Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 dolaks

Laserowa Korekta WZROKU

Polecane posty

Go艣膰 lunnia
Nie wiem czy w ka偶dej jest tak samo, pewnie tak. Przede wszystkim takie podstawowe kwalifikacje jak wiek, stan zdrowia, czy wada jest sta艂a (a powinna) ale te偶 du偶o zale偶y od bada艅 rog贸wki. Ja Ci tak dok艂adnie nie wyt艂umacz臋 ale jak p贸jdziesz na pierwsz膮 wizyt臋 to na pewno powiedz膮 Ci co i jak.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 roselinna
Tylko mi chodzi w艂a艣nie o te badana. Chc臋 wiedzie膰 co powinnam zrobi膰 - takie minimum, niezale偶nie od kliniki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lunnia
Na pewno grubo艣膰 rog贸wki, ostro艣膰 wzroku, badanie siatk贸wki, rog贸wki oka, przedniego i tylnego odcina oka - czyli tak na prawd臋 musz膮 Ci sprawdzi膰 oczy 'wzd艂u偶 i wszerz" :) Wiadomo im wi臋cej bada艅 tym lepiej. To kiedy masz badania?

Udost臋pnij ten post

Witam, jestem zainteresowana zabiegiem korekty wady wzroku. Moja wada nie jest jeszcze az taka straszna poniewaz mam po -1,5 i chcia艂am sie dowiedziec czy kwalifikuje sie na taki zabieg. Rozmawialam z moja okulistka ale ona mi powiedziala zebym nie zawracala sobie tym g艂owy, ale jednak chcialabym sie pozbyc tej wady. Prosze o odpowiedz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roselinna
dzi臋ki lunnia, bada艅 jeszcze nie mam um贸wionych bo dopiero zaczynam si臋 orientowa膰. By艂am u okulistki z NFZ, ale ona nie by艂a jako艣 zadowolona jak j膮 zapyta艂am o zabieg laserowy, no i 偶e w og贸le ci臋偶ko o refundacj臋. Co za kraj. No wi臋c szukam prywatnej kliniki. Znalaz艂am kilka w Warszawie, ale wola艂abym oprze膰 si臋 raczej na kwalifikacjach lekarza. Mo偶ecie kogo艣 poleci膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lunnia
NFZ odpada, oni traktuj膮 taki zabieg jak poprawienie urody a nie problem zdrowotny.. Ja z Warszawy nie jestem ale nie mam tak daleko, tak偶e te偶 na zabieg przyjecha艂am do stolicy, a mia艂am te偶 na Grzybowskiej, ju偶 pisali w tym w膮tku o nich. A to wynika z tego, 偶e niby jest sporo takich klinik w Warszawie ale mo偶e ze dwie s膮 takie na prawd臋 dobre w tym i w艂a艣nie Laser. Diablica1008 z tego co czyta艂am przed swoim zabiegiem to i takie osoby z tak膮 wad膮 zabieg robi艂y. Ale tu bardziej chodzi o to czy zakwalifikujesz si臋 z racji budowy oka itp. :) Musisz wybra膰 si臋 do okulisty ale kt贸ry tym si臋 zajmuje.

Udost臋pnij ten post

zabiego korekcji wzroku s膮 drogie (ok. 4 tys. z艂 jedno oko, zalezy jednak od wady) i trzeba przej艣膰 specjalistyczne badania czy mo偶na podda膰 si臋 takiej korekcji... ja my艣l臋 nad tym maj膮 kr贸tkowzroczno艣膰, nie za du偶膮, ale jednak. podobno im mniejsza wada tym wi臋ksza szansa na wyleczenie wady do 0 dioptrii... przeszukuj臋 internet na ten temat i natkn臋艂am si臋 na fajny portal, polecam: http://abczdroweoczy.pl/film-lzowy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roselinna
By艂am w ubieg艂ym tygodniu na badaniach kwalifikacyjnych, no i powiem wam, 偶e nie jest tak 藕le. Badanie trwa艂o troch臋 ponad godzin臋. Mia艂am robion膮 topografi臋 rog贸wki, obw贸d siatk贸wki, ostro艣膰 wzroku, pachymetri臋 i jeszcze kilka, ale nazw nie pami臋tam. Do badania zakraplaj膮 Ci tylko oczy dla rozszerzenia 藕renicy. Jak si臋 zdecydujecie to nie polecam jazdy samochodem. Tak jak pisa艂am mam w sumie niezbyt du偶膮 wad臋 bo w obu ok. 2,5 na minusie, ale si臋 zakwalifikowa艂am i w moim wypadku wada mo偶e zej艣膰 do zera. Dla mnie warto tym bardziej, 偶e bardzo 藕le czuj臋 si臋 w okularach, a zak艂adanie soczekwek jako艣 nie jest dla mnie - to zak艂adanie codzienne, zdejmowanie jako艣 moje oko sie do tego nie przyzwyczaja, ci膮gle czuj臋 jakbym mia艂a podra偶nione oko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lunnia
hehe jak przeczyta艂am 'film 艂zowy'' pomy艣la艂am od razu o filmach tzw. wyciskaczach 艂ez :D Na youtube mo偶na znale藕膰 filmiki o takich zabiegach laserowych, sporo rozja艣niaj膮 co i jak. roselinna - gratulacje, jak si臋 nadajesz to teraz ju偶 z g贸rki ;) Um贸wi艂a艣 si臋 na zabieg? kiedy termin?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roselinna
Jaki film 艂zowy? O co chodzi? Ja mam um贸wiony zabieg w przysz艂y czwartek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roselinna
Dopiero teraz zauwa偶y艂am link. Szkoda, 偶e wcze艣niej nie wpad艂am na t臋 stron臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 IgaIgaIga
Ja mam -7 i my艣l臋 ci膮gle o takim zabiegu. Nie mog臋 nosi膰 soczewek, wiec nawet zej艣cie o kilka dpi by by艂o dla mnie ogromn膮 wygod膮. Tak si臋 zastanawiam ale nie ma mnie kto 'popchn膮膰' do lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Julitta34
Hej, ja mia艂am taki zabieg ju偶 prawie trzy miesi膮ce temu. Wad臋 mia艂am mniejsz膮 ale te偶 na minusie. Jak poszperasz w necie zobaczysz ile ludzi robi sobie takie zabiegi a o powik艂aniach rzadko si臋 s艂yszy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roselinna
Ja jestem po i namawiam to podj臋cia pozytywnej decyzji. Nie ma czego si臋 ba膰. Ryzyko jest, ale przy jakim zabiegu go nie ma? A korzy艣ci w wielu wypadkach przewy偶szaj膮 to ryzyko. Widz臋 normalnie, nie mam powik艂a艅, jestem prawie miesi膮c po zabiegu i jest ok. Wierz臋, 偶e tak zostanie. Proponuj臋 poszuka膰 specjalist贸w, prawdziwych specjalist贸w. Bo z tego co wiem sprz臋t to nie wszystko. Jedni si臋 podejmuj膮 pewnych zabieg贸w inni nie, ale to wynika z do艣wiadczenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ajka;);)
A ja zbieram pieniadze jak narazie. Jeszcze dluga droga przede mna;) Mam wade -4 i -1.5 ;*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niepelnoletnia
witam, czyta艂am kiedy艣, 偶e kiedy ma si臋 poni偶ej 18 roku 偶ycia i wad臋 wi臋ksz膮 ni偶 -5 to zabieg laserowej korekcji refunduj膮. czy to prawda?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Koktajlka
Z tego co mi wiadomo Laserow膮 korekcj臋 wady wzroku wykonuje si臋 u ludzi, u kt贸rych wada ta jest stabilna od przynajmniej roku wstecz. Wada staje si臋 przewa偶nie stabilna, gdy zako艅czony zostanie wzrost ca艂ego organizmu, czyli osi膮gni臋ta dojrza艂o艣膰. Ja czeka艂am bardzo na stabilizacje wady i jestem juz po zabiegu:) dzi臋ki bogu moge si臋 cieszyc pieknem przyrody i aktywnym zyciem:) Dzieki okulistycznemu centrum Nowego Wzroku czuje, 偶e 偶yj臋:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zabiegu
nie refunduj膮.. nie wiem co musia艂oby si臋 dzia膰, 偶eby do艂o偶yli do korekty. Ja mam mie膰 zabieg w Warszawie, klinika CMO Laser, i tam zabieg robi膮 od 20 roku 偶ycia, oczywi艣cie o ile jest stabilna wada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niepelnoletnia
dzi臋kuje za udzielenie informacji. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 badania
A jak to wygl膮da z tymi badaniami przed zabiegiem? Jakie to s膮 badania? Sporo tego? Du偶o os贸b odpada na wst臋pnych?

Udost臋pnij ten post

Badania masz takie, jakie zleci Ci lekarz, ale s膮 to -badanie ostro艣ci wzroku -autorefraktometr bez pora偶enia i po pora偶eniu -pachymetria -badanie przedniego i tylnego odcinka oka -ocena obwodu siatk贸wki w tr贸jlustrze -topografia rog贸wki TMS, ATLAS-CRS MASTER w niekt贸rych przypadkach pole widzenia, s膮dz臋 偶e lekarz powie co i jak, trwa to ok 2 h.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LuckyK8
czyli to nie jest tak, 偶e ka偶dy kto ma wad臋 wzroku mo偶e miec zrobiony zabieg? O s艂odka naiwno艣ci.. ja my艣la艂am, 偶e jak ju偶 si臋 zdecyduj臋 to b臋d臋 mia艂a z g艂owy. Ile kosztuje takie badanie kwalifikacyjne?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 O._.O
Niestety nie ka偶dy ale wi臋kszo艣膰 :). Nie wiem czy cena r贸偶ni si臋 w zale偶no艣ci od kliniki ale Laserze 200z艂. tak偶e nie jest 藕le. Ale plus jest taki, 偶e jak ju偶 badania wyjd膮 dobrze to zabieg mo偶e by膰 nawet nast臋pnego dnia. Tak偶e tak raz, dwa i po sprawie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LuckyK8
czyta艂am gdzie艣, 偶e je艣li nosisz soczewkikontaktowe to nie mo偶esz ich zak艂ada膰 na jaki艣 d艂u偶szy czas przed zabiegiem - czyli trzeba si臋 przygotowa膰. Zbieram si臋 do Nowego Wzroku od jakiego艣 czasu niby fajnie by艂oby mie膰 ju偶 z g艂owy okulary i soczewy, ale troszk臋 strach...

Udost臋pnij ten post

Tak trzeba zdj膮膰 twarde soczewki 4 tyg wcze艣niej no i mie膰 uko艅czone 20 lat( w ka偶dej klinice inaczej ) stabiln膮 wad臋 (nie zmieniaj膮c膮 si臋 od roku ) No i to leczy wady w zakresie od -10 do +6 D to wa偶ne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja si臋
jeszcze 艂apie, bo mam +5. I chyba si臋 zdecyduje na taki zabieg.. A Wy na jakiej podstawie wybrali艣cie klinik臋?

Udost臋pnij ten post

Najlepiej patrze膰 na lekarzy oraz nowoczesny sprz臋t, warto spojrze膰 na opinie. Ja dlatego wybra艂am te偶 okolaser, bo to chyba najlepsza klinika je偶eli chodzi o specjalist贸w no i lasery maj膮 najnowszej generacji.

Udost臋pnij ten post

Witam! Chcia艂abym usun膮膰 wad臋 wzroku w kt贸rej艣 klinice we Wroc艂awiu. Czy kto艣 m贸g艂by poradzi膰 mi kt贸ra jest najlepsza i jakiego lekarza polecacie? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rozs膮dny wyb贸r
mam pro艣b臋 - czy kto艣 m贸g艂by zerkn膮膰 na cennik http://www.nowywzrok.pl/price/ i powiedzie膰 czy te ceny s膮 por贸wnywalne z innymi klinikami? Przesz艂am ju偶 kwalifikacj臋 w Nowym Wzroku w Gda艅sku i teraz si臋 zastanawiam nad inwestycj膮 w zabieg. Wiem, 偶e bez problemow mo偶na go skredytowa膰 i niespecjalnie mi te偶 zale偶y na tym, 偶eby by艂 najta艅szy, ale chc臋 podj膮膰 rozs膮dn膮 decyzj臋 a ni e na wszystkich stronach klinik s膮 cenniki. Kto艣 si臋 orientuje jakie sa ceny "na rynku"?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰