voltare 0 Napisano Luty 28, 2008 Cześć - wpadam się przywitać i śmigam doprowadzić chatę do porządku;) Zajrzę wieczorkiem! Malolepsza - rzadziej, bo ja mam ostatnio dziwnym trafem tylko wieczory wolne - moja dobra organizacja ostatnio bierze w łeb - z niczym nie mogę zdążyć:P A jeszcze mam stertę PITów do porozliczania - swoje, rodzinki, sąsiadów...:P No i mi się nie chce:P - na sobotę zapowiadają deszcze, to może wtedy;) Acha - na studniówkę dzisiaj wieczorem na bank zajrzę, choćby się waliło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fasolka81 0 Napisano Luty 28, 2008 dziewczynki _ narobiłam się dziś placków ziemniaczanych za wszystkie czasy :P zapraszam http://ogme.pl/leo/obiad/placki-Kasiorka.jpg Jagody__jestem z Ciebie dumna bardzo, i wierzę że życie wynagrodzi Ci wszystkie te niesprawiedliwości, których teraz doświadczasz...ktoś kto ma dobre serduszko jak TY musi być szczęśliwy i nagrodzony za swoją dobroć MILLA____ide na wizytę teraz w poniedziałek przyszły, ale po południu bo nie mam jak rano, ja też widziałam tylko II kreski, robiłam 2 testy w odstępach 4 dni i yły za każdym razem wielkie i grubaśne, ale dobrze się czuję ogólnie nic mi nie jest,. Owszem będę po wizycie spokojniejsza, że Fasolek rośnie jak należy, ale jak ty masz teraz 5 tydzień to u ciebie lekarz moze jeszcze nie zobaczyć nic na usg, mnie tu dziewczynki nasze wyszkoliły i najlepiej iść w 7 - 8 tygodniu, zwłaszcza jak się dobrze czujesz :) tak więc głowa do góry kochana!! AA no i wypadasz mniej więcej na listopad, ale sie może zmienić jeszcze...jestem bardzo senna, śpię cała noc z przerwą na siku :p potem wstaję jak narazie o 10 i cos porobię i o 12 - 13 znów mnie śpiączka dopada, i tak ciągle.... a tu w poniedziełaek do pracy na 8 i do 16 ....jak wy dajecie sobie rade ze śpiączką??????? Milla łap więc i nie myśl źle - myśl pozytywnie !!!! Aisza____gratuluję syneczka Omega ___ bidna, chory chłop to naprawdę masakra :P ale dasz sobie radę Voltare___dziewczyny mają rację, jakoś ostatnio mało zaglądasz do nas :( ???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Justyna M. 0 Napisano Luty 28, 2008 hej pisalam o tym na innym forum, i postanowilam wam wkleic zebyscie mialy namiastke:) nasz plan dnia: mniej wiecej 6-7 pobudka ja robie mleko, tata idzie po malego i daje butle, ja robie nam po kawce 7-9 ja sie kompie, robie nam sniadanko, tata bryka z malym 8:30-10 maly ucina sobie godzinna drzemke, tata wychodzi do pracy, mama sprzata 10-11 w zaleznosci (srednio po 3-3,5h od pierwszego jedzonka) butla, zwiedzanie 11-12 brykamy, matka, bujaczek, zwiedzanie domku poraz n-ty 12-14 spacerek (w tym zakupki), pol drogi spi, pol zwiedza, po spacerku butla 14-16 po butli maly w wozku siedzi ze mna w kuchni ja gotuje i do niego nawijam nonstop podajac zabawki, w tych godzinach wstapie na kafe badz skypa 16-17 obiad zrobiony jak maly spokojny zjem jak nie to jak przyjdzie tata, przed butla ok 30-40min dostaje pol sloiczka owoce badz zupka, po butli zasypia na 30min 17-18 butla, brykamy i jednym okiem ogladamy serial, przychodzi tata bierze malego ja podaje obiad 18-19 maly bryka z tata, matka, zwiedzanie gadanie... 19-20 kapiel, lezakowanie na brzuszku, masaze, brykanie 20-21 butla z kaszka maly juz zmeczony senny, po jedzonku solidnym odbiciu maly do siebie do lozeczka a my swoje, ja pranie, prasowanie, serial, maz komp czasem, sporadycznie budzi sie ok 2-3, dostaje smoka i spi dalej i kolejny dzionek jak zasnie o 8 wstaje o 6 jak o 9 to wstaje o 7 czasem 7:30 oczywiscie w miedzy czasie przeberanie dupci, moje ze 3-4kawy to taki standartowy dzionek (maly wazy ok 10kg to troche sie nanosze:P) pozdrawiam, szczegolnie nasza jagodke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fasolka81 0 Napisano Luty 28, 2008 co dzieci mają zadane z biologii??? http://olgierd.files.wordpress.com/2007/03/komorka1.jpg :););):):):):):):):):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fasolka81 0 Napisano Luty 28, 2008 EJJJJJJ gdzie was wszystkie wywiało?????????????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ani77 0 Napisano Luty 28, 2008 jestem, wrocilam z gabinetu od laryngologa, mam zapalenie ucha, gardła, nosa - antybiotyki, leki na alergie, płukanki, psikacze do nosa i 300zł mniej :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ani77 0 Napisano Luty 28, 2008 ide spać, bo wyszło, ze chyba jednak jestem chora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fasolka81 0 Napisano Luty 28, 2008 ANI ______kuruj się w takim razie i wygrzewaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość A.N.N.A Napisano Luty 28, 2008 ale puchy!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
omega3 0 Napisano Luty 28, 2008 Jestem, zyję, ale zajeta:(:(:( pracy w bród! Chłop u mnie zdrowy, to druga babcia (Nelcia) ma Meksyk, ja już nie:D Milla - to dla ciebie: http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Milla&year=2008&month=11&day=2&babycount=1 wklej sobie do stopki, to będziemy mogły podglądać, czy aby nie głodzisz dzidziulka, albo czy aby nie uciekł jak Malolepszej:P:P:P Ja własnie niedawno z Juraty wróciłam, dobrze ci, uwielbiam morze, półwysep i Kołobrzeg w szczególności!:D:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
omega3 0 Napisano Luty 28, 2008 Pozwalam sobie zmienic date porodu (wg babystrology) u Milli: Nick___________Wiek____________ilość cykli____________data @ Jagody...............32........................14....... . ..............27.03 Ryba_lufa............32........................15.... . ................28.03 Voltare...............30........................70.. ....................11.03 Milka..................32........................16..... .................25,02 Telesforka...........35........................16.. ....................25.03 Niepokorna26.......26........................13......... .............16.02 pokemonowa.........31.......................26......... .............09.03 Ani77..................31.......................11...... .................18.03 A.N.N.A...........30............................1....... .................01.03 Ciężarówki Nick__________Wiek_____________tydz ciąży____________data Surfitka..........28...........................25....... ...............14.06.08 Aisza..............23...........................20 .... ......(Bartuś) 23.07.08 moniś.............27...........................18 ......................01.08.08 mężatka..........24..........................15...... .. .............19.08.08 malolepsza.......32...........................15........ .. ...........ok 26.08 BETTY83..........24..........................13......... .... . . ......22.08.08 Fasolka81........26............................7........ .. ...........19.10.08 Milla77............30............................5.......................02.11.08 Babcie topikowe Omega3...........starawa r***ra, aczkolwiek jeszcze nie zardzewiała Nelcia1958........ A oto nasze kochane wnuczęta i ich mamuśki Nick__________Imie krasnala___________waga__________data Justynka.........Adrianek......................4050..... ...........08.10.07 Mimi...............Natalia........................3300.. ..............04.12.07 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fasolka81 0 Napisano Luty 28, 2008 Omega a to przepraszam cosik mnie się przemieszało :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BETTY83 0 Napisano Luty 28, 2008 pozazdroscilam kapusniaku i Mezusia wyslalam na zakupy,upilam soku z kapusty,pozniej z kiszonych ogorkow a niedawno u blagalam mezusia by poszedl do sklepu po sok grejpfrutowy i przez 20 minut wypilam 0.5 l oszaleje co sie ze mna dzieje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Luty 28, 2008 Czesc Betty, jak to co? Zachcianki :D Dziewczyny mam na zbyciu 29 letniego mezczyzne..szatyn, lekka nadwaga ;), z poczuciem humoru..obecnie jedna powazna wada - jest chory. Wedlug lekarza to tylko przeziebienie, wedlug samego poszkodowanego powazna choroba, wymagajaca co najmniej interwencji kilku (nastu) lekarzy. Bierze antybiotyki juz 24 h i jak to jest, ze jeszcze nie dzialaja ??? Nawet nie bardzo mam czas pisac, bo wymaga tyle uwagi co Adrian Justynki ;) Justynka, no niezle ziolko sobie wyhodowalas na wlasnej piersi..oj cos mam obawy, ze jak bedzie starszy to nie bedzie lzej ;) Ale tez cos mam obawy ze u mnie w brzuchu podobne ziolko rosnie, skoro od ciebie ten brzuchalek przejelam, to co sie innego spodziewac?? Jagodko kochana, jest mi strasznie przykro, z powodu tego co cie spotkalo :( A jedziesz do BS? Malolepsza gdzie jestes studnioweczko ??? Nelcia, mozemy sobie podac rece teraz...chory chlop w domu to jak armia chorych kobiet.Oni zwsze sa bardziej chorzy niz my :P Fasolka, a jak ty sie czujesz? Jakies objawy, zachcianki? Omega, a ja sie teraz bycze..tzn. pracy mam w brod, ugotowac, podac, pozmywac..a sama wciaz kaszle :( I jeszcze slysze ze za malo sie staram i slabo o niego dbam :( Goraczka mu rozum odebrala. Ani, kuruj sie biedactwo. Zeby do polowy marca byc zdrowiutkim jak rybka :) I nie wyrzucaj sobie niczego jesli chodzi o kolezanke. Zazdroscilas, ale przeciez nie zyczylas jej niczego zlego..a taka zazdrosc zna tu prawie kazda z nas, ktora miesiacami starala lub nadal stara sie o dziecko. I ja bym raczej nie nazywala tego zazdroscia, a raczej ogromnym zalem i smutkiem, prawie bolem, ze nie mozna miec tego czego sie najbardziej w zyciu pragnie. Rozumiem cie doskonale. Voltare, kiedy ta studiowka, bo cos sie laureatka nie pokazuje :P Milla, nie boj sie. Znaczy, nie da sie nie bac..i tak juz bedzie. Ale trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze. Pokemonowa jesli chodzi o Polske to Krakow :) A tymczasowo Nowy Jork. No i moj maz tez wyjatek, od lat mowil o coreczce i chyba sobie wykrakal.... :) Za synkiem to bardziej ja bylam. :) Aisza, a wiec to malenki kawaler :) Tak czulam cos....:) Ciesze sie, ze dzidzius zdrowy i sobie rosnie u mamusi :) Rybka, ja jak mialam brac wiecej niz jedna tabletke na dobe zawsze bralam je na raz ( a troche takich cykli bylo) na wieczor. I tez bralam od 2 dc. do 7 :) I wlasnie o to chodzi zeby organizm lepiej zareagowal na dzialanie clo, dlatego bierze sie na raz. Telesforka Pozdrawiam i jakby co wstawiam sie na zapowiedziana imprezke. To co dzis jemy??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jagody 0 Napisano Luty 28, 2008 Malolepsza - niezła ta studniówka Groszka ;) Co się stało, ze tak wszystkich wymiotło? Omega - zawalona robotą to rozumiem, Nelci cierpliwość jej M sprawdza - ale co z reszta towarzystwa? Muszę powiedzieć, ze trochę nadrobiłam zaległości w papierach, idzie mi co prawda koszmarnie ale jakoś idzie, ech.....samo się nie zrobi :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
telesforka 0 Napisano Luty 28, 2008 Hej Kochane! Ale tu gwarno dzis bylo:)A ja wczesniej z pracy,robie sobie wagary i nie ide do szkoly wiec wieczor mam wolny.Tyle ze za bardzo nigdzie nie wybywam bo zimno no i brzuch boli z @(to z tego te wagary;) Mialam wczoraj powazna rozmowe z T bo widze ze byl zryw zeby pojsc do lekarza a teraz na pytanie kiedy badanka to slysze -w przyszlym tygodniu.Nawet nie pofatygowal sie zeby zadzwonic do konkretnego labu ktory mu dalam i sie umowic.Nic to- i tak pojdzie:/!!!! Aisza -gratuluje synka a Nelci wnuka.Ja z tych co chcialabym wiedziec plec dziecka przed urodzeniem a spotykam tu sporo ludzi co nie chca.Wydaje mi sie ze latwiej spersonifikowac tego malego lokatora jak sie wie kto zacz:) Jagody-hm...wciaz mi smutno jak sobie pomysle jak mozna sie juz bylo cieszyc a tu nici z tego.Grunt to optymizm i wiara ze bedzie dobrze. MIlla-nie zamartwiaj sie,na pewno jest dobrze i w miare mozliwosci oszczedzaj sie a bardzie wszystko ok. Malolepsza-wow to juz 100 dni-strasznie szybko ten czas leci. Surfitka-no to jest fakt ze przeziebiony facet zachowuje sie jakby juz mial sie na drugi swiat wybierac i na dodatek nikt o zgrozo go nie rozumie:)Super ze Michalinka ma sie dobrze. Fasolka -no to zaczynaja sie rozwijac wszelkie objawy ciazowe-powodzenia:D Pokemonowa-dobrze ze sie zaczernilas-bedziesz niepowtarzalna. Mialam na impreze przygotowany tort ale mi go gdzies wcielo-moze ktos zjadl?Nic to-znajde to bede czestowac:) Buzki dla wszystkich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jagody 0 Napisano Luty 28, 2008 Surfitka - sama nie wiem co z tym BS - gin mi nic mądrego wczoraj nie powiedział. Kazał dzwonić do kliniki się dowiedzieć - tylko u kogo u pani w recepcji? Bez sensu. Myślę, że ten cykl mam na regenerację - bo przecież gospodarka hormonalna musi wrócić do normy, teraz jak bym zrobiła badanie hormonów to pewnie cuda by wyszły - a w następnym dopiero ruszę do przodu, kurcze i to już będzie kwiecień :( Najbardziej mnie wkurza ten biegnący nieubłaganie czas :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jagody 0 Napisano Luty 28, 2008 Telesforka - szukaj tego tortu bo jak widać na Malolepszą to nie ma co liczyć :P Ciekawe jaka znajdzie wymówkę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Luty 28, 2008 Jagody, a moze to wlasnie ma byc kwiecien i ten twoj wymarzony styczen na rozwiazanie??? A co do badanek to fakt, hormony moglyby zrobic psikusa teraz..bo to niestety bardzo wczesne poronienie a nie typowa @ :(:(:( Ale za miesiac zrobisz komplet badan i wkrotce , tym razem na 100% urzadzimy sobie imprezke :) A i tort http://www.diaperproductions.com/Decorated%20Cake_Blue%20Icing_Unwrapped.jpg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
telesforka 0 Napisano Luty 28, 2008 ttp://www.wilton.com/recipes/recipesandprojects/babyshower/anangelamongus.cfm A skoro nie wiadomo jeszcze kto tam mieszka:) to http://www.wilton.com/recipes/recipesandprojects/babyshower/babiesinabundle.cfm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Luty 28, 2008 Chociaz pomylka, bo ja obstawiam przeciwna plec w jej przypadku..bazujac na jej pewnosci ze Groszek to on ;) http://www.diaperproductions.com/FS-Thumb_DC_Pink.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Luty 28, 2008 A tu cos dla nas: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2306216980073684131klQiHt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
telesforka 0 Napisano Luty 28, 2008 http://www.wilton.com/recipes/recipesandprojects/babyshower/a nangelamongus.cfm Bo cos wczesniej literke ucielo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
telesforka 0 Napisano Luty 28, 2008 http://www.wilton.com/recipes/recipesandprojects/babyshower/anangelamongus.cfm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jagody 0 Napisano Luty 28, 2008 nieeeee takiego tortu to nic nie pobije - zdecydowanie wybieram niebieski - nie znoszę różowego. jagoda nie będzie miała różowych ubranek :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Luty 28, 2008 I cos co wszystkie lubimy najbardziej :D:D:D:D:D:D:D:D:D http://www.fabfoodpix.com/parentindex.asp?load=ice-cream-pictures.html A gdzie wszyscy???? Kto to wszystko zje???? Razem z Telesforka nie ma szans tego pochlonac ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
telesforka 0 Napisano Luty 28, 2008 No wreszcie tak jak powinno bylo byc od poczatku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jagody 0 Napisano Luty 28, 2008 Rewelacja po prostu :D:D:D Ciekawe czy w Polsce za jakiś czas będą popularne takie pieluszkowe torty i imprezki przed narodzinami malucha - to jest naprawdę o wiele lepszy pomysł niż te tłumy odwiedzających po porodzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Luty 28, 2008 Jagoda, zobaczymy..jak zobaczysz te rozowe sukienki i kokardki..i wybor tego wlasnie w odcieniach rozu to sie nie oprzesz...kiedys rozowy byl bleee, a dzis to uroczy kolor ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Luty 28, 2008 Sliczny torcik :D:D:D:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach