Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 dolaks

Laserowa Korekta WZROKU

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
S艂uchajcie jak ju偶 tu kto艣 wcze艣niej pisa艂: zabieg polega dok艂adnie na tym samym, niewa偶ne jaka metoda. R贸偶nica jest w separacji rog贸wki do zabiegu - femtolasik jest bardziej precyzyjny (bo ci臋cie wykonuje laser), epilasik podobnie precyzyjne (bo ci臋cie wykonuje no偶yk), EBK ma艂o inwazyjne (bo rog贸wka jest jakby zeskrobywana). R贸偶nica mi臋dzy tymi metodami polega, 偶e jedne mog膮 by膰 stosowane przy wszystkich wadach, a inne tylko przy niewielkich. No i czas gojenia - jak przy EBK czy PRK nab艂onek jest zeskrobywany, to wiadomo 偶e troch臋 bardziej boli gojenie, zanim odro艣nie rog贸wka. Natomiast przy femto czy epi jest p艂atek, kt贸ry si臋 zrasta. Kwestia stabilizowania si臋 widzenia jest bardzo indywidualna.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
To ile czasu si臋 goi艂o? I jaki efekt? Ile wzi臋艂a艣 sobie zwolnienia? U偶ywasz teraz kropli?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
up napiszcie cos wiecej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja mia艂am EBK i oczy goi艂y mi si臋 bardzo dobrze. Gojenie jako艣 bardzo nie bola艂o. Mo偶e trzy pierwsze dni po zbiegu by艂y ci臋偶sze, ale potem by艂o coraz lepiej. Z reszt膮 dosy膰 szybko wr贸ci艂am do formy. Nie bra艂am specjalnie zwolnienia, tylko kilka dni urlopu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No dobrze to powiedz jeszcze gdzie robi艂a艣 to EBK, bo s艂ysza艂am, 偶e nie w ka偶dej klinice robi膮 a zale偶y mi te偶 na dobrym specjali艣cie. Teraz ju偶 nie masz 偶adnych dolegliwo艣ci?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Absolutnie nie mam 偶adnych dolegliwo艣ci i wszystko si臋 super zagoi艂o. Zrobi艂am korekcj臋 u dr Archackiej w Laserze w Warszawie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Www.j.gs/4Xlw tyle w temacie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A d艂ugo si臋 czeka na wizyt臋? Ile czasu twoje oczy si臋 goi艂y? Jak oceniasz lekark臋? Ja si臋 wci膮偶 nie mog臋 zdecydowa膰 gdzie mam i艣膰:/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam wra偶enie 偶e 1,5 - 2 tygodnie i wszystko wr贸ci艂o do normy. W pierwszych dniach mia艂am chwil臋 zw膮tpienia, jednak trzeba przeczeka膰 ten okres, bo potem robi si臋 lepiej, wa偶ne te偶 jest pozytywne nastawienie i nie zadr臋czanie si臋.Z lekarki jestem bardzo zadowolona pami臋taj, 偶eby dobrze wybra膰 bo du偶o zale偶y od do艣wiadczenia lekarza, no ale te偶 wiadomo, 偶e od predyspozycji osoby operowanej. Ja przed zabiegiem du偶o siedzia艂am na forach i czyta艂am, pyta艂am wi臋c je偶eli p贸jdziesz w moje 艣lady to na pewno b臋dzie dobrze. Nie przera偶aj si臋 tylko id藕 za ciosem!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Apokaliptyczna30
Ja te偶 w艂asnie tak jak piszesz sporo czytam w temacie, bo opinie o laserowej korekcji wzroku sa bardzo r贸偶ne. Jak na razie to najwa偶niejsze co sobie zapisa艂am, to 偶eby sprawdzic czy klinika w kt贸rej b臋dzie sie robi膰 tak膮 operacj臋 w razie nieusuni臋cia wady w 100% gwarantuje darmow膮 rekorekcj臋 - bo nie wszystkie tak maj膮. Sopocki blikpol na pewno, ale og贸lnie trzeba dobrze si臋 wczytywa膰 w to co na stronach pisz膮, 偶eby potem nie mie膰 stresa czy niedom贸wie艅.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja my艣l臋 do艣膰 optymistycznie, 偶e jednak nie b臋d臋 musia艂a mie膰 rekorekcji wi臋c chyba to nie jest wyznacznik. Zdecydowa艂am si臋 w ko艅cu na klinik臋 okolaser, p贸jd臋 na konsultacj臋 to dopytam o to, bo nawet nie bra艂am tego pod uwag臋 to chyba rzadko si臋 zdarza nie? Czy te badania s膮 uci膮偶liwe, czy b臋d臋 mog艂a od razu p贸j艣膰 do pracy ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Byliscie przed tym zabiegiem na takiej zwyklej konsultacji u okulisty? Ja mam swojego zaufanego w http://www.sklepnemezis.net.pl/ i zastanawiam sie czy nie p贸jsc wczesniej i podpytac co on o tym s膮dzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadzam si臋, 偶e darmowa opcja rekorekcji nie powinna by膰 wyznacznikiem przy wyborze kliniki. Raczej bra艂abym pod uwag臋 do艣wiadczenie lekarzy i efekty dokonywanych przez nich zabieg贸w. Przy wyborze lekarza i miejsca zabiegu pomocne s膮 opinie pacjent贸w, kt贸rzy mieli ju偶 zabieg i dziel膮 si臋 swoim do艣wiadczeniem na forach. M贸j m膮偶 zdecydowa艂 si臋 na korekcj臋 wady wzroku w zesz艂ym roku. Z -5 zszed艂 do zera. Wada usuni臋ta ca艂kowicie, m膮偶 zadowolony. Wcze艣niej te偶 przegl膮da艂 r贸偶ne portale, czyta艂 informacje i opinie o klinikach, lekarzach. Chyba dobrze wybra艂... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czyli gdzie robi艂 i jaka metod膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rekorekcja jest w cenie zabiegu w wi臋kszo艣ci klinik, to ju偶 jest standard. Tylko trzeba si臋 wczyta膰, przez jaki czas mo偶emy liczy膰 na darmowy powt贸rny zabieg:) bo tu s膮 r贸偶nice. Ju偶 trzech moich znajomych zrobi艂o sobie ten zabieg, z czego tylko jedna kole偶anka ma mie膰 rekorekcj臋. Ona mia艂a wysoki astygmatyzm i dlatego konieczny jest drugi zabieg, ale uprzedzali j膮 przed pierwszym zabiegiem o tym. Wszyscy jednak s膮 bardzo zadowoleni:) ja przymierzam si臋 do lasera na zim臋, chcia艂abym jako艣 w grudniu przy okazji 艣wi膮t bo to najlepszy moment na wolne w pracy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No tak wiadomo, 偶e si臋 to zdarza, ale lepiej tego unikn膮膰, ja jestem t膮 szcz臋艣ciar膮, kt贸ra nie musia艂a mie膰 bo wada mi od razu zesz艂a do 0, my艣l臋 偶e to zale偶y te偶 od kliniki i do艣wiadczenia lekarza, to on dobiera ci metod臋 i wykonuj臋 korekcj臋, sprz臋t to jedno ale w ko艅cu lekarz jest odpowiedzialny za ca艂膮 reszt臋. Wed艂ug mojego do艣wiadczenia, warto popyta膰 znajomych i p贸j艣膰 z polecenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
odu.pl/2qgg tyle w temacie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rekorekcja dotyczy raczej niewielkiego odsetka pacjent贸w. Ja by艂am w renomowanej klinice u bardzo dobrej specjalistki z polecenia i wszystko si臋 uda艂o za pierwszym razem. Trzeba pami臋ta膰, 偶e to prawid艂owo zrobione badania kwalifikacyjne s膮 podstaw膮 powodzenia zabiegu korekcji laserowej. Dlatego warto uda膰 si臋 do sprawdzonego lekarza, nawet zap艂aci膰 troch臋 wi臋cej, ale mie膰 pewno艣膰, 偶e trafi艂o si臋 w dobre r臋ce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadzam si臋 z Tob膮, tylko jak wybra膰 tego najlepszego lekarza. Jest coraz wi臋cej klinik, kt贸re zajmuj膮 si臋 korekcj膮, Jak wybra膰 t膮 najlepsz膮? Na co zwr贸ci膰 uwag臋? Bo w sumie je偶eli chodzi o ceny, to s膮 one w miar臋 podobne w r贸偶nych miejscach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 300Amanda
Tak mi si臋 zdaje, 偶e na bank nie ma czego艣 takiego jak jedna idealna klinika - jest wiele dobrych, a co do wyboru to w sumie kierowa艂abym si臋 najlepiej opini膮 znajomych - kto by艂, kto robi艂, czy zadowolony. Mam znajomych z operacjami w blikpolu co wy偶ej kto艣 wspomina艂 i s膮 zadowoleni, ale wiadomo, ze jak kto艣 z Bieszczad to raczej nie wybierze kliniki w Sopocie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja jedynie mog臋 wypowiedzie膰 o warszawskiej klinice, ale dok艂adnie zgadzam si臋 z przedm贸wc膮 dobrze jest podpyta膰 kogo艣 znajomego, warto mie膰 poleconego lekarza bo inaczej to ci臋偶ko wybra膰 ,klinik jest du偶o, a nie ka偶da cieszy si臋 dobr膮 opini膮. Wa偶ny jest te偶 sprz臋t warto wcze艣niej sprawdzi膰 jakiego u偶ywaj膮 do korekcji laserowej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No dobrze. Przegl膮dam strony r贸偶nych klinik warszawskich. S膮 informacje o laserach, kt贸re s膮 u偶ywane do korekcji, ale ja jednak si臋 nie znam na tyle, 偶eby stwierdzi膰, kt贸ry laser jest lepszy. A co do lekarza, to te偶 nikt z moich znajomych nie mia艂 korekcji i nie wiem, kogo mam si臋 poradzi膰, co do wyboru specjalisty i kliniki. A Wy gdzie robili艣cie zabieg? Jakie macie do艣wiadczenia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na pewno dobrym laserem jest MEL-80 jest to laser IV generacji i ten na pewno krzywdy Ci nie zrobi:) Je偶eli szukasz kliniki w stolicy to mog臋 z czystym sumieniem poleci膰 klinik臋 doktora Szaflika na grzybowskiej, przede wszystkim do艣wiadczona kadra i brak d艂ugich kolejek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A Ty robi艂a艣 tam korekcj臋, 偶e jeste艣 taka zorientowana? Je偶eli tak, to mo偶esz napisa膰 co艣 wi臋cej o swoim zabiegu. Ja dopiero chc臋 si臋 zapisa膰 na konsultacje, wi臋c jeszcze d艂uga droga przede mn膮. Opinie i uwagi ka偶dego pacjenta s膮 dla mnie bardzo cenne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja tez sie zastanawiam ale nie wiadomo gdzie u kogo itp a strach zawsze bedzie,w wawiee znajomy znajomego itd robil w nowy wzrok ale mowia i o tym lexum i o grzybowskiej ale kto wie gdzie warto

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak robi艂am korekcj臋 w tej klinice i naprawd臋 odmieni艂o to moje 偶ycie, tak si臋 wydaje, 偶e to tylko taki zabieg, ale ja nie znosi艂am chodzi膰 w okularach, od dziecka ich nienawidzi艂am. Jak dowiedzia艂am si臋 o korekcji to by艂am szcz臋艣liwa, oczywi艣cie musia艂am uzbiera膰 na ni膮 pieni膮dze, potem kwalifikacja i od razu pod laser, polecam i艣膰 dzie艅 po dniu wtedy nie ma si臋 czasu na zb臋dne zastanawianie. Po zabiegu widzia艂am ju偶 dobrze, to naprawd臋 tak jakby dosta膰 nowe oczy, dla mnie niesamowita przemiana, sta艂am si臋 dzi臋ki temu pewniejsza siebie i jestem naprawd臋 szcz臋艣liwa- polecam wszystkim zabieg no i oczywi艣cie doktor Gadomsk膮, kt贸ra wykona艂a korekcj臋.:) jola

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W Warszawie rzeczywi艣cie wi臋kszy wyb贸r macie. Ja z po艂udnia i w okolicach Katowic to Szpital Ceglana albo Weiss Klinik, z czego Weiss ma dobre opinie, bo prywatny szpital. Od niedawna jest jeszcze klinika dr Cywi艅skiego w 呕orach, ale niewiele informacji na jej temat, poza tym 偶e zabiegi wykonuje lekarka zwi膮zana kiedy艣 z Weiss Klinik. Czy orientujecie si臋 mo偶e/polecacie jeszcze jakie艣 kliniki na 艢l膮sku? Czy kto艣 mo偶e mia艂 zabieg w Weiss Klinik? R贸wnie偶 ka偶da opinia os贸b po zabiegu b臋dzie dla mnie cenna:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na 艢l膮sku masz jeszcze Szpital Pod Bukami w Bielsku. Ceglana i Weiss poza tym to najbardziej popularne i z dobrymi opiniami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem po zabiegu drugi miesi膮c. Wzrok si臋 ustabilizowa艂. Wada zosta艂 usuni臋ta i wszystko si臋 zagoi艂o. Akurat trafi艂am do kliniki na Grzybowsk膮. W Warszawie jest rzeczywi艣cie spory wyb贸r klinik. Te偶 mia艂am rozterki, gdzie si臋 zapisa膰 i kt贸rego lekarza wybra膰. Teraz z perspektywy czasu, patrz膮c na efekty korekcji, wydaje mi si臋, 偶e trafi艂am najlepiej jak mog艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja szukam dobrego lekarza w艂a艣nie w Warszawie. Wada mi si臋 ustabilizowa艂a i od ponad roku jest taka sama, wi臋c najwy偶sza pora zrobi膰 zabieg. Nie chc臋 d艂ugo czeka膰, 偶eby co艣 zn贸w si臋 nie zmieni艂o. U kogo robi艂a艣 korekcj臋? Jak d艂ugo trwaj膮 badania, czas oczekiwania na zabieg, sam zabieg i okres gojenia?

Udost臋pnij ten post