Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tery

ponownie zaczynam skuteczną dietę mm

Polecane posty

Witam. U mnie tez juz bieganina na calego ,ale jakos to bedzie z tymi swietami.Magusia te placuszki rzeczywiscie dobrze brzmia-podaj na nasza strone z przepisami.Jestem twarda co do dietki. Maryska -masz racje,ze nie schudniesz,jezeli bedziesz sie obzerac slodyczami ,(sprawdzilam na sobie) musisz zaczac diete od dzisiaj ,nie od jutra .Ale jak nie zaczniesz wcale,to nie schudniesz. Mnie motywuje do dalszego dzialania fakt,ze znajomi zaczynaja to moje schudniecie glosno zauwazac.Lepiej sie rowniez czuje i na duchu ,i na ciele.Wyciagam z szafy ciuchy ,ktore kupilam myslac ,,a moze schudne'...i wchodza na moje d...... Takze sprobuj jeszcze raz.Powodzenia.Pa.

Witam. Kolejny dzień przed nami, pracowity myślę :) Magusia najwyższy czas już piec piernik, nie wiem który przepis wykorzystałaś ale to nie ma znaczenia bo ja piekłam z obydwu i nie ma aż takiej dużej różnicy (wizualnie). Słuchaj jęśli będziesz miała problem z rozwałkowaniem tego ciasta z przepisu nr 2 to po prostu wyłóż go łyżkom drewnianą na dużą blachę i trochę wyrównaj górę by nie było dużych dołów i do pieca, piec piernik w niższej temp aby ładnie wyrósł, ja obydwa pierniki piekłam na blaszkach równocześnie w tem 140 z włączonym termoobiegiem, ten z kakaem upiiekł się pierwszy a chyba w czasie około 1,20 min. Po ostygnięciu kroiłam i przekładałam i przyciskałam deską a obciążałam torebkami cukru :) Piernik wyrasta duży, kroiłam na 3 placki i wyszedł moim zdaniem za wysoki, tą jedną warstwę można śmiało wykorzystać do czekoś innego np pokroić w kostkę obtaczać wpolewie czwkoladowej i obsypać wiórkami kokosowymi, np midałowymi, orzechami i zostawić do wyschnięcia. Robię tak z biszkoptem jeśli czasami wyjdzie mi ciut tępszy czy jest go za dużo. Nam smakuje wybornie.

a wiec droga elu, ja zrobilam tak. wczoraj po odejsciu od kompa wzielam sie za piernik. upieklam 2 blaszki ciastek (piernikow z tego ciasta), a z reszty zrobilam piernik w malej blaszce. wyszlo super. ja nie przekladam. my nie lubimy przekladanego piernika, jemy taki czysty bakaliowy. wyrosl pieknie, masz racje. milego dnia,lece do pracy,pa

Witajcie.Kolejny dzień zmagań z sobą [tyle pokus], orządkami [myję podłogi ale moje psy tego nie rozumieją], odziną [domagającą się jedzenia], pogodą [wcale nie świąteczną].Nie narzekam lubię ten rozgardiasz. W odchudzaniu bardzo wspiera mnie mąż a ja jego.I on nie stosując się dokładnie do mm.ma już ładne wyniki.U mnie idzie wolniej.Z doświadczenia wiem ,że jak ruszy to pójdzie. Maryśka mówienie,że od jutra to takie małe oszustwo wobec siebie i usprawiedliwienie \"oskomy\" na słodycze.Ja 7 12 powiedziałam \"dość\" i naprawdę wytrzymuję.Od tamtego czasu ze słodkiego zjadłam tylko 1 mały kawałek piernika i keksu [musiałam spróbować własne wypieki].I wier mi idzie wytrzymać.Nawet w sklepie. Na święta dam sobie trochę luzu.Wszak odchudzanie to nie tortura na zmysłach.

Witam i pozdrawiam :) Mimo zarobienia dietkuję twardo. Zapomniałam,ze nie jadłam śniadania. Kurcze,a tak przestrzegam godzin,no trudno.

Magusia smakować też powinien fajnie i długo jeszcze można postać. Piszesz że piekłaś z tego ciasta pierniczki i bardzo jestem ciekawa czy one wyszły ci miękkie czy twarde, przyznam się że z tego przekisu nigdy nie piekłam. Mam inny wypróbowany przepis ale w rtym roku coś zaszwankował bo pierniczki dobre ale twarde a tu już jutro idą do pakowania, M się śmieje że na następne święta zmiękną :) Dziś rano się ważyłam i mam 72,9 kg czyli od soboty minus 1 kg :) Gdyby tak kochana waga zechciała zachować się podobnie po świętach to byłoby ok :)

Hejka :) Dzięki za wsparcie . Dzisiaj nie zjadlam nic slodkiego i chyba mi juz \"przeszlo \" Padam na p...k ,jak pewnie wiekszosc Dobrej Nocki

hej,dzis kolejny dzien. ciemny, pochmurny a bozonarodzeniowy prawie... dziwne.takich swiat nie bylo juz dawno.pa! milego dnia elu, ciasteczka wyszly srednie. piernik super.jak go rozkroilam to wygladallepiej jak z najlepszej cukierni, a ciastka takie sobie.miekkie,elu wyszly. podziel sie ze mna tym prze[pisem na ciastka,dobrzze? pozdrawiam

Witam :) i żegnam :( Kochane dziewczyny dziś wyjeżdzamy na święta, tylko córcia wróci ze szkoły i czeka nas podróż zważywszy warunki na drodze około 5 godzinna. Cała jestem w skowronkach :) serduszko wyczyszczone, parę kilogramków mniej, zdrowie narazie niezłe. Zyczę Wam wszystkim wszystkiego najlepszego a najbardziej zdrowych, spokojnych i rodzinnych świąt i pozbycia się uporczywych kilogramów. Wyjazd dziś a powrót być może dopiero w styczniu jeśli syn zostanie tyle bez dziewczyny :) Dziś rano ważyłam 72,6 kg :D Magusia cieszę się że piernik smakuje, z tego drugiego ciasta też powinnaś być zadowolona, a przepis na pierniczki wklepie już po świętach bo teraz już niezdążysz ich upiec ale proszę przypomnij mni o tym, przepis jest nawet niedrogi, a i swój piernik przekładałam taką masą w wersji dla dorosłych i jest podobno super więc jak popróbuję w święta i stwierdzę to samo to tez napiszę przepis. Jeśli macie ochotę to proponuje takie oto śledziki matiasy płaty papryka ogórek kiszony lub konserwowy cebula olej Wymoczone płaty pokroić w paseczki, cebulę, paprykę i ogórka w kostkę. Przekładać warstwami śledzie i wymieszane warzywa, ostatnia warstwa warzyw i zalać to olejem i do lodówki na 2-3 dni. Wychodzi z tego całkiem smaczna sałatka śledziowa i nawet wg zasad mm. Kto lubi może dodać ciut octu balsamicznego lub zwykłego aby była ostrzejsza, a jak się da np czerwona i żółta paprykę a zielony oórek to i kolorystycznie fajnie to wygląda. Więc jeszcze raz wszystkiego najlepszego a łamiąc się opłatkiem z rodziną w wieczór wigilijny pomyślę też i o Was. Pa.

Hej. Elus do zobaczenia w przyszlym roku,zycze dla ciebie i Twojej Rodziny zdrowych i pogodnych swiat . Ja nie wyjezdzam nigdzie ,wiec w miare mozliwosci bede tu sie pojawiac( i podtrzymywac topik).Mam dzisiaj wolny dzien wiec gotuje ,sprzatam etc...dietke trzymam rowniez. Pozdrowienia dla wszystkich.Pa.

pa i zdrowych,pogodnych Świąt, tym co wyjeżdżają. ja zostaje. pozdrawiam

Witajcie dziewczyny po długiej nieobecności. Cieszę się że jesteście nadal. Mam nieczynny komputer więc korzystam z uprzejmości znajomej. Nie będę się rozpisywać teraz, zrobię to jak będę miala swój. Jutro wyjeżdżamy nad morze więc nie będę również miała dostępu aby z Wami porozmawiać. Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia życzę Wszystkim Koleżankom zdrowych, spokojnych i wesołych Świąt, ażeby wszystkie marzenia dla nas i dla naszych rodzin się spełniły, ażeby plany z odczudzaniem nie legły w gruzach. Do zobaczenia po Świętach.

Dobry wieczór.Zaraz zjedzie się moja kochana rodzina i już nie będę miała na nic czasu.Kochane życzę Wam Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia.Niech się spełnią Wasze marzenia.Pa , do po świętach.

to ja jeszcze dzis pozycze wam wszystkiego co naj... radosnych, rodzinnych i spokojnych Świat oraz spełnienia marzeń w następnym roku. na życzenia noworoczne stricte jest jeszcze czas. dzis przyjezdza moja tesciowa. a ja dzis zarobiona, ze hej... pa! swiateczne pa! :) :) :)

Dziękuję Wszystkim za życzenia świąteczne 🌻 Ja też Wam życzę miłych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia.

Goraco pozdrawiam Was wszystkie i zycze Wesolych i Pogodnych Swiat Bozego Narodzenia . Swieta ,swietami ale dietke trzymam -ubylo mnie 1kg.Zobaczymy co bedzie po swietach. ...... Pa,trzymajcie sie.

Witam. No i juz mamy 1 dzien swiat,ja spedzam go wdomu z najblizsza rodzina-pogoda raczej Wielkanocna.Wlasnie wstawilam indyka do piekarnika,gdyz najlepszy jest swiezo upieczony(nieodgrzewany). Caluski.Pa.

Witam :) Muszę się Wam pochwalić,że dietki ścisło nie trzymałam,a waga pokazuje mniej :) Nie odmawiałam sobie ciasta,ale pieczywa,ziemniaków,ryżu to nie tknęłam. MM to jest dziewczyny TO.:):):) Miłego dnia.

Witajcie!!po świętach.Dietki nie trzymałam ale utrzymałam wagę.Wysiłek i bieganie od jadalni do kuchni nie pozwoliło chyba na przytycie.Fajnie.Pozdrawiam

Witam. Ciesze sie ,ze juz jestescie i ze dalysmy sobie rade ze swietami,gdyz u mnie waga rowniez nie wzrosla ,a wrecz troche mi ubylo. Nie jadlam ciast(niestety),chleba i ziemniakow ;pozwolilam sobie na ciemna czekolade (90% kakao).Od dzisiaj wracam rowniez na silownie.Pozdrowienia,pa.

czesc, dobrze ze te swieta minely. a w drugi dzien swiat jeszcze wesele u przyjaciol mielismy. nie bylo szans na dietke. ciesze sie,ze tylko o 1 kg. waga wzrosła.niestety, ale ciesze sie,ze tyklko jeden. obzarstwo istne. a wesele wszystko jak leci. zmieniam opis w stopce. pozdrawiam was,pa

Witam. Wiem,ze jestescie zajete wiec podtrzymuje topik .Waga 0.5kg mniej (dobrze ze nie w gore ). Pozdrawiam.

Dziewczyny moje kochane zycze dla Was cudownego Nowego roku, oby byl lepszy od obecnego. Mam nadzieje,ze wkrotce tu bedziecie. Pa.