Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona2

2 kreski na tescie i co dalej??

Polecane posty

Gość zagubiona2

naprawde nie wiem, co mam robic? prosze o porade. jestem w obcym miescie, nie znam zadnego lekarza, jakie badania robic i kiedy. zastanawiam sie czy nie zglosic sie do szpitala, ale nie wiem tez czy te 2 kreski to na pewno ciaza.

A po co do szpitala???? Wszystko zależy od Twojej sytuacji materialnej, jesli Cię stać, to zapisz się do prywatnego lekarza, popytaj kobiety z forum z okolic, gdzie mieszkasz obecnie, kogoś dobrego doradzą. Dalej lekarz Cię już pokieruje co robić. Jeśli masz w opcji tylko NFZ, to przejdź się do przychodni i umów do ginekologa, dalej też Cię pokieruje co i jak.. i z czym. Nie ma rejonizacji i rozgraniczenia na kasy chorych, wszystko jeśli jesteś ubezpieczona wykonujesz w ramach jednego funduszu NFZ... nie martw się i idź do najbliższej przychodni. Nie panikuj.. to po pierwsze :) Powiedziałaś już ojcu dziecka?

Chetnie chciala bym zobacyzc te dwie kreski na tescie ale jak narazie nie jest mi to dane:(

Gość klara 82
umów się do lekarza na 2 tyg.po terminie spodziewanej @. lepiej zarejestruj się już teraz bo często są kolejki, i zaznacz że jesteś w ciąży. dalej to już ci lekarz wszystko powie.:)

Zagubiona2 Dziewczyny Ci dobrze radzą, słuchaj ich :) i nie stresuj sie - ciąża dla większości kobiet coś nowego, nawet jeśli są na \"swoim gruncie\" - trzeba znaleźć sobie lekarza, szpital, w którym chce sie rodzić, po drodze jest wiele dylematów i wątpliwości. Ale uszy do góry! Jesteśmy z Tobą! Dobry lekarz na dobry początek - www.zdrova.pl (wprawdzie nie wiem, gdzie mieszkasz, ale może akurat trafiłam:]) Trzymaj się!

Gość
przede wszystkim GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🌼 🌼 🌼 ;) Teraz musisz zacząć dbać o siebie, tak jak dziewczyny wcześniej napisały, musisz zadbać o opiekę podczas ciąży. I pamiętaj - głowa do góry :) Bierz kwas foliowy!!!!n Jedną tabletkę dziennie (0, 4 mg) , np. FOLIK. Ja też byłam w szoku jak zobaczyłam II kreseczki (test robiłam z mamą i mężem - akurat przyjechała do nas), a przecież tak chciałam tgego. A teraz jest już coraz lepiej:) POZDRAWIAM i jeszcze raz gratuluję:):) ;)

ja bym jeszcze potwierdziła test robiac beta HCG z krwi, wtedy juz mozesz byc pewna na 100% czy jestes czy nie jesteś, jezeli beta wyjdzie ok to wtedy umów sie na wizytę do jakiegos lekarza