Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaasia27

praca w sądzie

Polecane posty

Gość em es
W moim wydziale stażysta przede wszystkim podkłada zwrotki (a właściwie miliony zwrotek), z rana robi pocztę wychodzącą, przygotowuje akta do archiwum, często każe się jej latać po całym wydziale i szukać akt (nikt nie lubi tego robić, więc szczerze przyznaje, że wysługujemy się biedną stażystką). Wszystko zależy od tego, do jakiego wydziału się trafi oraz od samego kierownika.

Gość sądzie instytucji prestiżowej
Widać że nie masz pojęcia co cię czeka na tym stażu......... O swój stołek nikt się nie martwi, bo nie stanowisz żadnego zagrożenia........... twój los skończy się w ten sposób że albo sama zrezygnujesz albo skończą się pieniądze z Urzędu Pracy. No oczywiście w tych prestiżowych instytucjach jest jeszcze trzecia możliwość masz znajomości , to cię zatrudnią po stażu.

Gość ignis31
Dlaczego to rak przeżywasz?:)

Gość ignis31
aaaa.... rozumiem, że ty miałeś/miałaś znajomości skoro tam pracujesz?:)

Gość do ignis
nie przeżywam , po to jest to forum? wymieniamy zdania i doświadczenia???? Oczywiście miałam znajomości, które pozwoliły mi pominąć etap "stażysty z Urzędu Pracy" i zostać "stażystą prestiżowej instytucji" (jak to nazwałaś) buhahah

Gość ignis31
Wiesz ...weszłam na forum żeby się czegoś dowiedzieć. Zadałam nawet kilka konkretnych pytań, jednak nikt nie chciał odpowiedzieć. Za to pełno tu quasi doradców i jasnowidzów:) Pozdrawiam:)

Gość do ingis31
sama pisałaś że idziesz na staż ZEBY SIĘ CZEGOŚ DOWIEDZIEĆ buhahah. Na forum wiedzy nie zdobędziesz........ Nasza rozmowa od dawna skierowała się na tory beznadziejności i chęci rezygnacji z tej pracy więc nie oczekuj że bedziemy tryskać radością że dołączyłaś do naszego grona. Zawsze możesz założyć własne forum pt " PRACA stażysty W PRESTIŻOWYM SĄDZIE". ps na pierwszych 20 stronach tego forum udzielaliśmy wskazówek kandydantom startującym w konkursach organizowanych przez sądy. Nie wymagaj więc od nas abyśmy po raz setny wytłumaczyli Ci jak pisze się pismo urzędowe.

Gość st.sek.soąd
Pracuję 10 lat w SO Warszawa - Praga... nikt nigdy tak nie pogwałcił praw pracowników jak sąd

Gość migrator
Hejka, czy ktoś brał udział w konkursie na migratora ksiąg wieczystych? Jakich pytań można się spodziewać - to sąd okręgowy. Szukają dwóch osób i zamierzam spróbować. Pomoże ktoś?

Gość starszy sekretrz
A ja coraz częściej mam dość. Nie o samą pracę chodzi, tzn. jej wykonywanie tylko o niesprawiedliwość obciążania obowiązkami. Są nierówne. Trzymasz z kierownikiem sekretariatu-masz lepiej. Atmosfera w moim wydziale jest do BANI! Niech żyje mobbing!

Gość migrator
a w mojej obecnej pracy rządzi Pani Kadrowa, która ma tylko maturę i wcześniej pracowała w zakładach mięsnych:] Dlatego chcę się przenieść, trafił się ten sąd tylko nie mam pojęcia, co może być na tym konkursie .....

Gość do migrator
no to trafisz z deszczu pod rynnę, niestety..... :-(. w moim (byłym na szczęście) sądzie pani kierownik ma licencjat z prywatnej szkoły (kierunek turystyka) i należy jej codziennie mówić komplemenciki, non stop adoracja - wtedy jest super - mało pracy itp. ale, jeśli uważasz, że w pracy się pracuje i kierownik jest od tego, żeby sprawiedliwie dzielić obowiązki - rozczarujesz się i będziesz pracować ponad siły w nieciekawej atmosferze. wypróbowane, i, z niechęcią wspominane.....

Gość migrator
Gorzej niż mam teraz nie będzie:)

Gość migrator
...pani kadrowa delikatnie mówiąc nie jest z byt rozgarnięta. Pracuje z ludźmi wykształconymi, specjalistami w danej dziedzinie, którzy chcą czy nie chcą muszą używać słownictwa fachowego. Podsłucha jakąś rozmowę, niewiele z niej zrozumie, przekręci, dopasuje do swojej teorii i leci do Dyrekcji. Dyrekcja uwielbia takie donosy:) Kiedyś przypadkiem nakryłam ją, jak pod koniec dnia dzwoni do "Dyrekcji", która była na zwolnieniu i kabluje kto, co mówił, co robił i w co był ubrany LOL Nie wierzę, że gdzieś może być gorzej:)

Gość edyta.p.
Hej:) Chciałaby Was zapytać gdzie dokłanie składać CV w Sądzie? w sekretariacie czy może u Prezesa Sądu? potrzebne jest jakieś podanie dodatkowo?

Gość protokolant
podanie składasz w kadrach ale tylko i wyłącznie na ogłoszony konkurs na stanowisko. DODATKOWO napisz podanie, że zobowiązujesz sie być poddanym, wiernym i lojalnym sługą za marne pieniądze i że nigdy przenigdy nie będziesz prosiła o awans. Skoro do nas startujesz :) - znaczy ze masz wyższe wykształcenie - a to już gwóźdz do trumny. Twoja przyszła kierowniczka absolwentka KSSIP-u (KACKrakowia) nienawidzi magistrów i zwalczanie ich ,to jej jedyny obowiązek służbowy.

Gość migrator
dzięki :) już mam gotową odpowiedź na pytanie z III etapu "Dlaczego chce Pan/Pani pracować w sądzie?"

Gość eelkaaa
prawda, prawda, prawda... dobry kontakt z kiero, jest lżej w pracy...

Gość protokolant do migratora
cieszę się, że mogłam Ci pomóc. Kurde mnie nikt nie pytał dlaczego chcę pracować w tej pięknym teatrze

Gość zaro0bki
Jakie są zarobki w sądach dla nowej osoby - referent stażysta? A jakie już dla normalnego pracownika? Interesuje mnie Warszawa (sądy rejonowe i okręgi), ale piszcie także w innych miastach. Dziwne, że co miasto to inne kwoty proponują ;)

Gość migrator
Czy ktoś brał udział w konkursie na migratora? Ponawiam pytanie:)

Gość ellkaaaa
Ja startowałam kilka lat temu (2008), mimo, że spełniałam wymagania i miałam doświadczednie w sądzie, nie zaprosili mnie do dalszego etapu rekrutacji.

Gość migrator
Nie przeszłaś etapu formalnego? Może nie dopatrzyłaś czegoś - brak podpisu, jakiegoś oświadczenia, nie takie wykształcenie, jak wymagali na to stanowisko?

Gość ellkkaa
Wszystkie dokumenty, podanie, oświadczenie, kopie świadect pracy, wykształcenia, czyli to co wymagali. Startowałam do kilku urzędów, więc jak dostałam pracę, nie sprawdzałam kogo wybrali, ilu chęnych było. Był to sąd w małym mieście.

Gość zalaamanazalamana2
Witam, mam pytanie orientuje się ktoś jakie są zarobki na stanowisku inspektora - stażysty ?

Gość loka-loka
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI z dnia 31 lipca 2003 r. w sprawie stanowisk i szczegółowych zasad wynagradzania urzędników i innych pracowników sądów i prokuratury oraz odbywania stażu urzędniczego (Dz. U. z dnia 14 sierpnia 2003 r.)

Gość loka-loka
nie widze inspektora-stażysty, jest referent-stażysta, III- IV grupa zaszeregowania III (924-2.150) IV ( 974-2.250)

Gość st. Protokolant
do zaro0bki, zarobki to niecałe tysiąc złotych na rękę i bez prawa do urlopu tgzw śmieciowe.

Gość starszy sekretrz
U nas nikt nie protestował :(