Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kateWalker

Miłość do muzułmanina

Polecane posty

Gość Wrom
----------->hłe hłe hłe A myślisz, że taka sytuacja potrwa długo. Ludzie we własnych krajach nie będą długo tolerowali takiego zachowania, przecież to oczywiste.

Gość hłe hłe hłe
poza tym, piszesz o wrogości społeczeństwa:O.Tak długo jak nie daja powodów, nie ma wrogości. Ona niech się lepiej martwi o wrogość wobec siebie, jako kobiety, bo to fakt i z tych walczy zachód. Moim zdaniem słusznie.

Gość Kate ja Ci zycze szczescia
własnie! to samo mysla o Polakach ja bedac we Wloszech bylam zszokowana, jak ludzie mi sie pytali czy u nas sa bankomaty:O i jak mowialm ze tak to oni niemozliweeeeeeee

Gość hłe hłe hłe
bosz, czy wy nie widzicie co sie do was mowi:O> Ktos moze miec taka opinie o Polakach bo nie byl tutaj, bo nie zna, bo slyszal!!! ALE CZY DO WAS NIE DOCIERA TO CO PISZA OSOBY, KTORE MIALY Z TYM KONTAKT, KTÓRE MOGA TO POWIERDZIĆ JAKOS TAM NA WŁASNEJ SKÓRZE!! TO TEŻ DLA WAS PLOTKI???

Gość Wrom
----------->hłe hłe hłe "Tak długo jak nie dają powodów nie ma wrogości" Może i pojedyńcze osoby nie dają powodów ale jako większa grupa to już tak - potem traktuje się daną grupę(wszystkich) jako całość, zwłaszcza że tworzą jak wspomniałeś/aś zżyte społeczności(getta).

Gość hłe hłe hłe
wszyscy to jakieś 80%, więc sądzę, że to już niezły wynik aby ostrzegać kobiety przez zawieraniem takich małżeństw. Jasne, że jakiś wyjątek się zdarzy, ale to za mało aby ryzykować. U nas jest nawet taka szkółka wieczorna dla młodych kobiet na temat islamu. I żeby była jasność, ta wrogość nie jest wycelowana wobec muzułmanów samych, tylko wobiec muzułamów znęcających się na żonami, bo oni mają prawo bić żoby i z niego korzystają - częśto publicznie, stąd ta wrogość. I o niej mówię, żeby była jasność.

echhh i znowu \"znawcy\" islamu radza........... :o do poprzedniczki: muzulmanie maja prawo ukarac kobiety TYLKO wtedy kiedy zauwaza ze popelnila grzech wobec Allaha.

Gość hłe hłe hłe
a niech tylko któryś z anglików czy innych nacji stanie w obronie:O. To następnego dnia albo będziesz miał poprzebijane opony, w najlepszych wypadku...albo i co innego. Muzułamnie jako ludzie, nie są źli, ale w tym topiku chodzi o coś innego, więc jeśli nie znasz przypadków gdzie jest dobrze, to nie namawiaj tej kobiety na to piekło.

Gość no to wlasnie ja bylam
w domach muzulmanskich inteligenckich małazenstw i widzialam, ze jest normalnie. Jedyna naprawdę roznica to więcej dywanow obowiazkowe bidety, ale i u nas bidety przeciez sa. Rozmowy na kazdy temat, z obiema płciami. Akurat moi znajomi muzulmanie sa na poziomie,ale z zasady nie zadaję sie z typami spod ciemnej gwiazdy niezaleznie od narodowości, dlatego nie mam złych doswiadczen.

Gość hłe hłe hłe
no to ---->ale ty chyba nie sądzisz, że w czasie takiej króreki wizyty obcego, oni będą demonstrować coś nie tak:O

ja znam same szczesliwe pary i malzenstwa mieszane (on muzulmanin). Sa bardzo szczesliwi, maja dzieci. Nigdy nie slyszalam ze muslim zle mowil o swojej partnerce.

Gość hłe hłe hłe
amfe :O:O masz tutaj cytat znawczyni od siedmiu boleści Żony powinny być posłuszne, zachowywać tajemnice mężów swoich, gdyż pod ich straż niebo je oddało; mężowie doznający ich nieposłuszeństwa, mogą je karać, zostawić w osobnych lożach, a nawet bić je; uległość niewiast powinna dla nich być uchroną od złego z niemi obchodzenia się. (4:38)

nie wiem kto z nas jest znawczynia od 7 bolesci :o \"Traktujcie kobiety łagodnie, są one jak niewolnice w waszych rękach. Nie jesteście ich właścicielami - chyba, że dopuszczają się jawnej nieprzyzwoitości (grzechu). Jeżeli tego się dopuszczą, opuścicie ich łoże i ukarzcie je. Jeżeli was usłuchają to nie traktujcie ich źle.\" (At-Tirmidhi, an-Nasaî i Ibn Madżah. Hasan wg. Szeicha al-Albâni) Al-Miqdam przekazał, że Wysłannik powiedział: \"Zaprawdę, Allah nakazuje wam abyście byli dobrzy dla kobiet.\" (At-Tabarâni. Hadith Hasan wg. Szeicha al-Albâni) Abu Hurayrah przekazał, że Wysłannik powiedział: \"Najlepsi z was to ci, którzy najlepiej traktują swoje żony.\" (Ahmad, Tirmidhi i inni. Sahih wg. Szeicha al-Albâni)

Gość hłe hłe hłe
no wy chyab nie sądzicie, że oni będą cokolwiek demonstrować obcym. To tak jakby u nas wziąć alkoholika. Przezież jak on jezt poza domem i np. nie ma możlwiośco napicia się to też jest wzorowym ojcem i mężem. Na 9 par, 2 kobiety zaostały zadźgane przez mężów, 5 żyje w piekle, 2 są w miarę szczęściwe. (to moje znajome, one to przeżywają od wewnątzr, więc wiem co piszę:O)

Gość hłe hłe hłe
amfa, szkoda że wybierasz tylko te schlebne cytaty, nawet wiem ską:O. Tylko weż zwróć uwagę, że ich jest na tej stronie:P mniej o jakieś 3 razy,

Gość hłe hłe hłe
pzoa tym, co Ty cytujesz:O Przecież Koran to Święta Biblia, mój cytat jest z Koranu:O

posluchaj.. akurat tam skad je biore nie ma twego cytatu. po drugie przeczytalam koran, po 3 kilka ksiazek doglebnie traktujacych o islamie, po 4 mam wielu przyjaciol muzulmanow z ktorymi przegadalam dlugie godziny na temat islamu, po 5 nie mam zamiaru z nikim sie klocic

amfa widzę że znowu jako jedyna oprócz mnie próbujesz ludziom coś uświadomić tego się po prostu n ie da zrobiźć oni nie rozumią że to jest inny świat innia kultura inna religia ehhhhh

Gość no to wlasnie ja bylam
na tej zasadzi mozna podac mnostwocytatow z Bibli . Kara za cudzołoztwo to kamienowanie. Ewa z zebra w koncu, poza tym oko za oko noi krwi co niemiara itd. Biblie traktujemu przeciez jako piekna przenosnię, tak samo Koran- nie mowie tu o fundamentalistach, tak jak i o naszych opetanych dewotach

Gość Wrom
To że muzułmanie niezależnie od kraju zamieszkania traktują swoje kobiety na poziomie przedmiotu to jedna sprawa i wywołuje pewne oburzenie społeczeństwa. Znacznie większą wrogość wywołuje brak poszanowania do życia ludzkiego, agresywność, fanatyczna religijność i demonstrowana wrogość do innych nacji - oni mówią wprost, że nas nienawidzą i gdyby mieli takie środki to najchętniej by nas wszystkich pozabijali. Nie można kochać czy chociaż lubić/tolerować człowieka, który mówi ci prosto w oczy, że chce twojej śmierci. Każda akcja wywołuje reakcję.

Gość ohajtnięta z Turkiem
Uutorko, uciekaj póki możesz:(. Mój też był taki kochany, wyjątkowy, też tutaj zakładałam topic, opini negatywnych było 5 razy tyle co pozytywnych więc posłuchałam. Przeżyłam 5 mcznie piekło po ślubie:O. Byłam bita, gwałcona, nie miałam zdania, okrada z pieniędzy, zdradzana na oczach, policję sąsiedzi wzywali średni co 2 dzień:(. Dziś do siebie dochodzę, złamanych żebrach i nosie. Pamiętaj, że tam o rozwodzie decyduję mężczyzna:O. Poznałam go we Włoszech, też urodzony nie w kraju islamckim. Ostrzegam:(

staram sie uswiadamiac ludziom ale jak widac ludzie wola byc slepi.. od 2 lat zajmuje sie poznawaniem Islamu wiec uwazam ze moge sie na ten temat wypowiadac

Gość hłe hłe hłe
my biblie tak, jako metaforyczna księgę. Oni, jak najważniejsze przykazania. Zresztą, nic tu widzocznie po moich doświadczeniach:) z życia wziętych:O.A szkoda będzie w razie czego kobiety.Dobranocka

Gość hłe hłe hłe
amfa-----------------NA MIŁOŚĆ BOSKĄ. TY POZNAJESZ ISLAM, A TEORIA NIJAK MA SIĘ DO PRAKTYKI!!!! W TYCH PIĘKNYCH KWESTIACH, TAAAAK, TO PIĘKNA KULTURA ITP., ALE TUTAJW TOPICU CHODZI O COŚ INNEGO. JA TO ZNAM Z ŻYCIA, NIE Z KSIĄŻEK, DZIECKO!!!!

ja widziałam i dobre i zle rzeczy ale raczej nie moge sie wypowiadac bo bylam tylko raz i to w bardziej liberalnym kraju muzulmanskim a islamem interesuje sie bardzo intensywnie od jakiegos pol roku

kobieto.. ja bylam w krajach arabskich, widzialam na wlasne oczy traktowanie kobiet poza tym mam wiele (powtarzam sie) wiele par znajomych w PL bedacych w zwiazkach mieszanych(on muslim) wiec prosze cie nie nazywaj mnie teoretykiem.

Gość hłe hłe hłe
I TO TA RÓŻNICA, WY SIE "INTERESUJECIE" NIENAMACALNIE . NIECH DZIEWCZYNA SŁUCHA, ALE NIE SAMEJ TEORII, BO W TEORII TO NIE BRZMI TAK ŻLE, "UDERZYŁ NA OCZACH INNYCH", W PRAKTYCE JUŻ TAK:(

Gość hłe hłe hłe
BYŁAŚ WIDZIAŁAŚ, A CZY ŻYŁAŚ Z NIMI, ZDARZYŁO CI SIĘ, ŻEBY JAKAŚ KOBIETA Z DALA OD STRACHU PRZED MĘŻEM SIĘ TOBIE ZWIERZYŁA??? ZRESZTĄ ODP. SOBIE SAMA, TO WŁAŚNIE TA RÓŻNICA MIĘDZY TOBĄ A MNĄ, TZN MIĘDZY NASZYMI RADAMI. JA PISZĘ Z ŻYCIA. NO A TERAZ JUŻ CZAS NA MNIE:) PA

ja tez pisze z zycia jak najbardziej.. poza tym nie raz i nie dwa sie zdarza ze maz katolik tez bije i nie ma z tym nic wspolnego religia. ja akurat spotkalam sie z dobrymi muzulmanami i bede ich bronic. Przyjaciele, ktorych tam mam sa cudownymi ludzmi, pomocnymi, otwartymi. Zreszta codziennie rozmawiam z kobietami, ktorych maz jest muzulmaninem wiec twoja teoria nie zawsze sie sprawdza

Gość się wtrąca
no, bijący katolik to rzadkość, tak jak NIEbijący muzułmanin!!!