Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kateWalker

Miłość do muzułmanina

Polecane posty

ile razy mam tlumaczyc ze terrorysci tylko sie zaslaniaja wiara a tak naprawde czynia wszystko przeciwko Koranowi i Allahowi

Gość konkretnie to ten link
amfa >> ale bzdry pleciesz!!! wg Koranu raju moga dostąpić, tylko wyznawcy Allaha!!! dlatego nakazuje walkę z niewiernymi!!! a niewiernymi sa dla nich żydzi i chrześcijanie!!! tzn. "ludzie Księgi" Poganie (muszrikum) czyli buddyści i taoiści powinni być nawróceni nawet przemocą!!! (Koran 2:256 możesz poczytać o tym, że ludzie Księgi mogą być tolerowani przez muz. poprzez płacenie dzizja (podatku) Ty naprwawdę studiujesz to???

Gość antymuslim
to spytam jeszcze raz : DLACZEGO IMAMOWIE NIE POTĘPIAJĄ TYCH CZYNÓW ???? karykatury potępiali i ostatnie słowa papieża - tylko czekać aż któryś wyda fatwę na niego !!

Sura 98 Koranu także traktuje o karach dla "niewiernych"

poczytaj sobie dokladnie o Dzihadzie. koncze juz ta rozmowe. pozdrawiam

Gość antymuslim
a skoro twierdzisz, że jesteśmy tacy zacofani i nietolerancyjni to postaraj się wyznawać inną religię niż islam w ich krajach !! nigdy o prześladowaniach chrześcijan nie słyszałaś ??? tylko jest taka różnica, że my ich krytykujemy a oni nas zabijają !!! ps. powtarzam : PRZECIWKO SILE ARGUMENTÓW, MAJĄ JEDYNIE ARGUMENT SIŁY !!!

oj bedac tam nie zmienialam religii na Islam i bylam szanowana bardzo. Poza tym o szacunku do niewiernych na ziemi arabskiej sa odpowiednie hadisy i wersety Koranu. Teraz juz naprawde koncze.

Gość magda21212
jestem zona egipcjanina mieszkamy w polsce mam coreczke 5 miesieczna i jesstesmy szczesliwi

bywa tam a mieszkać to różnica nie sądzisz :O, wiadomo, że na czas pobytu nikt Ci religii nie będzie kazać zmienić :O

Gość antymuslim
tylko jeszcze to : to spytam jeszcze raz : DLACZEGO IMAMOWIE NIE POTĘPIAJĄ TYCH CZYNÓW ???? karykatury potępiali i ostatnie słowa papieża - tylko czekać aż któryś wyda fatwę na niego !!

bywać **

mam nadzieję, że z mężem/chłopakiem Polakiem :O 🖐️

Gość antymuslim
hipokrytka.........

Ok. Dzięki za słowa przestrogi. Bardzo dziękuję za słowa zrozuminia. I tak mam swoje zdanie i nie zamierzam go zmieniać. Życzę wszystkim kobietom tak czułych, kochających i dobrych ludzi jak mój muslim. Każda która znajdzie takiego jest szczęściarą bez względu jakiego on jest wyznania i jakiej narodowości.

Gość no tak....
teraz jestes szczesciara ale pogadamy za jakis czas... a jesli masz swoje zdanie to po co tutaj trujesz ? :)

Gość antymuslim
katewalker >> nie zrozum mnie źle!! ja nie twierdzę, że każdy muzułmanin jest złym człowiekiem, ale kultura i religia warunkują wiele zachowań !!! wcale nie namawiam Cię byś zerwała ze swoim facetem, tylko staram się uświadomić niektóre osoby, co może wiązać się z ich decyzją !!! ja osobiście życzę Ci wszystkiego najlepszego... mam nadzieję, że nie znajdziesz się w tej grupie kobiet, która uświadamia sobie swoje położenie, gdy jest już za późno..... pozdrawiam

Myślę, ze powinnaś dać temu związkowi szansę. Uważam, że najszcześliwsze małżeństwa obcokrajowców są te, który mieszkają w 3-cim neutralnym kraju. W Kanadzie (Oh Canada! ;-) ) jest ok, dużo tu tolerancji, choć oczywiście czasem pozory mylą. Czy poznałaś jego przyjaciół? Czy dobrze się z nimi czujesz? Czy on zna Twoich przyjaciól? Odradzał bym natomiast wyjazd do jakiegoś kraju muzułmańskiego na dłużej niz wycieczkę my 2 cents.

Gość ghghjg
Muzułmanie w krajach muzułmańskich mi nie przeszkadzają, chociaż według mnie to bydło a nie ludzie. Natomiast denerwuje mnie ich wtrącanie się do naszego świata i grożenie lub jawna nienawiść. Europa od zawsze rozwiązywała w jeden i ten sam sposób takie sprawy jak np. ostatnio we Francji (w krajach islamskich również tak samo się to odbywało), a więc tylko czekać aż przyjdzie po rozum do głowy. Skoro nie umieją się dostosować do naszych standartów w naszych państwach to won po dobroci a jak nie to ... A już do furii doprowadziła mnie reakcja po wypowiedzi papieża odnośnie muzułmanów lub po duńskich karykaturach - oni również rózne rzeczy piszą o chrześcijaństwie i nikogo to nie obchodzi. Brudasy będą nam mówiły co możemy mówić a co nie i jak mamy żyć (nie jestem katolikiem i papież interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg ale osobiście odebrałem pouczanie ze strony tego bydła co on może powiedzieć a co nie może, szczyt arogancji).

Znam jego przyjaciół. Traktowali mnie dobrze. W polsce on nie był i nigdy nie bedzie bo nie chce by go p obrażano i traktowano jak wroga. Jest normalnym z asymilowanym człowiekiem i w pełni szanuje normy społeczne zachodu.

Gość przejdzie Ci zobaczysz
ja bym sie w to nie pchala,kobieto co ty o nich wiesz

Będzie ok. Ale musi być równowaga tzn on też musi sie dobrze czuć z Twoimi przyjaciółmi. Nie możesz porzucić Twoich przyjaciół z obawy, że go niezaakceptują. Zawsze równowaga w małżenstwach 2-kulturowcyh. Żyję w jednym z nich. Moja żona jest z Pld Ameryki.

Gość Ale wy jesteście naiwne
Przecież Europejki mają takie wzięcie u Arabów i tak bardzo się o nie starają aby je zdobyć bo one są za darmo. Normalnie aby mieć żonę(muzułmankę) trzeba wyłożyć kilkanaście/kilkadziesiąt tysięcy dolarów (tylko ta waluta) a na chrześcijankę zupełnie nic i można z nią robić to samo. Bez kasy to Arab może co najwyżej wsadzać samicy wielbłąda lub owcy (bardzo rozpowszechnione) a nie kobiecie. Zresztą Europejki w ogólnym odczuciu u muzułmanów są na poziomie prostytutek, taką mają opinię, więc na dobre traktowanie czy szacunek kiedy już kobieta stanie się własnością mężczyzny nie ma co liczyć (po ślubie).

Gość traktuja cie dobrze
bo jeszcze slubu nie bylo.

Gość Ale wy jesteście naiwne
Za znęcanie się na psie lub katowaniu go w normalnym kraju można dostać karę więzienia, natomiast u muzułmanów za katowanie żony nic nie grozi. Wniosek kobieta stoi tam znacznie niżej w hierarchi niż psy i inne zwierzęta u nas, właściwie ma takie prawa jak dmuchana lalka z sexshopu, ewentualnie sztuczna wagina.

to straszne co piszesz.Gorzej od psa mam być traktowana? Wiesz nie wierzę by on był do tego zdolny. To delikatny i wrażliwy człowiek.

Gość antymuslim
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.back2mine.net/Revolver/images/issue08/3/1.jpg&imgrefurl=http://www.back2mine.net/Revolver/gallery.asp%3FnameID%3D83&h=400&w=590&sz=16&hl=en&start=5&tbnid=fUhQo2WPn5vV_M:&tbnh=89&tbnw=132&prev=/images%3Fq%3DAcid%2BAttacks%26svnum%3D10%26hl%3Den%26lr%3D%26sa%3DG polecam gorąco obejrzeć jak małżonki są traktowane przez "kochających mężów" muzułmańskich....

Gość antymuslim
i co Ty na to Katewalker ??

Gość Kultura...
kateWalker- a czy zastanawiałaś się czemu Polacy są postrzegani na świecie jako cwniaczki i pijacy?

I jak dziewczyny? Jak się żyje z muzułmaninem? Jest tak bosko jak się zapowiadało? Czy doszłyście do porozumienia jak będą wychowywane wasze dzieci? itp? kateWalker i co u ciebie? Jak się sprawuje tem wspaniały z opisu człowiek? Prawda o poniżaniu kobiet w jego kulturze okazała się rzeczywistością? Wiem, że tak jest miałem trochę znajomych wśród studentów z tego kręgu i miało to miejsce codzień i było normą, tylko się ślinili do innych studentek i udawali takich światłych:/ i kulturalnych. Zresztą podobne rzeczy się też dzieją i tu w kulturze chrześcijańskiej, ale łatwiej nam widzieć to u innych:)) A tak naprawdę to turek kanadyjski? czy jakaś inna nacja? pakistańczyk, czy arab?