Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...Vanilia...

Bardzo bardzo bardzo pragnęłam miec dziecko i je mam

Polecane posty

Kobieta pragnie stabilizacji, bezpieczeństwa, udanego małżeństwa, unormowanej sytuacji materialnej, zdrowia, kochającej rodziny (rodzice, rodzeństwo), dobrej pracy, wykształcenia, doskonalenia, cieszenia się z nowo kupionej szmatki, wizyty u fryzjera, jakiejś pewności jutra. a mnie do szczescia wystarczy mniej ale dziecko to podstawa

dla mnie na pierwszym miejscu jest miłosc,kochany i kachający mąż,a dzieci są dopełnieniem tego cudu,ale NA PIERWSZYM miejscu jest MÓJ MĄŻ.

mi sie wydaje ten podzial sztuczny - ze na pierwszym miejscu jest maz, albo dzieci. wiadomo, ze jest to zupelnie inna milosc - tym bardziej nie da sie jej dzielic na wazniejsza, lub mniej wazna. zrob sobie prosty test - gdyby ktos kazal ci wybeirac miedzy zyciem meza a dzieci - umialabym dokonac tego wyboru? albo moze mniej brutalnie - wybor miedzy zyciem z mezem, a z dziecmi (tymi, ktore juz masz oczywiscie)

A ja mojemu dziecku powtarzam codziennie ,że kocham go najbardziej na świecie.I to jest prawda.Zawsze będzie na pierwszym miejscu.

nie o taki drastyczny podział mi chodziło:D Po prostu dzieci nie przesłaniaja mi swiata, jak niektórym moim kolezankom:DPozdr.//A kocham i rozpieszczam nawet to nienarodzone do granic przyzwoitosci:D

mysle, ze tak na prawde kazda mysli i czuje: \"u mnie na pierwszym miejscu sa zarówno mąż jak i dzieci\".. bo jezeli mowic dziecku, ze kochasz je najbardziej na swieie, to co jak pojawi sie drugie???

tak stokrotko, jedna miłosc przenika tę druga lub wynika z niej po prostu,to mam na mysli:)

Chyba nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi.Kocham go najbardziej na świecie inaczej niż męża.O to chyba chodziło w Twojej poprzedniej wypowiedzi.A co jak będe miała jeszcze trójke dzieci....??????Takich pytań można zadawać mnóstwo.

:) a w ogole milosc to nie uczucie, tylko swiadoma decyzja! o! :) mozna kochac kogo sie chce i jak sie chce no i jak dlugo sie chce. a uczucie to cos co zawsze przemija. nie istnieje uczucie trwale. smutek, gniew, radosc - KAZDE UCZUCIE PRZEMIJA. dlatego milosc to nie uczucie :)

no bo to nie uczucie... uczuć nie mozesz kontrolować. zlości, radości, smutku - nie masz na to wplywu. tak jak na zadne inne uczucie. Kochać mozesz kogo tylko chcesz do konca zycia. Kogos, kto cie nawet nienawidzi, albo nic dla ciebie nie znaczy. po prostu mozesz pokochac biedna staruszke, bo tego chcesz. gdyby milosc byla TYLKO uczuciem - nic by nie znaczyla. Zakochanie - owszem - mozna nazwac uczuciem - przemija, lub przeradza sie w cos wiecej. ale nie milosc...

Gość omeska
Coś Ci się przez tą ciąże pomyliło..........widocznie na niektóre działa w tą strone

:DDD taka jest prawda :) chociaz ejstes wsciekla na kogos - mozesz go kochac. chociaz jestes przezkogos smutna - kochasz go. a nie da sie jednoczescie czuc do kogos nienawisci i sympatii :)

Na szcęście jest to tylko i wyłącznie Twoje zdanie i nie jest to zapisane w żadnej encyklopiedii..................

http://www.google.pl/search?hs=cR5&hl=pl&newwindow=1&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&q=%22mi%C5%82o%C5%9B%C4%87+to+nie+uczucie%22&btnG=Szukaj&lr= nie tylko moje zdanie :P http://www.google.pl/search?hs=jR5&hl=pl&newwindow=1&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&q=%22mi%C5%82o%C5%9B%C4%87+nie+jest+uczuciem%22&btnG=Szukaj&lr= :) "ŚLUBUJE CI MIŁOŚĆ , WIERNOŚĆ I UCZCIWOŚĆ MAŁŻEŃSKĄ" - jak mozesz śslubować UCZUCIE? :) to tak jakbys slubowala, ze bedzie ci zawsze wesolo, cieplo i przytulnie

Gość do valinia
współczuje ci naprawde....przynajmniej bys nie kopiowała wypowiedzi innych.....pragniesz dziecka, ty sama nie wiesz czego chcesz...moze najpierw dorosnij ...co !!! 16:35 Antygzub Vanilia---> Kobieta pragnie stabilizacji, bezpieczeństwa, udanego małżeństwa, unormowanej sytuacji materialnej, zdrowia, kochającej rodziny (rodzice, rodzeństwo), dobrej pracy, wykształcenia, doskonalenia, cieszenia się z nowo kupionej szmatki, wizyty u fryzjera, jakiejś pewności jutra. Nie wiem jak inni, ale ja tego pragnę.

Gość niooo
mozna sie uśmiac.....autorce sie cos strasznie pomyliło..... buhahahahahahahahahahahaha, za ile kupiłas dziecko? wariatko

Gość opooo
i odpowiadam na twoje pytanie tak jesteś NIENORMALNA........podjełas juz leczenie lllllllllllllllllllllllll kk ;

Gość upsi
ups.................... ups i didnt againe

Miłość jest uczuciem, które zawiera w sobie także przyjaźń, zaufanie i szczerość. Piękne uczucie łączące mężczyznę i kobietę jest źródłem szczęścia, ale może także łączyć się z cierpieniem i tęsknotą po rozstaniu z ukochaną osobą. \"Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem...\" (List św. Pawła do Koryntian). Uczucie miłości jest dla człowieka najważniejsze - od początku do końca jest obecne w jego życiu. Możemy wyróżnić różnego typu miłość: między kobietą i mężczyzną, rodzicielską oraz miłość między rodzeństwem. Uczucie miłości zazwyczaj kojarzy się wszystkim ludziom ze szczęściem i pozytywnymi emocjami, które mu towarzyszą. Jednak nie jest tak w każdym przypadku - często zdarza się tak, że miłość jest uczuciem wyniszczającym, sprawia, że człowiek nie chce już żyć po rozczarowaniu i nieszczęściu, jakie go spotkało. Cytujesz i pokazujesz chociaż jakieś mądre strony na których dowodzą księża itp ,że miłość nie jest uczuciem .....................

\"uczucie (Wilga) rz. n III 1. ‘stan psychiczny: reakcja na napływające z zewnątrz bodźce; emocja’\" stan psychiczny na bodzce zewnetrzne. milosc trwa bez wzgledu na to jakie miotaja nami uczucia. gniew, wscieglosc, zmutek, zazenowanie - POMIMO to - milosc trwa. Miłość jest uczuciem, które zawiera w sobie także przyjaźń, zaufanie i szczerość. -> CZY JAKIEKOLWIEK UCZUCIE COS W SOBIE ZAWIERA? Piękne uczucie łączące mężczyznę i kobietę jest źródłem szczęścia, ale może także łączyć się z cierpieniem i tęsknotą po rozstaniu z ukochaną osobą. -> MIŁOŚĆ WIĄŻE SIĘ Z CIERPIENIEM I TĘSKNOTA NIE TYLKO PO ROZSTANIU ALE TAKŻE W TRAKCIE JEJ TRWANIA. CZY DA SIĘ JEDNOCZEŚNIE SMUCIĆ I CIESZYC? \"Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem...\" (List św. Pawła do Koryntian). -> ZGADZAM SIĘ< A CO? :) Uczucie miłości jest dla człowieka najważniejsze - od początku do końca jest obecne w jego życiu. Możemy wyróżnić różnego typu miłość: między kobietą i mężczyzną, rodzicielską oraz miłość między rodzeństwem. - NO ALE UCZUCIE TO NIE JEST :) Uczucie miłości zazwyczaj kojarzy się wszystkim ludziom ze szczęściem i pozytywnymi emocjami, które mu towarzyszą. Jednak nie jest tak w każdym przypadku - często zdarza się tak, że miłość jest uczuciem wyniszczającym, sprawia, że człowiek nie chce już żyć po rozczarowaniu i nieszczęściu, jakie go spotkało. Cytujesz i pokazujesz chociaż jakieś mądre strony na których dowodzą księża itp ,że miłość nie jest uczuciem ..................... -> NIE ALE POBAWIĘ SIĘ W TO CHWILKĘ I WKLEJE CI TE CYTATY< O KTÓRE PROSISZ :)

W takim razie napisze tak,mylisz się sądząć ,że miłość nie jest uczuciem.Nie musze chyba dodawać ,że jest to moje zdanie .Nie będe sią bawiła z Tobą w wklejanie cytatów lub podawanie linków do \"mądrych stron\".Ide położyć dziecko spać,jest to o wiele przyjemniejsza czynność od tej tutaj.........................

:( myslalam, ze zapowiada sie ciekawa, kulturalna dyskusja :( szkoda :( dlaczego na kafeterii nie da sie podyskutowac? :( ktoś ma ochote?

Gość Bo z toba
Vanilio to sie nie da