Onira 0 Napisano Sierpień 8, 2008 Mamma mia! Ale mam zaległości! :O 65 stron! O ja... no to sie naczytam ;) Fajnie, że jest nas coraz więcej :) Mam od 3 tygodni zieleń i pomarańcz na zębach ;D Nawet fajnie to wygląda ;) Jbc to zdjęcie w moim albumie ;) Pozdrawiam ;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
farfadette 0 Napisano Sierpień 8, 2008 no, no Onira..super! Zabki sie prostuja :) Tak trzymac :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
**Filip** 0 Napisano Sierpień 8, 2008 narazie żyję i nic mnie nie boli:d w ogóle zapomniałem że je mam:P zobaczymy kiedy się zacznie:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maja-kobietka Napisano Sierpień 8, 2008 onira slicznie Ci sie zabki prostuja,oby tak dalej.pozdrawiam aparatow i aparatki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dydusia 0 Napisano Sierpień 8, 2008 Onira --->> nio suuuper Ci się ząbki prostują ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Sierpień 8, 2008 Onira sweeetaśne gumeczki :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Sierpień 8, 2008 dydusia ->> Wysyłam zaproszonko na fotce ;))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
**Filip** 0 Napisano Sierpień 8, 2008 ej Wy:P nie boli w ogóle:P czuje tylko ucisk troche ale gryze normalnie skórki od chleba i wszytsko:D może coś nie tak haha:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Sierpień 8, 2008 No to powinieneś się cieszyć :PP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kingus z aparatem Napisano Sierpień 8, 2008 Witam, mam aparat od dwóch dni ból można przeżyć ale mam ogromny problem z łukiem podniebnym pomiędzy górnymi szóstkami :( zrobiła mi sie ranka na języku, ciągle jest mi niedobrze,a z bólu języka nie mogę nawet wypłukać zębów woda :( ....proszę pomóżcie...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
**Filip** 0 Napisano Sierpień 8, 2008 ale chyba od jutra sie zacznie:P bo cos mnie tak sciaga:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Sierpień 8, 2008 Kto jeszcze nie śpi ? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Sierpień 8, 2008 Ktoś jeszcze tutaj nie śpi? :D Czy tylko ja nie ? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
**Filip** 0 Napisano Sierpień 9, 2008 ja nie śpie:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Sierpień 9, 2008 Ooo wiadomo :D Jak tam gumiaczki :P:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rosa3 Napisano Sierpień 9, 2008 Witajcie Aparatki i Aparaci:) Jestem po pirwszej wizycie u Orto od założenia aparatu (oba łuki).Pani Dr. wymieniła mi druty, poniewaz mam je 3:)na każdym łuku, tzn mam taki splot z dwoch drucikow i na to jeszcze ten poziomy co wszyscy go maja (nr 16).Załozyła mi też taka metalową sprężynkę w miejscu gdzie mam wsunietego zęba ( górna, prawa 3) :D oraz wymieniła ligaturki.Dzis wybrałam zielone:)Takie bardzo intensywne i bardzo widoczne.Nie wiem czy nie przesadziłam no bo mam je na obu łukach :D:D Zważywszy na mój wiek, to chyba faktycznie wariuje na starość:D:D.No ale to nie koniec dzisiejszych niespodzianken.Na koniec patrze a Orto wciska mi jakis drucior na lewy górny piercien ( nieprzyjemne aczkolwiek dało się wytrzymać ).Dotykam językiem podniebienia no i wsio stało sie dla mnie jasne.Zostałam niczego nieświadomą włascicielką HYRAXU! Formalnie szok.Dla lekarki też, bo była pewna, że podczas zakładania aparatu mi o tym mówiła:D.Uśmiałyśmy się, bo jej opowiadałam o naszym forum i powiedziałam, że dobrze sie stało, bo jakbym wiedziała, że dzis będziemy zakładać Hyrax to bym się chyba wykończyła nerwowo przed wizytą:D.W chwili obecnej ( 3 godz po założeniu) czuje się bardzo dziwnie z tym wszystkim.Nie umiem połykać śliny, dziwnie mi się mówi i nie wyobrażam sobie żebym coś zjadła.Nie boli mnie za to nic.Ani Hyrax, ani ząbki w aparacie.Czuję, że są naciągnięte ,ale nie jest to ból.. Ile nosi się Hyrax ( tak w przybliżeniu)? Ufff upisałam się, ale musiałam się wyżalić :) Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie :) Justka - śliczny umiescilas ten cytat o naszych uśmiechach po zdjeciu aparatów.Jestem naprawdę pod wrażeniem:)Gratuluję:) aneczkaZirlandii - szykuj portfelik bo ja za dzisiejsza wizytę zapłaciłam 300 euro i z tego co mi mówiła Orto każda wizyta to koszt około 180 euro:D Ale bedzie jazda :D:D Ok, koncze bo na mnie nakrzyczycie, że miejsce zabieram;) papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Sierpień 9, 2008 rosa3 dziękuje :)) Pisz pisz bo tu wszyscy już śpia :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tez mam aparacik 0 Napisano Sierpień 9, 2008 the truth >> tak, mam na dole hyraxa ale to w ogole nie zmienia faktu, ze przy damonie zaklada sie pierscienie!! Hyrax wyszedl w trakcie leczenia dopiero, nie byl on planowany. Tak na marginesie to przesadzacie z tymi pierscieniami, przeciez one zupelnie nie przeszkadzaja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
**Filip** 0 Napisano Sierpień 9, 2008 gumeczki hmmm czuje ból, ale jest on o niskim stopniu natężenia że byłem w stanie zjeść normalnie śniadanie i chlebek ze skórkami haaa:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dydusia 0 Napisano Sierpień 9, 2008 Właśnie jade do ortodonty ale jeszcze nie wiem jakie gumeczki wybrać hm .... jak wróce to wam powiem :D pa :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dydusia 0 Napisano Sierpień 9, 2008 justka_pl --->> zaakceptowałam :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia14102 0 Napisano Sierpień 9, 2008 Hej wszystkim forumowiczom!!! Za dokładnie 38 dni (16.09.08) o 9:30 jestem umowiona na 1 wizytke u ortodonty. Po prostu już sie doczekac nie moge. Musze jakos ten czas przetrwac...hehe ;D Teraz jeszcze przed wizyta czyszcze bardzo dokladnie zabki zeby przed zalozeniem byly bielutkie i zeby nie bylo przebarwien ;) Kupilam sobie taka fajna szczoteczke Oral-B Pulsar na baterie i jest naprawde super. Jeszcze tata kupil mi paste Colgate wubielajaca oraz nić dentystyczna Jordana bodajze. Po posilkach sobie myje zabki i juz sa efekty - kolor moich zabkow zmienia sie na bialy. JESTEM HAPPY ;) A jeszcze co do ortodonty to co ortodontka bedzie robic na pierwszej wizycie??? Bardzo prosze niech mi ktos napisze ;) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys93_xD 0 Napisano Sierpień 9, 2008 madzia14102--> Obejrzy ząbki, zobaczy co i jak, prawdopodobnie zrobi wyciski i zdjęcie RTG czy jakos tak sie nazywa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia14102 0 Napisano Sierpień 9, 2008 A jeżeli u niej nie ma specjalnych urządzeń do robienia zdjęć RTG to wyśle mnie gdzies w inne miejce zeby zrobic wraz ze skierowaniem??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia14102 0 Napisano Sierpień 9, 2008 a ty justys93_XD mialas na miejscu robione rtg??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys93_xD 0 Napisano Sierpień 9, 2008 madzia14102---> U mnie było to tak ze dała mi skierowanie i musialam przejsc na druga strone korytarza i wrócić spowrotem.. Ale nie wiem jak to u ciebie. Ale mysle ze powinni miec te całe urządzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia14102 0 Napisano Sierpień 9, 2008 oby...bo mam pierwsza wizytke 16 wrzesnia to ja bym chciala zeby to jak najszybciej bylo wykonane.jak myslisz do konca wrzesnia zaloza mi aparacik? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys93_xD 0 Napisano Sierpień 9, 2008 a ząbki masz wszystkie wyleczone.? Bo muszą byc zdrowe wszystkie... ja miałam 1 wizyte, później leczone ząbki i na następnej aparacik góra i dół :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys93_xD 0 Napisano Sierpień 9, 2008 zależy od orto... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia14102 0 Napisano Sierpień 9, 2008 no wlasnie jeszcze nie. ciekawe czy bede miec jakies wyrywane...;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach