Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine1982

Pomogę Wam...jeśli chcecie...........

Polecane posty

biedna to nie mój topik, ale się wtrącę, bo btochę się na tym znam z tą nerwicą to bym tak od razu nie wyrokowała takie obgryzanie paznokci to najczęściej nawyk (rzadziej tzw. czynność kompulsyjna). łatwo się takiego paskudztwa nabawić i chyba każdy cóś takiego ma. trudno sie tego pozbyć ponieważ pozwala nam to pozbyć się napięcia, negatywnych emocji, zajmuje ręce w sytuacji zakłopotania itp. drogę do zwalczenia warto zacząć od samoobserwacji: kiedy takie zachowanie się pojawia, w jakich sytuacjach, przy jakich ludziach, jakie emocje temu towarzyszą itp. dzięki temu poznasz lepiej siebie, będziesz przygotowana i będziesz miała coś zstępczego do roboty (np. pierścionek który można obracać na palcu) to na początek, jeżeli chcesz więcej napisz mi o tym więcej to odpiszę najlepiej w mailu bo pewnie trochę tego będzie

Gość Biedna
Pomyślałam, że to nerwica, bo czasami mam krótkotrwałe problemy z oddychaniem, przed oczami czarno, kłucie serca, nagłe pocenie się dłoni. To nie jest zwykle obgryzanie, raczej rozszarpywanie. Co dziwniejsze pojawia się nawet kiedy nie denerwuje się, siedzę spokojnie w domu. Dziękuję i poproszę więcej na maila, larethian@o2.pl

Gość Biedna
Bardzo dziękuję lilien

GwiAzDkA_bs :) JAk tak siebie nam opisałaś to mogę sobie wyobrazić, że jesteś piękną kobietą.:) Co do włosów to ciezko mi powiedzieć, w czym czułabyś się dobrze....ja mam podobne włosy do Ciebie i też w sumie jasną karnację i czuje się b.dobrze. Jestem jednak zwolenniczką \"ciepłych\" włosów do jasnej karnacji. Eksperymentowałam wielokrotnie i zmieniłam kolor na ciemniejszy, jednak wyglądałam wtedy jeszcze bladziej i starzej, poważniej. Myślę, że ciepły kolor byłby dla Ciebie dobry...jeśli nie chcesz blond pasemek możesz spróbować jasnych brązów, złotych brązów coś ala http://www.allegro.pl/item169070049_farba_loreal_feria_zloty_braz.html ...i zrobić na nich jasne refleksy, efekt jest cudowny..jednak nie wiem czy to Twój gust. Jesli nie to daj znać wymyślimy coś razem:) Pozdrawiam:)

lilien :) Zdecydowanie polecamkąpiel dłoni w oliwie z oliwek. Oliwę z pierszego tłoczenia podgrzać, dodać kapłułkę witaminy A+E i kilka kropli z cytryny. Następnie moczyć rączki około 15 minut. Super nawilża, odżywia całe dłonie i skórki również.Znam świetny krem do skórek, jednak jest on dosyć drogi a mianowicie Mavala, koszyuje około 30 złotych, wygładza on skórę wogół paznokcia a przy tym poprawia ich kontur. Ja jestem też zadowolona z odżywek firmy Paloma, w tej chwili mam odżywkę do zniszczonych paznokci i świetnie wygładza ona płytkę, do skórek również jest dostępny specjalny peeling do pzanokci i skórek- fajnie wygładza:). Koszt tych kosmetyków Palomy jest niewielki a efekt naprawdę warty większej ceny. Ja płacę w Naturze około 6-7 złtych za preparaty tej firmy. Pozdrawiam Cię i miłego dnia;)

Emsy :) Witam.Przede wszystkim mam do Ciebie pytania : Czy stosujesz jakiś krem?, ile masz lat i co najwazniejsze czy nie masz problemów ze zdrowiem, bowiem przyczyn tego stanu może być wiele. Najwazniejsze aby dobrać dobry, lekki krem, gdyż czasami wklepywanie pod oczu grubej warstwy kremu lub zbyt cięzkiego o tłustej konsystencji powoduje podpuchnięcie oczu. Zimne okłady...z łyki owiniętej jakąś serwetką (wkładamy taką łyżkę do zamrażalinika na 20 minut, następnie przykładamy owiniętą w serwetkę do oczka), również działają zbawiennie, pobudzając krążenie limfy w skórze...a właśnie zaburzenia cyrkulacji limfy są przyczyną podpuchniętych oczu. Pozdrawiam:):)

Biedna :) Trzymam za Ciebie mocno kciuki i niestety zgadzam sie lilien....ja bym to nazwała \"obgryzaniem neuropatycznym\", na tej samej zasadzie kiedy dziewczyny kaleczą swoją twarz, wyciskając wszystko co napotkają na swej twarzy. Niestety taki stan pogłębiają sytuacje stresowe....i niestety stres odkłada się w nas i jego skutki uboczne mogą być uzewnętrznione znacznie później...niż wystąpiła sytuacja stresogenna. Lilien Ci pomogła, jednak jeśli będziesz potrzebowała czegoś więcej, jestem do usług. Pozdrawiam Cię ciepło:)

Mam 26lat. kremy stosuje ochronne, nawilżający Garniera na noc i półtłusty Ziaja na dzień. Pod oczy wieczirem i rano: Sorya - złocista pielęgnacja na cienie pod oczyma, ale nie działa. Jeżeli chodzi o zdrowie to ok. Czasem boli mnie głowa jak zmienia się pogoda i jak jestem zmęczona i wtedy te żyłki są bardziej widoczne.

Kochana, chciałabym, abyś wypowiedziala sie na temat srodkow wspomagajaych odchudzanie. Wlasnie rozpoczelam diete, tzn polega na tym aby ogolnie jesc mniej, bez slodyczy itd... i wlasnie prosze o porade, jakie srodki polecasz, duzo sie j ostatnio reklamuje, ziółka;> tabletki ;> Pozdrawiam:)

a czy ktoś wypróbowal mikrodermabrazję - zabieg domowy ziaji anno d\'oro? od ilu lat można ją stosować?

Gość justine pomoz prosze
mialam kilka miesiecy temu przebute jakby male zapalenie gardla.. i teraz od kilku miesiecy mam zaczerwienione łuki podniebienne z obu stron ale co dziwne to nie boli tylko jest czerwone caly czas czy to coś złego|? powiem ci ze jeszcze nieraz boli mnie tam gdzie szyja łaczy sie z twarzą zaraz pod broda ale nie zaraz z prawej strony i nie wiem co to jest ..czy to migdal czy co innego>>?:(

Gość sdfdfdf
spaaaadaj

Dziekuje za porade Justysiu ale chodzi mi o to zeby tych pasemek nie było widać zeby jakoś je ściemnić albo coś w tym stylu... A Mam pytanko bo jak ci wszystko napisałam o mnie tzn kolor brwi itd to czy pasował by mi sredni blond albo ciemny??

lilien :) Wg. producenta czyli ziaji ...stosować ten preparat powinno się po 40 roku życia. Niestety ja osobiście nie wypróbowałam tego preparatu....jednak jestem zdania iż wybór odpowiedniego preparatu zależy od kondycji naszej cery a nie od jej metryki. Pozdro;)

GwiAzDkA_bs :) Zdecydowanie tak:), gdyż tak jak pisałam ja jestem z opisu bardzo podobna do Ciebie i własnie takie włoski noszę - blond, raz jaśniejszy raz ciemniejszy, jednak czuje sie w tym dobrze i moja twarz jest bardziej promienna i pogodniejsza niż po zastosowaniu jakiegoś ciemnego koloru.:)

justine pomoz prosze :) Wiesz najwazniejsze abys wybrała się do dobrego laryngologa...wiem, że napewno sama o tym wiesz doskonale:), ale ja wiem z doświadczenia, że lekarz i to dobry jest podstawą. Widzisz istnieje wiele mozliwości, chroniczne zalenie wirusowe, infekcja, a także zapalenie migdałków podniebnych czyli angina. Nie będę Cię niepotrzbnie straszyła, że ból gardła może być obawem również innych chorób, jednak jeśli stan bólu gardła utrzymuje się po czasie 4-10 dni ( a wtedy generalnie wirusowe stany bakteryjne gardła powinny ustąpić), powinnać musowo udać się do lekarza laryngologa. Bezwzględnie. Życze dużo zdrowia i pozdrawiam:)

Roxxxii :) Z tego co piszesz rozpczynasz mądrą dietę typu \"jeść mniej\", gratuluję i życzę powodzenia. To chyba wybór najmądrzejszej diety:) Masz rację jest teraz na rynku wiele środków ułatwiających odchudzanie, jednak niestety mogą one jedynie ułatwić....niestety bez zmiany trybu żywienia nic nam po nich. Środki dostępne w aptece, jakiś sklepach zielarskich sprzedawane bez recepty nie są szkodliwe, jeśli są przyjmowane zgodnie z normą dawkowania i jeśli ktoś nie ma problemów ze zdrowiem. Przyję, że ich nie masz:), więc ja napiszę Ci o moich typach, bo sama mam doświadczenie z ...ogółem rzecz biorąc odchudzaniem:). Z herbatek polecam jedynie Slimherba..dam Ci linka abyś mogła ją zobaczyć..http://www.aptekarzrodzinny.pl/old/aptekarz/produkty/slimherba.jpg Faktycznie nie działa ona przeczyszczająco i jest bardzo fajną alternatywą dla herbatek typu System Slim figura Herbapolu, za którą wybuliłam dość kasy a który po trzech fazach nie przyniosla żadny rezultatów, wręcz bolał mnie bandzioch:). Polecam również preparaty z błonnikiem np. Bio-błonnik, jesli cierpisz na zapracie i są one przyczyną Twoich problemów z wagą. Widzisz to też wszystko zależy od tego z czym się borykasz, piszesz, że ograniczasz słodycze, więc podejrzewam, że musiałaś je jeść:) Więc jeśli je lubisz to możesz przyjmować chrom, który jest bardzo korzystny dla osób które walczą z napadami żarłoczności słodyczy. Jeśli coś więcej Cię intereuje napisz, a ja postaram się odpowiedzieć:) Pozdrawiam:)

Gość bioptron
Czy ktoś zna? Czyy ktoś użwaył? Czy pomogło? Mam zamiar kupić i szukam relacji kto ma lampe. Moj problem to przewlekle chore zatoki

Gość kto chce
próbki nivea? wysle zaproszenie podaj meila

Gość Agikosek
Mam straszny problem z wągrami =( Sa one na nosie , w okolicy ust, na brodzie , na plecach , wygląda to bardzo niedobrze kiedy na plecach , w okolicy warg, na nosie widać czerne kropki =( Niewiem co z nimi zrobić =( próbowałam juz wielu środków ale zadne nie pomagają =( Bardzo prosze o pomoc =(

Emsy :) Bardzo Cię przepraszam, że nie odpisałam...musiałam przeoczyć Twoją wypowiedź. Co do tego kremu z serii złocista pielęgnacja to ja miałam go ale do twarzy, jednak miał zbyt cięzką kkonsystencję a co najgorsze skóra po nim sprawiała wrażenie żółtej, brudnej. To raczej alternatywa lekkiego samoopalacza, a Ty powinnaś się skupić wyłącznie na działniu przeciwobrzękowym, nawilżającym i przeciwzmarszczkowym.Myślę, że wypkunktuje Ci w liście takie małe kompendium wiedzy na temat podpuchniętych oczek, mam nadzieję, że stanie się do Dla Ciebie pomocne.:):) A więc do rzeczy : 1. Po pierwsze gdy się obudzisz rób sobie zimny okład na oczy. Albo to z wyżej wspomnianej zimnej łyżki...albo ze specjalnych okularów żelowych. Ja je kupiłam w drogerii Natura, cena około 18 złotych. 2. Wypróbuj niedrogi a skuteczny żel z babką lancetowatą, działa przeciwpobrzękowo, zapobiega tworzeniu się \"worków\". Jest niedrogi bo kosztuje około 6łotych a jest dostępny do kupienia w każdej aptece. 3. Jeśli u Ciebie wszystko ok ze zdrowiem, przyczyną powstawania podpuchnięć oczu może zbyt duża ilości soli w diecie. Oczywiście na podpuchnięte oczka powodować może również brak snu, zbyt duża ilość godzin spędzonych przed komputerem:), jednak myślę, że o tym wszystkim wiesz, wiec zwróc uwagę na ilość soli w diecie. 4. Każdy kosmetyk który będziesz stosowała schładzaj przed użyciem w lodówce, będzie jeszce lepiej drenował i działał na zapuchnięte oczka. 5. Alternatywą dla zimnnych kompresów z żelowych okularów może być plasterki zimnego ogórka lub zimnego awokado. Ogórek ma głownie działanie kojące a awokado odżywcze, więc dodatkowo Twoje oczy zyskają na urodzie. 5. Wynalazłam specjalnie dla Ciebie z książki \"kosmetyki natutalne\" , kompres na opuchnięte oczy. Oto przepis : z ziemniaka wykroić 2 plastry, wielkością pasujące do oczu. Następnie okolice oczu zwilżyć wodą i położyć na nich plasterki ziemniaka. Pozostawiamy tak kompres na 10 minut. Działa cuda:) 6. Polecam Ci również wszystkie kosmetyki pod oczy na bazie świetlika takie jak np. ten http://www.pollenaewa.com.pl/produkt.php?id=53 Mam nadzieje , że coś Ci się przyda. Pozdrawiam ciepło:):);)

Agikosek:) Pozwolę sobie przekleić Ci to co pisałam już dla innej koleżanki na ten sam problem, jeśli będzie Ci mało to chętnie coś więcej napiszę. :) Na na wągry to znaczy na ich przecwdziałanie ja używam masażu szczoteczką oczyszczającą....świetnie usuwa ona zanieczyszczenia. Jesli masz je czarne i wystające nałóż na nie plasterki cyryna sama to przetestowałam, lub jak mam więcej czasu to robię sobie parówki z rumianku i bratka i po 20 minutach gdy skóra jes rozgrzana za pomocą chusteczki higienicznej delikatnie je wyciskam. Używałam wielu różnych toników, jednak naprawdę taki masaż np. na nosku świetnie im zapobiega. Niestety nie zawsze go wykonuję, i czasem się zdarzy, że mam parę wągrów, najcześciej na nosie lub brodzie. Wtedy parówka jest doskonała. Trzeba bardzo uważać gdyż nieumiejętne usunięcie wągra..może spowodować powstawanie przebarwień, blizn. Dlatego jeśli już dopuściłam do powstania czarnych kropek, zawsze wykonuję parówkę. Po takiej parówce wągry wychodzą bardzo łatwo, gdyż cera jest rozgrzana. Ja również byłam parę razy u kosmetyczki na oczyszczaniu, jednak są to pieniądze wyrzucane w błoto...bo niewaściwe oczyszczanie codzienne w domu - i znowu mamy wągry. Powinnaś wykonywac peeling przynajmniej 2 razy w tygodniu i proponuję mechaniczny...najlepiej głęboko oczyszczający. Ja stosuję morelowy peeling St. Ives do twarzy. Taki codzienny masaż szczoteczką super oczyszcza..a wągry to innymi słowy tłuszcz i brud który znajduje się w porach skóry. Pozdrawiam Cię.

Dzięki Justine:) Okulary żelowe zamówiłam, dotrą za tydzień. Będziemy w kontakcie:):):)

przeczytałam dziś na kafetrii, że dziewczyny robią sobie wybielanie paznokci mocząc je 10 min w cytrynie. podobno efekt super - jak french. ale mam wątpliwości: czy to nie powoduje tego, że pazurki są miękkie? chyba się wypłukuje wapń z paznokci, podobnie jak z włosów?

Mam problem z czerwonymi kropeczkami po goleniu.Jak się tego pozbyć?