Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emmi

mini klub miłośników zwierząt-2

Polecane posty

wszystkiego naj ...naj...najnajlepszego z okazji Walentynek dla wszystkich miłosniczek i waszych pupilków ❤️ ode mnie i od Kai 🌻 pozdrawiam 🌻

Walentynkowe buziaki 👄👄👄 dla zwierzolubów i wielkie serducho ❤️ dla braci mniejszych...:) W wolnej chwili opiszę pewien artykuł z \"Wiedzy i życia\" na temat karmienia psów i kotów. Pozdrówka.....🌻

witam serdecznie dzisiaj mam wolne siedzxe w domu i ucze sie bo w sobote egzamin z odjechaną babką:) Sonia była grzeczna ale własnie zaczyna ja nosic bo jak to siedze w domu i sie nie bawie z nią :) wiec chwila przerwy. wieczorkiem ze wzgledu na nią wyjzd do tesciow zeby sobie pobrykala po podworki z ich piesem i kotem wczoraj u innych zwierzaków zęby poszły w ruch az Sonia się przestraszyła i zwiałą Wiórek biegał po kuchni a ze Pysia własnie poczłapała do klatki to on wbiegł za nią więc zęby.... ale naszczęscie nic nikomu sie nie stało. Efekt był taki ze Pysia przestraszona siedziała na rekach u mnie godzine a Wiorekznalazł sobie nowego wroga - odpuscił Soni :) :) wiec jak Pysia przechodziłą obok klatki to się złościł i rzucał z zębami na kraty no i znowu musze kupic nową karuzele zezarł w 2 dni a bez karuzeli niewytrzymuje nawet 1 dnia wariuje z nudow Niestety jemu trzeba te wielkie wiec wydatek spory 2 karuzele w tygodniu. jestem zla tamta mial 3 miesiace a teraz... dziisaj kupie całą metalową wydam te 35 no ale..

Emmi :-) 🌼 rowniez wiatm pozostalych:-D Emmi, kocica zaakceptowala malego.najpierw go szkolila, ale role sie odwrocily jak Bazyli podrosl.. na oko ma kolo 5 kilo i kocha jesc!!!teraz sie tluka az wiory leca, ale krzywdy sobie nie robia, czasami sie tez kochaja bardzo, jedno drugie myje i pelna komitywa..:-D tak szczerze mowiac to bardziej sie maly stawial jak przyszedl niz Niunia go atakowala... ogolnie moiwac jest malo goscinny i jak przychodza koty w gosci to porzadki probuje robic...;-)

witam z ranka :) juz dzisiaij w pracy niestety :( juz zaczynam panikowac przed jutrzejszym egzaminem ratunku nic nie umiem i niecierpie tego Rzeszowa

Hejka:) shirusia//:) gratuluję zdanych egzaminów 🌻 Gosia//:) Fajne życzonka. I dla Was ❤️ Czy dajecie jakiś prezent zwierzakom w walentynki? Przyznam się, że tak jak na Boże Narodzenie mają prezent pod choinką, wielkanocnego zajaczka już nie dostają tak też jakoś w walentynki nie mam tego zwyczaju, a jak u Was? U mnie znów biało, wczoraj było zielono... jakieś żarty robi sobie pani zima :D Tulipanna//:D o! kolejne życzonka, i dla Was ❤️ kurcze, musze się chyba poprawić ;) Czekam na artykuł. axxk//:D fajnie... a Wiórek no niezły artysta z tymi karuzelkami. O!! baby śpią jedna przy drugiej, śmiesznie to wygląda.. :D kulfonik//:) Bazyli? Ależ Ty masz pomysły na imiona :D I dziwić się, że potem takie rozrabiaki są, jak podobno imię decyduje o charakterze :P Ja go całkowiecie rozumiem, w końcu facetem jest i ktoś tu konkretny powinien rządzić :D pozdrawiam wszystkich :)

Hejka Artykuł,o o którym pisałam jest długi i dużo w nim „nauki”. Spróbuję więc w skrócie. I samą esencję :) Czy koty powinny pić mleko ? To zależy od przyswajania laktozy przez osobnika. Więc niekoniecznie. Czy dobrym pokarmem dla kotów są ryby? Są, ale do tych tłustych powinnno się podać wit.E /przeciwutleniacz/. I lepsze zdecydowanie są surowe, bo wys.temp .niszczy wit.B 1. Czy psy i koty powinny dostawać surowe mięso? Nie jest wskazane ze względu na bakterie i pasożyty. Czy psy powinny dostawać kości? Tylko w małych ilościach, nie powinny to być kości drobiowe. Duże lepiej jest obgotować. Kot jest 100%-ym mięsożercą, węglowodany nie są mu potrzebne do życia. Pies jest quasi-mięsożercą, choć preferuje mięso nie pogardzi pokarmem roślinnym. Nie wolno dawać kotu psiej karmy, bo jego organizm nie syntetyzuje niektórych aminokwasów, które są w psiej karmie. Pies i kot mają różne niż ludzie zapotrzebowanie na witaminy. Np. pies nie syntetyzuje w skórze pod wpływem promieni UV wit.D, kot jest pozbawiony zdolności przekształcania beta karotenu w wit.A Więc nie należy mu dawać marchewki !!! Wit.C kot i pies wytwarzają same. Ważne też są dla nich minerały. Jeśli kot nie poluje /pies raczej zawsze nie/ może mieć dietę zbyt ubogą w wapń. Ale nadmiar wapnia może prowadzić do powstawania kamieni w układzie moczowym. Nie wolno podawać psu i kotu jedzenia przyprawianego /sól itp./ Kot nie czuje smaku słodkiego. Czego nie powinny jeść nigdy: - pies nie powinien jeść winigron, ani surowych, ani suszonych czyli rodzynków. /uszkodzenie wątroby/ - i psu i kotu absolutnie nie wolno dawać czekolady, to dla nich trucizna - niektóre rośliny domowe są również trujące, zwłaszcza kot lubi poskubać..

Witam Jestem dziś ogromnie szczęśłiwa z powodu cudownej pogody :) Moje szczęście zostało zburzone przed chwileczką tym co napisała Tulipanna :( a mianowicie że psy nie powinny jeść rodzynek :( :( :( nie miałam o tym pojęcia :( a Kaja nie pozwoli żeby ja pominąć przy podjadaniu :) ale od dziś koniec :( a propo jedzenia.... nie wiem czy zdarza wam się czasami oglądać na tvp1 Zwierzowca prowadzonego przez dr Sumińską :) ostatnio odpowiadała na list, w którym pytano czy pies może jeść ziemniaki :) i powiedziała że może :) oczywiście jeśli pies nie jadał wcześniej ziemniaków to nie należy mu dawać całej michy bo jego żołądek nie jest przyzwyczajony do trawienia skrobi :) ale powolutku można mu zwiększać porcje :) mój poprzedni pies jadł ziemniaki i nie miał problemów :) a przy Kai wszyscy odradzali więc nie dostawała :) dawno nie pisałam o dzikich kotach... :D czarny cały czas urzęduje na swoim terytorium :) nawet zdarzyło się że w okresie międzyśniegowym nie wyniosłam mu jedzenia :) i wkońcu dzikusek pojawił się pod oknem - więc nie żałowałam mu jedzenia (oczywiście rzucanego z okna) :) biały dzikus natomiast był powodem mojego zaniepokojenia :) przez ostatnie dni w ogóle go nie widziałam :) więc od razu czarnowidztwo :O ale mpomyślałam że przeciez pewnie nie chce mu się brodzić w tym śniegu, a poza tym zawsze pojawiał się pod oknem kiedy naprawdę zgłodniał :P ale kiedy stopniał śnieg a jego ciągle nie widziałam to..... ....dziś wwyniosłam czarnemu jedzonko :) oczywiście pojawił się na pierwsze cmoknięcie :) dalam mu jeść :) odeszłam kawałem, oglądam się a na dachu wygrzewa się rozciągnięty biały kot :D :D :D :D :D :D to ja się o niego zamartwiałam a on mnie kompletnie olał :O :P :D Tulipanna --> dzięki za info :) Kaja jest wszystkożerna więc nigdy jej rodzynek nie żałowałam :( pozdrawiam ❤️ 🌻

tak się o tym białym kocie rozpisałam ... wyglądam przez okno...a on w swoich ulubionych krzakach siedzi i patrzy w okno, żeby go w końcu nakarmić :D :D :D :D :D

Gość pogromca rzeźników
a co powiecie o utrzymujacym sie nadal, chociaz NIELEGALNYM, okrutnym procederze OBCINANIA SZCZENIAKOM niektorych ras OGONOW I USZU...? :(

Gość pogromca rzeźników
czy sa tu ludzie ktorzy walcza o zaprzestanie tego procederu?

o jaki super topik z tej strony kłania się pani psa rasy collie o imieniu Remik i króliczki Loli:)🌼

Gość pogromca rzeźników
moze polaczymy sily i zrobimy cos razem...?

Gość pogromca rzeźników
a wiec...?

pogromca --> my nie dyskutujemy z pomarańczowymi nikami :) Leanne --> też uważam że topik jest super :D

Gość pogromca rzeźników
madrala...:), a jak capnac czarny? ide szukac...:)

juz jestes czarny witaj i co proponujesz?

pogromca rzeźników//:) Witaj, ostatnio ogladając rasy psów, bo mój syn kolekcjonuje takie informacje, czytaliśmy o podanych wymaganiach rasowych i też jakoś tak nie pasowało nam, że te ogonki czy uszka są przycinane. Podobno w większości ras, to ma pomagać pieską... ale jakoś trudno mi w to uwierzyć... :O axxk//:) 🌻 Leanne//:) Witaj🌻 zapraszam do opowieści o zwierzaczkach :D Remik jest z tych typowych collie czy z tych miniaturek bodaj że ? Króliczka Loli :) Fajna parka :D Gosia//:D:D tulipanna//:)dzięki za informacje

Emi, masz racje, to bzdury z tym pomaganiem, np ogon spelnia kilka waznych funkcji: 1/ zamyka dostep do zakonczenia ukladu pokarmowgo/wydalniczego/ rozrodczego 2/ pomaga w utrzymaniu rownowagi 3/ ulatwia komunikacje w stadzie poza tym obowiazuje ustawa o ochronie zwierzat, ktora w art 27 zabrania obcinania psom czegokolwiek, z powodow innych niz medyczne

Gość dora5551-85

Dzień dobry :) U mnie piękna wiosenna pogoda, słoneczko już od rana puka w szybkę, a jak u Was? pogromca rzeźników//:) Przyznam się, że ja zupełnie nie jestem obeznana z tematem...

U mnie też cudna pogoda :D aż lżej na duszy :D :D :D a co do obcinania zwierzakom różnych części ciała :) to jestem jak najbardziej przeciwna - jeśli robi się to z powodu mody :) chociaż kiedyś widziałam na animal planet jak obcinali owcom ogony ale to było z powodów zdrowotnych - bo wiadomo co może się dziać pod taką wełną w takim miejscu :O uważam, że weterynarze powinni być karani wysokimi grzywnami i pozbawieniem prawa wykonywania zawodu na jakiś czas :) a właściciele ogromnymi karami finansowymi - i to baaaaaardzoooooo wysokimi - bo tylko takie przemówią im do rozumu :O i oczywiście pracami społecznymi - jak to jest na przykład w USA. pozdrawiam ❤️ i życzę cudownie słonecznego calego weekendu ❤️

Gosia//:) U mnie nadal pięknie... ech, zamarzyło mi sie do wiosny:) Madame żółwiczka z racji takiej lichej zimy, to prawie wcale nie spała, albo mnie się tylko tak wydaje, bo w sumie jej bez różnicy jaka zima jest za oknem... hym... no właśnie...Cały czas dożywiam ją jabłuszkiem i cykorią, jakoś to jej najlepiej wchodzi. Kuba dokazuje jak zwykle zresztą :)

hejka wszystkim!!!!!!uprzedzam ze do 1 marca nie bede miala neta wiec bede milczec....;-D koty szaleja, taki boks w domu mam ze nie musze telewizji ogldac...Niuniaslawa jest ostatno troche sfochowana, ale nie przeszjadza jej to uczestniczyc w bojkach...;-) pozdrawiam wszystkich..

pogromco :) wymyśl coć może , bo ja nie mam już siły wysyłaliśmy listy do ZK z pytaniem jak długo będą u swoich hodowców tolerować łamanie prawa pisaliśmy do róznych osób w rządzie żadna stacja telewizyjna nie raczyła sie tym zainteresować , bo przecież o wielel lepiej zrobic progrma o tym jak pies zagryza dzieci to jest po prostu polska paranoja ...........

Gość pogromca żeźników
do ARRAKIS ...ja cos wymyslilem i cwicze wlasnie, cos zupelnie nowego, zadna tam ustawa o chronie zwierzat, wymyslilem absurd i sprzecznosci w regulaminach i przepisach zwiazku, walcze sam, na siebie licze, unikam rozczarowan, co z tego wyjdzie - nie wiem, ale mam dowody na pismie ze zkwp nie kieruje sie zadnymi zasadami, lamie wlasne regulaminy, i logike ma w doopie, bylem na zebraniu, zalamka...:( daj maila to przekaze ci wszystkie materialy /jesli chcesz/ pozdrawiam wolno idzie ale jestem pewien ze mi sie uda, tego co ja, NIKT NIE CWICZYL DO TEJ PORY, to jest NOWOSC!!!!!!!!! przylaczysz sie????? dawaj....:)