Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Diuna75

Największe OBCIACHY i KICZE

Polecane posty

Gość dla mnie obciachem
jest nieczyatnie książek i jeszcze jawne "przechwalanie" sie tym :o

glany widze nie na czasie dzis moja mama zaczeła mi marudzić jak zobaczyła moje nowe glany ( stare pękły w jednym miejscu) może i te buciory nie są \"cool i trendy\" ale to najwygodniesze buty jakie kiedykolwiek nosiłam i bedę długo nosić

Gość glany sa passe
tylko kinderpanki chodza w glanach. Starzy wyjadacze chodza w czym innym

Gość Diuna75
a w czym chodzą stare wyjadacze ? w białych kozaczkach ?

Gość mam pytanie takie
dobre pytanie? a więć "glany są passe" czekamy na odpowiedź? i w ogóle skąd Ci to to głowy przyszło?

Gość WSZYSTO co narusza godność
Ja osobiście też lubie glany, ubieram je oczywiście stosownie do okazji.Swego czasu pracowałam w miejscowości, gdzie od autobusu musiałam iść 3 km na nogach,więc zgadnijcie jakie buty nosiłam?Bingo!!Glany,ale w pracy je przebierałam.

Gość sssssssssssssssssss
ubierasz glany?? a w co je ubierasz??? moze je tylko nosisz... to wlasnie obciach!

Gość WSZYSTKO co narusza godność
Widocznie obciach i kicz to pojęcie względne. I pewnie to co dzisiaj jest obciachem za lat 5 będzie hitem wybiegów:)

Gość malagga
najwiekszym znanym mi chodzącym obciachem jest panna z mojej grupy, jej ostatni ,,hit" ubraniowy: złote kozaczki na plastikowej szpilce, rybaczki, brązowy golfik, na to złoty sweterek, korale w kolorach złoty i brąz oraz najlepsze: dwa wielkie złote (tombak) kolczyki w kształcie szerokich kół, pierscionki i obrączka rowniez z tombaku (chwali sie tym, a nie jest mężatką) a no i do tego obowiązkowo 5 cm czarnych odrostow (farbuje na blond), oczywiscie wlosy ZAWSZE przetluszczone, no i nieodzowny tekst po zajechaniu na zajęcia swoim audi A4: pusciutko, zapier... 120 przez miasto... :/

Nieznajomość zasad językoznawstwa zapewne jest obciachem,ale ....zwykłe "czepianie się" słowek też jest passe;P

Gość kwestia gustu...
ale dla mnie obciachowe są: - glany, powyciągane swetry, szaliki wiszące smętnie do ziemi, plecaki "kostki" - białe kozaczki - trwała - za małe biodrówki i za małe bluzki do kompletu - malowanie ust na biało, srebrno albo jasno różowo - młode gniewne dziewczynki - dwa różne tramki, kolorowe rajstopy, 5 warstw ubrań, kolczyki wszędzie gdzie się da i opaska z wielką kokardą... brrr... niby takie oryginalne a co drugie dziewczę tak wygląda - zdrabnianie i mówienie o nienarodzonym dziecku "dzidzia" albo "dzidziuś"

Gość Obciach lans
A chcialam taki sam topik zalozyc:) A wg mnie to: - moro (przejedzone, nudne) - takie spodniczki krotkie z falbankami, w jasnych kolorach co je niedawno jeszcze czesto nosili, chyba z rynku (nie toz ebym rynku nie lubila ale to juz takie typowo "rynkowe" jest) -faceci w dlugich szalikach - buty z czubem (kojarza mi sie z fircykami i takimi butami z zadartymi nosami co je nosili w sredniowieczu) -szwedy, choc kilka lat temu mi sie podobaly, ale teraz kojarza mi sie z klownami; (a czemu? a bo ja wiem?) - czapki pilotki (ktos jeszcze nosi?) - bardzo malutkie torebeczki (chociaz ostatnio malo kto takie nosi) - brwi a'la Marlene Dietrich - Siena Miller - faceci z lancuchami na szyi - faceci z sygnetami - stringi meskie - japonki meskie co by tu jeszcze....

Gość Obciach lans
acha no i jeszcze koronkowe majtki u bardzo mlodych dziewczyn, to jest dopiero superhipermegaekstrazawwalisciekolosalny obciach!

Te łańcuchy i sygnety u facetów to faktycznie obciach i to chyba od dobrych kilku lat:)

Gość Obciach lans
To ja was moze zapytam przy okazji- co uwazacie o facetach z pierscionkami? Nie chodzi mi o sygnet tylko pierscionek? Bo ostatnio czesto to sie widuje

Gość Diuna75
dla mnie passe to rozmowa o pieniądzach ... kto ile zarabia , za ile kupił nową marynarkę ,tusz do rzęs , gdzie on to nie był i co to on nie wdział...zadłużanie się po uszy na lepszy samochód niż sąsiad ma ...lub żeby pokazać rodzine jakie to weselicho jest wstanie wyprawić swojej córeczce .... nienawidze tekstów typu ,że ktoś chodzi tylko w rzeczach Pierra albo butach Ginno Rossi .Koleś ma tak porwane sznurowadła w swoich w butach , że wyglda jak dziad ,ale ich nie wymieni , bo nie są markowe i orginalne ...myślałam że się posikam ze śmiechu!!!!

Gość indianka*
-mowienie ze ubralam sweter buty i cos tam .... -rozowo-blekitne blond lale w dzinsowych ciuchach poprzecieranych na bialo -TATUAZ NA KRZYZU W POSTACI TARIBALA + KOLCZYK W JEZYKU -TAPETA NA RYJU -glupie zbuntowane jakie to one sa neiszcesliwe bo maja problemyz rodzicami dlatego pala, cipaja, upijaja sie -keidy ktos uslyszy cos madrego i odrazu zcazyna powtarzac to innym jako swoja mysl -traktowanie ludzio w kategoriach : mniej niz 18 dziecko powyzej 18 dorosly I GLANY ABSOLUTNIE NEI SA OBCIACHEM SA BARDZO WYGODNYM I PRAKTYCZNYM OBUWIEM TO TAK JAKBY OBCIACHEM BYLO NOSZENIE REKAWICZEK

Diuna--->oj fakt to kicz kiczów i obciach obciachów. Co do pierścionków. Mój przyjaciel nosi pierścionki - szerokie, zdobione obrączki.Jest gejem. Nie zwracam mu uwagi,bo tojego sprawa,ale fakt, wygląda to nieciekawie...

Gość Obciach lans
ło to i ujeszcze dopisze ze: - slowo "mrrrrau"- jedzie zoofilią - dewocja wszechszerząca się - wielkie bunty mlodziencze i narzekanie na zycie, jakie to jest do kitu - pseudogotyckie laski - pseudometalowcy sie rozpedzilam, na razie wciskam hamulce a zraz jade dalej, tylko uno moment

Gość Diuna75
nienawidze lasek które zakładają biale buty po lecie , facetów którzy nosza brązowe buty do czarnych marynarek i na odwrót (czarne buty do brązowych marynarek )

A i obciachem jest "FAKT" i inna (już bez nazw) tego typu prasa:)

Gość Obciach lans
acha i obcisle sweterki u facetow, jeden moj nauczyciel takie nosi

Mój przyjaciel gej ten od pierścionków też nosi obcisłe sweterki... Ciałko ma super,więc to jeszcze ujdzie,ale na tęższym facecie to już nieciekawa sprawa.Sama jestem posiadaczką rozmiaru 44 i uważam w co się ubieram.Nie ma gorszego widoku niż sadełko spod obcisłego ubrania.Ja mam sporą dozę samokrytyki i autoironii,ale gdy idę z moją siostrę (sylwetka modelki) i widzimy takie dziewczyny to z trudem hamujemy śmiech.Brrr.

Gość studencik from Posen
tych obcisłych sweterków zazwyczaj czepiaja się chude leszcze, i paszczurowate laski w glanach na które taki facet nawet nie spojrzy.... zeby nie było sam jestem chudy i nosze okulary , ale nie musze leczyć kompleksów....

Gość Obciach lans
acha- to i jescze babcie w futrach niczym tarzany w dzungli I w ogole wszystkie futra No i nie przepadam za spudnicami do ziemi, choc nie uwazam ze sa obciachowe, ale nie za ciekawe I jeszcze raz koronkowe majty u nastolatek z gimnazjow.. no i moze liecow, ale tak bardziej z poczatku niz z konca;)) To jest dopiero KATASTROFA

Gość Obciach lans
no przepraszam nie jestem leszczem ani nie nosze glanow a paszczur to pojecie wzgledne. Ja po prostu uwazam ze obcisle sweterki sa zabawne. No moze to jeszcze od figury faceta zalezy;)

Gość a co myslicie o stringach
wylazace na plecy sznurki przy kazdym pochyleniu ciala?