Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozporek potworek

większość ludzi studiujących naucznie wczesnoszkolne to półgłówki

Polecane posty

mowie o studiach magisterskich Byla tutaj tez rozmowa o pedgogice i specjalnosci ksztalcenie wczesnoszkolne.Na takim wlasnie kierunku studiuje i nie uwazam sie za polglowka:) Ale skoro niektorzy tutaj tak mysla to ich sprawa.

Gość ROZPOREK POTWOREK
A ja drga koleżanko mówię równiez o studiach licencjackich i nie pedagogice a nauczaniu wczesnoszkolnym! zrozumcie to w końcu oburzone panie, nie czepiam się studiów magisterskich, u mnie w mieście nie ma pedagogiki, jest nauczanie wczesnoszkolne!

Gość maja123
nie wiedziałam, że istnieją takie studia licencjackie, a tym bardziej kierunek ten istnieje w jakichś szkołach zawodowych. natomiast wiem bardzo dobrze, że na studiach magisterskich jest kierunek pedagogika o specjalności kształcenie zintegrowane (czyli dawniej nauczanie wczesnoszkolne) na który, naprawdę, wcale nie jest tak łatwo się dostać, gdyż raz- jest bardzo dużo chętnych (ok 6 osob ja miejsce), dwa- trzeba miec odpowiednie predyspozycje, ponieważ zdaje się egzaminy z wymowy, uzdolnien muzycznych i plastycznych, trzy- trzeba również zdać egzaminy z jezyka obcego/biologii/j. polskiego/ historii w zależności czego jeszcze, oprócz kształcenia zintegrowanego przyszly absolwent zamierza uczyć. Stąd właśnie, drogi kolego, to oburzenie niektorych osób. Mam nadzieję, drogi autorze, że w końcu widzisz różnicę między "nauczaniem wczesnoszkolnym" na uczelni w Twoim mieście a tym kierunkiem na uniwersytecie. pozdrawiam

Gość maja123
na miejsce - tak miało być. wybaczcie możliwe błędy, których nie zauważyłam.

Gość potworek rozporek
moja kolezanko ja widzę tą róznicę, dlatego nie pisze o pedagogice, a ku uściśleniu jest mnóstwo uczelni, na których naucznie wczesnoszkolne jest kiernkiem samym w sobie, a nie specjalnościa i kończy się go ze stopniem licencjata. pozdrawiam:-)

Gość maja123
ale piszac, że większość ludzi studiujących nauczanie wczesnoszkolne to półgłówki obrażasz wszystkich- tych z magisterskich również.

Gość potworek rozporek
ok maju:-) przepraszam za uogólnienie, myślałem, ze to wszedzie jest oodzielny kierunek studiów:-) teraz już uściślam, że chodzi mi tylko o licencjackie:-) sztama ?

Twierdzisz, ze wiekszosc ludzi studiujacych ten kierunek to polglowki.Ale skad ta pewnosc u ciebie? Moze przeprowadziles jakies badania naukowe, testy na inteligencje tych studentek? Czy mozna wyciagac takie wnioski na podstawie kilku przypadków?

Gość potworek rozporek
napisalem, ze znam dużo osób po tych "studiac", a to chyba dziwny zbieg okoliczności, że wszystkie są strasznie głupie.

Gość maja123
wierzę, że masz niezbyt mile doświadczenia ze studentkami z licencjackich, bo przecież różnych ludzi można spotkać wszędzie. Ja mam niemiłe doświadczenia z paroma studentami farmacji, a mimo to nie piszę, że każdy z nich (dzienny czy wieczorowy) jest zapatrzonym w siebie egoistą uważającym się za pępek świata. Nie powinno się na podstawie kilku przypadków wydawać opinii o calym kierunku. Takie jest moje zdanie, Ty oczywiście masz prawo do swojego. :)

Gość jak na moj gust
to teraz sie nazywa "kształcenie zintegrowane" a nie nauczanie wczesnoszkolne - to raz. Dwa - zyby uczyc w szkoel/przedszkolu trzeba miec tytul magistra -> oznacza to, ze ni mniej, ni wiecej konczymy pedagogike przedszkolna i szkolna, specjalnosc : kształcenie zintegrowane (tak jak to jest np na krakowskiej AP). Nie spotkalam nikogo z licencjatem, kto by uczyl chocby w przedszkolu... A szkola w ktorej istnieje kierunek "nauczanie wczesnoszkolne"...coz, nawet nie bede tego kometowac... A jesli ktos mysli, ze na pedagogice ucza tego samego co sie uczy w szkole podstawowej, to sie grubo myli. Poza opanowaniem liczenia do 15 i grafow, jak to ktos napisal, studia pedagogiczne to mnostwo zagadnien z zakresu psychologii, dydaktyki, metodyk, sztuki, historii (ci co pisali o całkach...moze porozmawiamy o systemach ksztalcenia i wychowania powiedzmy na terenie zaboru pruskiego czy w starozytnej Grecji...?)