Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość APOLINA

NO I NIECH NI KTÓRAŚ POWIE, ZE TO CHAMSTWO CIEŻARNYCH!

Polecane posty

Gość APOLINA

7 MIESIĄC BOLA MNIE PLECY. PRZYSZŁO ZROBIĆ ZAKUPY W SUPERMARKECIE Z WÓZKIEM. ZMĘCZONA PO ŁOWACH ZBLIZAM SIE DO KOLEJKI, A PRZEDE MNĄ LECI FACET, ALE MNIE ZOBACZYŁ I USTĄPIŁ MIEJSCA, A NA TO JEGO ŻONKA Z MORDĄ, ZE CO ON ROBI, ZE ONI MAJĄ MAŁY KOSZYK A JA PÓL WÓZKA. STOJĘ Z 5 MIN AZ OKAZUJE SIE, ZE TA KASA ZOSTAŁA PRZEZNACZONA DO 5 PRODUKTÓW. USTAWIAŁAM SIE DO KOLEJNEJ, PO PARU MINUTACH WYGLĄDA NA MNIE KASJERKA I KRZYCZY, ŻE TA TEŻ JEST DO 5 PRODUKTÓW(CHOCIAŻ NIGDZIE TO . WIEC UDAŁAM SIE DO KASY GDZIE PIERSZEŃSTWO MAJA KOBIETY W CIĄŻY I POWIEDZIAŁA, ZE CHCE SKORZYTAC ZE SWOJEGO PRAWA. USTĄPILI MI, ALE CO BYŁO GADANIA! SKORO PRZESTRZEGA SIE JEDNYCH ZASAD TO DLACZEGO NIE INNYCH?! I PEWNIE SOBIE KTOŚ Z TEJ KOLEJKI O MNIE ZLE POMYŚLAŁ (JAK WIELE WALCZACYCH TU Z CHAMSTWEM CIĘŻARNYCH), ALE W TAKIE SYTUACJI G MNIE TO OBCHODZI.

Gość mamrocia
Kochanie rozumiem cię, ale wyobraź sobie, że nie tylko ciężarne moga się źle czyć i może je cos boleć, więc zaczynając post słowami "7 MIESIĄC BOLA MNIE PLECY" co chciałaś oiągnać?

Gość Tez bym cie nie
przepusciła, każdy stoi więc ty też możesz, a co mnie to obchodzi ze ty w ciąży jestes ???? Jakieś dodatkowe przywileje sie należą ?

Gość normalnie szkoda szlow
Wydaje mi się, że wszystkie na forum cierpicie na chorobę zwaną CIĄŻĄ ... To Wasze marudzenie dobija mnie ... A swoją drogą to sama sobie jesteś winna ... Kto to widział, żeby kobieta w ciąży SAMA robiła takie duże zakupy !!! Pewnie później byś napisała JACY CI LUDZIE CHAMSCY - NIKT NIE POMÓGŁ MI NIES ZAKUPÓW !!! Urodziłam 2 dzieci i nie miałam tak głupich problemów jak wy na forum !!! ZROZUMCIE CIAŻA TO NIE CHOROBA !!!

Gość no to po co
sa kasy pierwszenstwa skoro nikt tego nie respektuje?

Gość APOLINA
byłam z mężem! czy napisałam, ze byłam sama i nie wazne czy zakupy były małe czy duże! wazne , ze kasa do 5 prod. obowiazuje a dla cieżarnych nie!? niby dlaczego mimi, ze jestem w 7 miechu to wcześniej z niej nie korzystałam, ale skoro czekam 10 min na darmo bo ma wiecej niż 5 rzeczy to postanowiłam skorzystac

Gość ciaza ciazy nierowna
ja czuje sie w miare dobrze a mimo to czasem marze aby mi ktos ustąpił w autobusie bo juz nie mam sily stac, nie proszę o to nikogo, chociaz raz nie bedąc w ciazy poprosilam kogos o ustąpienie miejsca jak sie zle czulam i co z tego, mialam taka potrzebe i juz, nic nikomu sie nie stalo ze mi ustąpil, takj samo mozna ustąpic ciezarnej czy starszej pani,

Gość kultura autorki
jest porażająca, a co bys chciała zeby cię wszyscy wszędzie przepuszczali, bo placki bolą tak. ?? Wiesz jak po całym dniu siedzenia w pracy przed kompem idę na zakupy to tez mnie plecy bolą i co mam zrobic. Wy chcecie tylko przywileje, twoja ciąża , twój problem.

a śmieszy mnie jedna rzecz, jest kasa w hipermarkecie z oznakowanie brzuszek i niepelnosprawni, podchodzę a tam 10 osób, korzystam z niej bo mam takie prawo i zawsze z usmiechem na ustach komentuje do męża że sami niepełnośprawni i ciezarne przed nami, a najczesciej jedna moze ciezarna i reszta zwykli ludzie, niektorym glupio sie robi i odchodzą:) hihiih inni udają że nie słyszą:)

zachowujecie sie jak przekupki na jarmarku!!!!!!! i co z tego ze ciąża to nie choroba !!!!!!!!!!!!!!!!!!! widząc kobiete w ciąży kulturalna osoba pusci ja w kolejce i nie będzie głupich komentarzy a te wszystkie tutaj naskakiwania wskazuja na niewiele kultury. jestescie takie zazdrosne czy nieiwele myslące????

Gość n brawo
najlepsze jest to, że nie musimy :D

Gość Delikatesik i francuski
Nie musimy i nie chcemy kulturalna mamusiu :O

oj dzieci dzieci!!!!!!!!!!!!!!

Gość APOLINA
tak poniosło mnie, przyznaję! ale korzystać ze swojego prawa będę teraz wszedzie gdzie sie da! a wy musici mi ustąpić! :P

Gość uppaaaa
Autorko---masz rację! Wszyscy mądrzący się tu--wbijcie sobie do głow-----kobieice w ciązy nie zachciewa sie przywilejów , bo je po prostu ma zagwarantowane prawem! I nie moze sie bac korzystania z nich! A na betonów, który takie prawo podwazaja---cóz, chyba nie ma rady... Jesli któras cięzarna nie chce z nich korzystac---jej sprawa, ale nie dajejej to prawa do wywyzszania się i szkalowania innych.Takie zachowania ludzi w kolejkach, jak opisane powyzej, swiadczą tylko o braku kultury w społeczenstwie, niestety.

Apoplonia poczekaj az te czarownice z fochami same beda w 7 miesiacu ciazy...zobaczymy co wtedy beda pisaly. Sama nie jestem w ciazy i nigdy nie bylam, choc mam zamiar za pare lat, ale mimo to ze czasem sama ze zmeczenia padam na twarz nie wyobrazam sobie nie pomoc kobiecie w ciazy oraz nie miesci mi sie w glowie,aby moj maz mogl nie ustapic takiej pani np. miejsca w metrze czy kolejce...

Gość n brawo
jakie ciężarne taka kultura :P

Gość boszzz......
wasze komentarze swiadczą tylko i wyłacznie o waszym wychowaniu i kulturze a kobiety w ciązy maja swoje przywileje i powinno się im ustepowac...

Gość jak sie to czyta
to sie mozna przynajmniej posmiac, nie ma to jak obrzucac sie nawzajem wyzwiskami

Gość uppaaaa
n brawo---jasne, nic ni musisz---ustąpic miejsca staruszce w autobusie tez nie.Kto Cię zmusi? Byle tobie było fajnie.

tak się tylko zastanawiam do kogo masz pretensje założycielko?? Nad kasami w sklepach tego typu jak wół wiszą napisy że niektóre są przeznaczone do szybkiej obsługi - 5-10 produktów. Nie zauważyłaś tego - TWÓJ PROBLEM! nie obarczaj innych za swoją ślepotę, nie ich wina że nie umiesz czytać i musiałaś dlużej postać. A jak byłaś z mężem to po jaką cholerę stałaś w kolejce??? nie mogłaś wyjść i posiedzieć przed kasami - na ogół jest gdzie usiąść, a w kolejce niech męczy się mąż?? Skoro tak cię plecy bolały?? Jak byłam w ciąży to mi się nie rzucała na oczy. A takiego męża tylko w dupę kopnąć, nie umie sam zapłacić za zakupy, czy co?

Gość uppaaaa
Taaak...ciezarne, w ogóle się zaszyjcie w domu i nie róbcie zakupow, nie stójcie w kolejkach, nie ma Was---przeszkadzacie! Nie bedzie ciężarnych w otoczeniu----nie będzie problemu z przestrzeganiem prawa! Dooooobre!

szkoda komentarza tylko uwazajcie patrza na Was dzieci i za kilka lat potraktuja Was wlaśnie w ten sposób szkalujaco i bez skrupułow. czego nauczycie je teraz oddadza Wam za lat kilka.

Gość APOLINA
ja sie ustawiłam w kolejkę a on poszedł coś dokupic jeszcze. to po pierwsze. po drugie napisałam, ze na tych kasach nie było napisu, były jakieś "dorobione kasy" gdzie dobiero koło tasmy stała tabliczka (zeby dotrzeć do taśmy trzeba było postać z 5 min). nie nie jestem ślepa

Gość ankakatanka
perela slepa to chyba ty jestes, a gdzie jest napisane ze zalozycielka byla z mezem????

Gość
a wy musici mi ustąpić-nie ! nie musimy!

Gość uppaaaa
...przestańcie jezdzic komunikacją miejską, bo trzeba wam ustąpic miejsca.Siedziec w domu! Jak nie macie nikogo, kto by wam zrobil zakupy----przestancie jesc, bo nie macie prawa korzystac z kolejek (problem j.w)Do lekarza --tylko wizyty domowe, bo jeszcze się wam zachce wejsc bez kolejki----ho ho ho , a wy bezczelne.

i znow kontrowesyjny temat. co do kasy- oznakowanej- pierszenstwo dla kobiet w ciazy i niepelnosprawnych- mam taka w markecie osiedlowym- i nigdy jeszcze nie skorzystalam - bo zawsze tam pelno ludzi i trudnobyloby sie przebic przez tlum z wozkami- tymbardziej ze jest tam najwezsze przejscie;) jesli jest taka tabliczka to masz prawo poprosic o pierszenstwo. bo to sklep narzuca jakas regule i powinni sie tego trzymac. ci co komentuja ciezarne- ze to zdziry itp - niewarci sa ani slowa komentarza!! ci co nie potrafai zrozumiec ze ciezarnej czasem jest ciezej - nie mowcie ze ciaza to nie choroba bo takich tekstow jest multum na kafe. racja to nie choroba- tak samo jak starosc nie jest choroba. ciezarne ktore mysla ze wszystko im wolno i wszystkie prawa naleza ze im i zero obowiazkow- nie jestescie ponad innych ludzi i nalezy liczyc sie z kazda osoba- chocby bylo to 10 letnie dziecko- chcecie pierszenstw- trzeba poprosic. ja kiedys zostalam zle potraktowana przez sprzedawczynie(az 2 razy) . poszlam do sklepu zrobilam zakupy podchodze do kasy i: za 1 razem- wepchnal mi sie pijaczek- i oczywiscie pani obsluzyla go pierwszego- przemiilczalam za drugim razem- kobieta weszla przede mnie- spytac sie o cene chleba. kasierka zaczela jej odrazu naliczac. na moje slowa- przepraszam ale ja stalam pierwsza- kasjerka wybuchnela ze ona nie pilnuje kolejki i ze widziala najpierw ta pania. owa kupujaca nic sie nie odzywala. A ja zostawiajac jej wszystkie moje zakupy na tasmie powiedzialam ze w takim razie dziekuje i wyszlam ze sklepu. dla mnie to bylo chamsto. nie bylam w ciazy. Ale obok stal maz z synkiem w wozku( 5mc) i teraz zawsze jak zostane tak potraktowana bede zostawiac zakupy albo prosic kierownika.