Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MegiMegi

PLAMIENIE CZY OKRES? W ŚRODKU CYKLU???

Polecane posty

Dziewczyny! Pomocy!!! nie mam juz sily... mam 19 dzien cyklu i od wczoraj mam plamienie..., jest tego niewiele, ale okropnie mnie boli brzuch, tak jakbym miala okres. Dodam jeszcze, że od 16 do 26 dnia cyklu mam brac luteinę (przedtem bralam od 21 do 25 dnia cylku i było OK), CO SIE ZE MNA DZIEJE??? 1,5 tygodnia temu skonczylam brac 3 opakowanie antybiotyku. PROSZE!!! BLAGAM O POMOC!!! CO SIE DZIEJE???????

Gość TAKA JEDNA *
Ja na twojim miejscu poszła bym do gina, bo coś może być nie tak.{kwiat]

spokojnie, w czasie owulacji pęka pęcherzyk graffa, z którego uwalniana jest komórka jajowa - to może czasem powodować plamienia. jak ci się to utrzyma, to idź do gina, ale nie panikuj 👄

Gość pomocna dłoń 123
Moja droga - na plamienia oczywiście zawsze dobry ginekolog , bo wszystkie złe rzeczy trzeba wykluczyć, ale przeważnie jest tak ,że są to plamienia okołowulacyjne wynikające ( tak jak wcześniej pisały dziewczyny) z pęknięcia pęcherzyka. Jest też możliwość hormonalna - nadmiar lub niedobór pewnych hormonów w drugiej fazie cyklu - tzw lutealnej może powodować plamienia - bardzo częta przyczyna , ale to ginekolog kieruje na badania hormonów. Warto również przebadać tarczycę - jest odpowiedzialna za część hormonów. Sama przez to przechodze - więc jestem w temacie - plamienia mam nawet do 10 dni przed@ Pozdrawiam i życzę powodzenia :)))

Dziekuje Cie bardzo. Zapytam gina o te badania, bo to raczej nie jest normalne. Dzwonilam do gina i kazal mi odstawic luteine, żebym juz dostala \"na dobre\" ten okres i kazal w 18 dniu cyklu wziąć znowu. Pytanie... ale te moje granice sa przez te plamienia bardzo plynne. tzn. nie wiem, od kiedy tak na prawde mam liczyc 1 dzien tego \"pokręconego\" cyklu.

Gość pomocna dłoń 123
u mnie wygląda to w ten sposób ,że plamienia są brązowe lub z ciemniejszej krwi i dosyć skąpe, natomiast @ - obfita - ewidentnie krwawa. Myślę ,że jeżeli towarzyszą Ci bóle menstruacyjne to odczuwasz je jako mocniejsze. Jeszcze raz pozdrawiam :)))

Gość pomocna dłoń 123
ja liczę od pierwszego krwawego i bardziej obfitego dnia - poprostu jest inny niż podczas plamień :)))

możesz napisac, ktorego hormonu masz zbyt dużo, a może jakiegos za malo ?... ja po prostu nie wiem, jak mam dojsc do rownowagi...

mnie najpierw cholernie bolal brzuch, a poźniej juz tylko czerwono... coraz wiecej i wiecej, tak że teraz mam juz na pewo okres...

Gość żabeńńńńka
Pomocna dłoń prosze napisz jaki masz hormon nie w porządku ja od roku mam palmienia od 8 do6 dni przed @ hormon tarczycy mam w porządku mam troche za wysokoą prolaktyne ale nawet jak spadła po braniu bromergonu plamienia nie ustały. Jestem wyczerpana chodzenie po lekarzach a oni rozkładają ręce.

no wlasnie! Ja mam IDENTYCZNIE! co z tym robic, dziewczyny??? piszcie jak najwiecej, moze damy rade pomoc sobie nawzajem???

Gość żabeńńńńka
Ja miałam robione usg i wszystko ok, nawet nadżerki nie mam a to cholerstwo ciągle jest, jaki to problem w wakacje np urlop trudno zaplanować no bo kiedy ..? jak tu nic nie wiadomo, już nie wspomne o przytulańcach ciągle człowiek skrępowany, szkoda gadać

u mnie USG tez Ok, ale mam nadzerkę (ale to ponoc normalne jak sie jest mlodym i jajniki pracuja - powiedzial ginekolog), ja nie mam tego plamienia co cykl, ale z tego co piszesz, to juz u Ciebie rutyna, cos sie dzieje nie tak w twoim organizmie... bierzesz leki na zbicie prolaktyny? moze to przez ten hormon, bo jest nas na tym topiku juz 3, ktore maja z nia problem

Gość żabeńńńńka
Brałam bromergom

czyli tak samo jak my dwie pozostale... w drugiej fazie cyklu w organizmie produkowany jest progesteron, wiec pewnie mamy go albo za malo, albo za dużo... Musialabym sie przebadac, ale logicznie myslac, skoro biore luteine (progesteron), to zdaniem ginekologa mam za malo...

Gość pomocna dłoń 123
Ja miałam za niski progesteron w II fazie cyklu i też brałam luteinę . Po trzech cyklach plamienia ustały - na 2 cykle tylko :))))) :)))) I od nowa to samo i wszystkie badania , tym razem jednak progesteron w normie - czekają mnie następne badania, ale póki co mój gin powiedział ,że hormonalnie nie będzie mnie leczył ,ponieważ staramy się o dzidzusia a to zablokowałoby jajeczkowanie. A staramy już pół roku i nic ...... Często lekarze przepisują duphaston - działa tak jak luteinka , a oprócz tego biorą ją babki na podtrzymanie ciąży. Nawet podczas prania piguł ( jak chciałam przedłużać i brałam dwa opakowania pod rząd to miałam plamienia ) :))))

Gość pomocna dłoń 123
miało być " brania" a nie "prania" :))) :))) pozdrawiam

Gdyby te palmienia nie nosily za sobą zadnych skutkow (np. problem z zajsciem w ciąze, to bym wcale nie bylo tematu, ale wiem, ze to straszna patologia... )uff... poprosze przy nastepnej wizycie gina, żeby zlecil jakies badania, bo tez chce miec niedlugo dzidziusia, a chce byc na 100% pewna, ze mi sie to uda i że z ciaza bedzie wszystko w porządku. Pomocna Dłon!!! Ja trzymam za CIebie kciuki bardzo mocno!!! Podolas bardzo wazne dla mnie informacje! Dziekuje!!! Dziewczyny, prosze Was, jak was spotkalo cos podobnego, to podzielcie sie wiedza, to dla mnie bardzo WAZNE!!! Zapraszam do naskrobania kilku zdan!

Gość pomocna dłoń 123
MegiMegi nie dziękuj - jak tylko coś pomogłam to się cieszę :)) Trzymam kciuki za twoje stranka o dzidzusia. A kiedy zaczynasz się starać ? A może starania w trakcie ? :)) Powodzenia!!!! Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę :)) Ja 15.11 mam endokrynologa i umówione usg tarczycy więc też się dowiem co i jak :))))

Gość pomocna dłoń 123
Buziak dla Ciebie Megi :))) 🌻🌻🌻 My właśnie od trzech lat odwlekaliśmy dzidzusia ze względu na finanse a teraz jak chcemy to nie mam i nie ma :((( więc nie czekajcie za długo !!!! Do zobaczenia !!!

Gość pomocna dłoń 123
będę wpadac na topik codziennie ,żeby nie padł :)))

DZIEKI!!! Biore sobie do serca to, co do mnie napisalas... kasa nie jest najwazniejsza... rozpoczelam od wrzesnia prace... robie magistra we Wroclawiu na Uniwerku, jeszcze rok musze poczekac... :* na fasolke:* musze sie postarac, zeby mi przedluzyli umowe i wtedy... :) bylabym najszczesliwasza na SWIECIE!!! TRZYMAM KCIUKI NAJMOCNIEJ JAK POTRAFIE!!! Tez bede zagladac i podtrzymywac życie na topiku:) DO USLYSZENIA!!!