Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dana53

SAMOTNE I SAMOTNI -PO 50-TCE

Polecane posty

he he...ja mam dobry wzrok, tylko do czytania zakładam okulary:D a chłopak fajny, taki skromny, normalny...i najważniejsze, że się kochają:)

przybyła nowa koleżanka:) idę urealniać życie...dobrej nocy, samotniczki...przytulam obie, Mój...nie bądz zazdrosna:P

nie jestem :D Amus dobra kobieta...podziele sie przytulaniem :D ide sie dalej oskarowac... na razie obejrzalam dwa i wyrazam swoje zdanie polnoc w Paryzu mi nie lezy zupelnie...choc moze i niezly natomiast Sluzace [The Help] doskonale do milego 👄 A i CH pozdrawiam Eutenie 🌻 i Oneill 🌻

Chodzilo o to, ze ACTA zostaly podpisane dzis w nocy w Tokio. Moze za bardzo obawiamy sie na zapas - jednak pokazuje to ze rzad zupelnie nie liczy sie z opinia wiekszosci swoich obywateli. Mozna bylo - kierujac sie ogolnie pojetym dobrem spolecznym - zawiesic podpisanie i negocjowac. Rzad pokazalby wtedy "ludzka" twarz i przekonal swoich wyborcow ze zaglosowali wlasciwie. Mozna bylo wprowadzic wiele opcji - jak chocby referendum powszechne. Mozna bylo zaczac rozmowy z przedstawicielami komitetow obywatelskich, ktore bylyby bezposrednimi przedstawicielami szarych obywateli. Rzad chcial - rzad zrobil. A obywatel i tak przezyje bo musi.

Oneill, nie jest tak zle, będą jeszcze konsultacje...a druga sprawa, że niestety rząd dopasowuje sie do unii, a nie do obywateli:)

Oneill czytam poranne wiadomosci ale z mojej strony to bylo takie male "prowo" zebys sie odezwala i napisala cos od siebie... choc wiem ze ludzie z cafe niezawsze sa przyjemni ...ale my na Ciebie czekamy :D

Z drugiej zas strony... Umowe podpisaly prawie wszystkie kraje EU, w tym Irlandia - i jakos nikt tutaj nie panikuje. Ba, ludzie nawet nie wiedza o co chodzi z tym ACTA, SOPA czy PIPA (pardon le mot ;))! Kazdego ponosza emocje bo chyba lubimy troche takiego zdrowego dreszczyku, adrenaliny. Zdrowego znaczy nie np spowodowanego wspolnym zyciem z pijakiem, awanturnikiem, agresorem - ale tak jak w ostatnich dniach. Nie zgadzamy sie na cos, oburzamy sie i wyrazamy owo oburzenie. I - oczywiscie - cos sie dzieje, ktos przeciwko komus... Potraktowalam ow problem troche zbyt szeroko ze spora doza nadinterpretacji (do konca nie jestem przekonana); jak chyba kazdy kto przezyl komune mam spora potrzebe wolnosci osobistej, a te papierzyska ocieraja sie o jej zaburzenie... Nie sadze, zeby bylo az tak zle i zeby scigano szarych obywateli takich jak my za tych kilka sciagnietych z netu filmow. Przeciez i tak nie mamy z tego korzysci oprocz niematerialnych i osobistych? Musieliby 80% populacji zamknac. A rzeczywistosc u nas jest taka (abstrah.u.j.a.c od tematu jw) ze tempetarura u nas spadla prawie do zera, w nocy jakis chlapowaty snieg padal a teraz snieg z deszczem, takie najgorsze goowno mokre, paciate - ble. W gorach znow snieg (ktory po godzinie stopnieje). Potrzebuje sobie paypala doladowac bo na ebayu sa fajne serwetki. Mlodszy juz sam jezdzi. Tydzien na moim samochodzie dal mu wiecej niz 17 lekcji z instruktorem. Teraz niech tylko zda pelny egzamin (ma tzw provisional license, nie ma w Pl odpowiednika, to cos jak prawko tymczasowe do czasu zdania egzaminu praktycznego, moze jezdzic w towarzystwie posiadacza pelnego prawa jazdy ale jezdza sami i jakos nikt sie nie czepia, pozwalam mu samemu jezdzic po miasteczku, na silownie, na basen, do sklepu), musialam odwolac w lutym bo ma probna mature akurat w tych dniach. I teraz mam do nich dzwonic odnosnie wolnego terminu. Ogladalam przepiekny, wzruszajacy film. Rosyjski. http://www.filmweb.pl/film/Podr%C3%B3%C5%BC+ze+zwierz%C4%99tami+domowymi-2007-445811 Takie wrazenie zrobil na mnie jedynie "Travellers & Magicians" http://www.filmweb.pl/film/Podr%C3%B3%C5%BCnicy+i+magowie-2003-143181 Ostatnie dwa wieczory ogladam serwetki i papiery w necie, chce sie zorientowac jaka jest oferta i ceny.

no troche jest problem Oneill z tymi filmami z netu...bo ogladasz a nie placisz...ani kino nie zarabia ani producent z ekipa... i teraz gdyby to policzyc nie bylyby to male kwoty... niemoznosc ogladania w kompie na niektorych wymusilaby pojscie do kina a inni by odpuscili na korzysc tv bezplatnej...ale znow platna tv jest atrakcyjniejsza...heh krece sie w kolko w pisaninie... prawda jest taka ze filmowanie sie z netu jest duzo tansze :D bo oplaty mieszcza sie gdzies do max 100zl...to jest 5 biletow do kina...a gdzie inne korzysci ? ktorych wycenic nie sposob...jak np...forumowanie z Wami :D;)

Moj sladziku:) zdawałam mature z rosyjskiego:D a co pamiętam? prawie nic:P dobrze, że jeszcze angielski miałam...tez nic nie pamiętam, ale kontakt jest, chociażby przez You Tube:D

Jestem:) Co miałam załatwić załatwiłam, a konkretnie jeszcze jedno zaświadczenie na komisję. Trochę jest ono ni z gruszki ni z pietruszki, ale im więcej papierów tym lepiej:D U mnie zima na całego. Postałam trochę na przystankach to zmarzłam. A jeśli chodzi o jęz.rosyjski, lubiłam się go uczyć i się nie chwalę, znałam dobrze. Dziś już mało pamiętam, ale jak bym sobie przypomniała, to myślę, żebym się dogadała. W swoim czasie uczyłam się /bo musiałam/ też angielskiego, niemieckiego i francuskiego. Nie przykładałam się jednak do nauki tych języków także znajomość zerowa. No, może poza niemieckim, ale to też małe ciut. Jestem trochę zła bo od rana pobolewa mnie ząb. Latem go wyleczyłam, ale doktór powiedział, że jak się znowu odezwie to już do usunięcia. A ja nie lubię takich zabiegów:( Lecę jeszcze do biblioteki.