Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca_siee

kolczyk w chrząstce-ucho

Polecane posty

Gość pytajaca_siee

zastanawiam sie ostatnio czy nie zrobić sobie kolczyka w chrzastce ucha. Czy przekłuwanie chrząstki jest bardzo bolesne?

Gość isk
jest na pewno bardziej bolesne niż przekłucie płatka ucha, ale poproś o znieczulenie albo zaciśnij na chwilę zęby ;-) da się wytrzymać

Gość ciorno
hmmm dziewczyno wez igle 12 kolczyk i juz ja mam cale ucho tak pzreklte od kilku lat

Ja raz sama zrobiłam sobie \"własnoręcznie\' dodatkowa dziurkę w uchu- w płatku. Dwuetapowo- pierwsze wbicie- do połowy, potem jakoś cięzko, a potem do końca. Trochę bolało, kolczyk złoty- aż do wygojenia. ALE. Z tyłu płatka ucha zaczęło mi sie to nieładnie mazać, podchodzić ropą, narosła brzydka gula z krwią. A fe. Przepraszam, że to opisuję, ale chodziło mi o to, żeby napisać- że nie zawsze jest tak pięknie i idealnie. Nie zawsze musi się to udać. Nie wiem co źle zrobiłam. Igłę- zdezynfekowałam wcześniej, kolczyk również. Ucho tez przewmyłam spirytusem salicylowym. Może to ja jestem taka sierotka, że nie potrafię. Zatem wszystkim zawsze odradzam takie eksperymenty na sobie. Może lepiej zapłacić i mieć pewność, że zostanie to zrobione dobrze. Ale- decyzja nalezy do każdej z nas. :) A przekłuwanie chrząstki- na pewno boli troszke bardziej niż płatka ucha. Pozdrawiam :)

Gość pytajaca_siee
no ja nie mam zamiaru sama tego robić :) u kosmetyczki oczywiście

Jak pistolecikiem, to się nie bój. Ja mam i w chrząstce i normalnie - przy przebijaniu było takie samo uczucie, jakby mnie ktoś mocno pstryknął w ucho :) Potem przy gojeniu sie jest to ciut bardzie upierdliwe, bo w chrząstce trudniej wiercić kolczykiem, ale bez przesady, nie masz się co bać.

ja miałam robione pistoleten z kolczykiem leczniczym:) prawie nic nie boli (ten kto pisał o znieczuleniach to chyba nie przekłował) dawałam 20 zł , tylko , ze miałam uczulenie na kolczyk i strasznie puchło ale po zmianie kolczyka jest ok:)

Ja teraz nie noszę w ogóle, jakoś tak się odzwyczaiłam od kolczyków w ogóle. Wcześniej miałam różne wkręty, po 3 w uhu. Za kółkami też nie przepadam, ale jak ktoś lubi to czemu nie..

Gość pytajace_siee
no u mnie w grę wchodzi właśnie tylko pistolecik :)

Gość banjo
mam tylko jeden kolczyk, właśnie w chrząstce, przekłuwanie pistoletem nie bolało praktycznie wcale... troszkę gorzej było, jak się dziurka goiła. do ostatecznego wygojenia zeszło pół roku. ale nie ma się czego bać i szybko pędzić do kosmetyczki bo takie kolczyki sa najlepsze ^^

Gość olca
o bosheee...wszyscy mnie strasą a ja mam zrobić sobie kolczyka już pojutrze...to straszne...i już prawie zrezygnowałam, ale CHCĘ...i myśle że bedzie dobrze... :) :) :P :D

A ja słyszałam, że chrząstka przekłuwana igłą z venflonu mniej boli niż pistoletem, i potem rzadziej zdarza się, że ropieje. Tępe zakończenie kolczyka pod działaniem dużej siły rozrywa tkanki co doprowadza do bólu i w późniejszym stadium ropienia. Ja nie mam kolczyka w chrząstce - obiecałam sobie, że zrobię sobie jak urodzę dziecko i będzie to mój taki znaczek, że stałam się dla kogoś kimś baardzo ważnym.

Gość olca
no ale nie wiem czy zrobić strasznie się boję...czy to prawda że goji się aż pół roku masakra...... :D:D :) :) :P:P :*:* ale wygląda bosko sami wiecie...:P

Gość olca
Zastanawialam się... i miała mi robić to cudo koleżanka... ale wybrałam kosmetyczke!!! jestem jush umówiona na przeklucie w tym tygodniu...bossko... Jush nie moge sie doczekać!!! :) :D :P :]

Gość mazku
ile kosztuje przeklucie xhrzastki u kosmetyczki??????? i czy bardzo to boli????

Gość aha aha kobiety sa gorace
robiłam sobie sama 5 dziurek w uszach w tym 2 na chrząstce, nie było źle :D początkowo nie chciało sie goić potem psikałam oxykortem i spoko zagoiło sie :D a teraz tyle dziurek mi sie juz nie podoba wiec chce zeby mi 4 zarosły, dodam ze mialam 2 dziurki robione u kosmetyczki i jedna koleżanka przekłuwała, anjbardziej bolało to co koleżanka przekłuwała :)

Gość olca
...do pytających sie o cene...od 10 do 25 zl... tylko 15 zł a wygląda zabujczo! :D:D:D

Gość ja mam w chrzastce
przeklute pistoletem u kosmetyczki,nie boli,ropa i krew leciala tylko 3 pierwsze dni

Gość dajcie spokoj lepiej
isc do gabinetu zajmujacego sie piercingiem i zrobic sobie porzadnie igla igly sa bardziej higieniczne, bardzo rzadko cos sie po nich babrze no i profesjonalisci nie skopia wam jak kosmetyczka pistoletem mozna robic w zasadzie tylko w platku ucha, a i tak lepiej tam tez robic igla

Gość MIKAAAAAOOOAAAA
ja mam zamiar przebic ucho za pare dni ale bardzo sie boje...choc wiem ze warto wycierpiec bo suuper to wyglada..tylko ze niedawno kolezanka mi powiedziala ze slyszala ze mozna od tego dostac torbiela ... czy to prawda? choc mi sie wydaje ze raczej to nie jawne.. PZDR:**

Gość mat
mam13 lat i nie wiem czy sobie przebijać nie chodzi o to że się boje tylko że mi rodzice nie pozwolą --------- pozdrooo

Gość kolczyk...
Hej ! Ja przekułam sobie chrząstkę z 8-9 lat temu. Tzn zrobiła mi to koleżanka kolczykiem, zaostrzonym pilniczkiem do paznokci, oczywiście ten kolczyk zdezynfekowała. Później sama sobie zrobiłam koleją dziurkę na drugim uchu i tym samym sposobem przekłuwałam koleżankom. To tylko chwilka(oczywiście przy zdecydowanym ruchu) i prawie wcale nie boli. Ucho tylko jest czerwone i trochę gorące przez kilka godzin.Fajnie to wygląda, zostawiłam sobie tylko jedną dzurkę z małym kolczykiem. Na pamiątkę starych czasów...

Gość carherine
to nic nie boli!!! ja przeklowalam 7 lat temu. bez znieczulenia. kosmetyczka przebila mi pistoletem. to byl moment. bez obaw, nie boli. ja nosze kolczyk do tej pory, a kolezanka co przebijala ze mna, cos chyba w zlym miejscu jej przebila i ponosila z miesiac i wyjela bo ja bolalo ucho ciagle. albo zle przebite albo wrazliwa ososba.

Gość carherine
pierwsza dziurke przebijala mi kosmetyczka jak mialam 5 lat, z zamrozeniem. pozniej jak mialam 18 to stwierdzilam ze dorobie sobie jeszcze 2 sama. meczylam sie z jedna caly dzien (wydlubywalam jakby po jednej komorce... ;) ) poszlam do szkoly i kolezanki powiedzialy ze drugiej dziurki nie przebija sie w prawym uchu tak jak ja to zrobilam tylko w lewym. no wiec zabralam sie za lewe ucho. a prawemu dalam zarosnac. w lewym zeszlo mi juz krocej (mialam juz doswiadczenie), zeszlo mi pol dnia. z trzecia zeszlo mi z godzine, ale zamrozilam juz ucho lodem. goilo sie dosc dlugo, z tylu porobily sie kulki jakies. po pol roku bylo ok. no i pozniej przebilam u kosmetyczki w chrzastce, o czym pisalam wyzej.

Gość Rudra
Sama sobie zrobiłam, trochę bolało, teraz jest ładnie.