Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emmi

mini klub miłośników zwierząt-2

Polecane posty

Dziś zapisałam Kaję na strzyżenie na 9 czerwca :)nie mam zielonego pojęcia czy da się ostrzyc, bo to pierwszy raz :) a propo \"moich\" dzikich kotów...czarny to kocur i wiem to z całą pewnością :) widziałam jak uganiał się za kotką :P co do białego to nie mam nadal pewności :) zresztą już dawno go nie widziałam :) chyba ktoś inny lepiej go karmi, bo przestał przychodzić pod okna ;) 👄

Hejka:) Gosia//:) No... koty chyba wiosną i to taką ciepłą wiosną to się super czują ;) Madame żółwiczka i Kuba byli wczoraj w ogródku i mogli poskubać trawkę i powygrzewać się w słonku... pozdrawiam wszystkich

Gość donnka
Mam pytanko, gdyż mam młodą suczkę 7 miesięcy i zapewne wkrótce będzie miała cieczkę, jak suczki zachowują się bądź co jest zauważalne przed cieczką ?? :)

Musiałam trochę odkopać topik :) chyba już skończyło się \"marcowanie\" kotów ;) bo zauważyłam że zapanował spokój w ich ogródku :D biały wygrzewa się w słoneczny dzień na dachu :) a czarny urzęduje w krzakach :) Zauważyłam że Kaja ostatnio woli paprykę od marchewki :) chyba nie miałabym problemu z przestawieniem mojego psa na wegetarianizm :P co do cieczki u suczek :) to każda reaguje inaczej :) a ja mam już drugą suczkę i raczej nie objawiało się to wcześniej jakoś szczególnie :) mogę za to ci udzielić rady co zrobić żeby po cieczce szybko minął suni stan ciąży urojonej :O objawia się to tym że leci jej mleko z sutków jakby miała małe :O więc za radą weta przetrenowałam to na Kai :) dużo ruchu - długie spacery, które psa zmęczą :) jakby się trochę dodatkowo postresowała to też podziała - dla Kai stresem było że zostawał sama w domu :) więc stan ten na drugi dzień po tych \"zabiegach\" jej minął :) w tej chwili jest już 2,5 roku po sterylizacji :) pozdrawiam ❤️ 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻

witam wszsytkich jakos osattanio jestem tak zabiegana ze niemam czasu ani siły an nic nawet na pisanie( dzisiaj miałan noc pełną atrakcji. Soni spuchła bardzo cała połowa pyszczka i to tak ze nie było oka widac, brzuch miala tez cały czerwony i siusiaka bardzo opuchnietego, weic niebyło spania bo plakala i stekała całą noc. Przytym miał bardzo wysoka temperature chyba. dzisiaj juz widac oko ale opuchlizna rozeszłą sie po calym ciele. cała głowa uczy nawet łapy. kurde co to moze byc? nasza pani doktor od 10 doiero przyjmuje...

Gosia🌻 :) axxk//:) kurcze, nie wiem co to się stało... może coś ją ugryzło/użądliło... bardzo współczuję 👄 U mnie nadal pogoda świetna i codziennie zwierzaki klatkowe na dworzu siedzą, a Kuba to już jak tylko słonko się pojawi drze się, aby go wystawiać :D:D Nie dziwię mu się, soczysta trawa to soczysta trawa ;) pozdrawiam wszystkich:) Trochę zaganiana jestem i trudno mi znaleść wystarczającej ilości czasu... Tulipanna//:) łatwiej mi tu napisać, niż na @. W sprawie Miśka, gdyby co to mąż zdecydowany jest na wcześniej, tylko nie wiem, czy to dobry pomysł, bo nie będzie czasu na oswojenie się z nami, bo z robotnikami byłby... nie wiem...

prawdopodobnie to wstrzas po ogryzieniu jakiegos owada. dostała 2 zastrzyki i teraz spi cały czas, opuchlizna juz prawie zeszła

Biedna Sonia,pogłaszcz ją ode mnie. U nas jak zwykle nic nowego.W życiu moich 4 nóg monotonia dnia codziennego za to w moim same problemy.Ech,chciałabym sie czasem zamienić z moją kotką i móc sobie poprostu leżeć na fotelu i nie myślec o niczym.:) Ptaki za oknem urządzają trele,ostatnio o 5.30,już się uwijają pomału przy zakładaniu gniazd. A ja przy okazji chciałam życzyć wszystkim udanych,ciepłych,radosnych świąt Wielkanocnych. Pozdrawiam cieplutko:)

List Kółka szachowego do prof. Miodka: - \"Panie profesorze, czy zwrot \"szachuje\", jest poprawny? prof. Miodek odpowiada: - \"Jest poprawny, ale lepiej powiedzieć: Prosze o cisze Szanownych Panów\"...:D

otrzymałem odpowiedz w sprawie obcinania uszu i ogonów, uczony ze ZK twierdzi że po przedstawieniu stanowiska ZG, wyczerpaly się jego możliwości korespondencji na ten temat!!!!!!! dodam tylko że stanowisko ZG jest pozbawione logiki, co wykazałem az nadto wyraźnie na 4 stronach mojego uzasadnienia, jeden plus, że mam te odpowiedzi na piśmie i zawsze moge pokazać do czego doszedł ROZUM członków ZG ZK...:D musze wymyśleć coś nowego, w najgorszym razie upublicznie problem, dokładnie jak w PZPN...

🌻 Życzenia wielu radosnych chwil na Święta Wielkanocne, smacznego Święconego Jajka oraz mokrego Dyngusa 🌻

Witam pieknie:-D Dziewczyny, pogodnych swiąt i mokrego dyngusa!!! dla zwierzaczkow duzo smakolykow..:-D

uśmiechów bez liku przy wielkanocnym stoliku, dożo w portfelu, dyngusa mokrego i czasu radosnego A przede wszystkim prawdziwych przyjaciół, szczęścia w miłości i spełnienia marzeń! Tego samego życze również wszystkim CZTEROŁAPOM :D

Gość Axel1011
Mój przytaszczył do domu akwarium z rybkami.. ale na szczęście nasz Ax nie wykazuje zadnego zainteresownia nimi.. fajnie.. rybki nigdy nie miałam.. pływają sobie takie głuptaski..bardzo uspokaja patrzenie na nie..atak poza tym wiosna.. mój Ax czuje wiosne w żyłach..ostatnio zaliczyliśmy godzinny spacer po lesie.. wskakiwał w każdą kałużę..

Cześć:)Chciałabym was zaprosić na blog mojej Królisi: www.loleczka-kroliczka.blog.onet.pl Długo mnie tu nie było, ale niestety, chroniczny brak czasu:O U moich zwierzaków wszystko w porządku:)Remik już nawet nie pamięta o operacji:D Życzę wam wesolych,spokojnych i zdrowych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajeczka i mokrego dyngusa:)

Baranka wielkiego, zająca nieskromnego, jajek kolorowych, świąt odlotowych, dyngusa mokrego po pachy śmiesznego, rodzinnej atmosferki , szynki 3 skrzynki, mazurka pysznego i koszyczka obfitego. 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻

Przesyłam najserdeczniejsze życzenia świąteczne, aby były radosne, szczęśliwe... 🌻❤️🌻❤️🌻

no co jest :O śniegu już nie ma więc nie trzeba odśnieżać :P nikogo chyba nie zatopiło, bo roztopów nie było :D ja przez 4 dni byłam odcięta od neta :O ale już znowu jestem :D Kaja całe dnie spędza na działce :) pogoda w końcu super :) pozdrawiam 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻

Gosia🌻 Netta🌻 U mnie super pogoda to ciągle gdzieś wybywam... i jakoś tak. Ogródek pełen trawy to Kuba i Madame żółwiczka zadowoleni bardzo. Tulipanna//:) wiadomość odebrana, cieszę się, że szczęśliwie się wszystko skończyło. pozdrawiam wszystkich :)

Taka cudna pogoda, że zwierzaki na dworku a Madame żółwiczka pierwszą godzinkę spędza na kąpielach słonecznych :D Fajnie to wygląda, jak tak wyciąga się mały żółwik. O KUbie już nie wspomnę, jest zachwycony pogodą, świeżą zieleniną w ogródku... no sezon zaczął się ,,pełną gębą,, w jego przypadku :D

Emmi :) Kaja całe z dnie na działce spędza :) wraca dopiero po południu na obiadek :) biały kot już nie przychodzi pod okno na wyżerkę :) czasami widuję go na dachu jednego z domków gdzie w słońcu dupę wygrzewa :) przynajmniej wiem że żyje :D za to pod okno zaczął regularnie przychodzić młodszy brat białego - czarny :) zazwyczaj przed siódmą rano :) i czasami wieczorkiem :) jestem dziś bardzo śpiąca :) pozdrawiam ❤️

ale puchy :O słyszeliście o wsypie kleszczy ??????????? zima była za ciepła :O pozdrawiam ❤️

Oj tak, kleszczy sporo już.Niedawno byłam z Remikiem w lecznicy, aby zaaplikowali mu na skórę ten preparat przeciw kleszczom.Dowiedziałam się,że już mnóstwo psów zachorowało po ukąszeniu tych paskudzstw i nawet kilka zdechło:( Tak więc trzeba miec się na baczności, oglądac skórę naszych pupili szczególnie po spacerach i koniecznie zabezpieczać ich przed kleszczami za pomocą odpowiednich preparatów-obróżek,żelów na skórę....

Gość Negra
Hello :) Ja mam w domu kotkę.. :D a wczesniej miałam wiele zwierzątek; papuzki faliste, nimfy, rybki welonki - teleskopy, swinke morska, chomika, krolika, i KRABA :D uwielbiam kraby !!! są zajefajne :P