Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca_siee

kolczyk w chrząstce-ucho

Polecane posty

Gość lily grace
ja robiłam sobie kolczyk w chrząstce w salonie, u nas to kosztuje 10-15 zł. wcale nie bolało, to chyba jakieś wymysły starych moherów, że to boli i że ropieje i że jest okropne ;) potem robiłam kilku znajomym kolczyki sama, podobno też nie bolało ;) na pewno jest trudniej przebić się niż przez płatek ucha, ale wystarczy się trochę skupić, zacisnąć zęby i zdecydowanym ruchem przebić ucho. no i najlepiej przetrzeć spirytusem, czy czymś dezynfekującym ;)

Gość KamilciaQ_
aaa przebiłam. ha ! piszę do tych którzy wachają się nad przebiciem chrząstki. ja przebijałam tydzień temu w niedzielę [sama oczywiście].. już w środę spokojnie mogłam kłaść sie spać na tym uchu. i nie bolało. wogóle nie ropiało. i nie bolało tak jak wszyscy piszą. bolało ale tylko troszeczkę i to chyba 2 dni tylko. ;d no i jak sie moja koleżanka się zapomniała i mnie przez przypadek w ucho uderzyła no i w tedy poleciało odrobinkę ropy. no ale to normalne chyba.. a poza tym nic. mogłam sobie od początku kręcić tym kolczykiem w uchu i mnie nie bolało. ;d;d polecam bo wcale nie boli aż tak i bardzo ladnie wygląda. pozdr ;**

Gość KamilciaQ_
Windkate. myśle że jak przebijesz sobie chrząstkę to może Cie boleć ok dwóch tygodni. goić się będzie dłużej.. ale raczej bezboleśnie. pozdrawiam.

Gość tylko studio piercingu
Stanowczo odradzam przekłuwanie uszu a zwłaszcza chrząstek u kosmetyczki i to jeszcze pistoletem!!! Nie ma chyba większej głupoty. Kosmetyczki nie mają tak na prawdę zielonego pojęcia o przekłuwaniu, przechodzą tylko krótki kurs na którym uczą się jak przekłuwać pistoletem. Pistoletem można przekłuwać jedynie płatki uszu, w żadnym wypadku chrząstek, ponieważ może to prowadzić w późniejszym czasie do różnych powikłań. Ja mam 3 dziurki w prawym i 4 w lewym w tym jedną w chrząstce. Byłam w profesjonalnym studio piercingu i przekłuwał mi profesjonalista igłą. Muszę przyznać, że zrobił to naprawdę fachowo i nic nie bolało a w dodatku nie ropieje i goi się pięknie i zadowalająco:). Pozdro dla wszystkich, którzy wiedzą, że chrząstek nie przekłuwa się pistoletem tylko igłą:) Jeszcze raz odradzam kosmetyczki!!! Ludzie zastanówcie się , gdzie chodzicie przekłuwać uszy, bo może to mieć później wpływ na Wasze zdrowie.

Gość Paula23333333
Buhahahaha wiecie co śmieszni jesteście! ;ddd Nie znam osoby która by przekłówała sobie ucho u kosmetyczki albo tym bardziej w jakiś bardziej ^PROFESJONALNYCH miejscach^ buhahahahha bierzesz kolczyk, spiłowujesz sobie pilniczkiem na końcu żeby był ostry, do tego trochę spirytusu i przekłówasz, jak się boisz to poproś kumpelę i po sprawie! xDDDD To czy ropieje, boli etc. nie ma żadnego związku z tym czy robisz w salonie czy nie tylko zależy tylko i WYŁĄCZNIE od kolczyka. Najlepsze są złote, chociaż ja przekłówałam srebrnym /nie żadnym posrebrzanym!!!!!/ najlepiej kupić sobie nowy, jeszcze nie używany, nic nie bolało, dla tych co są niekumaci to to jest taki błachy ból, że qrna masakra! ;DDD Ejjjj no ludzie bez jaj co Wy dzieciaki jesteście, że Was to boli??????? buhahahaha Mam oba ucha przekłówane w ten sposób i po trzech tygodniach od przekłócia wyjęłam pierwszy raz z chrząstki i NIC nie bolało.......

Gość ewkaad
ja chce przekłuć i nawet juz mam kolczyka takiego srebrnego misia :) :D o ile mi mama pozwoli a jak pozwoli to bedzie GIT

Gość Olciaa **
E tam . Ja mam. Wcale nie bolało. :) Tylko przez jakiś czas spać nie można na tym uchu, bo boli, i może się spaprać. Ja robiłam u kosmetyczki. Bardzo fajny efekt polecam !

Gość wiola1991
ja sama sobie robiłam kolczyk w chrząstce i mnie nic nie bolało i szybko sie zagoiło:):)

Gość gosiunia__misio
ja wam powiem czy boli czy nie ....no oczywiście ze nie bo mam ich az siedem a mamm dopiero 14 lat mama jakos nic nie muwi to jest zwyzajnie tak samo jak w platku ucha muwie serio ja w chrząstce robilam iglą i co i nic nie boli moze jak sie wklada kolczyk ale da sie przezyc radze wam zrubcie sobie

Gość gosiunia__misio
jeju co z was ludzie wy chyba chorzy jesteście ze by u kosmetyczki nie przebijac?? walnięci hmm a u profesionalisty zaplacisz więcej ha a ja w hrząstce u kosmetyczki i co boli nieee ja iglą przebijalam ale nie sama kolezanka .....nic nie bolalo

Gość dorxxx
jak chcecie robiś w chrząstce, to tylko igłą! pistolet do chrząstki przykłada ktoś, kto się na tym nie zna :) Chociaż ja miałam robione pistoletem (hmm.. :P) wszystko ślicznie się zagoiło, no problem, nawet szybciej niz w 'normalnym' miejscu.. przy przekłuciu wg mnie boli mniej. Kolczyki rLz!! pzdr :))

Gość dorxxx
a tak w ogóle jak ja daawno przebijałam to nawet nie myślałam, że to jakieś 'niezwykłe' miejsce.. dopiero później ludzi zaczęli się zachwycac.. troche to irytujące, że niektórzy z przejęciem mówią "mam kolczyk w CHRZĄSTCE!!" no i co? ja tez ;P miejsce jak każde inne. jak sobie zrobicie na tyłku, to będzie niezwykłe. pzdr (oo, mam jeszcze w pępku :)) tak na marginesie) :)

Gość olca
I znowu ja tu powracam... ;] Ahh...widze ze tu sie temacik rozwija^^ ja wpadłam na chwilke xP Gratuluje ODWAŻNYm którzy jednak się zdecydowali na to cudeńko^^ a ja mam właśnie już półtora miecha kolca w jęzorku (przebite drugi raz) wcześniej wyciągnełam bo głodna byłam xDDD a nie można nic przełknąć prawie tydzień ^^dobra dobra! ja nie zbaczam z tematu ;P Powodzonka w kłuciu chrząsteczek^^ cmok^^ =*

Gość karmelaaa
Pierwszej wizyty u kosmetyczki nie pamiętam- miałam zaledwie kilka lat kidy miałam przebijane uszy. Zazwyczaj od babc dostawałam prezenty w postaci kolczyków - których pożniej nie nosiłam i byłam za to ganiona. Kiedy przyszłam do gimnazjum spodobało mi się kilka kolczyków w jedym uchu...i tak po miesiącu namówiłam mame na wizyte u kosmetyczki w celu zrobienia dwoh dodatkowych kolczyków- drugi kolczyk w uchu nie bolal w ogole...za to trzeci wchodzacy czesciowo na chrzastce bolal strasznie nie tylko w czasie przeklucia ale i po...nie mogłam ruszyc glowa, usmiechnac sie, otworzyc ust...Nie chciało się zagoić- non stop leciala krew albo ropa.Po ok. 7 mies. zagoilo sie. Pozniej jak sie okazalo pistoletem nie przebija sie w ogole ucha ! a co dopiero chrzastki...gdyz prowadzi to do jej uszkodzenia(pękniecia). Lewe ucho zaczełam przebijać sama teraz mam w nim 6 kolczyków - 5 własnej roboty a w prawym 3 kosmetyczki. Przebijam uszy koleżankom, kuzynkom. Oczywiscie rekawiczki jednorazowe, i spirytus oraz wenflony to rzecz podstawowa. Miejsca swiezo przeklute nalezy przemywac sola fizjologiczna a nie spirytusem bo kolczyk moze wyemigorwac.

Gość Patuia
Pozdr€wko wiesz co ja sobie zrobiłam 5 dziurek 4 nadole 1 ugury to troche boli ale naostrzyłam kolczyk pilniczkiem wziełam perfum popsikałam ale jak to robisz to uważaj można mieć zakażenie ale mi sie udało i już mi sie zagoiło moge ci napisać jak chcesz więcej informacji to moje gg 6339938

Gość kaaaaaaaaaaaammmmmmmm
przekluwanie pistoletem nbic nie boli i goi sie swietnie po prostu cuo sama mam taki sliczną kuleczke i wiem wiec nie bac sie tylko przekluwac polecam pistolet szybko i bezbolesnie igla sie wkluwai boli

Gość essentia
A mi chrzastke przebijala kolezanka. Robila to kolczykiem. Nic nie bolalo, tylko pozniej troszke szczypalo. Ale ogolnie to nic nie czulam.

Gość marlenka92
ja mam 4 kolczyki jeden w chrząstce i 3 w płatku ucha, i wszystkie robiłam sama w ogóle nie boli, mnie chyba bardziej bolało w łatku ucha niz w chrząstce:P dziewczyny nie bójcie sie bo w ogóle nie boli pozdrawiam:)

Gość sandrella
kolezanka przeklula mi kolczykiem chrzastke... ucho mam juz spuchniete 3 dzien i jest czerwone... w zwiazku z tym mam pytanie czy to sa normalne objawy...czy moge miec stan zapalny..czy jakies zakazenie sie wdalo? zaznaczam ze nie ma ani ropy ani krwi

Gość przemciu85
kolczykow w chrzastce nie robi sie pistoletem. hmm kto taki modry to zrobil pistoletem to chyba nie ma rozumu. mam kolczyk w chrzastce i byl robiony igla bez znieczulenia :) w sutce to dopiero jest bol ?:) pozdrawiam

Gość oliwia122
ja mam właśnie w chrząstce, i ból był dosyć mocny. No, może się przyzwyczaiłam do lekkiego bólu przy przekłuwaniu i dlatego mnie tak \'bolało\', byłam u kosmetyczki, zapłaciłam 40 zł, pierwszy dzień.. masakra. Ucho pulsowało, było całe czerwone... Ale potem jakoś leciało. I teraz mam problem, bo robiłam ten kolczyk latem ( około 4-5 miesięcy temu ) a kolczyk przy dotykaniu nadal boli. [ nie wspominam już o leżeniu ] I nie wiem czy tak powinno być, bo podobno moja kumpela sobie robiła i ją to w ogóle nie boli, może nim ruszać iwg ( tak jak w płatku ) A ja jeszcze mam z tyłu taką gulajkę. I nie wiem czy to dobrze, i jeśli nie to co z tym zrobić ? :( - odpiszcie szybko. www.oliwia122.fbl.pl

Gość Kaaarinka
Ja mam przekute chrzaski w obydwu uszach mam tez przekucie " tragus " i mnie nic nie bolało a faktem jest ze goi sie zawet do 3 miesiacy ;) Ja płaciłam za przekucia 15 zł xD ale każda kosmatyczka inaczej sie ceni ^^, . pozdro [=

Gość ewelinnkaa
hmm.. ja przebijałam u kosmetyczki :) 10 zł pistoletem i wszystko ok, pare sekund, zero bolu, tylko potem takie czerwone i gorace uchoo ale przeszlo szybko :) nie ma sie czego bac :) naprawde

Gość I am
ja sie zastanawiam nad kolczykiem w uchu, a mianowicie na obrzezach ucha (znaczy się obu:P) i ja mam takie pytanko... lepiej pistoletem czy igłą? i jakie kolczyki lepiej beda tam pasowac? z gory dzikeuje

Mi robiła koleżanka, nie boli aż tak bardzo i jest taki fajny dźwięk, takie chrupnięcie :P Brrr :P

Gość drakqueen
ja mam , w tzw ,,dzyndzelku'' robione u fachowca bolalo ale do przezycia, absolutnie nic sie nie paopralo i super za 50 zl z kolczykiem ze staali chirurgicz

drakqueen ---> a jaki typ przekłucia? Tragus czy Vertical Tragus? Ja się nad tym ostatnio zastanawiam i nie wiem które przekłucie wybrać :P

Gość Olu
Ja sie w tej chwile mecze... Boje sie ze to sie bedzie paprac, przeklułam do połowy i ch** nie wiem co dalej, przy matce bym musiała wyciagac bo jak zobaczy to uła uła... Nie ciekawie... Chcem to bardzo a kaski na kosmetyczke nie mam...

Gość paooolla
to najlepiej napoacztek jaki kolczyk? takimi samymi przekluty jest u kosmetyczki i w studio? podoba mi sie ten kulka.. ktos tam pisal ze problemy ze zdjeciem sa.. prawda to? a po wyciagnieciu calkowicie kolczyka? pozostaje dziurka?