Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dana53

SAMOTNE I SAMOTNI -PO 50-TCE

Polecane posty

hehe...doskonale pamiętam :) i nawet ten czas wspominam z przyjemnością...wszystko co dotyczy ukochanego miasta jest miłym wspomnieniem:) pewnie też dlatego,że wtedy, w oczach młodziutkiej osoby wyglądało to inaczej..:)

fajnie mi jak inni kochaja moje miasto :D ja nie wiem czy je kocham ? pewnie troche tak...bo wygoda wielka mieszkac w duzym miescie...szczegolnie takim ktore sie tak preznie rozwija... pewnie troche nie bo halas, smog, masa samochodow, betonowe osiedla nie sprzyjaja spokojnemu zyciu... no i klimat mi nie sluzy...no i do wody glebokiej slonej bardzo daleko... ale slad;) zostal plac Solidarnosci jest :D

ja kocham, bo juz w nim nie mieszkam:P:D teraz jest mi bardzo dobrze tu, gdzie jestem...świeżego powietrza pod dostatkiem i nie chciałabym wracać do wielkiego miasta. Pamiętam godziny szczytu w tramwaju i upał w bloku z wielkiej płyty, ale pamiętam też ławeczkę na Ostrowie Tumskim i dancingi w Lotosie...Mój Śladziku...młodość...;):D

sciskalas sie na Ostrowie? hehehehe...takie swiete miejsce ;) ja nad Brudna Woda...ilez stalo tam zaparkowanych samochodow ;) a dansingi...och to bylo to ...tance...zarcie...szampan i streptease ;) najbardziej lubilam w Polonii...wielka sala...no i dyskoteki !!! dzis juz nie ma takich kawiarenek z parkietem...lo matko jak ja tam wywijalam...szalenstwu nie bylo konca...wlasnie mlodosc...i szczuplosc ;) teraz na kanapie :P wspominam

wspomniałam tylko, że ławeczka, a ta już wie o co chodzi...:D:D akurat tam to lubiłam sobie posiedzieć i poczytać...taka oaza ciszy w środku miasta, a ściskałam się wszędzie, gdzie popadło...:P jesuuu..te balety..dyskoteki w klubach studenckich...Pałacyk, Katakumby..ja chce do Wrockaaaa😭 Śladzik...złaz z tej kanapy..idziemy w miasto:D:D

jak Amazonia dołączy, to nie wystarczy:P:D dokupi się...;) ojjj...na statek po Tequli:D...uwielbiam morskie klimaty, ale z brzegu;)

Witajcie :-) Kobietki, co wy z tą Tequilą ? :-) :P Piłyście już kiedyś ? :-) Ja nie. Do tanich nie należy. Niedawno oglądałam. Butelka nie wiem czy to litr - kosztuje przeszło 70 zł. Dużo, co nie ? Ciekawa jestem jaki ma smak Tequila ? :P Ale podobno kopa daje niezłego, słyszałam hahaha. Ja to mam słabą głowę. Po połówce piwa już mam karuzelę w głowie :P Dzieciaki jeszcze śpią a ja sobie słucham na słuchawkach ( pęknięte :P i przymocowane taśmą klejącą, piękny widok :P hehe ważne że działają a to troszkę za sprawką syna, mnie tam by nie pękły ) The Stranglers - Golden Brown. Muzykę przez słuchawki zupełnie inaczej, dużo dokładniej, lepiej słychać. ❤️

Słucham sobie muzyczki i patrzę na nich, jak śpią ❤️

" Jest taki który mówi bezmyślnie, jakby zadawał pchnięcia mieczem, ale język mądrych jest lekarstwem " Księga Przysłów 12:18 "Zatroskanie w sercu człowieka przytłacza je, lecz dobre słowo je rozwesela " Ks.Przysłów 12:25 "Przewlekające się oczekiwanie przyprawia serce o chorobę, ale rzecz upragniona, gdy już nadejdzie, jest drzewem życia" Ks.Przysłów 13:12 "Kto chodzi z mądrymi, stanie się mądry, lecz kto się zadaje z głupcami, temu żle się powiedzie" Ks.Przysłów 13:20 "Lepsza jest potrawa z warzyw tam gdzie jest miłość, niż tuczony byk, a przy tym nienawiść" Ks.Przysłów 15:17 " Kto zatyka swe ucho na krzyk skargi maluczkiego, sam też będzie wołał, a nikt mu nie odpowie " Ks.Przysłów 21:13 "Nie mów do uszu głupca bo wzgardzi twymi roztropnymi słowami " Ks.Przysłów 22:9 ❤️

Mnie dzis ogladania zadnego horroru nie trzeba - przyszedl rachunek za gaz... :/

ale jak wiemy to swieto jest po to by chronic dzieci przed zagrozeniem... my dorosle Singielki juz same wiemy co dla nas dobre a co nie Oneill horror podwyzek...najgorszy horror swiata...wszystkie w nim bierzemy udzial :( wylalam poł kubka kawy na nowa podkladke...ech...ale to drobiazg w porownianiu z...

U nas gdzie mieszkamy nie ma gazu ziemnego. Więc kupujemy w butli. Około 63 zł. Wystarczy nam na 2,5 miesiąca. Ale jak nie mamy gazu w butli, to jest też horror z rachunkami. Bo gotuję wtedy na kuchence elektrycznej i wiem co mnie czeka, jaki rachunek. :/ Woda i wywózka śmieci zdrożała w naszym mieście najwięcej od pozostałych miast. :/ Ciekawe - dlaczego ? No i mieszkania z MPGM najdroższy czynsz. Dwa razy w roku podwyżka. Super, nie? Nie ma co gadać. Mnie się na te tematy nie chce gadać. :( A do tego teraz dodać kupno węgla. Aby w domu było ciepło. Węgiel drogi jak cholera. Nie każdego stać kupić tonę lub dwie za jednym zamachem. Nie skarżę się, nie lamentuję, muszę żyć ......

Ja tam sie nie zamartwiam bo ten rok jest na zorientowanie sie jakie beda oplaty wogole, wiec nie jest to na pewno miarodajne. A u nas przychodzi pierwszy rachunek za gaz/prad znacznie zawyzony, potem odliczaja. Ale i tutaj mam niefart bo wlasnie zmienilam dostawce i juz mi poprzedni nie wyrowna. Mniejsza o to, pod koniec tego roku bede wiedziec jakie moga byc platnosci. W poprzednim domu nie mialam gazu ziemnego tylko butlowy wiec rachunki odpadaly, wogole sie nie orientowalam jakie rachunki sie placi za gaz. Za to wydawalo sie o wiele wiecej niz tutaj za ten gaz (centralne ogrzewanie) za olej opalowy bo dom byl zimny i wilgotny. Tyle co ja tu mialam za 2 miesiace tam sie wydawalo w miesiac. Zas prad mam tanszy bo mniej zuzywam. Za to gaz tylko w okresie grzewczym wiec i tak jakos sie to rozlozy. Od przyszlego miesiaca bede odkladac na takie specjalne konto oplatowe co tydzien jakis grosz - i pod koniec roku bedzie akurat na te pierwsze oplaty bez szoku dla budzetu. Bo zima na przyszly rok moze byc nie taka lagodna i trzeba bedzie fest grzac. A jak mnie beda dobijac te oplaty za centralne - wymienie wklad w kominku na podkowe i bede palic w zimie, tylko przeraza mnie ten syf. Wiekszosc mieszkancow osiedla tak zrobilo i mniej placa za gaz bo ogrzewaja w wiekszosci kominkiem. Okaze sie w przeciagu nastepnych dwoch lat.