czas, w ktorym nie bedziemy mieli ani czasu na dziecko ani mozliwosci, bo moj bedzie robil zabieg, po ktorym wiadomo ze plemniki beda slabe o ile pamietam dobrze przez 3 miesiace. Na jesien tez nie chce dzidzi, bo jestem alergikiem i na jesien to najgorsza pora dla dziecka.

tak, ja brałam 8 lat, w zasadzie bez przerw, ale rozmawiałam z kilkoma lekarzami i jedni twerdzą że nie trzeba wcale robic przrwy, inni że jesli będę się czuła z tym pewniej to moge poczekać 2 miesiące

Jakby mi się udało teraz zajść w ciążę, może urodziłabym w moje urodziny w lipcu. To byłby piękny prezent :)

Gość Silvana
Ja bralam 2 lata ale mialam jakies tam przerwy, mimo to strasznie si emeczylam o odstawieniu i dlugo wracalam do siebie. Ja tez bym chciala urodzic w okolicach moich urodzin albo mojego narzeczonego ❤️

Bierzecie już kwas foliowy ? Dobrze zacząć go zażywać na 1-2 miesiące przed poczęciem. Chroni przed powstaniem wad cewy nerwowej dziecka.

ja po kilku latach brania tabsów całkiem straciłam ochote na seks, co było bardzo dziwne bo zawsze miałam wysokie libido, widziałam jak stara się mój mąż i jak cierpi kiedy go odpycham, chyba juz do nich nie wróce...

Gość Elevinka
Fajnie mi sie czyta Wasze wypowiedzi.Szkoda ze nie moge sie dolaczyc ale zycze powodzenia w staraniach.

Elevinka a dlaczego nie możesz? nie chcesz dzidzi? skoro czytasz takie fora to chyba podświadomie o tym myslisz...

Gość Elevinka
Pewnie ze mysle a raczej myslalam.Ja juz nie probuje.Moze po nowym roku...

U mnie też przez tabletki zmniejszyła się ochotka na seks. @ będzę miała ok. 13 października, a potem zaczynamy fasolkowanie. Na razie musimy jeszcze uważać - biorę lekarstwa, których nie wolno zażywać kobietom w ciąży. A jak na złość, teraz mam dni płodne :) Muszę uciekać, bo jestem w pracy i szef zbyt uważnie teraz patrzy, co robię. Zaglądnę tu później ;)

Elevinka co znaczy że juz nie próbujesz? chyba nie stało się to o czym teraz mysle... :(