Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHCE BYć SZCZUPLA

Nie moge schudnac w pasie - POMOCY!!!!

Polecane posty

Gość marzenie-płaski brzuch
Hej Dziewczyny!Jestem tu nowa i tak jak Wy chcę podjąć walkę z moim największym problemem, czyli brzuchem.Ogólnie jestem szczupła,ale na brzuchu okropny tłuszcz.od czwartku zamierzam przejść na dietę plaż południowych i mam do Was prośbę-piszcie co jecie,bo mi brakuje pomysłów,żeby komponować posiłki.najgorsze jest to,że nie lubię serów:(.byłabym wdzięczna gdybyście zamieszczały tu swoje jadłospisy,to by mi bardzo pomogło.pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za efektywność Waszych starań!

witaj marzenie, najlepiej byloby gdybys zakupila sobie ksiazke z przepisami. wtedy nauczylabys sie gotowac zgodnie z dieta. na sniadanie najlepiej jesc omlety z jajek i paprryki badz piecarek pomidroka, cebulki itp. na lunch salatke jak np. nicejska (jajko tunczyk, salata, oliwki, itp.) albo pomidorki z feta , bazylia, salata, ogorkiem, oliwkami. itp. na obiad pieczona piers kurczaka lub ruba z gotowanymi al dente brokulami, kalafiorem, fasolka, itp. na kolacje mozesz jesc salatke jak na lunch czyli rozne warzywa pokrojone i polane sosem (oliwa z oliwek + ocet winny i przyprawy badz sok z cytryny). jak jestes glodna to mozesz pieczona piers lub rybe jesc czesciej. upiecz wiecej i rob sobie \"kanapki\" kurczak zawiniety w lisc salaty + majonez+ogorek+papryka czy co tam lubisz. pozdrawiam i witam w klubie :) bedzie nam razniej :D

jak nie lubisz jajek to mozesz jesc kurczaka w kanapce na sniadanie. jesli lubisz jajka to mozesz jesc dodatkowo jaja faszerowane tunczykiem cebulka rzodkiewka majonezem i do tego jakas kwasna salatka bo jaja z tunczykiem sa zapychajace :)

hejka, witam nowa kolezanke!!!! ja nie mam stalego jadlospisu, jem po prostu 5 razy dziennie, troche wedliny z kurczaka, ale teraz dowiedzialam sie, ze mozna parowki drobiowe, wiec jutro je kupie i zapieke w opiekaczu z serkiem, po prostu kupie zolty, ktory ma najwiecej 6g tluszczu w porcji, jem kolo 10 sztuk orzeszkow lub migdalow dziennie, na obiad albo rybke, albo piers z kurczaka, albo udko, ale musi byc bez skory do tego gora salaty i ogorek zielony, ogolnie nauczylam sie juz jesc duzo salaty, rzodkiewki, zielonego ogorka, papryki, czasem dodaje cebulke, czosnek i przyprawiam na rozne sposoby, dodaje bazylii, koperku, majeranku, pieprzu, troche soli, odstawilam serki wiejskie i jogurty i mam problem z zaparciami, moze macie jakis skuteczny domowy sposob? pytanko do rewelacji - wyczytalam ze mozna majonez (zwykly), ale czy jest jakies ograniczenie w spozywaniu go? czy kazdy majnez nie light bedzie dobry? no i jeszcze czy kazde parowki drobiowe moga byc? i czy cole light mozna, bo wyczytalam ze dietetyczne napoje moga byc przepraszam, ze tyle pytań, ale mam watpliwosci, wiec nie chcialabym znow czegos zawalic przez swoja niewiedze sprawdzalam mleko i w 100 ml mleka 0% jest 5,1g wegli, zaś w mleku 0,5% jest wegli mniej bo 4,7g, wiec pozostalam przy mleku 0,5% - to taka mala ciekawostka Eh, wlasnie cwiczylam z hula-hop, ale przez te zaparcia brzuszek sie nieco uwypuklil, musze cos na to poradzic na szczescie jutro mam wolne, wiec bede moze miala wiecej czasu by sobie cos lepszego ugotowac i zagladac tu czesciej pozdrawiam 🌼

hej, pij mleko 0.5% zatem parowki maja byc chude ale nie wiem jak to zbadac bo u nas producecni nie podaja zawartosci tluszczu. ser moze byc light zolty do parowek ale to na sniadanie. cola light i pepsi light oraz pepsi max sa ok. zwykly majonez jest ok ale bez przesady. lyzka do sosu badz na parowki wystarczy. tez mialam zaparcia. to oznaka, ze wreszcice masz duzo blonnika w diecie. pij herbatke zielona, czerwona. espumisan pozwoli zlikwidowac gazy w brzuszku. wiecej miesa a mniej surowych warzyw. badz zastap surowe warzywa gotowanymi. mozesz odczuwac taki dyskomfort ktory jest na poczatku normalny. calkowicie zmienilas diete i teraz jesz duzo blonnika wiec wszystko ok. ale to moze byc bardzo uciazliwe wiec wiecej mieska i mniej warzyw surowych. mniej kopru i orzechow. kup spbie pokrzywe w saszetkach z herbapolu i pij rano i wieczorem to uregulujesz prace zoladka. a w drugiej fazie activia powinna pomoc. pozdrawiam :)

moj maz pil prawie 2 litry pepsi max dziennie i bylo ok wiec mozesz pic smialo :) tylko, ze to nie najlepsze na zaparcie :/ :)

no wlasnie, zawsze razniej jak jest wiecej osob, dzis weszlam sobie na forum kafeterii - Diety i jak poczytalam to sie tak usmialam z roznych topikow, a najsmieszniejszy jest dla mnie ten na temat Lidy:) dziwi mnie lekkomyslnosc dziewczyn, ktore niby wiedza co biora, ale przeciez nie wiemy jakie skutki moga wystapic pozniej, martwi mnie rowniez, iz czesto dziewczyny, ktore zakladaja topiki nie odnosza zadnych rezultatow, albo malutkie, albo szybko rezygnuja, a ja tu probuje miec silna wole!!! tak, kupie sobie cole light, musze jakos oslodzic sobie zycie, nie zamierzam pic 2l dziennie, ani pic jej codziennie, ale jakies 2 razy w tyg nie powinno zaszkodzic:)

dzięki za rady,jestem zdziwiona tym,że można jeśc majonez,bo w każdej diecie jest on zabroniony.zobaczcie co jeszcze znalazłam http://free4web.pl/3/0,104875,default.html;jsessionid=B49273843966D690F6149FAE sporo tam informacji na temat naszej dietki.jutro wyjeżdzam,ale od czwartku zaczynam komponować sobie posiłki wg zaleceń.no i zaczynam ćwiczyć aerobik.

cola jest spoko. slodka wiec rzeczywiscie troszke osladza trudy diety. ona ma 0 kalorii wiec mozna pic smialo. ja kiedys nienawidzilam coli light tylko normalna a teraz nie moglabym wypic normalnej bo potwornie slodka sie wydaje. zrob sobie eksperyment. po kilku tygodniach picia coli light napij sie normalnej. smakuje jakbys zjadla lyzke stolowa cukru :D:D:D

mi to najbardziej szkoda osob ktore glodza sie tydzien i mysla, ze schudly 5kg a to woda ucieka z organizmu. pozniej nadrobia to z gorka niestety bo organizm jak pogloduje to potem obawia sie okresu glodu i od razu robi zapasy. i to jest wlasnie efekt jojo. dlatego wazne aby chudnac wolniej ale nie glodzic sie bo nie da sie oszukac organizmu.

popatrzylam co jest na tej stronie i radze uwazac na niektore potrawy, rewelacja mnie na to uczulila, dlatego nie bede sie wiecej sugerowac tym, co jest na blogach, przepisy sa fajne, ale nie zawsze zgodne z dieta, bede jadla tylko to, co wiem, ze moge zjesc i urozmaicac sobie posilki wg zalecen zawartych w ksiazce (9 strona topiku dzieki - uprzejmosci rewelacji 🌼)

dlatego SB mi sie spodobala, bo tu sie je 5 lub 6 razy dziennie i nie czuje sie glodu, jesz i chudniesz, to jest po prostu REWELACJA!!!! wiem, ze juz zawsze bede musiala uwazac na to, co jem, a na przyjemnosci pozwalac sobie bardzo rzadko, ale grubasy tak niestety maja, jesli ktos ma tendencje do tycia to bedzie sie musial pilnowac juz zawsze:( ale moze dzieki temu bede jadla wartosciowe produkty, a nie nachapie sie wszystkiego i potem nabawie sie cukrzycy lub nadcisnienia, wiec dodatkowy plus, zwlaszcza, ze ja musze uwazac na cukier:)

diety glodowki oslabiaja organizm, moja kuzynka jest od soboty na diecie kopenhadzkiej, mimo ze wczesniej jak zaczynalam SB to jej mowilam, ze zapowiada sie ciekawie i ze warto sprobowac, ale ona poszla na kopenhadzka, ale jak sie widzialysmy w niedziele i zobaczyla jak schudlam na twarzy ( a z szyi to mi w ogole caly tluszczyk zszedl, dopiero wczoraj w lustrze zauwazylam i porownalam ze starymi fotkami) i ogolnie to powiedziala, ze dokonczy kopenhadzka i zacznie SB

ja tak sobie pomyslalam, ze to wcale nie jest uciazliwa dieta. ja w zasadzie nie cierpie strasznie. jedyne czego nie moge sie pozbyc to slodyczy. ale bedac na 3 fazie do konca zycia mozna odzywiac sie smacznie, zdrowo i nie wyrzekac sie zupelnie przyjemnosci :)

tak, mozna od czasu do czasu pozwolic sobie na czekoladke, czy jesli idziesz na przyjecie to np kieliszek wina lub kawalek ciasta, mysle ze to nie zbrodnia, zwlaszcza poza I i II faza, martwie sie juz co bedzie w swieta, ktore powoli sie zblizaja, w wigilie je sie rybke, ale jest mnostwo innych rzeczy, boje sie zeby mnie nie ponioslo :( :( :(

wlasciwie to tylko slodyczy mi brakuje, ale moze za sprawa diety moja ochota na te grzeszki przejdzie lub znacznie sie zmniejszy:) dziekuje za mila pogawedke:) zwijam sie do spanka, jutro sie znow pojawie i mam nadzieje, ze z dobrymi wiadomosciami, bo moze znow okaze sie, ze waga poszla w dol, zauwazylam ze teraz waga zmienia sie co jakies 2, 3 dni :) dobranoc 🖐️ 😴 🖐️ 😴 🖐️

Gość 18-latka
To może ja od czasu do czasu coś napiszę, żeby uzbierało się tu 24661 postów:D:D:D:D:D DOBRANOC 🌼 dla CHCĘ BYĆ SZCZUPŁA 🌼 dla rewelacji 🌼 dla nowej:D

hej dziewczyny, mam kolejny sukces, kolejne pol kg (niestety moja waga pokazuje z dokladnoscia do pol kg 9wiec dlatego zmienia sie co jakis czas, a nie np codziennie, bo mniejszych osiagniec nie \"rejestruje\", razem juz poszlo sobie 3,5 kg, mam nadzieje, ze bedzie jeszcze lepiej:) pozdrawiam:) 18-latko - zagladaj tu do nas, dziekujemy za kwiatki, a to w rekompensacie dla Ciebie 🌼

w ogole to wstalam dzis ze straszna ochota na slodycze, zwlaszcza, ze mam ta czekoladke w kuchennej szufladzie, ale nie moge sie zlamac, jak najszybciej polece po cole light i ja sie napije to moze ochota przejdzie, w tej chwili pije kawke i zaraz ide cos zjesc:p

już nie mogę doczekać się czwartku,żeby dzielić się z Wami osiągnięciami:)

no i zeby nie bylo nam tak smutno pisze, by wypadl nam 300-setny post, to dla nas dziewczyny, na pomyslnosc w chudnieciu, oby nam sie udalo i obysmy byly szczuple, bo ja CHCE BYć SZCZUPLA 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 i 7 kwiatuszkow na szczescie!!!!