Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzylecielidwajAnieli

Buduję jezioro.

Polecane posty

Gość Kartoflany_Blin
Dystyngowany wcale nie jestem, U., bo przyszło mi odbierać edukaję i wychowanie w czasach bolszewizmu, który to wszelkie przejawy dobrych manier plewił bez litości. Inna sprawa, że mam o sobie opinię, że nie wystarczy, kiedy człowiek jest nauczony dzieckiem, że jedyne, co nie wypada w towarzystwie a także poza nim, to nie tylko publiczne oodawanie moczu, smarkanie w rękę oraz drapanie się po organach. A, niestety, ze smutkiem obserwuję, że niektórzy - niby doroślli ludzie, nie sa nauczeni, od, choćby zwyczajnego dla mnie, wycierania kamaszów przy wejściu do chałupy.

Gość U.
Ktorego jezyka znajomosc powinna przewazac? ;-)

To, co opisałam, to w moim konkretnym przypadku nie niszczenie naturalnego piękna, a raczej próba jego stworzenia... ;-) Oczywiście, że nieco przerysowana. Adekwatnie do potrzeb/oczekiwań odbiorcy. ;-) No siłą woli się wszystkiego załatwić nie da, Autorze. Mimo moich najszczerszych chęci. U., bez przesady z tymi ideałami... Ale prawdą jest to, że wystarczy jedna rzecz, by czynić ideał... :-)

Gość Kartoflany_Blin
A wyobraźni, moja kochana U., fantazji, pewnej dozy szaleństwa, mam dość. Czasami nawet myślę, że jest tego za dużo. Opowiem Ci kiedyś przy okazji parę zdarzeń - uśmiejsze się setnie.

Gość Kartoflany_Blin
A powiedz tylko sama, czy znasz wielu facetów, którzy wpadli na pomysł zbudowania sobie jeziora? Co?

Gość Kartoflany_Blin
Ryby nie ma co żałować, ponieważ puszcza samochcąc okazje, trwając w swoim rybim uporze.

Gość U.
Lordzie ile masz lat? Mysle ze nie popelniam w ten sposob faux pas?

Gość Kartoflany_Blin
Poza tym, ja tam jestem nic nie wart, U.

Gość zaciekawiona ona
a jakie są naturalne metody ulepszania urody??

Gość Kartoflany_Blin
Myślę, Ryba, że łaciny albo greki. Albo i jednego, i drugiego. Nowożytne języki stały się zbyt popularne.

Uwielbiam, gdy ktoś przytacza według niego oczywiste prawdy na temat mojego żywota, zupełnie mnie nie znając na co dzień, nie obserwując mnie, nie uczestnicząc w moim życiu... A cóż Ty, mój drogi, wiesz o przepuszczanych przeze mnie okazjach? :D (a propos - ostatnia uroczystość oznaczała dla mnie przesiedzenie większości przyjęcia samotnie przy stole :-) )

Gość U.
"A powiedz tylko sama, czy znasz wielu facetów, którzy wpadli na pomysł zbudowania sobie jeziora? Co?" Nie nie poznalam,dlatego ciekawosc przywiodla mnie na ten topiczek :-)

Gość Kartoflany_Blin
Tio proste, "zaciekawiona". Ćwiczenia duchowe i medytacyjne. Nie wiedziałaś, że uroda ducha przekłada się na urodę klasyczną? Ale której nowoczesnej kobiecie chciałoby się obecnie poświęcać dziennie 6 godzin kontemplacji? Na ciuchy i arerobik, to i owszem, tylko jaki jest tego skutek?

Gość U.
No łacina!!!dżizys........ a moze w wersji podworkowej byc??? ;-) Nie to ty jestes totalnie zakrecony,nie ma co...haha

Gość Kartoflany_Blin
i nic lepszego, Ryba, nie mogło Ciebie na takiej uroczystości spotkać. Ja bym na Twoim miejscu spożył w ekspresowym tempie parę solidnych luf i w sposób naturalny, raczej nieświadomie, oczekiwał końca wątpliwej, nocnej atrakcji.

Gość zaciekawiona ona
no ale kiedy dusza pomięta... najpierw trzeba chyba ją zreperować :) a uroda musi czekać :)

Gość Kartoflany_Blin
O Twoich przepuszczanych okazjach, Ryba, wiem dostatecznie dobrze na podstawie przepuszczonych przezeze mnie okazji. Jak na razie - w kwestii nierozumnego oczekiwania, nie skończyłaś jeszcze - w porównaniu do mnie - powszechniaka.

Gość zaciekawiona ona
a z łaciny miałam 4 z plusem w indeksie ;)

Gość Kartoflany_Blin
A co złego jest w znajomości klasycznej łaciny? U.? Owidiusza można sobie poczytać w oryginale, Tacyta, Juliusza Cezara... Zważ, że jeszcze do niedwana, znajomość języków klasycznych stanowiła o gruntowności posiadanego wykształcenia.

Gość Kartoflany_Blin
No właśnie, U. Buduję sobie jezioro. Żebyś Ty wiedziała, jak ono pięknie wygląda na mapce wysokościowej, zakreślone przeze mnie wprawną ręką budowniczego jezior, przy pomocy błękitnego plamastra...

Gość Kartoflany_Blin
Nikt normalny, "zaciekawiona", nie marnuje czasu na codzienną kontemplację, choć już dawno dowiedziono, że dbanie o sprawy duchowe jest równie ważne, a nawet ważniejsze, od troski o zdrowie fizyczne. Za którą to nierozumność kiedyś przyjdzie nam zapłakać, a będzie to szloch składający się z tylu łez, że nie dałoby się ich pomieścić nawet w setce budowanych jezior.

Gość Kartoflany_Blin
A potrafisz, "zaciekawiona", zacytować z rozumu choć pierwsze zdanie z Wyprawy Galijskiej, Juliusza Cezara?

Gość Kartoflany_Blin
Nie jestem chorągiewką na wietrze. Posiadam poglądy i potrafię ich bronić, Ryba.

Gość zaciekawiona ona
nie potrafię, gdyż moja przygoda z łaciną niestety szybko uległa zakończeniu. stanęło na gramatyce :)

Gość U.
Dziwi mnie tylko ze w takim miejscu jak to(kafe)jak sam powiedziales przesiaduje cale mnostwo kobietek"narzekajacych",szukasz tej ktora bedzie z toba dzielic te wyspe no i chyba zycie,prawda? Widze ze tajemnica jest twoj wiek,czyzbym trafila w czuly punkt? ;-)

Gość Kartoflany_Blin
No właśnie, "zaciekawiona". Ale chociaż pierwszą zwrotkę "Gaudeamus", to potrafisz zaśpiewać?

Gość Kartoflany_Blin
A "Gaude Mater Polonia"? Potrafisz, "zaciekawiona?

Gość Kartoflany_Blin
Nie jest żadną tajemnicą, U., mój wiek, jak również i to, że jego znajomość niczego do sprawy nie wnosi. Nie o wiek mnie pytaj, a raczej, czy mając lata, czuję się starcem, czy młodzieniaszkiem. Chodzi mi oczywiście o pewien sposób podejścia do życia, ponieważ jeśli idzie o o tzw. dojrzałość, facet, który ma swoje lata a ma mętalność gówniarza, to dla kobiety zwykła tragedia.

Gość zaciekawiona ona
a ja nie mówiłam, że posługuję się łaciną na co dzień :) jakiś agresywno-przechwalski jesteś :)