Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca_siee

kolczyk w chrząstce-ucho

Polecane posty

Gość monikaCC
a czym przemywac?? mialam dokladnie tydzien temu robione pistoletem w chrząstce.nie bolalo . za to wczoraj zaczelo bolec i puchnąc dzis wyjełamkolczyk bo nie moglam zbolu wytrzymac. teraz ropieje mi .co mam zrobic????

Gość Moniczynka
Ja chciałam się zapytać jak wygląda wkładanie słuchawki do tego ucha gdzie mamy kolczyk?? Chciałabym sobie zrobić, ale cały czas pracuję nad pozwoleniem xD

Gość Klaudia*-*
Siema Ja mam 11 lat i chrząste przekuwałam u kosmetyczki pistoletem i nic mnie nie bolało i nic mi sie nie paprze. Chrząstke przekuwałam gdzieś rok temu i jestem z siebie zadowolona :D:D Polecam super to wygląda xD Pzd

Gość kciukiem
normalnie, jak juz sie zagoi to musisz po prostu sobie znlezc sama msc tak zeby sie trzymala, kazdy w koncu uszyma inne;)

Gość Haney
Mnie nie bolało nigdzie :D mam dwa w wardze i dwa w uszach :D

Gość anulaa1
hej :) Mam kolczyka w chrząstce już od pół roku. Zagoiło się bez rzdnych problemów( jest to sprawa indywidualna - każdemu może goić sie inaczej) - kolczyka wymieniłam dopiero dwa tygodnie temu - wolałam żeby zagoiło sie tak bym niczego już nie czuła - i dobrze zrobiłam :) Przy wkładaniu nowych kolczyków nie czuję nic :) Robiłam go w studiu tatoo - dziewczyna zrobiła mi go pistoletem - za moją prośbą - bo tak było taniej - są to kolczyki na zatrzaski więc nie mogłam go wyjąć - musialam odciąć szczypcami - ale nic nie bolało i naprade sie opłacało :) od samego początku smarowałam maścią tribiotic i przemywalam wodą utlenioną kilka razy dziennie :) Bardzo serdecznie polecam :) Pozdrawiam

Gość veronicas_SSS
Mam 2 kolczyki w prawej chrzastce :) Według mnie bolalo duzo bardziej niz przebijanie platka ucha. ale trudno napisac jak boli bo kazdy ma swoje osobiste odczucia:) trzeba o tak dziurke bardzo bardzo dbac wiem to po sobie bo sama sie nia zbytnio nie przejmowalam tylko czyscilam raz na 2 dni i goila mi sie rowne (az) 7 miesiecy. uzywalam maci tribiotic i wlasnie wtedy zaczelo mi przechodzic. Tak bylo z jedna dziurka druga juz wiedzialam i wystarczyl miesiac ;) Najgorsze jest spanie trzeba sie przyzwyczaic do spania na jednym boku :P Ale po za tym to kolczyki sa naprawde super i fajnie wygladaja:)

Gość veronicas_SSS
monikaCC: do ciebie :P trudno ci bedzie teraz wlozyc kolczyka bo dziurka jak jest swieza to bardzo szybko zarasta, a po za tym nie powinno sie wyjmowac kolczyka przed zagojeniem wtedy jest jeszcze gorzej:/ :):)

Gość paulqa452
hejo ;) ja mam kolczyka w chrząstce od równo dwóch tygodni ;]] bólu jako takiego strasznego nie było. Dokładnie tak jak ktoś wcześniej napisał, jak by mnie ktoś mocno pstryknął w ucho. Tylko mi kolczyk do końca przez ucho nie przeszedł i kosmetyczka musiała mi go dociskać ręcznie. A przebijałam pistoletem. Przemywam spirytusem raz dziennie, znaczy zalewam z jednej i z drugiej strony kolczyk i pokręce nim troche i znowu zaleje spirytusem. Nic mi się nie dzieje, nie ropieje, nie krwawi, owszem bolało na początku i nie mogłam spać tydzień na tym boku, ale już teraz jest ok. Pozdrawiam :))

Gość Looollllliii
Też mam kolczyka w chrząstce ;dd Niedawno sobie przebijałam tzn znajoma mojej mamy zaostrzonym kolczykiem powiem wam że nie bolało tak bardzo ale boleśniej się goi ;//

Ja mam 3 kolczyki oprócz tych "głównych" :P 3 mi się uchowały, bo ile razy miałam przebijane ucho to już nawet nie pamiętam :P Za każdym razem przebijał mi mój chłopak i wcale nie bolało, no dobra, może troszkę ;) Ale ładnie się zagoiło i ładnie wygląda, no bynajmniej mi się podoba :) Czaję się jeszcze na kolczyka w języku, ale słyszałam, że od tego niszczy się szkliwo na zębach, chociaż nie wiem ile w tym prawdy.

Gość Monia-15
Witam:) Ja mam 8 kolczyków w prawym uchu a na nim mam 3 w chrząstce ktore sama przebijalam :) Pepek tez sama

Gość Agrafkowa
Ja mam kolczyk w chrząstce ucha, przekłuwanie troche mnie zamroczyło, ale spoko. :D

Gość +++Nikkus+++
ja osobiście zajmuję się piercingiem jako osoba średnio zaawansowana. Odradzam robienie kolczyków w chrząstce u kosmetyczki ponieważ jest to 1. dość bolesne 2. przy przebiciu pistolet rozrywa skorę, dlatego to tak boli (igła przekłuwa, nie uszkadzając zbytnio ciała) 3. pistolet jest niesterylny i nie można go sterylizować w autoklawie (możesz dostac zakarzenia). W październiku robiłam w płatku ucha 2 kolczyki u kosmetyczki, drugim najechala mi na chrząstke i jeszcze mi sie nie zagoiło tak samo jak ten co nie był na chrząstce... jakieś 2 tygodnie temu igłą przekłuwałam drugie ucho i już się zagoiło. 3 dni temu zrobiłam sobie wenflonem w chrząstce u góry (tak jak się robi, industrial np. ale tylko 1 dziurke) i bolało tylko przekłucie, mimo że troche lodem przymroziłam. Jeszcze tego samego wieczoru mogłam spać na tym uchu i nic mnie nie gniotło :) ogólnie jest ok :) jeśli ktoś ma jakieś pytania to pisać na e-maila lub gg: 8394582 :) pozdrawiam

Gość Piklaa
Cześć , chciałam się zapytać czy boli zrobienie kolczyka na chrząstce a dokładniej INDUSTRIAL , TRAUGUS i ROOK jeśli ktoś nie wie jak wyglądają tu są zdj. http://piercing.blog.pl/archiwum/index.php?nid=9041185 . Czy mozna coś takiego zrobić u kosmetyczki ? bo u mnie nie ma profesjonalnego zakładu pircingu , i ile coś takiego kosztuje ? Czekam na Wasze odpowiedzi . ;)

mi wczoraj przyjaciółka zrobiła czwarta dziurkę, tez chce w chrząstce ale bardzo się podobno zaczepia i mozna coś tam uszkodzic przy przebijaniu. moje marzenie....w wardze(nie wiem czy się zdecyduje), ale podobno kiepsko się goi:/

Gość Piklaa
Ja sobie w uchu na płatku sama robie , wogole się nie boje i to nie boli ;] Tylko ja chce na chrząstce VERTICAL TRAUGUS i INDUSTRIAL !! :(:( Yh.. ile to kosztuje ? , moze to zrobić kosmetyczka ??

Gość +++Nikkus+++
Troszke boli... :/ ale po 5 minutach przechodzi, pojawia się natomiast opuchlizna (nie zawsze oczywiście) takie kolczyki kosztują od 50 zł do 120 zł, ja nie pracuje w zakladzie ale się tym zajmuję, na poziomie dość zaawansowanym :) wszelkie pytania prosze kierowac na nr gg 8394582. Odpowiem na każde :)

Gość Piklaa
Hm.. piszesz że zajmujesz się tym .. i jesteś na poziomie dość zaawansowanym . To chodzisz do jakiejś szkoły ..czy co ? bo masz przecież dopiero 16lat. ??

Gość A.....
ja sobie robiłam sama 6 kolczków w uszach i nic nie bolało pozatym sie nawet ładnie goiło

Gość Aniulaa1
osobiście mam 4 kolczyki w prawym uchu i do tego TRAUGUS. Robiłam go w salonie persingu - ale i tak zrobila mi pistoletem- na moje życzenie ponieważ bylo taniej ... potem mialam małe problemy z wyciągnięciem kolczyka ale i tak 6 miesięcy i taki efekt końcowy - mmm. warto było czekać ;) Serdecznie polecam . wygląda pięknie ;) Pozdrawiam ;*

Gość +++Nikkus+++
mój kuzyn który ma prawie 30 lat prowadzi taką szkole i chodze na jego zajęcia :) właśnie stąd umiem robić kolczyki :P

Gość Carmi
od tygodnia mam kolczyka w chrzastce(przekuwalam u kosmetyczki pistoletem)poczatkowo nic nie bolalo..a od ok 3 dni ucho jest czerwone i chyba puchnie. co robic?..czy to normalne kiedy przekuwa sie chrzastke?

Gość Nightfall
Sama zrobiłam sobie 9 kolczyków. Nie bolało robiłam je igłą albo zaostrzonym kolczykiem. Ale mam zamiar zrobić sobie kolczyk w chrząstce oczywiście w salonie. Mam pytanie: może wiecie czy to prawda że przebijając chrząstkę ucha można przebić nerw w uchu i ucho może porostu "oklapnąć" Czy to prawda? Proszę o odpowiedz kogoś obeznanego w temacie.

Gość cheza
tylko bywa roznie,siostra mojej przyjaciolki jest rehabilitantka i przychodza do niej czasem dziewczyny ktorym sparalizowalo pol twarzy bo pechowo trafily na nerw jak przekluwaly chrzastke,i nie ma zasady czy same czy u kosmetyczki bo i tak i tak sie zdarza. Dlatego ja zrezygnowalam z tego bo pechowiec jestem i by mi pewnie twarz obwisla ;P

Gość Nightfall
Thx za informacje. W takiej sytuacji zostawię moje uszy w spokoju i nie przebije chrząstki. Nie chcę mieć problemów. ;]

Gość booobii
ja przebijałam sama i bolało troszke ale nie do przesady wazne zeby od razu nie wyciagac kolczyka tylko dop. po 2 -3 tygodniach mozna zmienic na inny .. no i spanie na tym boku gdzie kolczyk odradzam poza tym wszystko nie jest az tak bolesne >pozdrowki

Gość will7775
CZeść wszystkim :) Ja mam cztery kolczyki w lewym uszku (trzy w chrząstce i 1 na dole) - jednak te u góry goją się dość długo i cały czas jest jakaś wydzielina, tak już od 2 miesięcy... Czym to przemywać żeby wreszcie się zagoiło tak jak dziurka na dole? Próbowałam wody utlenionej i soli fizjologicznej, ale po 2 miechach zero poprawi i boli jak kręcę kolczykami :( Kolczyki mam ze stali chirurgicznej - nie jestem na nią uczulona. Pomóżcie, doradźcie, będę bardzo wdzięczna :*

Gość Dżotekiero
Ja sobie sama przebiłam pępek 3 lata temu... I nadal mam kolczyk...

Gość mrtuś
już na wstępie moge powiedziec że w chrząstce troche boli jak sie samemu przebija.Mi kolezanki raz przebiły na lekcji chrząstkę heh to troche bolało bo to było na samej górze.Potem ja sobie sama przebiłam troche niżej ale już mniej bolało tylko mi krew leciala.Pomimo że jest troche bólu to warto przebić bo efekt końcowy jest super .