Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyna M.

jest tu jakas staraczka o tej porze?

Polecane posty

Good morning :) Betty, trzymam kciuki by @ nie przyszla no i twoje malenstwo wyzdrowialo :) Omega, pracusiu !!!!! Owocnej pracy :) Mimi...🌻 Odpoczywaj ile wlezie :) malolepsza...nie moge sie doczekac wiesci o tych twoich jajach. Jak cos wiesz pisz !!!!!! Tak bardzo chce by wrocily do normy!!!!! Tzn. nie, nie do normy sprzed zabiegu tylko do normy zdrowych kobiet !!!!! Milka, ja tez sama malowalam pokoje..Moj maz pomogl tylko z klatka schodowa, bo bylo za wysoko jak dla mnie a ja sie boje stac na drabinie nad schodami, brrr telesforka..a ja odpuszczam na ten cykl i nastepny. Koniec z tempkami i liczeniem dni. Juz dzis nawet nie wiem ktory to dzien cyklu ;) Biore leki dokad je mam, pojde na monitoring dla wlasnego zdrowia i tyle :) W Pl sie przejde do starego gina po duphaston. I to bedzie temat zamkniety jesli chodzi o dzidzie. Musze sie zrelaksowac !!!! A z ta lobotomia to by byla juz przesada :D:D:D Justyna, twoj opis na gg mowi sam za siebie. :D:D:D:D:D Niewiele zostalo :) Rybka, no to trzymam kciuki i dmucham w strone jaja :D:D:D:D Niech sobie wedruje w wiadome miejsce i mieszka przez 9 miesiecy :) A z tym testem to ja tez tak mam - patrzac na owulacyjny zastanawiam sie kiedy zobacze taki ciazowy. Pozdrawiam wszystkie dziewczeta :D 😘

Gość betty-83
Jka wroce od lekarza to sie odezwe i powiem wam o niusach

Witam U mnie w pracy od rana urwanie głowy a po pracy byłam u gina – w przeciwieństwie do Justyny i Mimi, nie trwało to krotko. Ale do rzeczy, potwierdził diagnozę Malolepszej i Surfitki, że prolaktyna jak na początek cyklu jest trochę za wysoka, do pozostałych wyników nie ma zastrzeżeń. Zapytał czy często boli mnie głowa – i jak usłyszał, ze zawsze w okolicach owulacji na początku @ to przytaknął że to może się wiązać z prolaktyną. Zrobił mi usg i powiedział, ze w 9 dniu nie mam pęcherzyka dominującego, więc z dużym prawdopodobieństwem w tym cyklu może nie być owulacji (biorąc pod uwagę standardową długość moich cykli). Dostałam clo między 5-10 dc, a potem duphaston miedzy 15-25 dc. Zapytałam o monitoring – na co usłyszałam, ze nie widzi takiej potrzeby. Trochę mnie to zdziwiło bo mając wasz przykład wiem jakie mogą być skutki 😠 ale na razie nie będę z nim dyskutować. Zatem clo zaczynam brać w następnym cyklu i zobaczymy. Ten cykl ma być jeszcze naturalny, bo nie było stymulacji i nie wiadomo jak zareaguję na duphaston, a ze względu na to, ze wyjeżdżam nie potrzebne mi dodatkowe atrakcje związane ze złym samopoczuciem. Poza tym może zmiana środowiska zadziała. Jeżeli po dwóch cyklach stymulowanych nie zajdę w ciąże, położy mnie do szpitala na badanie drożności jajowodów :( Mamy zrobić badanie nasienia – oczywiście w mojej aglomeracji tego nie robią także czeka nas wyprawa do laboratorium – ale tego mogłam się spodziewać. M się zmartwił, ale nie protestuje, to już połowa sukcesu. Gin nawet sugerował, ze może powinniśmy to badanie zrobić po urlopie żeby nie psuć M humoru ;) Malolepsza – mam nadzieje, ze chociaż Twoje jaja sobie odpuściły. Pozdrawiam WSZYSTKIE serdecznie 👄

Witam ponownie. Już lepiej się czuję:) Pospałam, potem ugotowałam obiad-miała być słynna zupa gulaszowa Malolepszej, ale w sklepie obok domu nie mieli przyprawy Kamis i fasolki szparagowej w puszce:( Tak więc zrobiłam po prostu gulasz, a jak się wybiorę do super marketu to kupię co trzeba i zupkę na pewno zrobię:) Później zabrałam się za przesadzanie kwiatków, bo były juz w tragicznym stanie. Tak zleciał cały dzionek. Jutro znowu latanie z M bo musi wyrobić dowód osobisty, bo ma jeszcze stary i jak zwykle odkłada wszystko na ostatnią chwilę. A wieczorem mamy zajęcia w szkole rodzenia. Mamy się wygodnie ubrać bo będziemy ćwiczyć;) Łóżeczko z posciela przyjechało wczoraj. Sprawdzilismy tylko czy ten kolor, który zamawialiśmy i spakowaliśmy je-za wczesnie, żeby rozkładać. Wózek też już kupiony-jeszcze nie przyjechał. Dziewczyny juz nie mogę się doczekać kiedy przytulę mojego Skarbusia❤️ Malolepsza słońce ty się oszczędzaj! Jeśli czujesz, ze nie dajesz rady to ssybciutko zmykaj na zwolnienie. STARANKA I DZIDZIA NAJWAŻNIEJSZE! Pisz szybciutko jak po wizycie????????? Telesforka bardzo mi przykro, że @ przyszła. Co do tańczenia to ja z moim M również nigdy nie mogę sie wybawić, bo on nie tańczy, no chyba, że sporo wypije;) Justynka to wychodzi na to, że jeszcze sobie poczekamy na Adrianka. Nic to czym dłużej w brzuszku u mamusi tym lepiej. Pogłaszcz brzusio❤️ Jagódko juz niedługo i będziecie się z M wygrzewać:) Co do synka koleżanki to faktycznie anioł. Natalka w brzuszku tez dużo śpi - mam nadzieję, że jej tak zostanie. Nowa ja też miałam termometr elektroniczny, tylko że zapału zabrakło i poszedł w kąt. Ale cel został osiągnięty czego życzę ci z całego serca! Surfitka sądzę, że twoja taktyka na dwa najblizsze miesiące jest super!!! Trzeba dać na luz. Trzymaj się kochana i pamiętaj, że jesteśmy z tobą❤️ Rybka owu była, staranka też teraz czekamy na wyniki! Oby były pozytywne! Omega nie byłam zwiedzać bródnowskiego-będę rodzić w Wołominie, tylko ze wzgledu na położną. Ta kobieta to anioł! Betty witam Cię serdecznie🌻 Pisz do nas jak najczęściej! Milka mam nadzieję, że po tym remoncie zostały ci siły na staranka? Bo to wiadomo najważniejsze;) Voltare skoro @ juz poszła to czas na nowe staranka:) Moja psina też przesypia całe dnie, a jak wychodzimy z nia na spacer to robi wiadomo co;) i szybciutko biegnie do domu. Agness, Biedronka, Mężatka🌻 Ściskam was kochane, buziaki👄

Jagody jak wiesz ja się nie znam na tym clo i innych, ale głowa do góry! Będzie dobrze! Z M musisz dużo rozmawiać i utwierdzać go w przekonaniu, że gdyby coś to on jest najważniejszy. Faceci są bardzo drażliwi na tym punkcie, zresztą sama dobrze wiesz. Najważniejsze, że byłaś na wizycie i wiesz na czym stoisz. Zobaczysz wszystko będzie ok:) Betty koniecznie napisz jak po wizycie. Malolepsza nie trzymaj nas w takiej niepewności!

Znalazłam laboratorium w którym możemy zrobić badanie nasienia, ale mam pytanie - ma być podstawowe czy rozszerzone? Gin nic nie mówił więc wydawało mi się, ze jest jedno ogólne badanie i już, a tu się okazuje, ze nie ma lekko. M twierdzi, ze może lepiej zrobić rozszerzone niż powtarzać - chce mieć wszystko za jednym zamachem z głowy?

Witam wszystie! U mnie dzis super pogoda-slonecznie ale nie parno,az chce sie zyc.Gotuje obiad i potem do szkoly-no ale dzis ostatni dzien wiec przezyje. Niby pogoda letnia lae czuje sie juz nadchodzaca jesien-no ale nie narzekam bo jak widze w telewizorze poogode w POlsce to juz wole ciepelko;) Jagody-ja sie nie znam ale mysle ze mezus ma racje-lepiej niech zrobi raz niz by mial powtarzac bo jakis parametrow nie zmierzono.Zazdroszcze Ci dzialania-no ale moj ma jeszcze 2 miesiace i potem cos kombinuemy zeby badania porobic. Malolepsza-lobotomia moze bylaby niezla ale czasem mozg sie niestety przydaje choc czesto widze ze tacy bez mozgu calkiem niezle sobie radza w zyciu:D No i pisz jak te twoje jaja a jakby co to nie pozwalaj konowalowi isc na wakacje-ma siedziec na tylku i juz jak nie potrafil sobie poradzic:)Ale w sumie to szczerze mu zycze zeby w poczuciu dobrze spelnionego obowiazku z leczeniem Ciebie pojechal sobie. Omega-skoro trafia sie fucha to zal byloby nie skorzystac-no alejak sie juz wygrzebiesz spod stosu papierow to pisz. Justynka-ty sie nie przejmuj ze nie masz checi do robienia tylko hoduj brzusio. Mimi-no to najwazniejszy mebel w domu juz jest,drugi idzie to tylko czekac na nowego domownika.Zycze Ci zeby Natalka byla tak spokojna potem jak jest teraz.No i niezla masz werwe do pracy.Milych cwiczen w szkole:) Betty -oby to bylo to na co czekasz🌼 Nie wymieniam wszystkich ale wszystkim zycze udanego wieczorku a teraz zmykam pogotowac obiad no i wybrac sie do szkoly. Buzki

Jagody, niestety w kwestii badania nasienia nie mogę Ci pomóc, bo po prostu nie mam pojęcia. My zrobiliśmy chyba podstawowe. Mam nadzieję, że po tym clo Ci się uda. Ja to brałam ostatnie trzy miesiące i nic :( Obecnie postanowiłam w następnym cyklu powtórzyć profil hormonalny. Biorę te leki hormonalne, zobaczę, jak to teraz wygląda. Malolepsza, daj jakiś sygnał! Co się z Toba dzieje? Cały dzień wypatruję Cię na gadu, szukam wpisu, a tu cisza. Odezwij się! Jestem dziś padnięta i nie mam już siły. Idę Przesyłam jeszcze 👄 sto 🌼 i dwieście ❤️

witajcie dziewczynki jestem😭 nawet malolepsza moze sie czasem zlamac, od ostaniej wizyty ktora miala miejsce dwa tygodnie temu , nic sie nie zmienilo, obraz usg pokazuje te same parametry hiperstymulacji, czyli powiekszone jajniki i torbiele 50mm, nie wchlonelo sie!!!!!obawiam sie ze ten cykl rowniez mam skreslony, jesli obraz nie zmieni sie do 23 czyli do nastepnej wizyty, trzeba bedzie podjac jakies radykalne kroki, narazie jeszcze nie wiem jakie, tzn domyslam sie, ale nie zakladam takiej wersji, gin wyjezdza na urlop w razie ostrego bolu mam go dorwac w bulgarii:P, narazie jak do tej pory, w chwili ostrego bolu ketonal a lbo zastrzyk pyralgin w dupsko, no nic cierpliwosc mam juz na granicy, ale jeszcze ciagle mam. jestescie kochane,ze czekalyscie na wiesci Justynka_❤️dziekuje,ze mnie pogonilas👄 Ryba_❤️ Mimi_❤️ Surfitka_❤️ Jagoda_❤️ Telesforka_❤️ wszystkie jestescie kochane i dla calej reszty po🌼 Jagoda_____bedzie dobrze, calkiem to bym jednak tego cyklu nie skreslala, jeszcze jakis moze smignac to juz ale tez dopiero 9dc, jeszcze moze sie wszystko zdarzyc, a duphaston mozna przezyc, a i jak prl spadnie troche to moze i migrena przejdzie, clo tez nie taki diabel straszny, a to wszytko sprawi,ze bedziesz blizej z kazdym krokiem do upragnionej fasoliny, zycze z calego, jestesmy razem👄wszystkie razem👄 do rezty moje wierne kumy, napisze jutro, dzis mam podly dzien😭 pa kochane

Malolepsza słonko nie wiem co napisać...Uparte te twoje jajniki jak cholera! Nic to, trzeba być dobrej myśli, mimo niepowodzeń i trudności. Przynajmniej możesz szczerze powiedzieć, że robisz wszystko w dążeniu do upragnionego szczęścia. A ono nadzejdzie, musisz w to wierzyć i być silna! Ja i my wszystkie w Ciebie wierzymy. JESTEŚ SILNA BABA i z tym też sobie poradzisz. W razie czego są inne metody. MYSL POZYTYWNIE I PAMIĘTAJ, ŻE WSZYSTKIE JESTEŚMY Z TOBĄ! ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Malolepsza-po prostu trzymaj sie cieplutko,nich Cie nie boli i z calych sil trzymam kciuki zeby te torbielksa wchlonely sie w diably.Musi byc dobrze!-wierze ze w koncu wszystkie wyjdziemy na prosta zwana CIAZA!!!!!

Malolepsza....normalnie te twoje jajniki to takie uparciuchy jak moja @ kiedys...A tak na serio, bardzo mi cie zal biedulko. Wiem ze chcialas dobrze z ta laparo..nikt nie mogl nawet przypuszac ze tak sie stanie i te torbielicha wyskocza :( Martwilam sie o ciebie dzis..i myslalam, ze sie wchlonely z @..a te france 😠 - brak slow, a te co sie nasuwaja cenzura wytnie. Musisz jedank wierzyc ze bedzie dobrze, ze dadza rade usunac jakos te te torbiele i tak jak pisalam do swiat bedziesz w ciazy :) Trzymam kciuki za powodzenie. Jagodko, ja tez nie pomoge z tym badaniem. Moj mial zwykle chyba.. z reszta nie wiem. Zrobil to co kazal lekarz :) I fajnie ze posuwasz sie naprzod. Duphaston to najlepszy progesteron z jakim sie zetknelam w swoim zyciu..a bylo juz tego troche ;) Mi przynajmniej sie nic po nim nie dzieje a @ jest w terminie :) Clo tez bralam, ale ja to zupelnie inna bajka jestem z tymi jajnikami ;) Wierze ze bedzie dobrze i tez wkrotce obwiescisz nam dobra nowine :) Rybeczko 😘 Telesforka, podziwiam - praca, dom i jeszcze szkola? A czego sie uczysz tutaj na tej obcej ziemi? Mimi..moj tez musi zmienic dowod i jak pomysle o kolejkach..szok!!!!! A co grozi temu co nie zmieni? W sumie mozna sie tym zajac po powrocie na stale...ostatnio jak go policja zatrzymala ze starym prawem jazdy to chcilei mu je zabrac..to im powiedzial zeby se wzieli ;) Bo on ma drugie i wolno mu na amerykanskim waznym jezdzic w Pl ;) A dowodu nie chce zmieniac bo ma tam \"kawaler\" wpisane, hahaha...;) Pozdrawiam.

Gość betty-83
robilam rano test-negatyw!wlasnie wrocilam od lekarza zbadal mnie i powiedzial ze uplawy mam takie jak w ciazy ale jeszcze niewiadomo,pokazalam mu moje temp i dzisiaj mialam 37.0 i to tez plus i wskazowka na ciaze.mam poczekac 2 tygodnie i isc do niego (jesli niedostane@-oby NIE!!!!)da mi skierowanie na usg.a jesli dostane to kolejny miesiac z clostilbyget i dostalam skierowanie -wysepilam!na badanie cytohormonalne w celu wykrycia czy jestem plodna i czy jajeczkuje-ale czy to mozliwe zebym stracila plodnosc? ile to badanie kosztuje czy ktos wie?

Gość betty-83
a co do testu to powiedzial ze szkoda kasy niezawsze pokaze ciaze

Dzien dobry Betty - czytajac ciebie widze siebie sprzed kilku miesiecy...A nie mozna po prostu zrobic testu beta Hcg z krwi? Bedziesz wiedziec juz dzis czy jestes czy nie. Dziewczyny a wy gdzie wszystkie jestescie?

Witam :) Surfitka – jak to gdzie się podziewamy? ;) W pracy, kochana, ktoś na te wszystkie testy i badania musi zarabiać :D Nie ma lekko. Aż się uśmiechnęłam jak przeczytałam o sentymencie Twojego M do starego dowodu :D Mnie nikt nie pytał czy chcę nowy dowód, zmieniliśmy adres i automatycznie dostałam plastikowy 😠 I jak załatwiam jakieś formalności to diabli mnie biorą bo np. pytają od kiedy jestem zameldowana pod nowym adresem. A niby dlaczego mam to pamiętać???? Owszem rok nawet miesiąc, to jeszcze człowiek wydedukuje ale dzień ???? Za skarby świata nie pamiętam. Co do wymiany dowodu, to przedłużyli termin (tzn. nie będzie kar) – niestety nie podpowiem do kiedy, słyszy się jedynie, że od Nowego Roku nie załatwi się żadnej sprawy w banku itd. mając stary dowód. Malolepsza – przykro mi bardzo :( 😭 Nie myśl na razie o podjęciu radykalnych kroków. Teraz trzymam kciuki żeby do kolejnej wizyty jaja się opamiętały. Telesforka – szczęściaro, o nas maluczkich w PL to słoneczko już zapomniało, a to co się pojawia i tak nie daje ciepła :( Lobotomia sprawdza się ale tylko na chwilę, gdyby dało się ją ograniczyć do pewnych kwestii z naszego życia to wówczas miałaby racje bytu. Omega – fucha, fuchą ale kilka przerw na rozprostowanie kości przydałoby się. Ryba__lufa – wśród moich znajomych będących „na dopingu’ jeżeli chodzi o stymulacje jaja itd. były takie, którym udawało się za pierwszym razem ale i takie, które potrzebowały więcej czasu. Badanie hormonalne na pewno warto powtórzyć może znajdzie się odpowiedź na pytanie dlaczego doping nie skutkuje. Betty – w takim razie trzymam kciuki żeby @ nie przyszła. Natomiast jeżeli chodzi o badanie o które pytasz to niestety nie pomogę bo nie mam zielonego pojęcia :( Poszperałam w necie na temat badan nasienia i jednak zrobimy podstawowe bo jeżeli coś nawet wyjdzie nie tak (tfu, tfu) to i tak badania trzeba powtórzyć 2-3 razy więc rozszerzone zdążymy zrobić. Dzisiaj zarejestrowałam M do laboratorium i w poniedziałek niech się dzieje wola nieba. M najszczęśliwszy nie jest ale stara się trzymać fason, oby do poniedziałku mu nie przeszło. Pozdrawiam WSZYSTKIE serdecznie 👄

Gość betty-83
beta Hcg z krwi zrobie za pare dni narazie troszke poczekam-postaram sie

Gość betty-83
a Tobie slonce po jakim czasie sie udalo?-bo udalo?

Betty - pytasz mnie? Nie nie udalo sie poki co :( A dlatego napisalam ze widze siebie bo mi tez sie @ wstrzymala po clo, lekarz w sluzie i szyjce macicy dopatrywal sie ciazy, a na tescie jedna krecha uparcie...ciazy nie bylo, tempka wysoko przez 45 dni..@ sie zjawila mimo wywolywania ( nie reagowalam na zaden progesteron) po 107 dniach :( Ale na bete mnie nie wyslal..juz nie jest moim lekarzem. Jagodko.No ja tez w pracy. Ktos musi zarobic na to leczenie to fakt . :) I dobrze, ze mezus pojdzie na badanko :) Predziutko mu to poszlo :)

Gość betty-83
JA NA TESCIE TEZ MIALAM 1 KRESKE I O TESTACH CIAZOWYCH TYLKO MOWIL ZE TO STRATA PIENIEDZY I PO 2 TYGODNIACH BEDZIE WIADOMO!NIEWIEM ZMARTWILAS MNIE!A ZARAZEM SPROWADZILAS NA ZIEMIE ,BO JUZ SIE NAKRECAALAM ZE MOZE.... A DLUGO SIE STARASZ?

Surfitka – mój M to „niespotykanie spokojny człowiek” ale lepiej go nie denerwować, więc nie zapeszajmy ;) To, że nie protestuje i się nie wykręca to jedno a to, ze bardzo się tego badania boi to zupełnie inna sprawa. Przez 15 lat pracował przy urządzeniach emitujących pole elektromagnetyczne. Myślę, ze też w związku z tym tak szybko gin nam kazał zrobić to nieszczęsne badanie. Poza tym zapytał mnie jaka mam wadę wzroku i stwierdził, ze dużą (też mi odkrycie ;) ) z tego wszystkiego nie zapytałam dlaczego akurat o to pyta? W ogóle doszłam do wniosku, że nie zadałam wielu pytań, które powinnam zadać – normalnie mnie zaskoczył tempem leczenia. Przy czym nie mam mu tego za złe bo to dobrze, że nie przeciąga sprawy. Pochwalił mnie, ze przyszłam z gotowymi wynikami hormonów i pomiarami tempki – co zdecydowanie uprościło postawienie wstępnej diagnozy. W ogóle śmiał się ze mnie, że skrupulatna ze mnie pacjentka, a w duchu pewnie sobie myślał, kolejne jajo mądrzejsze od kury ;) Jednak największy numer jaki wczoraj zrobiłam i uświadomiłam to sobie dzisiaj robiąc zakupy po pracy – nie zapłaciłam za wizytę, taka byłam zaaferowana, ze jakby nigdy nic wyszłam z gabinetu ;) Rozliczymy się następnym razem, ale normalnie obciach ;)

Gość betty-83
SURFITKA-SKIEROWAL CIE NA JAKIES BADANIA CZY COS?

Gość betty-83
a na ten bol co mialam w poniedzialek lewego jajnika to powiedzial ze niewie moze to sie jajo zagniezdzalo

Betty, ja staram sie juz ponad 5 lat. Nie , nie skierowal mnie na zadne badania tylko kazal czekac i tez mi powiedzial ze za dwa tyg bedzie wiadomo. Za 2 tyg test znowu wskazal jedna kreske, gin zbadal mnie, macicia byla mala - wiec ciazy nie bylo. Dal progesteron na wywolanie @ - nie podzialalo. @ nie dostalam. Dal mi jakies leki jak przy HTZ i po tym dostalam bardzo slabe krwawienie, ale potraktowalam to jako @. I skierowal mnie na leczenie w klinice nieplodnosci - teraz jestem kontrolowana na bierzaco i co wazne mam @ co 28 dni. Nie chce cie denerwowac, pisze tylko ze powinnas isc zrobic bete, a nie nakrecac sie. 2 tyg po owulacji beta wychodzi na bank. Trzymam kciuki zeby w twoim przypadku bylo inaczej i zeby to byla ciaza :) A co do jajnika- tez mnie wtedy bolal to mi gin powiedzial ze to moze byc utrzymujace sie cialko zolte...ale potem jak sie okazalo ze ja wogole owulki nie mialam juz nie mial na to wytlumaczenia. W sumie do dzis nie wiem co to bylo... Jagody..nie mysl, ze moze byc zle. Ja wierze ze jest dobrze i moje slowa sie potwierdza juz wkrotce :)

Gość betty-83
a teraz pytanie z innej beczki -dlaczego moj pseudonim jest czerwony?

Gość betty-83
no ale niewiem czy poczekac z pare dni zeby ten poziom jakos byl wiekszy zeby go bylo mozna wykryc.bo moze jutro skocze albo w poniedzialek doradz mi

Surfitka - oczywiście, ze będzie dobrze, innej opcji nie ma iI to dotyczy wszystkich topikowych staraczek :D