Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzylecielidwajAnieli

Buduję jezioro.

Polecane posty

Gość Transito_dos_diabos
Cześć, Ryba. Odkrywam w sobie coraz itensywniej pewne zdolności wieszczenia przysżłości. Jadąc do pracy zastanawiałem się, jakiego dzisiaj użyć pseudonimu. Wymyślłem taki, jaki wymyśliłem. I, godzinę później, pewien zagapiony obywatel wjechał mi w (pardon, Ryba) w dupę swoją czterokółką, podczas gdy ja, grzecznie przepuszczałem na drugą stronę ulicy Bałtyckiej idącą sobie po pasach pewną panią, w średnim wieku. "Resulktado" - parę blach do wymiany, potłuczone lampy i kolejna porcja kłopotów na moją skołataną łepetynę. I jak się w taki dzień nie nazwać "Transito_dos_diabos"?

Gość Transito_dos_diabos
Miało być, Ryba, "resultado".

No to strasznie mi przykro.. :-0 Mam ochotę zamordować Jedną Konkretną Osobę, w tej chwili. I jest to mój szef. Za jego ignorancję. Nieudolność. Impotencję decyzyjną. Za całokształt. :-0

Gość Transito_dos_diabos
Ryba, a co stoi na przeszkodzie, żeby załatwić sprawę definitywnie z szefem? Tylko najlepiej w białych rękawiczkach, żeby nie wyniknęły niepotrzebne kłopoty. A na połoninach nie ma żadnych durnych szefów...

To stoi na przeszkodzie, że w tej chwili nie mam alternatywy zatrudnienia, a nie mogę sobie pozwolić na przestoje w dopływie gotówki. Całkiem dobrej gotówki. Po prostu - uzależnienie finansowe. :-0 I osobista niezdolność do podjęcia ryzyka i cięć chirurgicznych. Co frustruje mnie najbardziej. :-0 Idę myśleć. Czego nie polecam. ;-)

Gość Transito_dos_diabos
Ależ, Ryba, powiada się, że myślenie ma wielką przyszłość. Mi tam niemyślenie przychodzi z zadziwiającą łatwością. Ryba? A powiedz mi? Ile potrzebowałabyś dostać, żeby powziąć decyzję o zmianie szefa i pracy? Pytam z czystej ciekawości, bo nie mam większego pojęcia o stolcowych zarobkach.

Gość Transito_dos_diabos
I to mają być, Ryba, pieniądze? Skoro to jest brutto, to na rękę, czyli - w przypadku kobiety - do torebki - jakieś 5 tys., bo to jest już 40% podatku dochodowego no i do tego złodziejskie składi ubezpieczeniowe. Ryba, szalenie rozrzutny finansowo system stosujesz, chyba że ta kwota nie jest wynagrodzeniem wypłacanym w oparciu o umowę o pracę.

To jest zdecydowanie system regularnej umowy o pracę. I zdecydowanie zasilam kasę naszego jakże opiekuńczego państwa, płacąc karnie wszystkie podatki i składki ubezpieczeniowe. :-) Czyli koniec końców, uwzględniając zawiłości poboru podatków, trochę ponad połowa z brutto zostaje. Wystarcza mi, żyję skromnie i staram się oszczędzać :classic_cool: ;-)

Gość Transito_dos_diabos
:-) No z głodu nie przymierasz, to jasne. A wiesz, Ryba, że ja w firmie niemal praktycznie wyrugowałem umowę o pracę? Staram się młodzianków przyuczać do samodzielności. Jeszcze mi kiedyś podziękują, że ślepy los postawił mnie na ich drodze.

Gość Transito_dos_diabos
A Ty, Ryba, załóż własną firmę i zacznij wreszcie pracować na swój własny rachunek a nie na rachunek nieudaczników i nierobów. Taka jest moja rada.

Bardzo cenna, dziękuję. :-) Zapewniam Cię, że gdybym miała tzw. \"pomysł na biznes\", zrobiłabym to już dawno. Ale nie mam, więc póki co pozostanę wyrobnikiem. ;-) Niedługo nadejdzie czas obiadu w stołówce...

A, w firmie, w której pracuję, w obszarze, którym się zajmuję, nie ma możliwości zatrudnienia innego niż na podstawie umowy o pracę! :-) W ramach własnej działalności to tylko sprzedawcy różnej maści.

Gość Transito_dos_diabos
E, Ryba, to znaczy macie jakichś słabych fachowców od prawa. Można, zapewniam Cię, można i inaczej.

Gość Transito_dos_diabos
Bardzo dziwna politka, która pozwala, żeby ciężko zapracowane przez człowiek apieniądza zasilała nie jego konto ale różne dziwaczne rachunki.

Gość Transito_dos_diabos
Pójdziesz dokąd? A dlaczego źle? Ryba, od dobrych paru dni narzekasz. Co Cię męczy?

Gość Transito_dos_diabos
A teraz, Ryba, moją poraz kolejny raz poturbowaną "szkodą", udam się na hektary, gdzie rozpalę sobie ognisko, narobię żaru, napiekę kartofli i zjdem je sobie, zapa trzony w dogasające płomienie wyżarzające się drewniane polanka. Ech...

Gość Transito_dos_diabos
Dziękuję za życzenia, Ryba. Aż nadto dobrze będzie, jeśli łikend będzie najzwyklej w świecie spokojny. Do widzenia, uparta Rybo.

Gość Tomaryny_blank
Dzień dobry, ja na chwileczkę. Zaraz muszę zmykać na wieczorynkę.

Gość Jezioro_w_budowie
Dzień dobry :-)

Co właściwie z tym jeziorem bo mi się nie chce czytać całości...

Gość 191
i jak daleko posuneły sie prace czy widac dno , czy potrzebna pomoc

Gość archeolog z Gołdapi
czy zostały może odkopane jakies czaszki Jaćwingów?