Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Antoinette

Kto stosował lek na trądzik DUAC?

Polecane posty

Gość Justine20
ja zmagam się z trądzikiem drugi rok, drugi raz w tym samym okresie, czyli po wakacjach. zawsze miaąłm cere tłustą, ale trądzik mnie dopadł na 19stke. Tylko, ze rok temu to bylo nic w porównaniu z tym. Na pewno miało na to wpływ odstawienie diane 35 na czas wakacji i opalanie. I w ogóle wydaje mi sie, ze to diane przede wszystkim mi pomaga. W tym roku blyskawicznie z gladkiej buzi zrobił mi sie hardcore. Na początku stosowalam isotrex, ale po okolo 10 dniach odstawilam i poszlam do innego dermatologa, który przepisał mi duac, a na dzień clindacne. rzez pierwsze 2 tyg jakiejś wielkiej poprawy nie widziałam, poza lekkim przesuszeniem, ale już w trzecim rewelacja, jestem w trakciel czwartego tygodnia i praktycznie zostały mi tylko blizny, albo aż blizny :/ takze polecam, a i teraz od trzeciego tygodnia stosuje na zmiane z duac atrederm, taki płyn, a w ciągu dnia na zmiane z clindacne bactroban. Ten atrederm i bactroban lekarz przepisal, zeby już wysuszone zmiany złuszczyc, skora mi schodzi strasznie, ale niestety chyba o to chodzi, bo naprawde juz ze mna dobrze. Polecam taką kombinacje, z ta dokladną kolejnoscia. Tylko te blizny, zastanawiam sie nad metodą, moze nawet laser, jeśli rzeczywiście pomoże?

Gość Justine20
Tylko żeby to nie wyglądało jak rok temu, ze znowu wylecze, wszystko pięknie i na jesień znowu wroci... Chyba trzeba wyczuć moment, kiedy to moze nadejśc, czyli po opalaniu, jesienia, bądź po odstawieniu hormonów i moze wtedy bardziej zluszczać skórę? robic pilingi? Żeby to wszystko wyszlo spokojnie, nie kumulując sie pod skorą?

Gość Januszka
o

Witam wszystkich :) Mam kłopoty z twarzą i zamierzam kupić sobie DUAC i BREVOXYL . Czytając wasze opinie, te dwa leki w połączeniu dają \\\"łuszczącą sie skurę, suchą\\\" . Po kuracji dermatologicznej nie doznałam większych popraw mojej cery ! skończyłam z tym ok. rok temu. Z twarzą nadal mam problem, ale czytając jak zachwalacie DUAC , zaufam wam :D i kupie sobie go :) A propo suchej cery !! . proponuje \\\"Care&Control\\\" SORAYA (antybakteryjny krem nawilżający redukujący blizny i zmiany potrądzikowe) gorąco polecam ! mi służy, kosztyje bodajże 18zł. pozdrawiam :)

Gość charlizetheron
hej sprzedam duac żel dwa razy użyty mnie uczulił, ale komuś może się przydać. Chętnych proszę o kontakt mailowy megi400@o2.pl lub telefoniczny 667559533.Dziękuje

Gość em...
mnie też ten lek uczulił... pojawiły sie na mojej twarzy czerwone plamy. hm... i co mam teraz robic?

Gość __katarzynka__
wydaje mi się że to nie jest uczulenie tylko podrażnienie jako reakcja skóry na lek zastsowany po raz pierwszy... ja też miałam czerwone placki bo brevoksylu i po duacu... odstawianie na 2-3dni skutkuje, skóra musi się przyzwyczaic:) moja już się przyzwyczaiła-nie stosuję leku codziennie bo za mocno wysusza. spróbuj odstawić na kilka dni po czym nałóż CIENIUTKĄ warstwę:)

Gość Marcin665
Witam. Czy żel Duac faktycznie odbarwia tkaniny (pościel na przykład) jak wspomniano na ulotce ? Czy raczej nie ma się czym przejmować ? Kiedyś używałem Benzacne który dosłownie masakrował wszelkie materiały.

Gość __katarzynka__
duac nie odbarwia tkanin co za pomysły hehe :p chyba że zaaplikujesz go bezpośrednio na pościel to wtedy może coś się zadzieje:p smarować sie duacem z pół godz przed wskoczeniem do łóżka żeby się zdążył wchłonąć i nie będzie odbarwień :)

Duac odbarwia ;). Wiem bo odbarwil mi kiedys bokserki, od co lepiej spac w jakis starych ;).

Gość pl
lek ok na twarz jak dla mnie swietny , skóa superstan miała mdelikatny tradzik pare krostek , grudki jakies wszytko zniknęło gładaka skóra tyle ze jak posmarowała mdekolt na kilka krostek na poacztk udziałał potem zaczeło ich sie robic wiecej i mnie cął ydekolt swedzi itd wiec mam zdanie takie e na twarz super w moim przypadku ale mój dekolt bedzo zle go znosi i swedzi i wiece jwyskakuje :( mzoe skóra tam jest delikatniejsza i dlatego . ktos tez tak miał?

Gość Maciej3232
Witam. kurde jestem wkurzony jokis rok temu wrocilem z Anglii i twarz mi sie posypala. Bralem tetracykline po tygodniu bylo ok. ole po miesiacu wracalo. (tetra bralem 1 mies) . Bylem u jednie pani profesor i powiedziala ze to za krotki okres. Dale mi UNIDOX i DUAC. Mysle ze jesli to nie pomoze to wezme ten IZOTEK bo od czegos trzeba umrzec.;). Tetracykline bralem 3 x i zawsze bylo super na 1 miesiac. pozniej wracalo. Boje sie ze po tem co teraz biore tez mi wroci. A jak wroci po izoteku to chyba napisze do Pana Boga o wymiane skory . albo calej glowy.

hej ;) od piątku zaczęłam kuracje którą zapisał mi oj lekarz dermatolog. Rano stosuję Skinokren a wieczorem Duac. Moja twarz jest cała zaczerwieniona napięta okropnie swędzi i nie wiem co mam robić! najchętniej bym to zmyla... ale widzę poprawę... ilość wyprysków się zmniejszyła... a to co zostało to jest zasuszone... po zastosowaniu tych kremów nakładam na twarz ogromne ilosci kremow nawilżających ale skora nadal jest czerwona i napięta... :( w przyszły piątek wybieram się na peeling chemiczny jakimiś kwasami... i to podobno też boli... wiec nei wiem jak ja to wytrzymam ;/

Maciej, 2 nie udane kuracje Tetracycliną są podstawą do leczenia Roaccutane. Na Twoim miejscu (jeśli sytuacja finansowa by mi na to pozwoliła) zrobiłbym odpowiednie badania i zaczął stosować ten lek.

Gość maciej3232
Masz racje ze tak zrobie. Wlasciwie to juz dawno mi to podrowiadal dermatolog. Ale go nie sluchalem . Po roczej darce tetracykliny zrobilem badania i wszystko bylo ok no po za bilirubina ( podwyzszona) ale to podobno jest normalne. Moglem zabrac te wyniki do lekarza i powiedziec jej .... tylko bez pei...nia a jakis glupotach meska decyzja albo izotek albo do widzenia. Ale nie pomyslalem. Teraz biore Unidox i duac. Trzeba przyznac ze po duac'u fajnie sie je wydusza - tak strzelaja(wiem ze nie wolno tego robic). Co do kasy to proste....kurna musi sie znalesc. wydalem tyle na durne specyfiki a ostatnio golarke za 500 zl ze co mam zrobic. Kiedys mialem syfki w wieku 17 lat . Na studiach bylo ok. Tylko solarka i nac nie bylo. a tyraw w wieku 30 lat taka historia. PociAGNE ten lek tak jak mi kazala i przygotuje sie na izotek( psychicznie , finansowo i medycznie). Nie wiem jakie sa przyczyny tego mojego syfu ale to dziwne bo ja mialem tak zasyfiona twarz ze szok, a po 3 dniach wszystko zeszlo. jak po tygodniu zobaczyl mnie lekarz to powiedzial ze nie wierzy. To nie mozliwe aby tak szyblo ten syf zszedl. jak myslicie dlaczego sie tak dziele?

W tym wieku to już raczej na pewno nie hormony więc masz duże szanse, że Roaccutane podziała : ) Ja już równe 4 miesiące po kuracji i jestem bardzo zadowolony.

Gość maciej3232
A co z bilirubina...? miales podwyzszona?

Gość maciej3232
ok. dzieki. jak bede to beal to napisze. teraz biore unidox 2 dzien ale nie jestem zadowolony. tetracyklina juz dzialala. a jutro do pracy---- masakra

Gość magda234
ja stosuje 2 lata i jestem zadowolona

Gość maciej3232
A po jakim czasie masz poprawe? Mialas badania na bilirubine?

Gość maciej3232
ak sie zastanawiam czy jutro nie isc do dermatologa i nie poprasic o izotek? sam nie wiem.

Gość donniedarko1
ja też :D

Gość maciej3232
Witam. Biore drugi dzien unigox i te masc . Jak na razie jest ok. juz pomaga. nawet bardzo. i co tu robic?????Tylko czuje ze jest ciezki dla zeladka. No ale coz co zrobic nie ma lekko trzeba zacisnac zeby.Teraz na pewno przedluze kuracje do paru miesiecy. Moze bedzie good. Mam taka nadzieje. Fajnie ze sa takie fora. Jestem tu pierwszy raz i to pomaga na duszy.;)

Nie chce Ci odbierać nadziei, ale skoro Tetracyclina tyle razy Ci nie pomogła to może lepiej spróbować skończyć z tym raz na zawsze?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować