Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaBC

Miesiaczka, a test byl pozytywny

Polecane posty

Gość AniaBC

Witam! Ok 2 tygodni temu mialam dostac okres. Zawsze byl bardzo regularny, co rowne 28 dni. A tu, brak... Zaczelam sie zastanawiac czy nie jestem w ciazy. Juz od paru dni dziwnie sie czulam. Kupilam test ciazowy. Wynik? Pozytywny! Najpierw przerazenie: mam dopiero 19 lat! Ale po rozmowie z rodzicami moimi i chlopaka humory nam sie polepszyly. W koncu pol roku mieszkamy sami i sobie niezle radzimy. Zaczelismy sie cieszyc. Ale o dziwo, wczoraj dostalam okres. Nie zaczal sie tak jak zwykle, duzo pozniej, nie rano jak zawsze tylko po poludniu i w dodatku byl to dziwny kolor. Teraz juz znormalnial. Objawy ciazy mialam caly czas, ale czy to mozliwe, ze test dal mi nieprawdziwa odpowiedz?? Prosze, pomozcie!!

Aniu mogło się tak zdazyć, że byłaś w ciąży ale doszło do poronienia bardzo wczesnego niestety - bardzo często się to zdarza. Podkreslam mogło, nie pisze, że napewno tak było. Ja bym poszła do ginekologa, kurcze choc nie wiem czy teraz można stwierdzic czy była ciąża czy nie było. Po badaniu beta HCG powino być można jeszcze określić.

ja bedac mniej wiecej w 5 tc dostalam okres. Przestraszylam sie poronienia, o ktorym juz wczesniej wspomniano i od razu polecialam do lekarza. Zrobil mi USG i nanal wygladalo, ze jest wszystko w porzadku. Powiedzial mi wtedy, ze nawet do 4-go miesiaca moze cos takiego wystepowac. Okres sie skonczyl ale ciagle mam dziwne uplawy, ktore bardzo mi sie nie podobaja dlatego ciagle jestem niepewna. W poniedzialek znowu ide do lekarza, zobaczymy co tym razem powie. Mam nadzieje, ze wszystko jest ok.

Miałam prawie identyczną sytuację ... dodatkowo u mnie test z krwi wykazał brak ciąży i już nawet lekarz stwierdził że było to wczesne poronienie :( Jednak nadal miałam objawy ciążowe i po niecałych trzech tygodniach powtórzyłam test z krwi i okazało się że jestem w 5 tygodniu ciąży :) ... Dlatego ja również radziłabym Ci wybrac się do lekarza.

Ja takie coś miałam, choć mi lekarz do końca nie powiedział prawdy. Rozmawiał tylko z moim mężem, a on twierdzi, że ciąży nie było. Zaczęło się tak. Miałam dostać okres. Spóźniał się 3 dni, ale nie zdążyłam zrobić testu. Dostałam ten spóźniony okres w nocy. Ale jakiś dziwny. Koszmarny ból, wymioty, zawroty głowy, słabo mi było. Zawieźli mnie na izbę przyjęć. Zostałam w szpitalu. Ni cmi lekarz nie powiedział. Ale wiedziałam ze coś jest nie tak. To była noc a oni mi aż dwa razy USG robili, potem rano jeszcze raz. Cały czas jakieś kroplówki. Następnego dnia ból minął, pozostało tylko krwawienie, ale mniejsze. Po kilku dniach wyszłam ze szpitala z informacją ze w ciąży nie jestem. Do dziś nie wiem, co to było. Mąż rozmowy unika, mówi, że nie poroniłam, ale jakoś to dziwnie wyglądało... Jeśli to wtedy było ciąża to może dobrze, że mi nie powiedzieli, że poroniłam. Może tek się robi, kiedy dziewczyna jest młoda i pierwszy raz w ciąży, żeby blokady psychicznej nie wywołać. Teraz minęło już kilka lat, a ja jestem mamą 7 m-cznej Julki. Może miałaby brata albo siostrę, ale tego się już nie dowiem. To wie mój gin i mąż, ale obaj nie chcą mówić. Może i dobrze, bo ja do tych wrażliwców należę.

Gość wizyta jest konieczna
swoja droga, moja ciotka miala 3 okresy kolejno w pierwszych miesiacach ciazy zorientowala sie jak juz brzuszek zaczal sie powiekszac :)

Hmm moja właściwie nawet nie znajoma (dziewczyna kolegi chłopaka) zaszła w ciążę i około 5 mies. zaczęły się jej miesiączki - zdziwiła się, ale przyjęła że jednak nie jest w ciąży - pomyliła się, po 4 mies. urodziła zdrowe dziecko. Więc krwawienie w ciąży chyba nie musi zawsze oznaczać poronienia. Zwłaszcza, że test wskazuje ciążę - testy czasem mylą, ale \"w drugą stronę\" - przy ciąży wskazują brak ciąży. Ale do lekarza na pewno trzeba szybko iść.

Najlepiej poradzic sie lekarza. Ale trzeba pamietac ze wiele razy sie zdaza ze kobieta roni dziecko w pierszwszym okresie ciazy i to jest naturalne. Tzn znaczy ze jej organizm nie jest wpelni przygotowany na ciaze. Wiele kobie nawet nie zdaje sobie sprawy ze nawet pod czas zwyklej miesiaczki czasem roni dziecko

Gość chyba poronienie
JA DOKŁADNIE TAK PORONIŁAM SAMOISTNIE DOKŁADNIE JAK OPISAŁAŚ PRZEPRASZAM ALE IDZ OD RAZU NA POGOTOWIE

Twoj opis sugeruje ciaze biochemiczna- czyli bardzo wczesne poronienie, ktore zwykle jest postrzegane jako spozniony okres. Zrob jeszcze raz test, zeby sie przekonac, czy dalej jestes w ciazy. NIe zaszkodzi tez odwiedzic lekarza.

Gość chyba poronienie
pojechałam na pogotowie oczywiście nic mi nie jest a zostałam 9 dni. codziennie USG codziennie badanie krwi gdzie współczynnik wskazujący ciążę był wysoki i malał przez kolejne 9 dni o czym już świadczył że poroniłam a na konieć z wyniku histopatologicznego (czy coś takiego) wyszło i tak powiedział mi lekarz ozięble "Pani nie była w ciąży" -DEBIL wcześniej robiłam testy wszystkie pozytywne wynik z krwii pozytywny. Byłam załamana koszmarnie ale myślami byłam przy 5 letnim synku którego już miałam NIE WIEM I NIE POTRAFIE WYOBRAZIĆ SOBIE CO PRZEŻYWAJA KOBIETYJAK PORONIĄ PIERWSZĄ CIĄŻĘ :(

wlasnie czekam na chlopaka, az przyjedzie szybko z pracy i pojedzimy na pogotowie. mam nadzieje, ze nie dzieje sie nic zlego