Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca_siee

kolczyk w chrząstce-ucho

Polecane posty

Gość agati
Hej ja wąłsnie chcialabym sobie zrobic kolczyk w chrzastce ale moja mama mowi ze jak to bedzie wygladac kiedy dorosne i ze jak mi sie to znudzi to ze zostanie dziura;/ pozmozecie mi i powiecie czy to prawda i co na ten temat myslicie jak by co to to jest moj mail agasalam@gmail.com

Siemka xD Mam 13 lat i także chcę sobie zrobić kolczyka w chrząstce... Tylko, że moje 2 pierwsze dziurki... takie jakby to powiedzieć \"standardowe\" długo mi się goiły... czy w chrząstce tesh długo będzie mi się goić?

Gość głosiek
wczoraj byłam w szczecinskim studio tatuażu (na Tkackiej). TAM igłą szybko przekłuto mi chrząstke. W momęcie wkłuwania myslalam sobie "co ja tutaj robie?" ale ten ułamek sekundy na szczescie minął:D teraz tylko musze zaopatrzyc sie w masc tribiotic (??). Cieszę sie ze to zrobilam. poki co ucho nie boli, ani nic sie z nim nieporzadanego nie dzieje :P polecam:) obsługa miła. co prawda kosztowalo to 40 zł ale warto:D

Gość saviolka
ja robilam sobie dziurke w chrzascte u kosmetyczki 3 dni temu troche wiecej bolalo niz przebicie platka, za to dopiero po przebiciu jeden dzien myslalam ze nie wytzymam przykladalam lód.. naszczescie juz nie boli tak bardzo, tyle ze nie moge spac na lewym boku. Ogolnie nie ma sie czego bac :) i nalezy pamietac zeby przemywac spirytusem kosmetycznym.

Gość Luthien00
ja mam i absolutnie nic mnie nie bolało

Gość głosiek
(z przedwczorajszego kłucia) troche boli ale tylko przy przypadkowym poruszeniu kolczykiem, lub lekkim nacisnieciu ucha tj. w czasie czyszczenia patyczkiem higienicznym (dokladniejszy i lepszy od wacika:)), ale nie cierpie do takiego stopnia by przykladac lód. oby sie szybko zagoilo:P

Gość saviolka
no to masz szczescie :) mnie juz nie boli tylko tez wlasnie jak dotkne przypadkowo. jest git :)

Gość Tomix
O ble! Aż ciarki mnie przechodzą jak to czytam. ;/ Ludzie jak możecie się tak okaleczać?

Gość Anulaaa1
hej :) bardzo polecam kolczyka w chrząstce ... przebijanie nic nie boli ... Dzisiaj przebijałam chrząstkę ale tą małą ... pistoletem ... ale jak mi sie zrośnie zmienie kolczyka na takiego do nosa ... w studiu tatuażu kosztowało mnie to 25zł mam również dziurkę w tej wiekszej chrząstce ... przekucie nie bolało ... ale ucho spuchło i najbadziej bolało w nocy ... mialam nieprzespane 3 noce ... ale jakos dałam rade a opuchlizna zeszła po tygodniu :) Kolczykrobiony był u kosmetyczki dlatego bardziej polecam profesionalne studio :) Mam jeszcze zamiar zrobic sobie kolczyka w pępku .. ale to juz na zime :) zeby do lata sie zagoił :) Pozdrawiaaam wszystkich ;****

Gość guciolak94
ejj ja się boje nie wiem czy mam pujść powiedzcie czy to naprawde nie boli??

Gość Anulaaa1
Nie boli :) I Nie ma sie czego bac :) wczoraj zrobiłam kolczyka w tej małej chrząstce w profesionalnym studiu i jestem naprawde zadowolona :) Cała noc przespana nawet na tym uchu gdzie mam to zrobione ... przemywam wodą utlenioną i smatuje maścią Tribiotic ... na wszelki wypadek :) juz normalnie kręce kolczykiem i jak dotykam to nic nie boli :) naprawde polecam ! świetnie wyglada !! :) pozdr ;*

Gość Ewcia_15
heh, u nas przebicie chrzatki kosztuje 15 złotych, razem z kolczykiem, wiec ta co dala za to 40 niech sie lepiej zlosci xD

najbardziej niech sie zlosci osoba ktora w ogole za takie cos dala kase-ja wykonuje takie zabiegi za darmo w sterylnych warunkach, jedyne za co co placi \"klientka-kolezanka\" to koszty srodkow odkazajacych i igiel czyli smieszna kwota plus oczywisice kolczyk :)

Gość LejdiMarch
ja mam w sumie 9 kolczykow....na jendym uchu mam 6 w tym 2 na chrząstce...wszystkie sobie przebijalam sama oprucz tego u samej góry..ten u samej góry to tylko chwilunia xD nic nie bolało ;]] i mi wystarczyły 3 dni do zagojenia xD te reszte sobie sama przebialam iglą nr 12 i jest lajtowo ;DD A Mam dopiero 15 lat ;]]] Uszy przebijalam nawet kolezankom i nie narzekają :DD PS osobiscie mi te uszy nie ropiały ;D:D:D xD pozdrawiam ;***

hmm.... a ja mialam kolczyki w chrzastce i w jednym uchu i w drugim. za pierwszym razem przekluwalam sama i ucho w sumie nigdy sie nie zagoilo :( puchlo co jakis czas i bolalo nie moglam spac na tym boku co mialam kolczyk i w koncu go wyjelam i opuchlizna znikla w ciagu liklu godzin. pozniej znow mnie pokusilo i poszlam tym razem do kosmetyczki przekluc chrzastke w drugim uchu. i niestety znowu to samo :( ucho sie nie zagoilo, ciagle puchlo, bolalo strasznie, ropialo, potem przechodzilo na jakis czas i nagle znowu to samo od nowa :( i wkoncu tego tez wyciaglam :( i mam teraz blizny niestety :(

Gość maszkus
zrobila m sobie kolczyka strasznie mnie boli ucho nie moge spac na tym boku ale nie wyciagne go po raz nie moge bo jest takie zapiecie i wogole nie chce od czasu do czasu poleci mi krew i to wszystko;)) mam juz 2 miesiace tego kolczyka;))

Gość olca
Po prawie pół rocznej nieobecności wpadłam poczytać jak tam sie paniom te kolce trzymają :D widać coraz wiecej ziomków już takie posiada- GIT ! :P mój kolczyk jest świetny i można powiedzieć ze prawie o nim zapomniałam... znaczy w sensie ze nic nie boli i nie ma żadnych problemów z nim :D (nie zapeszam) życze powodzenia w przekłówaniu! a przedewszystkim odwagi na ten zabieg :P pozdro :*

Gość Lady Dark
Tego nie robi się u kosmetyczki, tylko w salonie. ;]

Gość saviolka
dlaczego w salonie??? ja robilam u kosmetyczki i jestem zadowolona wszytsko sie extra zagoilo i teraz super wyglada... zero problemow.

Gość bLabLabLLa
ja sobie przebijalam sama dziurki i to kolczykiem :P 1wsze dwie przebila mnie 'kosmetyczka' jak mialam 1.5 roku, potem w wieku nastoletnim 2 mi przebijala kumpela, a nastepne sama i to kolczykiem a nie zadnymi iglami:P w sumie w lewym uchu mam 5 kolczykow (jeden na chrzastce) a w prawym 9 (2 na chrzastce) a bol wcale nie jest taki straszny:P goic tez sie ladnie goilo ;) Polecam bo ladnie to wyglada :P

Gość głosiek
do Maszkusa na poczatek najlepiej miec w chrzastce zwykly mały kolczyk taki jak w platku. najgorszy i chyba czesto stosowany jest okrągły z kulką słoząca jako zapięcie. ladnie wyglada etc.. ale zdjecie go jest istnym koszmarem:o nie polecam , bo w gre wchodzą potem kombinerki by rozszerzyc otwor:P wydłubac kulke i cale zamieszanie:) krew sie moze polac:P na szczescie mam to juz za soba gdy zmienilam na zwykly od razu bylo lepiej i ucho zmierza ku dobremu:) juz nie boli, nie jest czerwone, nie mam "guli" z tyłu, krew znikła. przebijałam miesiac temu:) pozdrawiam:D

Gość maziull
ja miałałam przekłuwane 4 dziurki 1 w jednym uchu a 3 w drugim w tym jeden w chrząstce. musze powiedzeć że chyba miałam szczęście bo zabolało mnie tyle co nic i na dodatek super się zagoiło zapłaciłam 20 zł i jestem strasznie zadowolona!

Gość inussss
mi wczoraj siostra zrobiła trzeciego kolczyka w płatku ucha, zdezynfekowała wszystko, a ucho spryskała dezydorantem ktore znieczuliło uszko i nic nie bolało : ) a co do chrząstki to moja domowa kosmetyczka- siostra sama sobie zrobiła pare lat temu i mi odradz gdyż nawet u jak się zrobi u kosmetyczki ropieje i cholernie boli. jej osobiście goilo sie przez cały rok! wiec ja chyba sobie kupie atrapę; )

Gość saviolka
co ty.. to naprawde nie jest takie straszne.... moze jej sie tak goilo i bolalo itd bo sama sobie przebijala- i to napewno przez to

Gość bojąca się zrobienia kolczyka
Zastanawiam się nad zrobieniem kolczyka w chrząstce tylko tam gdzie można włożyć kolczyk z kuleczką ,ale boję się ,że będzie cholernie boleć pozatym nie wiem ile to będzie kosztowaći gdzie mogę sobie taki kolczyk zrobić tak ,żeby było wszystko extra mam jedną dziurke na płatku ucha ale chcę sobie zrobić jeszcze kilka .Prosze doradzcie mi bo słyszałam ,że takki kolczyk to fajna sprawa i super wygląda

Gość kittyyyy
Witam, chciałabym przekłuć sobie chrząstkę tylko zabardzo nie wiem gdzie w Szczecinie można to zrobić za w miare przyzwoitą cenę no i gdzie można kupić taki kolczyk?

Gość KamilciaQ_
Ja zrobiłam sobie jak do tej pory 3 dziurku w jednym uchu i 2 w drugim.. przebiłam sama również nos i chce przebić pępek.. no ale mniejsza o to.. ostatnio naszło mnie żeby zrobić sobie sama kolczyk w chrząstce.. szczerze mówiąc już mnie boli na samą myśl.. podobno dość trudno się przez nią przebić i strasznie boli.. ale.. jestem na tyle zdesperowana że i tak sobie przebije.. ;d;d

Gość KamilciaQ_
chociaż ból jakoś zniosę. prawde mówiąc boje się że trudno będzie mi sie przebić.. to prawda że mogę mieć z tym problem ?