Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaranczowa wredota

do matek na obczyznie -pytanie

Polecane posty

Dajcie już wrednej spokój. Przecież to Giertych we własnej osobie ;) Widać siedzenie przez 2 dni na forum i krzyczenie na kobiety na które \"opluwaja Polskę\" należy do repertuaru \"robienia czegoś dla kraju\" :D Jedno mnie cieszy - w kraju gdzie teraz mieszkam takich wrednych jest zdecydowanie mniej :)

Gość sfrustrowana
Euglena, to rzeczywiście chyba Giertych pisze :)

a mnie tez sie wydaje ze wredota pod roznymi nickami sie ukazuje - oznaka schizofrenii! strona 6, godzina 16:20 napisala: co wy mozecie o mnie wiedziec ? wiecie tylko tyle co wam napisałam ale na siłe dorabiacie jakies ideologie to prawda, wiemy tylko co napisala, z ktorego wynika jaka ona to materialistka jest, a jak ktos pieniadze ostroznie wydaje to wielki biedol. a sposobem jakim ona pisze to tylko okazuje swoja wielka glupote i bardzo waskie poglady na zycie. Z tego co napisala to jedyny kraj poza Polska w ktorym byla to byla NRD - nie dziwie sie ze z tesknoty usychala... ale do czego? przciez pisala ze w wielkiej biedzie zyla! Taka biedna byla ze zawisci i zalu do innych sie najadla. Bo co ty pomaranczowa wredoto wiesz o nas? Tylko to co na innych topikach podczytujesz i na sile teraz dorabiasz jakies ideologie! a do Vanilii - no to tak, Mickiewicz wielki hipokryta, Chopin tez, Milosz, Sikorski, a ilu innych jeszcze! Bo od Polakow jak ty uciekali, tych malych malutkich co przez tylek gadaja! Oj, zebys mogla taka Polka byc jak oni byli!

Gość POLAK mały
o wasza modlitwa a nie nasza. uczcie sie : Gdy wieczorne zgasną zorze. Zanim głowę do snu złożę. Modlitwę moją zanoszę. Bogu ojcu i synowi, dopierdolcie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie proszę. Kto ja jestem? Polak mały. Mały zawisły i podły. Jaki znak mój - krwawe gały. Oto wznoszę moje modły, do Boga, Marii i Syna, zniszczcie tego skurwysyna. Mego brata sąsiada, tego wroga, tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym, i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDS, zabijaka, oto modlitwa Polaka.

to nie tylko mickiewicz i reszta ale wy rowniez jesteescie hipokrytami modlitwe macie ode mnie gratis ja sie tak nie modle ale wy chyba tak

w twoim nowym kraju wiedziesz prym euglena nawet nick masz jakis taki moherowy Jedno mnie cieszy - w kraju gdzie teraz mieszkam takich wrednych jest zdecydowanie mniej bo czesc wyjechała

...Vanilia... -------> dla własnego dobra skończ i nie kompromituj się więcej i proponuję zaglądnąć do słwnika i odnaleźć słowo hipokryzja

Hipokryzja jest stałą cechą ludzkich społeczeństw. Wynika ona z jednej strony z konfliktu między indywidualnym interesem poszczególnych osób i normami moralnymi panującymi w danym społeczeństwie, a z drugiej strony z konfliktu między normami obyczajowymi i moralnymi Ja sie nie kompromituje ,bynajmniej

Modlitwa byla napisana przez polaka i polski film no chyba ,ze sie myle.Wiesz taki z zycia wziety Vanilia.

...Vanilia... ---> mów za siebie. nie wszyscy są tacy sami, a już napewno tacy jak Ty. Nie uważam, by osoby mieszkające za granicą były dwulicowe, obłudne.

wszystkich!!!tych na emigracji i tych w Polsce Smutne ale tak jestesmy postrzegani a ten topik jest tego dowodem Polak nie przepusci zywemu a czasem nawet umarłemu Krytykujecie jeden drugiego i obrzucacie sie inwektywami ! Nie do podstawówki tylko do przedszkola I to ludzie którzy doktorat robią ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh wstyd

poniewaz przebywanie w towarzystwie takiej pani wredoty , albo vanilii meczy mnie i nudzi - oznacza to , ze takie osoby nie pasuja do mojego towarzystwa a z tego wniosek nastepujacy : ja jestem inna ! nie jestem taka jak wiekszosc polakow. :D wiec prosze nie uogolniac drogie panie , nie wszyscy sa tacy jak wy. i cale szczescie bo to by dopiero bylo :D

Gość do Vanilii
napisalas: Ze niby co? ze bycie gdzies tam w swiecie zmienia ludzi? Polak to Polak i tyle a przeciez mowilas ze jak wyjechal i podatkow nie placi to juz nie Polak! No ale nie odrywaj sie od kupy, nie obrzucacie sie inwektywami tylko obrzucamy sie, a raczej ty obrzucasz. A ze gdzie indziej my ciuciuciu to fakt, bo tam z milymi ludzmi mozna porozmawiac

Gość sfrustrowana
Mała poprawka w modlitwie Polaka: nie żeby miał AIDSa zabijaka, tylko "żeby miał AIDSa i raka" :)

vaniliowa panienka przeniosla sie teraz na inny topik , aby ludziom glowe pozawracac. natretne to , ze szkoda gadac. wpycha sie tam gdzie jej nie prosza. ot taka kultura.

Vanilia, zlituj sie, ja juz nie mam sily po raz kolejny prosic - jak macie cos do mnie, to na mily bog, zacytujcie czym Wam dopieklam, a nie uogolniajcie... Kogo i gdzie obrazilam? Kiedy i gdzie wyrzekalam na Polske? Kiedy i jak wyrazilam sie wulgarnie albo bez sensu???? bo jak na razie to tylko autorka topiku w kolko jak mantre powtarza: narzekacie krytykujecie narzekacie krytykujecie narzekacie....I od tego to sie ma prawda stac????

ha ha, no Vanilia zawitala u nas matek Polek w Wielkiej Brytanii. Moze zmeni troche zdanie czytajac ze tam nikt na Polske i Polakow tak nie pluje.

No widze ,ze modlitwa poruszyla sumienie zdania sie zmieniaja:):) Swieta prawda wszyscy tutaj sa polakami placacymi podatki tu czy tam nie wazne. Nikt polskosci ze mnie nie wyrzuci polka bylam jestem i bede,a gdzie nie wazne.:):)

Zeby bylo smiesznie Ja pierwsza wspomnialam o tych antybiotykach Szanta obrywa ,ale pewnie wybaczy:):):)