Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emmi

mini klub miłośników zwierząt-2

Polecane posty

jeżeli masz sposób na uzdrowienie ZK to dawaj :) z powodów o których piszesz nie jestem członkiem polskiego związku , tylko muszę pokretnie być niemcem :):) mail jest w profilu

a wiec do rzeczy, kilka zalozen: 1/pomysl opiera sie na dokumentacji zwiazkowej, a raczej na jej niespojnosci, wykorzystuje bezwladnosc molocha, 2/nie dotyczy wszystkich ras, a tylko niektorych /na razie/ tych ktorych wzorzec sie zmienil w szczegolny sposob. wiem ze to spore ograniczenie, ale robie wylom, a nie rewolucje /uleczyc zwiazek moze NATURA, poprzez kremacje...:)/ 3/przyklad: grupa II, pinczery, sznaucery, brak aktualnego wzorca w kraju, wg FCI!!!, od poczatku 2006 roku, pies ma byc kompletny, ogon tez naturalny, bywa jeszcze ze sie tnie ogony bo hodowcy nie znaja wzorca albo olewaja, zwiazek dopuszcza tekie obciete psy podczas przegladu miotu i dalej do wystawiania, bez zastrzezen, uzasadniajac to bezmyslnie!!!: komunikatem FCI z 2002 roku, ktory dotyczy SEDZIOWANIA psow KOPIOWANYCH /mam te argumentacje na pismie !!!/, ale skoro wzorzec!!! mowi o komplecie!!!, to komunikat jest bezzasadny, niewladny do opisu, KUMASZ? nie do czego KOPIOWAC... i o to walcze, . masz racje - nikt w tym kraju nie chce podjac tematu, ja wyslkalem kolejne pismo do zwiazku i czekam na odpowiedz, ciekawe co na to oni...? pozdro

cześć,dawno mnie tu nie było:) mam teraz zdjęcia moich pupili w stopce,można sobie obejrzeć:)

moze wy też dacie zdjęcia swoich zwierzaków? :)

waterfal.......nie chę Cię zniechęcać , ale to nie jest odkrycie :) ZK to państwo w państwie ja nie rozumiem do końca dlaczego ak sie dzieje , ale żadna z instytucji władnych zrobić cos legalnie nie ma ochoty zająć się tym , co sie dzieje jedyne co mnie napawa lekką nadzieją to niektórzy sędziowie z zagranicy wywalający z ringów psy kopiowane ale nasi mają to w nosie i nawet na światówce w PL ida cięte mało tego - byłam świadkiem kiedy sędzia skrytykowała CTR -a , bo wyglądał inaczej tzn.był naturalny , a wg. niej to złe wierz mi pisma w tej sprawie podpisane przez tysiące osób lądowały juz w każdej instytucji od tozu do głownego weta i ministra .......... wciąz to ZK ustala zasady moralne i prawne zgodne niestety z własnym widzimisię ale w kraju w którym na bazarze w środku zimy możesz kupić z kartonu 5 tygodniowego szczeniaka nie dziwi już chyba nic..........

Nie tylko w tym temacie,można je mnożyć i mnożyć.... Po nie obecności macham łapką. U nas ok poza tym że pochowałam już 3 szczurkę w swoim życiu. Odeszła cicho w nocy. Nie udało się jej już drugi raz uratować.Za pierwszym razem kiedy była bardzo chora wet.dał sterydy i żyła jeszcze blisko pół roku,teraz się nie udało.Organizm już za słaby i za stary (ponad 2 lata). Została jeszcze jedna. Kupiłam jej nawet ostatnio ziołową mieszankę na wzmocnienie,mam nadzieję że jest skuteczna i będzie się cieszyć dobrym zdrowiem jeszcze jakiś czas.Było mi bardzo smutno z tego powodu,ale teraz już ok.Więcej gryzoni w moim domu już nie będzie ponieważ mam na nie uczulenie i nie mogę się opiekować tak jak bym chciała. Psina i \"tłuszczyki\" (dla nie wtajemniczonych \"tłuszczyki\" to moje kotki,każda blisko 6-kilogramowa) mają się na szczęście dobrze ale w przyszłym miesiącu czeka ich kłucie łapek bo czas na coroczne kontrolne badania. Pozdrawiam cieplutko {kwiatek}

ARRAKIS, nawet jezeli to nie jest odkrycie, to BĘDZIE ODKRYCIE...:) mysle ze w duzej mierze jest to kwestia trafnego argumentowania, w petycjach za duzo jest spontanicznosci i zwyklego lamentu, poza tym czas mija i nikt nie pilnuje realizacji, powiem tak: ja sam od pazdziernika, wystapilem z kilkoma wnioskami, pismami i udalo mi sie zmusic do odpowiedzi dwie instytucje w tym zkwp!!! oraz ministerstwo sprawiedliwosci, jeden z moich wnioskow ZOSTAL PRZYJETY do realizacji przez zkwp, ja mam PLAN...:) teraz czekam na kolejna odpowiedz z zkwp, fakt, ze troche czasu to trwa, ale spoko, ja zaczekam :) hehehe, jak na jedna osobe, uwazam ze niezla efektywnosc dzialania :) moim zdaniem zkwp trudno ruszyc, bo w samej jego materii jest opor wynikajacy z wielu powodow, podobnych w naturze do tych ktore zarzadzaja np. PZPN...:) moze to jest cecha takiej struktury...? no i najwazniejsze: ja nie odpuszcze...:) a Ty...? wiesz, jest nowe pole do dzialania, mianowicie w radiu Zet, Janusz Weiss prowadzi program, pt.dzwonie do pani/pana w bardzo nietypowej sprawie, tel. 022 6220151, moze zajmiesz sie tym...? ja pomoge, to proste, dzwonisz i nagrywasz na sekretarke ciekawy temat, za kilka dni Weiss dzwoni do ciebie...:)

mogę zadzwonić :) co prawda nie słucham , ale bez problemu pamiętam ,że to nie jest nocna audycja , bo nocami ćwiczymy teraz zasadzki :)zapisałam numer porównnie do PZPN idealne

a tak jeszcze dodam ze jestem tak przyzwyczajona do psów bez ogona ze az dziwne jest dlamnie ze pies ma ogon Moja Sonia słodziutko wygląda z tym 3 centymetrowym maleństwem z którego tak fajnie zwisa długa siersc

🌻 Anuśka --- :( szkoda szczurki :( współczuje Axxk :) Sonia jest śliczna, zdjęcie w wannie rewelacja :) pozostałe również Leanne :) Remik jest piękny, podoba mi się jego sierść, śliczna :) A jak z czesaniem, lubi? Widzę, że dalej trwa dyskusja o kopiowanie, podziwiam Waszą wytrwałość ale wydaję mi się , ze to walka z wiatrakami bo w naszym kraju jeszcze zwykły obywatel nic nie zmienił, na nic nie ma wpływu...tu pewnie trzeba jakiś wyższych władz z UE (o ile takie istnieją w tym temacie ) i może gdyby one nałożyły jakies kary na związek to wtedy.... Ja jako posiadaczka sznaucera z kopiowanym ogonem ( no cóż nie przeze mnie tylko przez hodowce) też jestem przeciwna obcinaniu ale uważam, że takim psom powinno się dawać szansę na ringach a nie je dyskwalifikować...a karać wtedy hodowców przy miotach jak dojdzie do obcinania Choć ostatnio z tego co się orientuję już duzo hodowli zaprzestaje kopiowania :) więc może jest szansa, powoli ale do celu ? Pozdrawiam 😘

za to Lolitka za tym przepada, nadstawia się do czesania, szczegolnie taka miekka szczotka

do axxk, w zyciu wszystko sie zmienia, przyzwyczajenia tez, a jedyna rzecza ktora sie nie zmienia...jest to... ze wszystko sie zmienia...:) i to nie jest zart, maczal w tym palce niejaki Heraklit z Efezu...:) ... ale nic sie nie martw, tez sie przydasz, wykorzystamy Ciebie do eksperymentow, tzn testowania pilotazowych wdrozen naszych nowych projektow, zgadzasz sie...?

do --------> Netta dzieki za ten wpis dot dyskusji o KOPIOWANIU, bo wlasnie na tym zasadza sie caly nasz pomysl!!! :) w przypadku pinczerow/sznaucerow nie ma podstaw aby mowic o KOPIOWANIU, bo: stosujac zwyczajna semantyke okreslenia KOPIOWANIE, jako nasladowanie, sporzadzanie kopii, odbitki czy odpisu, nalezy je wykluczyc, do opisu dobrostanu szczeniakow, bo od ponad roku, wzorzec stanowi ze ogon ma byc NATURALNY, cyt.: TAIL : Natural, a wiec nie ma do czego KOPIOWAC szczeniaka, wzorzec sie zmienil DAWNO a my spimy...!!! patrz strona www.fci.be na stronach zkwp wzorca tej rasy nie uswiadczysz wogole...!!! TO MUSIMY POKAZAC HODOWCOM W POLSCE!!! EUREKA...:)

waterfall jak testy beda bezbolesne to jasne :) tylko niewiem czy sie przydam bo ja jestem przeciwko obcinaniu ogonów

aby przyzwyczić sie do nieobcinanych ogonów nalezy odwiedzac zagraniczne wystawy :) niemcy juz dawno sie przyzwyczaili i nie maja z tym problemu :) a dlaczego nasi hodowcy tną ? bo wiedzą ,ze ich psy i tak nie mają szans na ringach europejskich , bo sa hodowane na kiepskim materiale genetycznym i na przypadkowych reproduktorach jedynie polscy hodowcy na światowym poziomie starają sie byc w zgodzie ze swiatowymi wzorcami , ale jest ich niewielu

waterfall Faktycznie teraz \"kopiowanie \" ma się JUŻ nijak do sznaucerów. Tak jak piszesz cała sprawa tkwi w hodowcach i to do nich trzeba dotrzeć. Najgorsze jest to , że niektórzy z nich uważają teraz 2 wzorce sznaucera :( za dopuszczalne. Ja zawsze dzielę sobie hodowców na tych, których psy są pasją i wiem, że Ci już nie tną ogonów, natomiast ci co traktują psy jako maszynki do zarabiania pieniędzy są mniej reformowalni, mają swoje zasady i ich się trzymają i wtedy grożbą, prośbą do łba nie nakładziesz, może wtedy przydatne byłoby cofnięcie pozwolenia na hodowlę? ale tu znowu problem z władzami zk i kółko się zamyka :( ARRAKIS \"aby przyzwyczić sie do nieobcinanych ogonów nalezy odwiedzac zagraniczne wystawy\" - nie dokońca się z tym zgodzę.Czyżby za granicą nie było żadnego psa z obciętym ogonem na wystawie?? Druga sprawa, co mają zrobic ludzie z psem który odnosi sukcesy a ma cięty ogon, zaprzestać go wystawiać?? to też chore dla mnie... Dlaczego mają nie mieć szans na ringach europejskich??? Z tego co wiem takie psy też świetnie sobie radzą za granicą...a że ci fałszywi hodowcy są niereformowalni to już inny problem...oni zdobędą to co potrzeba na manie suki hodowlanej czy reproduktora i sobie darują wystawy, wtedy zbijają kasę... Myślę, że problem tu leży w 100% na zakazie obcinania a nie zakazach wystaw ...

do-----> axxk bolu fizycznego nie bedzie..., ale jakies niewygody na pewno...:) ... tak zaraz to sie nie wycofuj...:) kto napisal: cyt.\"a tak jeszcze dodam ze jestem tak przyzwyczajona do psów bez ogona ze az dziwne jest dlamnie ze pies ma ogon\" ? koniec cytatu stad nominacja na zwierzaka doswiadczalnego...:)

netto- zanim cos powiesz zastanów się :) zakaz kopiowania obowiązuje od konkretnego terminu i psy urodzone po tym konkretnym terminie są dyskfalifikowane na ringach europy

ARRAKIS, gdyby odwiedzanie zagranicznych wystaw bylo wystarczajacym remedium na zmiane przyzwyczajen...:(, w calosci podzielilbym twoj poglad, jednak nie potrafie odpowiedziec sobie, mi. na takie oto pytania: 1/ dlaczego dobermann, jako rasa niemiecka, ma nadal wzorzec z 1994 roku, zalecajacy obcinanie? 2/ dlaczego wyzlom, Niemcy zalecaja obcinanie ogona? 3/ dlaczego Rosjanie, Czesi /ogony/ tna na potege - a psy maja super? 4/ dlaczego AKC /rowniez Angole/ wlasciwie dyskryminuje kompletne psy? 5/ dlaczego hodowcy kurek ozdobnych, zra drob? 6/ dlaczego osoby zajmujace sie adopcja gryzoni /glownie po swietach BN/ drobiazgowo sprawdzaja chetnych do zabrania myszek, chomikow itd? /odp: na potege zglaszaja sie hodowcy gadow i chca myszki na zarcie dla swego pupilka - wezyka.../ 7/ jak w tym przedmiocie, maja sie do siebie relatywizm moralny i hipokryzja...? OTO DYLEMATY KULTUROWE CZLOWIEKA...:) ale to tak na marginesie, nie tym sie zajmujemy, prawda? my mamy inny cel na tym sie skupiamy...:) BTW jak poszlo ci z panem weissem...? jesli sie nie odezwie, w nastepnym tygodniu ja bede dzwonil do niego, w nastepnym tygodniu spotykam sie tez z kims znaczacym w zkwp...:) juz z rok temu, zmodyfikowalem UMOWE sprzedazy szczeniaka tak, aby zawrzec w niej kwestie NIECIECIA, jesli chcecie to wkleje albo przesle na maila, do opinii i wykorzystania,

Netta, zakaz obcinania istnieje w Polsce...!!! co wiecej, wzorce sie pozmienialy - i co z tego...? . zakaz wystawiania zalatwilby problem na 100%, ale na to zkwp nie pojdzie na razie, czyba ze ty masz jakis pomysl...?

ARRAKIS :) Napisałam tak jak zrozumiałam Twój post :) waterfall, Wiem o tym doskonale, ze istnieje u nas ZAKAZ obcinania. Pomysłu nie mam bo nadal uważam, że to walka z wiatrakami, to tak jak kwestia sprzątania po psach, przepisy przepisami a każdy sobie... ale mimo wszystko życzę wytrwałości i powodzenia 🌻

🌻 Dopisuję jeszcze do listy Tulipanny: Wyczytane w jakieś \"psiowej\" gazetce: Żółty ser to ponoć przysmak psów. 🌻

Netta, dzieki, dzieki, zyczenia przydadza sie, ale bardziej dzialanie, przylacz sie do nas :) w sumie, mamy szanse, wiesz dlaczego? bo mamy PLAN...:) . co do sprzatania, to ja sprzatam po moich psach, inna sprawa gdzie to co posprzatam - wyrzucam...:)? oczywiscie do kosza, w miescie... /wiem ze do kosza nie wolno, ale specjalnych koszy barak, nie mam wyjscia/ poza miastem mam lopatke i zakopuje, to nie jest jakis extra wysilek, da sie zrobic...:)

Witajcie... widze ze rozpetal sie tu temat ogonkow:-) ja mam 8-miesieczna sznaucerke z naturalnym ogonkiem:-)musze powiedziec,ze na poczatku trudno bylo mi sie przyzwyczaic bo zawsze widywalam sznaucery z obcietymi ogonami:-)ale teraz jestem zadowolona,ze moja pieska ma sie czym cieszyc na moj widok:-) zreszta jej tata powygrywal wszystkie mozliwe konkursy w Polsce i zostal sprzedany za ogromne pieniadze do Norwegii a wlascicielka hodowli przywizywala bardzo duza wage do wymogow europejskich wiec o kopiowaniu nie bylo nawet mowy:-)

amel_ka jakie tam rozpetal sie temat, na razie to tylko malenki ZEFIREK...:) przy okazji, w zkwp tzn w oddzialach, trwa kampania sprawosdawczo wyborcza, wybierane sa wladze na nastepne 3 lata, w porzadku obrad ZAWSZE znajduje sie punkt nr 16, ROZPATRYWANIE I UCHWALANIE WNIOSKOW ZGLOSZONYCH NA PISMIE, moze warto sie wybrac i zglosic wniosek na pismie...? moze warto zepsuc niektorym CZLONKOM zarzadu dobre samopoczucie, wniosek lekki, zaden szalony, np taki: udostepnic polskim hodowcom wzorce ras i opisy, na stronach zkwp, lub wskazanie miejsca gdzie mozna znalezc takie AKTUALNE WZORCE, wzorce sie zmieniaja: dowod pinczery sznaucery, hodowla zgodnie ze statutem zwiazku ma byc oparta o podstawy naukowe, a bez wzorca to basn a nie nauka, ja bylem, a co...?:) zglosilem 5 wioskow na pismie, szkoda ze nie widzieliscie min uczonych kolezanek i kolegow z WLADZY...:)!!! po walce!!! przyjeli jeden, pozornie malo istotny, ale tylko ICH ZDANIEM...:) juz wiem co dalej robic, i to jest najwazniejsze :) a wiec...? kto sie wybierze na zebranie i zglosi wniosek na pismie...? to bedzie nastepny kamyk, ktory poruszy GÓRĘ.... :)