Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Isadora33

Jak wycofują się faceci ????

Polecane posty

Kurcze- ale ja nie chce zadnej litosci- nie chce byc ze mna-niech mi to powie-wytrzymam. mam prawo wiedziec. Na pewno nie bede prosic, aby zostal. to nie moj styl. mozemy wiecej sie z soba nie kontaktowac, jezeli on mialby utrzymywac ze mna jakikolwiek kontakt z litosci. 434343- osoby, ktore sie zostawia nie potrzebuja litosci...na pewno ja nie...tylko zwyklej szczerosci

Gość 434343
Nie uważam że to niedojrzałe. Czy Twoim zdaniem dojrzałym byłoby po prostu męczyć sie w tych związkach? Za każdym razem gdy kończyłam, poświecalam duzo czasu na rozmowę, nigdy nie uciekłam po prostu milcząc. Zawsze tłumaczyłam że jest naprawdę w porządku, ale ja szukam czegoś innego itd... To chyba własnie nie było egocentryczne. Gdybym była egoistką, powiedziałabym "spadaj chłopie, nie kocham cię i nie chcę mieć z tobą nic wspolnego" lub po prostu zamilkła.

Gość zmęczona
W takim razie źle Cię zrozumiałam, przepraszam. Wyglądało na to, że Ty właśnie tak postępujesz z mężczyznami. Dojrzałe jest jasne stawianie spraw, po prostu. Oczekuję odpowiedzialności i uczciwego potraktowania. Jeżeli kogoś na to nie stać to chyba nie jest jednak dla mnie. :O :(

Gość 434343
ja wlasciwie powodów nie mialam, więc trudno byłoby mi wymyślać powody.... no, może gdy byłam młodsza, szukałam pretekstów i zrzucałam na faceta, teraz nie. Faktem jest jednak że nie chciałam potem utrzymywać kontaktu, nie lubię mieć kontaktu z byłymi, ale uważałam że bedzie dobrze o mnie świadczyć jesli nie ucieknę. Jednak i tak wszystkie kontakty z czasem się pokończyły. I dobrze.

434343 i zmeczona- no wlasnie uczciwe postawienie sprawy- zakonczenie a po prostu tchorzliwe i egoistyczne wycofanie sie...a ty odomyslaj sie, co jest grane...nie potrafie zrozumiec takich zachowan:(

Gość 434343
Ale oni i tak nie wiedzieli o co mi chodzi. Często padały słowa "nie rozumiem dlaczego to konczysz, przecież było dobrze". Nie umiałam wyjaśnić że po prostu nie kocham, że nie ma powodu, że zwyczajnie nie chcę już z nimi być.

434343- no wlasnie, ale jak moiwsz wprost,ze to koniec to jest jasne...natomiast kiedy nie mowisz-tylko unikasz i milczysz powodujesz,ze ta druga osoba niekoniecznie od razu domysla sie-co jest grane i zachowuje sie jak zwykle...milczenie (nieodebrany telefon czy sms, na ktory nie ma odpowiedzi) moga oznaczac wiele (wypadek, chorobe,depresje)- zwlaszcza jezeli ktos do tej pory cie nie zawiodl... to sprawia tej drugiej osobie wiekszy bol niz powiedzenie jasno- koniec -dlatego nie rozumiem dlaczego ktos postepuje wlasnie w taki raniacy sposob???

ale jak sie konczy zwiazek z osoba (ktora kiedys przynajmniej byla bliska) to trzeba zdobyc sie na rozmowe-nawet trudna-nie rozumieli? bo to trudne, ale jeszcze trudniej zroumiec niekonczace sie milczenie

Gość zmęczona
Zmęczona, no nie da się z tym polemizować, po prostu się nie da :-) Masz absolutna rację i pewnych rzeczy po prostu nie można usprawiedliwić. A osoby, które kończą (?) w ten sposób tylko bardziej komplikują, niż upraszczać. Smutno mi :(

zmeczona-najgorsze jest to,ze zamiast pamietac to, co bylo miedzy nami piekne-zapamietam ten przykry koniec....:( zawiodlam sie nie tylko na facecie,ale przyjacielu i to boli najbardziej...nie fakt,ze chce odejsc jest dla mnie najgorszy -tylko ten sposob-taki walsnie egoistyczny :( musze zapomniec o tym panu i tyle...

Gość blaccccck
mojej kumpeli tez tak jeden powiedzial ze ona nie zasluguje na niego i ze na pewno znajdzie sobie lepszego, drugi natomiast powiedzial ze on nie wie czego chce

Gość zmęczona
Zmęczona, wolałabym tak, bo mnie trzymają przy Nim już chyba tylko wspomnienia i smak fajnych, wyjątkowych momentów. No i jeszcze świadomość tego, że to naprawdę ktoś wyjątkowy :o Kurczę, skąd jesteście, dziewczyny? Może jakaś grupowa terapia odwykowa? :-) Jeśli zaglądają tu Panowie może potraficie uzasadnić takie zachowanie?

Gość zmęczona
Też zaczynam się zastanawiać czy faceci w ogóle potrafią kochać... A może to ja nie nadaję się do bycia kochaną? :O

Gość Isadora33
Nie sadziłam,że tak się rozwinie dyskusja. Jednak wiele z nas cierpi przez "milczenie" faceta. Może by tak zacząc z tym walczyć jeszcze , kiedy w związku jest dobrze? Poprostu nie pozwalać im na przemilczanie naszych pytań. Egzekwować!

Gość Isadora33
Do NOAH ..... Masz jeszcze ten bilet? Sytuacja identyczna do mojej!

zmeczona- ja tez mysle,ze moze mnie kochac nie mozna :( Isadora- witaj, ale wiesz-jak oni sie wycofuja to trudno ich powstrzymac i rozmawaic tez trudno, gdy milcza- bo jak... Isadoro, a twoj tez zamikl??? Jestes z nim czy sama nie wiesz??? :D

Gość Isadora33
Nie, nie jestem od 10 dni. Cierpię i czekam na cud.

Gość zmęczona
Nie wszystko trzeba przegadać. Szkopuł w tym, jak odróżnić sprawy do omówienia od tych do przeczekania. Nie chcę naciskać, wywierać presji. Ale nie chcę też czegoś przegapić. Już się w tym wszystkim totalnie pogubiłam! Jestem po prostu zmęczona! :O Wiesz zmęczona, nie powinnysmy obracać się przeciwko sobie... Isadora, Ty skończyłaś ten związek?

\"Wiesz zmęczona, nie powinnysmy obracać się przeciwko sobie... \"-zmeczona co masz na mysli? Jak rozumiesz obracanie sie przeciwko sobie? Mozesz sprecyzowac? Dzieki:)

Wycofują..? Po prostu zobaczyłam go z inną. Stali objęci, uśmiechnięci. A ja stałam za nimi i patrzyłam, jak umiera mi serduszko. Co z tego, że zaledwie parę dni przed mówił, że to koleżanka, a tydzień przed tęsknił tak bardzo bardzo.. :( Nie wiedziałam dlaczego. Nie wiedziałam, gdzie popełniłam błąd...

Gość blaccccck
a co do wycofywanie to wkurza mi jak to oznajmiaja w smsie lub przez telefon jakby nie mogli spojrzec prosto w oczy i to powiedziec

moj od poltora roku mowi mi ze mu zalezy i znika na tydzien, potem znowu teefon, spotkanie nie ma innej na bank, sprawdzone ostatnio po 3 tyg mojego zapracia zlitowalam sie i spotkalismy sie super spedzony czas, oietnice i znowu cisza 4 dzien juz

Gość zmęczona
Gwiazdka, sypiacie ze sobą? Hmm, strasznie dużo masz cierpliwości - 1,5 roku?...! Zmęczona, nie powinnyśmy czuć się winne czy jakieś popsute, nie nadające się do kochania. Bo przecież ostatecznie chcemy normalności, to oni wariują :o Nie wolno nam stracić poczucia własnej wartości i godności!

Fioletowo Liliowa- no wlasnie takie zachowanie to dranstwo- mowi,ze to kolezanka a za chwile widzisz,ze nie.... brakuje slow na takie postepowanie. Kiedys prawdziwy facet musial byc honorowy i szanowal kobiety, a teraz zero zrozumienia dla nas i poczucia przyzwoitosci.