Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzylecielidwajAnieli

Buduję jezioro.

Polecane posty

Gość Jezioro_w_budowie
Cześć, Ryba. Zgadza się, to nie jest normalne. Ja nie jestem normalny. A z niernormalnością będzie z biegiem czasu jedynie gorzej.

Gość Jezioro_w_budowie
Zainteresowanych chcę poinformować, że aktualnie jestem w trakcie badań geoologii hektarów oraz wstępnego rozdania pokera wśród potencjalnych operatorów koparek, spychaczy oraz ciężarowych samochodów.

Gość Przemysław Edgar Gosiewski
No i wuj. Ja też jestem pierdalnięty. :-)

Gość Jezioro_w_budowie
Ryba? A Ty wolisz dom z pięterkiem, czy raczej jednopoziomową chałupę parterową, typu "szopa"?

A co moje preferencje mają do rzeczy? Może być piętro, ale co najwyżej jedno, celem podziwiania widoków z wysoka. I nie nad całością domu, bo bryła za ciężka. Rozłożysty parter do mnie przemawia. I koniecznie ogród zimowy! Ech... marzy mi się, ale w moim projekcie niedostępny. :-)

Gość Jezioro_w_budowie
Z ciekawości zapytuję jedynie, Ryba. Ja planuję pięterko, ponieważ prospekty i perspetywy znacznie rozleglejsze. A ponieważ są one piękne w każdym kierunku, więc będzie co z poziomu pięterka podziwiać.

Gość Jezioro_w_budowie
A co to jest "zimowy ogród"?

Wydzielone pomieszczenie lub jego większa część, w całości przeszklone, z dużą ilością roślin - tak, żebyś się czuł jak w ogrodzie w środku zimy. Coś na kształt prywatnej oranżerii.

Gość Jezioro_w_budowie
Rozumiem. Widziałem kiedyś coś podobnego. Tylko że duże przeszklenie to większy koszt ogrzewania. Poza tym, ktoś koło zielska latać musi bezustannie. A na to potrzebny jest czas.

No, ta w końcu znaleziona małżonka, jak rozumiem... ;-) Dla chcącego nic trudnego. :classic_cool: :-P (Myślę, iż istnieje pewne prawdopodobieństwo, że przechodzę właśnie lekki zawał. :-0 )

Gość Jezioro_w_budowie
:-) Ja nie szukam małżonki. Gdybym szukał, znalazłbym ją już dawno. Ja jednak jej nie szukam.

Ryba -> Rozłożysty parter do mnie przemawia. -> Dziwnie zabrzmiało - za bardzo bi się z rozkładaniem nóg kojarzy. :classic_cool: Jezioro_w_budowie -> No a będzie ten pomost czy nie ?? Fajnie wygląda kobieta opalająca się na pomoście ;) Zawsze jest do czego przybić łódką. Nadal trzymam kciuki, oby funduszy na wywóz urobku starczyło ale nadal wizja jest realna - obyś nie trafił na jakieś stanowisko archeologiczne.

Gość Jezioro_w_budowie
Dziękuję, stic, za życzliwe kibicowanie. Najbliższe tygodnie pokażą, czy zamierzenie jest realne. Myślę jednak, że szanse na jakąś formułę jeiora są spore. A co do stanowisk archeologicznych, nie sądzę, żeby miały one miejsce na moich hektarach. Ot, zwykłe pod względem historycznym mazurskie moreny.

Gość Jezioro_w_budowie
A Sasza, moja Ryba, dziękuje za pozdrowienia.

Gość U.
Nie mowi sie o nieobecnych prawda??? :-P Autorze...skad sie znacie z Ryba? Urzekla mnie wasza"konwersacyja... ;-)" Mam wrazenie zemimo wszystko...to.......chyba sie dogadujecie,hmm???

Gość Sasza_Aleksander
Mówi się o wszystkim, U., z wyjątkiem tematu uprawy seksu i kartofli, kótre to tematy Ryba wykluczyła, stwierdzając przy tym, że jest lodową Rybą.

Gość Sasza_Aleksander
A z Rybą się znamy stąd. Już nie pamiętam, czy to ona się pierwsza do mnie odezwała, czy też ja zwróciłem na nią moje wpółprzymknięte, kaprawe oko. A ponieważ lubię ryby, zarówno przyżądzać, jak i jeść, więc myślę, że nie ma powodów do zdziwienia, że z Rybą utrzymuję pewną formułę kontaktu towarzyskiego. A Rybie chciałem zakomunikować, że w tym roku nie będzie zapasu długich w zamrażarce. Przegapiłem czas i w Pięknej Górze, nad Jeziorem Kisajno powiedziano mi, że węgorz w większości już zagrzebany w mół, czeka dalekiej wiosny. Za to w pewnym sklepie widziałem pływającego jesiotra. Jesiotr jest smakowity i ma ucho, co stwierdził autorytatywnie swego czasu Konstanty Ildefons.

Gość Sasza_Aleksander
A jak się pisze słowo "mół"? "Mół", czy może "muł"? Doprawdy, jestem, jak to niegdyś powtarzał Wojtuś Parzęga-Brzęcki - jestem stary i lichy.

Witam...wiem że w jeziorze nie ma miejsca dla Syren ale ja jestem tworem wyobraźni :) Wyimaginowałam sobie swoje miejsce na ziemi w Twoim jeziorze o wielki budowniczy :) Czy zgodzisz sie bym w nim zamieszkała? Nie będę nikomu przeszkadzała i nikogo kusiła, nie będę nęcić rybaków swoim pięknym głosem....Błagam pozwól mi istnieć w Twojej przestrzeni...Tylko o to proszę....i czekam...z nadzieją na nadanie mi realnego kształtu w Twojej krainie :)

Gość Sasza_Aleksander
Syrena? Ty cierpisz na bezsenność, czy może piszesz zza Wielkiej Wody? I jedno, i drugie jest niezmiernie ważne. Bezsenność jest chorobą, która wyklucza człowieka z normalnego życia a dla śpiącego normalnie otoczenia jest rzeczą dość mało pojętą. Natomiast, jeśli aktualnie urzędujesz o minimum sześć stref czasowych na Zachód, to na co Ci moje jezioro? Moje jezioro, o ile w ogóle powstanie, ma być zlokalizowane na skrajnym, zachodnim warmińskim wyszczypku, choć faktycznie to są już Mazury. Ale z racji bliskości gietrzwałdzkiego Sanktuarium, którego wieża jest doskonale z hektarów widoczna, chyba jednak emocjonalnie będę to miejsce nazywał Warmią.

Gość Sasza_Aleksander
A nadawanie reallnych kształtów planom ma to do siebie, że mało kiedy się to udaje. A jeśli już, jakimś zupełnie niespodziewanym i niewytłumaczalnym zrządzeniem losu. "Tolka, czto czeławiek sabirajetsjia sjesdit` w Kisławodsk..... - pustjakawaje, kazałas` by, deła, no i eta sawierszit` nie możet, patamu, czto nieizwiestna paczemu wdrug wazmijot - paskalznijotsija i papadiot pad tramwaj". WYbacz, Syrena, że nie po polsku, ale stosownego tłumaczenia akuratnie nie mam pod ręką, więc zmuszony byłem posłużyć się oryginalną cytatą (nie mylić z "cycatą").

Gość Sasza_Aleksander
Syrena? Nie rozumiem, o co Ci chodzi? Czy chcesz mnie zawiadomić, że Ty nie istniejsz?

Co do bezsenności...cóż...jeśli przebywasz w okolicach mazurskich zbiorników to moja strefa czasowa nie rózni sie zbytnio od Twojej ;) Z przestrzenią byłby większy kłopot ale mogłabym dopłynąć Morzem Bałtyckim do Twojej krainy :)Powiedz tylko kiedy...Jednak wiesz że w morzu zyją rózne niebezpieczne stworzenia które mogłyby mnie zabić...Ale jestem gotowa podjąć ryzyko bieżąc ku spokojnemu, szczęśliwemu istnieniu :)

Gość Sasza_Aleksander
Jestem facetem, Syrena, i staram się robić, co do faceta należy. Jak będzie potrzeba, stanę się wrażliwy i liryczny. Ale teraz jest czas podejmowania decyzji, pracy fizycznej i umysłowej, hałasu buldożerów i wydawania pieniędzy. Kobietom jakoś umyka, że miła atmosfera jest po stokroć łatwiejsza do stworzenia, kiedy człowiek nie musi się borykać z problemami lokalowymi. A kiedy jeszcze zwykłą czynszówkę zastąpić gustowną chałupą, usytuowaną na wyspie a połączoną z suchym lądem poprzez groblę, cudowne widoki w każdym kierunku i niemal wysokogórską ciszę, to klimat sam się rodzi. Wszystko jednak, jako się rzekło, dzięki twardemu stąpaniu po Matce-Ziemi, częstokroć ze zwisającymi gilami u nosa, które są skutkiem wielkiego wysiłku.