Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teleranek

KASY FISKALNE dla LEKARZY PRYWATNYCH !!!

Polecane posty

Gość GGGGGGGg
No właśnie,nich coś ktoś zrobi bo mnie to tez denerwuje

Gość ja i on i ona
moja mama jest stmat.i też fajnie nam się żyje :)

lapta----> nie jestem doktorkiem i nie mam tego jak ty nazwałeś \" Boga\" w rodzinie, po prostu korzystam z usług prywatnej słuzby zdrowia i podniesienie cen za usługi raczej mi nie w smak:o

a swoja droga to biadoleniem tu na forum kafeterii raczej nic się nie da z tym zrobić, moze zacznijcie zbierac podpisy pod petycją, jakies 100 000 głosów starczy aby zanieśc to do sejmu, bo tak szczerze to tez mi sie nie podoba ze oni kombinują, ale z drugiej strony podniesienie cen za wizyty tez mnie przeraża, bo do państwowego gabinetu np. ginekologa nie mam ochoty chodzić, byłam 2 razy w zyciu i dziekuje bardzo za takie traktowanie:o

Gość kolki44
ale ze mnie dzisiaj zdarli 250 zł.a od 10 lat placę skladki zdrowotne no ale musialem isc do prywatnego bo tak to musialbym czekac 10 m-cy na wizyte,mozna sie przekręcic

nie rozumiem co ma do rzeczy kasa fiskalna ????? kasa to tylko urządzenie mozna ja miec i nie korzystać jeżeli chcecie każdy lekarz ma obowiązek wypisać wam rachunek za wizytę jest warty tyle samo co paragon z kasy fiskalnej jeżeli chcecie zmusić wszystkich do zakupu kas to zaczynam podejrzewać tu lobby producentów owych kas :)

Gość kolki44
O.K nie musi być kasa,moze być jakikolwiek dowód ile wziął kasy i ma się z tego rozliczyć ,tak jak my wszyscy się z każdego grosza się rozliczamy i tylko o to tu chodzi

Gość kolki44
nie proszę, bo po co jak i tak się oni z tego nie rozliczaja a nam wszystkim o to chodzi

ehh moja ginekolog za wizyte przecienie bierze 60-70 zl raz poszlam to czekalam 3 godziny na wejscie, przede mna bylo jakies 10 osob a poszlam o godz 17, kolezanka wczensiej bylam chyba o 14 i jak przyszlam to jeszcze ja spotkalam podejzewam ze 30 pacjetek przyjela latewo policzyc a za sama recepte chyba 20 zl bierze gdyby nie fakt ze dobry lekarz nie chodzilabym do niej... przyjmuje 3 razy w tygodniu i pracuje na ginekologii w szpitalu

rachunek/faktura to druk ścisłego zarachowania ( jakos tak to sie zwie ) nie można go wyrzucic do kubła i udawać ,że nie istniał wypisane rachunki trzeba rozliczyć i tyle

Gość kolki44
a dlaczego ja mam prosić o taki rachunek,bez proszenia powinienem go otrzymać tak jak jest wszędzie,jak za cos place to otrzymuje potwierdzenie,ale lekarze to przeciez swiete krowy

wszędzie? zaczynam posądzac Cię o naiwność :) nie rozumiem ........narzekasz , bo problemem jest dla Ciebie powiedzenie \"prosze o rachunek \"? no to powiedz \"chcę rachunek \" tak jak w warsztacie samochodowym , solarium , u fryzjera itd.

Gość Ja Kaśka
to nieprawda co piszesz,porosiłam kiedyś lekarza prywatnego o rachunek,bo mój mąż nie wierzył że tyle kasy tam zostawiam, a on na to cyt.,,a po co Pani,nie wystawiam" i tyle i poszlam sobie

każdy kto ma obowiązek wystawic rachunek usiłuje tego nie zrobić nie tylko lekarz jeżeli ma legalnie działajacy gabinet MUSI wystawić rachunek tak samo jak mechanik

Gość lapta
jest jedna zasadnicza różnica między np.mechanikiem a lekarzem, mechanika Fiskus kontroluje a lekarza nie,bo to tak jak ktos napisał swiete krowy

Gość kolki44
i wszystko jasne :)

kontroluje tak samo jak innych wpadacie w paranoję :) jak wkurza was lekarz i nie chce daą rachunku to zapraszam do urzędu skarbowego proszę zabrac receptę z datą i złożyc skargę

Gość kolki44
może i masz racje, chyba zaczne tak robic

Gość kamień w wodę
Ludzie, żądajcie pokwitowania za wizytę!