Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość x x x

Dlaczego katolicy sa tacy zaklamani ...

Polecane posty

Gość x x x

Za kazdym razem gdy przyznam sie wsod swojej rodziny do tego, ze jestem ateista to slysze: - to bardzo nieladnie - nie tego cie uczylismy - nie przyznawaj sie do tego wsrod znajmych Mnie cos takiego zadziwia bo znaczy ze najwazniejsze aby nasza rodzina nie byla obgadywana przez inne rodziny katolickie. To absurd i ja jestem zawiedziony taka religia

Gość Berbelucha
Bo żyją według przykazań Kościółka i tego, co Kasieżulek z ambony wypaple, a nie według Biblii :-))

Gość ja to słyszę
dlaczego nie chodzisz do kościoła, przeciez w kosciele niczego złego nie uczą:O Nie interesuje ich czy wierze czy nie!

Gość Berbelucha
Pewnie, ze nie z nauk Koscioła. Bierze sie to z wnętrza ludzkiego, które bez względu na wiarę (katolicka, czy inną), potrafi być zgniłe :-(

Gość ja tam
jestem katoliczka i nie jestem zakłamana. Trzeźwo i racjonalnie podchodzę do życia, polityki, księży(wiadomo są różni), i uważam, że każdy ma wolność przekonań i nie obrażaj i nie sumuj Autorze drogi od razu wszystkich katolików, bo jesteś niesprawiedliwy.

Gość Berbelucha
Ale często Ksieża nawołują do nienawiści i nietolerancji. Sama byłam na mszy, na której Ksiadz wyzywał od morderców, zabójców i przeklętych lekarzy ginekologów. Potem wymienił listę z nazwiskami tychże ginekologów, którzy wykonują według niego aborcję. Sytuacja była taka, ze wstał jeden człowiek z ławki i powiedział, ze jest jednym z wyczytanych lekarzy i jeśli Ksiadz będzie dalej nawoływał do takiej nienawiści to wymieni z imienia i nazwiska wszystkie siostrzyczki z parafii, które były u niego na zabiegu.... :-o Od tej chwili skończyła się moja przygoda z Kosciołem. Zaznaczam, ze nie wiem, czy jestem wierząca..... bo z jednej strony wydaje mi się, ze wierzę w jakąś istotę wyższą, która moze jest Bogiem, a z drugiej mam pełno wątpliwości... więc chyba nie jestem wierząca jednak :-)

Gość dtghrdbbdfbdbbbb
Bóg jest dobry.. nie uczy klamstwa ... klamstwa ucza ludzie czyli księża miedzy innymi tez.... wrrr jak na nich patzre to mnie mdli

Gość Berbelucha
zakłamanie katolików bierze sie ze stereotypów. Jest pełno ludzi z ustami pełnymi frazesów nt. wiary,a ich zycie i czyny są zupełnym przeciwieństwem wyznawanej wiary i przykazań. dlatego obrywa się też i tym dobrym.

Gość nie lubię hipokryzji
bo w naszym dziwnym kraju pewne rzeczy są w dobrym a inne w złym tonie,i wiara własnie w tym dobrym.Wypada być katolikiem a bo wiekszośc jest,a bo kościół wspierał solidarnośc a przede wszystkim dlatego,bo mieliśmy papieża polaka o którym już dzisiaj mowi sie WIELKI.Nie wspomnę o tym ze jestesmy bardzo nietolerancyjnym ludkiem i wszystko inne jest be.Tak więc zeby mieć dobre samopoczucie mimo,ze wiele osób nie wierzy w piekło i niebo płyną w tym ogólnym nurcie,zeby się nie wychylać przed szereg...i to chyba jest rodzaj zakłamania??

Gość x x x
Z mojego doswiadczenia wynika ze osoby najbardziej religijne sa osobamia najbardziej nietolerancyjnymi. Dla przykladu podam mojego kolege z liceum, ktory byl bardzo religijny chodzil nawet za darmo budowac kosciol. Jego stale zwroty: - ale z ciebie Zydek - ale Zydostwo itd itp Wszystko co zle kojarzylo mu sie z Zydami, szkoda tylko ze w liceum jeszcze tego nie rozumialem.

Gość DAGNA
TACY SĄ BO TO PODLUDZIE.JAK TO HITLER BY POWIEDZIAŁ: POLNISH SCHWEINE

Gość leyla anchela
uwaga !!! laski właśnie się dowiedziałam że nawet zwykłe tabletki antykoncepcyjne mają także działanie poronne o czym się z przyczyn marketingowych nie mówi, nie wierzycie to wpiszcie to w wyszukiwarke

Gość cudownie ocalona
HEJ LUDZIE, MAM WAM COŚ DO POWIEDZENIA: BÓG KOCHA WAS TAK, JAK NIKT NIGDY NIE BĘDZIE WAS KOCHAŁ, JEGO MIŁOŚĆ TO NAJLEPSZE CO WAM SIĘ MOGŁO PRZYTRAFIĆ CHOĆ MOŻE NIENAWIDZICIE SWOJEGO ŻYCIA, ALE UWIERZCIE, TO NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z NIM, ON JEST DOSKONAŁY I JEGO MIŁOŚĆ TEŻ, JEŚLI JESTEŚ DALEKO OD JEZUSA, WRÓĆ, JESZCZE WSZYSTKO SIĘ DA POUKŁADAĆ, UWIERZ W CUD, ODDAJ WSZYSTKO BOGU !! JA GO DOŚWIADCZYŁAM OSOBIŚCIE, JEZUS CZEKA, ZAWSZE CIĘ KOCHAŁ, NIGDY NIE PRZESTAŁ, ROZUMIESZ? NIGDY !! JEGO MIŁOŚĆ DA RADĘ ZNISZCZYĆ CAŁY TWÓJ BÓL chciałam wam opowiedzieć coś co zmieniło moje życie; mimo że byłam dość wierząca i taka sobie średnio praktykująca odkryłam niedawno Jezusa zupełnie na nowo, to był przewrót który zmienił moje życie!!!!! jeśli wasza wiara jest żywa, autentyczna i nie chwilowa (WAŻNE) modlitwy zostaną wysłuchane i cuda wejdą do waszego życia z taką pewnością siebie jakby siedziały tam sobie wygodnie od zawsze. Może to nie będzie dokładnie to o co prosiłeś lecz będzie to najlepsza możliwa aktualnie dostępna dla Ciebie opcja a może i coś lepszego niż „zamawiałeś”. Bóg da Ci to czego nie da Ci nikt, nikt nigdy nie będzie kochał Cię tak bardzo jak on, nikt nie doda Ci tyle odwagi i siły, tyle radości i ciepła oraz zrozumienia. To nie jest ktoś odległy, on jest bardziej ludzki od ludzi a jego dobroć większa niż dobroć wszystkich ludzi którzy kiedykolwiek żyli na tej planecie razem wziętych. To się wydaje Ci teraz może pusta gadka, ale jest coś takiego jak wylanie Ducha Świętego (sprawdź też pod nazwą: chrzest w Duchu Świętym) i jest to mega przeżycie mistyczne i realne jednocześnie, używałam w życiu różnych rzeczy i uwierz mi- nic Ci nie da takiego powera, jest to odlot nie do opisania ludzkim językiem, wiem co mówię. Jeśli jesteś teraz daleko od Jezusa i masz wymówkę w stylu „ …no ale ja już zrobiłam tyle złych rzeczy i teraz to już w sumie tak głupio, nie ma sensu wracać…” to muszę cię rozczarować gdyż to gó**no a nie wymówka ja miałam podpisany własną krwią pakt z diabłem (we wczesnej młodości) a Bóg wybaczył mi to, przyjął z powrotem jak gdyby nigdy nic, tyle Ci powiem; spowiedź to potęga, weźcie to na serio, dzięki spowiedzi możecie dosłownie wykasować te wszystkie złe rzeczy w majestacie duchowego prawa które jest po drugiej stronie (po śmierci) brane ze 100% szacunkiem i uznaniem Wróć do Jezusa, on czeka

Gość gość
cudownie ocalona, huj ci w twoja katolicka dupcie

Gość gość
A dlaczego ateiści sa tak wredni zakłamani glupi źli niemoralni nietolerancyjni?

Gość Adweesaez
Cudownie ocalona p**do nieogolona

Gość gość
cudownie ocalona 2015.08.19 A co, jeżeli nie zrobiłam nic złego, a ludzie mnie niszczą bez powodu, jak mam wierzyć w boga, który mnie nie broni, chociaż jestem niewinna a racja jest po mojej stronie?

Gość gość
Katole maja wgrany taki schemat: stracił wiarę bo zgrzeszył - czyli jest złym człowiekiem, a tymczasem ludzie tracą wiarę z powodu nadmiaru nieszczęść i obojętności boga.

Gość katolicka rodzinka

Mój ojciec chodzi w każdá niedzielę do kościoła.nawet w tygodniu ze dwa razy. A jest chamem jakich mało. Grzeczny jest tylko wobec obcych ludzi, pozoruje kochającą się rodzinkę. A dla mojej mamy i dla mnie jest podły.

Gość Jessica

Nie przejmuj sie bo nikt madry nie wierzy w pedofilow nie glosuje na Pis i nie slucha rydzyka